Üniveriste seçerken üniversite ismi ve bölümünün yanında koşullarda 25,75 ya da 135 felan gibi sayılar var bunlar ne manaya geliyor?
ÖSYM tercih listesindeki koşullar ne anlama geliyor?

Üniveriste seçerken üniversite ismi ve bölümünün yanında koşullarda 25,75 ya da 135 felan gibi sayılar var bunlar ne manaya geliyor?
ÖSYM tercih listesinde bulunan özel koşullar ve açıklamalar, bölüme başvuru yapmayı düşünenlerde aranan şartları gösterir. Eğer burada yazan şartları sağlayamazsanız, başvuru yapsanız bile o bölüme kabul edilmezsiniz. Yani, bu koşul ve açıklamalara göre tercih yapmaya özen göstermelisiniz. Bu koşullar, her programın yanında koşul numaraları ile belirtilir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet gibi birçok konuda özel koşul olabilmektedir.
Bu koşullara ÖSYM’nin resmi internet sitesinden, “YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”ndan bakabilirsiniz.
Bakmak isteyenler için: https://www.osym.gov.tr/Eklenti/2134,kpss-12pdf.pdf?0
Görüş
0Görüş
Tercihinin yanındaki koşul sayısının üzerine tıklayarak koşulun açıklamasını okuyabilirsin. Koşula uymadığın taktirde üniversiteye yerleşmekte veya yerleştikten sonra eğitimine devam etmekte sorun yaşarsın.
Koşullara şöyle örnek verebilirim:
Meali: 300.000 sıralamanın altındaysan bu bölümü boş kontenjan olsa bile yazamazsın, yerleşemezsin.
Bu şarta sahip bölümlerde de 2 yıl içinde hazırlığı veremezsen üniversiteden atılıyorsun. (Puanının yettiği Türkçe eğitim veren bi bölüme yerleştirme söz konusu anladığım kadrıyla)
bana bir ulaşirmisin
En İyi Görüş