Haftasonu düzenlenecek olan TURMOB VE TESMIR in iş birliği ile hazırlanan mali müşavirlik sınavına katılacak olan ya da daha önce bu sınavdan başarılı sonuç alıp kaşe ve ruhsat sahibi olabilmiş olan mali müşavir var mı?
Sınavda derece yapabilen mali müşavirlerin adli yargı hakimlik sınavlarına direk geçiş hakkı olacağı bilgisi hakkında kesin kaynaklardan bilgi sahibi olan var mı?
Sınavlara katılan var ise siyasi konulu görselde bulunan tarzda sorular çıkıyor mu?
10 yıl smm olduktan sonra ymm için girilen sınav da oluyor yani 10 sene smm sonra sınav artı ruhsat sonra yeminli mavi müşavir olunuyor tabi başka şartları da var tabiki bu süre içinde kendi ofisin de tabela ruhsat kaşe ıslak imza ile çalışkan gerek
Var diye duydum şu an ki sistemi bilmiyorum ama smm de derece yapan hakimlik sınavına geçiyordu 2 sene evel aynen getirisi çok fazla iki dosya baksan 30 bin ayda nakit akışın olur hakim olup tayin işi ile uğraşmak sıkıntı biraz
Aynen maliye mezunuyum haftasonu sınav var ona gireceğim o yüzden sordum soruyu nette buldum ama gerçekten çok kötü ne demek ya bu.. Dalga geçer gibi sürekli olarak çalışıyorum soru çözüyorum ama böylesi denk gelmedi ve de sınav için derslerden ağır 4 yıllık fakülteyi 1 sınava sığdırmak diyorlar
Sinav zaten sacma arkadaşım şu an ben zaten hali hazır da evde mali müşavirlik yapıyorum bana bir getirisi sadece kariyer acısından olacak yıllardır bu sektörden ekmek yiyorum işimi de seviyorum helal ve haram noktasını bilirsen çok güzel kazancı var bunu unvan almadan da yaşadim inşallah haftasonu emeklerimin karşılığını alırım peki sen girmedin mi sınava?
Hangi sehirdesin bilgilerin taze iken bence pes etme ben master bitirdim bu sene ve beklemeden sınava girdim üstelik tam denk geliyor bu olursa 35 de ymm olacak onda da yaş sınırı var ya aptalca yaşlı başlı insanlar yeminli oluyor genç beyine ihtiyaç yok
Detayları şöyle stajı ben yaptım yani yer vardı ve ben şu an ofis açıp yanıma stajer alicam ruhsatın üzerine saydırcam yani.. Biraz maddiyatla alakalı ben zaten senelerdir sektördeyim evde home ofis muhasebecilik yapıyorum bana ne noksan kase ve tabela.. onlar da sınav ile oluyor yoksa hali hazırda müşteri potansiyelim çevrem var
Ankara da olsan staj için inan yardımcı olurdum benim stajer ihtiyacım olacak sen mezun olalı baya olmuş muhtemelen aynı dönem mezun olduk okul hangi okul? Ben mezun olduktan sonra master yaptım master sonrası sınav ama bu arada hep müşavirlik yaptım
Korkuyla yüzleşmek gerek 2013 Akdeniz üniveristesi iibf tek avantaj ben kursu birisi oldum derece ile bitirdim 3 senede bitti yoksa 2014.. olacaktı ve oldan önce 2 yıllık anadolu üniversitesi bitti bankacılık sigortacılık ofis açmamın tek sebebi sigorta broker acentesi de yapmayı planlıyorum.. Imkanin varsa büyük oyna büyük kazan hepsi alın teri ben kimseden maddi manevi anlamda destek almadım aksine okuma napacaksın diyen dolu oldu
Oda varda.. ben mali müşavirlik yapmayı seviyorum sigorta sadece okudum hiç yapmadım. Belki ofiste ikisini bir yaparım ofis de ilk olacak daha önce hep home ofis oldum evde çalışırım kimsenin egosunu çekemem yani.. Maraş değil de antepli iş ortaklarim var yani iş alışverişi yaptığım dilersen staj yeri sorabilirim marasta ahbaplari var mı ben kendi işimin başında olmak istediğim için antepte çalışmayı kabul etmedim..
Kendi ofisimi kendim acarım sabah işimin başında olurum şimdi bile gece sabaha kadar ders çalışıyorum disiplin istikrar şart bakalım zaman neler getirecek bu zamana kadar bana iyi meblağlar kazandırdı umarım keşke dedirtmez
Ondan eminim o yönden değil çok şükür bu yaşıma kadar haram lokma geçmedi boğazım dan allaha nasip etmesin.. Sorumluluk almak nasıl olacak göreceğiz inşallah
Bende herşey 1 defa.. 1 defa denerim ve inşallah olur dileğim o ki yiyip içecek helal kazancim varsa olsun benden de daha ihtiyacı ve hak eden varsa onun olsun
Muhasebe derken 2 senelik mi maliye mezunuyum haftasonu sınav var nette soru bakarken buna denk geldim ve şok oldum.. belki sitede maliye mezunu bilen vardır diye danışmak istedim
En İyi Cevaplar