Tercih dönemi için, güzel bilgi olacaktır. Öğrenci için nasıl bir yer sizce? Yaşam standartı, Üniversitenin yeri, gezilecek yerleri, ev kirası, halkın öğrenciye bakış açısı gibi kısaca bir bilgi verebilirsiniz.
Cevabın nedir?
DENİZLİ gibiyim artık... Gülmeyi; ÇAMLIK
yokuşunda bıraktım.
Coşkuyu; ÇINAR
meydanında. Aşkı; DENİZLİ
LİSESİNİN çıkışlarında...
Eski garaj kadar yıkık, Yeni terminal kadar vedalara
alışık,
KALEİÇİ kadar karışık ve
FORUM ÇAMLIK kadar
kalabalık... Sevinçlerim; PAMUKKALE
kadar uzak ve dingin,
ŞAHİN TEPESİ'nin sessizliğine
bıraktım... DENİZLİ gibiyim iste;
uzaktan bakılınca ışıl ışıl
ama,
Aslında bir o kadar yorgun,
bitkin ve tükenmiş...
Ne olursa olsun her bir umut var ve ben herşeye
rağmen;
SERVERGAZİ kadar revaçta,
HONAZ DAĞI gibi
ayaktayım...02 Yorumla- +1 yıl
Bu da sanatsal bir bilgi, evet :D
En İyi Cevaplar
Kiralar hakkında net bilgim yok ama öğrenciyi zora sokacak miktarda olmayan kiralar var. Ulaşımı sakin, çok olmasa da rahattır. Hem rahatlayabileceğiniz, hem vakit geçirebileceğiniz yerler var. Ancak İstanbul kadar değildir. Telefon alan kodu 0312 olmakla birlikte ismi ANKARA'dır.
06 Yorumla- +1 yıl
Oranın üniversiteleri hakkında bir bilgin var mı? birileri gazi ünv gelmeyin hiç tavsıye etmem demişti
- +1 yıl
Üniversiteleri bilindik, kaliteli, çok tercih edilen üniversiteler genel itibariyle. Ancak özele indirgendiğinde, her yerde olduğu gibi bu okullarda da sorunlar olabiliyor ama büyük değil. Bazı kampüsler, fakülteler yeteri kadar gelişememiştir.
Ayrıca hiç tavsiye etmeyen kişinin sebebi ne? - +1 yıl
onu bilemiyorum beğenmemiş sanırım eğitim kampüs açısından.
- +1 yıl
Tabi olabilir
+1 yılİstabulda yaşıyorum ve sevmiyorum üni için soruyorsan Eskişehir'e gidebilirsin tam bir öğrenci şehri cidden
03 Yorumla- +1 yıl
İstanbulu düşünmüyorum ben de Eskisehir düşündüğüm bir şehir ama aklımda bir kaç yer daha var
- +1 yıl
Aklı olan İstanbul'a gelmez zaten umarım istediğin gibi olur her şey
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim
+1 yılbalıkesırliyim canım ogrencı nüfusu cok tabıkı ev kıralarını bılmıyorum ama ıstersen sormaya çalışırım
03 Yorumla- +1 yıl
Sevinirim canım teşekkürler. Tercih dönemi bilgiye çok ihtiyaç oluyor
- +1 yıl
insanı cok sıcak kanlıdır ama ıkı uc tane kımı zaman hadsızler cıkabılıyor
- +1 yıl
Her yerde var öyle ınsanlar ya
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
25Cevap
Okuyan için kısıtlama koyulan her yer sıkıcı gelir. Marsa git marsta oku çok özgürsün :D
Bursa güzel bir şehirdir.
Orta gelirli olursan çok iyi yaşarsın.
Düşük gelirli olursan çok iyi yaşayamazsın ama ölmezsin de...
Gezecek yerleri mevcuttur. Oturacak mekanlar sinema salonu avmler falan filan çok şey vardır. İstanbuldan sonra en büyük olarak baktığım şehirdir. Kirası 300 TL den vardı Suriye nüfusu arttırınca 500 TL ye fırladı en düşük 300-500 arası kira bulursan çök derim.02 Yorumla- +1 yıl
Bursa da düşündüğüm yerlerden biriydi. Ah şu suriyeliler... Öğrenci için uygun mu sence yardım ederler mi?
- +1 yıl
Ederler ama doğru kişilere rastladığınız da :) taviz vermeyi son planda tutun ne olur ne olmaz :)
Bu işler şehre değil insana göre değişiklik gösterir.
Bursa Öğrenci için indirimli kart veriyor. Ben kullandım çokta işime yaradı :D Ulaşımı gelişmiş bir şehir. Otobüs kaçtıysa minibüs var minibüs kaçtıysa metro var metro bozuksa dolmuş var dolmuş bozuksa taksi var heli taksi falan filan uzatmışlar :D
Kira konusunda öğrenciye destek yapacak kimselere rastlamanız iyi olurdu... ya da 3-4 öğrenci bir olup beraber bir eve kiraya geçeceksiniz. Malum günümüz bugünde çoğu öğrenci bunu yapıyor. Ablam da yapmıştı...
K. maraş böyle basıl desem bo* gibi biser heryer keko ve kezbanlarla dolu ev kiraları ucuz baya gezilecek hiçbir yeri yok insanlar öğrenciye tapar kendi evlatları okumadığı için hayat da baya bir ucuz tek başına bir ev tutsan max 700 lira masrafın olur her şeyi ile ulaşım da baya kolay bir uçtan bir uca 3 lira ile gidersin
00 Yorumla
+1 yılsuanda manisa akhisardayım ben beğenmiyorum birtek göleti ve bir alışveriş merkezi var ama ege univ falan duşunuyorsanız İzmir manisa oraları daha güzel bilginiz olsun ama akhisara adım atmayın sakın.
şimdi düzce ye gidiceğim nasıl bir bilgisi olan varmı?00 Yorumla
+1 yılAkdeniz Üniversitesi, şehrin merkezinde botanik bahçeleri aratmayacak kadar güzel bir kampüsü var ve tüm fakülteler tek bir yerde. Sosyal ve kültürel faaliyet olarak İstanbul ve Ankara'dan sonra gelir. Exposu, Altın Portakalı vs vs. Herşeyi ile mükemmel bir yer dört dörtlük tek yerdir Antalya öğrenci açısından.
00 Yorumla
+1 yılyaşadığım şehir Kars daha doğrusu yaşama çabası verdiğim şehir bu yüzden bu şehre adımını atma derim üniversite falanda okunmaz bu şehirde diyeyim şimdiden :)
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler fikrin için :)
- +1 yıl
rica ederim ne demek
+1 yılAlsana evimin arkasindan bir resim
03 Yorumla- +1 yıl
Neresi?
- +1 yıl
ordu unye
- +1 yıl
hım bir bilgim yok orayla ilgili
+1 yılRahat bir insansan açık saçık giyinmeyi seviyorsan alkol, seks kültürün varsa buraya gelebilirsiniz bunlar için en uygun şehir bunlardan uzaksan da buraya gelme yalnızlık çekersin
012 Yorumla- +1 yıl
Hangi şehirden bahsediyorsun
- +1 yıl
İzmir
- +1 yıl
Rahat olmazsakta gayet eğlenilecek ve yaşanılacak bir şehir bence
- +1 yıl
Ya evet öyle, tüm Türkiye hayran. Bir gelen bir daha ayrılamıyor
- +1 yıl
Ben de çok seviyorum. Yaşam stardantı nasıl peki?
- +1 yıl
Yaşam standartından kastın? Paran varsa her yerde iyi yaşarsın
- +1 yıl
Yani param olsa sorun etmem zaten. Öğrenci için uygun mu sence?
- +1 yıl
Uygun bence, çok pahalı bir yer değil burası öğrenciler çok mutlulular burada her şeyi yapıyorlar ve kimse yadırgamıyor genç olmak ve günaha girmek için mükemmel bir şehir 😂
- +1 yıl
Allah'ım ya okumayı düşünüyoruz günahı değil :D
- +1 yıl
Ege ve 9 Eylül iyi, diğer üniversiteleri pek tavsiye etmiyorum. Eğitimi çok önemsiyorsan bu ikisine gel. Şehir de rahat edersin.
- +1 yıl
Aynen İzmir çok güzel okunası şehir
- +1 yıl
Daha önce geldin mi?
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılmemur kenti derler yaşamasını bilene eğlencenin başkentidir kısaca ünlü şairin sözleri ile anlatayim "ulus cebeci çankaya gardaş deriz kankaya"
10 Yorumla
+1 yılSamimiyetsiz bir șehir Ankara ev kiraları malum seviyelerde. Șehrin gürültüsünü saymazsak sakin bir havası var.
00 Yorumla
+1 yılİzmir , kızların popo yanakları , her türlü çatal vs. görebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTrabzona gidin ktü çok güzel bir okul harika kampüs yeşillik deniz. Harward in bile karşısında havaalani yok hahsbdb
06 Yorumla- +1 yıl
Doğa tam benlik aslında ama bilemiyorum aklımda bır kaç yer daha var orda mı okudun?
Cevap sahibi+1 yılEvet
- +1 yıl
Peki insanları nasıl? ve öğrenci için uygun mu maddi açıdan
Cevap sahibi+1 yılMaddi olarak uygun bence. Insanlari cok canayakin yardimsever. Ama mesela sevgilisiyle sarilarak yürüyen öpüşen koklaşan kişilere ters ters bakarlar hatta bazen teyzeler bagirir azarlar bile hani aşırı da serbest bir yaşam şekli yok. Usturuplu takilmali buraya gelenler
- +1 yıl
Hı evet peki giyim açısından da mı öyle?
Cevap sahibi+1 yılHer türlü giyinen var şortla gezen dekolteli vs. var yani o kadar da yobaz degiller
+1 yılİstanbul ; kalabalık , her türlü insan var , pahalı tavsiye etmem kısaca.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen pahalı ve kalabalık. Gezmek için çok güzel olsa da yaşamak ve okumak cok zor
İstanbul öğrenci için tam bir nimet anlatmaya gerek varmı? 👍
02 Yorumla- +1 yıl
Tabi ev kirasını es geçtin :D Öğrenci için uygun olduğunu sanmıyorum pahalı yani üstelik kalabalık yerleri sevmeyenler için güzel değil
+1 yılValla Düzce güzel doğası yeşil ufak yer CLUp falan yok varda ufak yani ama Cafer yönünden aşiri çok doğası güzel insani güzel bir yer sakin bir yer
00 Yorumla
+1 yılDiyarbakır düşünüyorsan ona göre anlatayım yoksa kendimi yormuyayım
04 Yorumla- +1 yıl
Düşünmüyorum ama düşünenler olacaktır. Kısa bir bilgi versen iyi olur
- +1 yıl
Üniversite etkinlikleri yönünden pek bişi yok ama bölge insanı iyi niyetli ve samimidir genel olarak, şehir havası güzeldir ben şahsen batıda istediğim bölüme girebilirdim ama yinede burayı seçtim pişman değilim belkide etkinlik falan fazla sevmediğim içindir ama etkinliklere fazla önem veriyorsanız gelmeyin
- +1 yıl
Çok teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim, başarılar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSivasa geleceğini sanmıyorum anlatıyım mı yinede 😅
020 Yorumla- +1 yıl
Olur, anlat :D
Cevap sahibi+1 yılSana şöyle diyim Türkiye de yaşayabileceğin en rahat şehir ben 20 yaşıma geldim bir olay görmedim insanları kimisi iyi kimisi kötü bilemeyiz bunu tabiki ama ev kiraları birazcık pahalı diyebilirim onun dışında çok iyi bir yer kampüs Türkiye nin en büyük 2. kampüsü 😀
- +1 yıl
Birazcık mı pahalı? :D
Cevap sahibi+1 yılKız öğrencilere açıkçası iyi davranıyorlarda kiracılar erkeklere acımıyor arkadaşlarıma ev baktığımızdan biliyorum ben Sivasta yaşıyorum zaten 😀
- +1 yıl
he duyarlılar yanı kızlara :D peki maddı açıdan başka şeyler için nasıl? gezmek veya alışveriş yapmak için? ev hallolsa da ev için de sonucta bazı şeyler lazım olur
Cevap sahibi+1 yılBence çok ideal fiyatlar hiç abartılı değil otobüsler öğrenciye 1.5tl sonra üniversite yemekhanesinde 3tl yemek tadı da çok iyi yani kötü pis değil içerde çalışan arkadaşım var bilgim var 😀 bak aylık 425tl alıyorum ben hiç ailemden para almıyorum çokta rahat yetiyor hatta 3 ayda bir spor paramı dahi ben veriyorum öyle diyim 😀
- +1 yıl
Oo iyiymiş :D sen yurtta mı kalıyorsun
Cevap sahibi+1 yılKendi evimde yaşıyorum ailem burda başka şehire gitmeyi tercih etmedim ama Erasmusla gideceğim bir süre 😀
- +1 yıl
kırada otursaydın o yetmezdı :D
Cevap sahibi+1 yılKirada otursam sadece o parayı eve yemeğe veriyim dışarda hiç gezmiyim spora gitmiyim 😀
- +1 yıl
mecbur herkes orda yaşamıyor senin gibi :D
Cevap sahibi+1 yılÖyle her gün gezen tozan çok para harcayan birisi değilim 😀
Cevap sahibi+1 yılHangi bölümü düşünüyorsun üniversitede
- +1 yıl
bir kaç bölüm var aklımda Ftr ve bir kaç sağlık bölümü daha var sağlık alanı önceliğim kesinlikle. Mühendislikte düşünmüyor değilim
Cevap sahibi+1 yılSağlıkta zorda mühendislikte okuyan arkadaşlarım var gelirsen yardımcı olabilirim üniversite güzel hatta üniversite zamanı spora gitmediğim günler tüm günümü orda geçiriyorum ağaçlık oturma yerleri felan hep çok iyi kampüs 😀
- +1 yıl
Bugun açıklansın sonra iyi bir araştırma yapacağım ona göre artık :)
Cevap sahibi+1 yılHadi bakalım hayırlısı olsun umarım iyi sonuç gelir düşünürsen tekrar yazarsın buraya yardımcı olurum 🙂
- +1 yıl
Çok teşekkürler :D
Cevap sahibi+1 yılRica ederim 😀😀
Cevap sahibi+1 yılÇok iyi kalpli birine benziyorsun güzel davranışın içinde ben teşekkür ederim 😀
konya üniveriste okumak için güzel bir şehir bir sürü gezilecek yer var ev kiralarıda uygun
00 Yorumla
+1 yılSuriyelileriyle meşhurdur
11 Yorumla
+1 yılTek sevdiğim şey denilebilir Galata kulesi🙏
00 Yorumla
+1 yılİstanbul anlatmaya gerek yok :D
02 Yorumla- +1 yıl
Benim için kalabalık ve pahalı :D tabi gezmek için aşırı muhteşem ama yaşamam
- +1 yıl
Valla bende sakin yerde yasamam. Pahalı derken kira falan tabi oturduğun yere göre değişir. Ama öğrenci olarak yasanacak en güzel yer bence yaz kış hemde :)
+1 yıltakip ettim sorunu bana da bu bilgi lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Düşündüğün şehir var mı?
- +1 yıl
var birkac tane ama dis icin hukuk icin psikoloji icin her yere gidilir
+1 yılİzmir'e gelme sakın gluk gluk
00 Yorumlakucuk sakin tek caddesi olan bir nigde
02 Yorumla- +1 yıl
Kışın soğuk oluyor değil mi? birde insanları nasıl?
Eğitim & Kariyer konusunda 12,2b cevap paylaştı. Sıkıcı rakısı ve peynir helvası meşhur
00 Yorumla
+1 yılsamsun
06 Yorumla- +1 yıl
Bilgi vermeliydin, böyle nerden bilecekler
- +1 yıl
ev kirasi 600 civarı pek pahali değil orta seviyede gezilecek yerleri çok var
- +1 yıl
İnsanları nasıl oranın?
- +1 yıl
iyi diyelim iyi olsun 😊
- +1 yıl
İyi mi değil mi? öğrenciye bakış açıları nasıl
- +1 yıl
yani normal
+1 yılboyoz diyim sen anla
03 Yorumla- +1 yıl
Ah maalesef, anlayamadım
- +1 yıl
İzmir
- +1 yıl
Yok onu biliyorum. Sevdiğim ve düşündüğüm bir sehir ama bilgi verirsen daha güzel olur
Ulu cami
00 Yorumla
+1 yılYaşadığım yerin mk
06 Yorumla- +1 yıl
Ya Allah'ım ya :D Hangi şehirden bahsediyorsun
- +1 yıl
K. mars
- +1 yıl
Düşündüğüm bir şehir değil zaten. Sen niye beğenmiyorsun
- +1 yıl
Sıkıcı bir yer üni için Eskişehir dusun sadece
- +1 yıl
Evet öğrenci şehri
- +1 yıl
Süper bir yer
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPavyon.
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih