Amerika'dan iş teklifi aldım kabul etmeli miyim?

Selam dostlar, kafam bu konuda çok karışık durumda. Bu soruyu sormak için üye oldum. Neyse konuya geldim. Kısaca anlatayım.

türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birini bitirip aynı yerde yüksek lisans yapmış bir bilgisayar mühendisiyim. 7 yıldır mesleğimi icra ediyorum.

abd'nin california eyaletinde yer alan, hepinizin bildiği dünya devi bir firmanın mülakatlarına girdim. Geri dönüş olumlu oldu. Yazılım mühendisi olarak aralarına bekliyorlar.

şu an bulunduğum firmada 12 bin lira net maaş alıyorum. Abd'deki firma 11-12 bin dolar net maaş veriyor. Alım gücü ve san francisco'nun pahalılığını ele alırsak arada maddi açıdan büyük farklar olmayacak. Tam aksine, abd'deki firmada terfi almak çok daha zor. Ama dünyanın en güzel şehirlerinden birine gidip rahat bir ortamda çalışma fırsatı bulabileceğim. Mesleki tatminlik açısından da çok iyi.

üniversiteye girdiğimden beri ankara'da yaşıyorum, yeni boşandım, bu şehir beni iyice bunaltmaya başladı. Ancak, yabancı bir memlekete alışmanın zorluklarını da yaşacağım.

sizce gideyim mi kalayım mı
Amerika'dan iş teklifi aldım kabul etmeli miyim?