Arkadaşlar bugün tercihleri yapacaktım koşulları falan hepsini inceledim. Yalnız gözüme bir sey çarptı. Zonguldak ve Duzce'de bk 789 yazıyor ama koşulda öyle bir madde yok. Yani tıp fakültesi olsun, mühendislik olsun hepsinde bk 789 yazıyor
Bk. 789. Bu program T. C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve T. C. Plato Meslek Yüksekokulu tarafından uzaktan öğretim sistemiyle ortaklaşa yürütülmekte olan 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Dersler internete dayalı teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilecektir. Programdaki dersler internet üzerinden gerçekleştirileceğinden öğrencilerin eğitim süresi boyunca internete erişim olanağı bulunmalıdır. Öğrenciler yazılım ve internet ortamındaki eğitim-öğretim materyali için ek ücret ödemez. Bu programa yerleşen öğrencilerin kayıt, koordinasyon ve sınav işlemleri belirtilen ildeki Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapılacaktır. “Çocuk Gelişimi (Uzaktan Öğretim) (İstanbul) programının yüz yüze dersleri Beylerbeyi Olgunlaşma Enstitüsü’nde yürütülür.
Üniversite tercihi yapacağım dönemde, senin gibi küçük ayrıntılara dikkat eden biri olarak ben de bk. 789 ibaresini görmüş ve ne olduğunu merak ederek hakkında küçük bir araştırma yapmıştım.
Bk 789 ne demek?
Bazı bölümlerin başında yer alan bk 789 ibaresinin bölüm ve fakülte türü ile ilgi herhangi bir ilgisi yok. Bu kavramın anlamı kurumsal dış değerlendirmenin Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından yapıldığını gösteriyor.
Bk 789, niteliği itibariyle herhangi bir özel koşul anlamına gelmediği için de üniversite tercihlerini etkilemiyor diyebilirim.
Bk. 789. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından 2016 yılında Kurumsal Dış Değerlendirmesi gerçekleştirilmiştir. bende tercih yapıcam bu yıl.. kılavuzda bu yazıyor üniversite kalite kontolüymüş sıkıntı yok :)
En İyi Cevaplar