Psikoloji okumak isteyenler buraya. Gerçekten bir psikologun hayatı kısaca şu özette. Bir daha düşünmek yararına olmaz mı?

Psikoloji özelde okumayın okumuş biri olarak söylüyorum ki bir elin on parmağı bile olmaz iyi ve kaliteli üniversite. Özel üniversiteler para kazanmak için açıyorlar mesleki anlamda düzgün bir eğitim almıyorsun bile. Psikoloji öyle çok para kazandıran bir meslekte değil yasal haklarımız bile yok... Anayasada yasal hak kazanmak için yıllardır uğraşıyoruz da. Çok zor bir meslek ayrıca benim bütün arkadaşlarım dertlerini bana anlatır deyip gelmek de çok yetersiz. İyice hesap edilmelidir öyle dışarıdan görüldüğü gibi el üstünde tutulan, çok sorunsuz ve para yalnızca eğitimle bitmeyen ekstra almanız gereken eğitimler var. Ki onlar bile yani bir eğitim bile bin lira civarında adam geliyor iki saat eğitim verip alıyor. Yan sanayi psikolog olmayan insanlarda çok var bu yasa olmadığı için onlar sizin olmanız gereken yerdeler ve sınırlı aldıkları eğitimle bilgiçlik taslarken biz eğitim ekstra almadan çekine çekine bir şeyler yapıyoruz etik ve insani olarak... Biraz acı oldu ama bu bir psikologun gerçek yaşamı.

İyi günler dilerim.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu mesleği para ile seçmek isteyen, kadın için idealdir, ben zaten arkadaşlarımı dinliyorum gibi nedenlerle ile seçilmemesi gerekir. Özellikle klinik açmak kolay gibi bir algıda olmayın. Çünkü ne yasal bir hak var ne de diğer insanların öyle oturduğu yerden para kazanmak gibi bir iş değil. Arkadaşlar bu iş ciddi bir sağlık işidir. Etik Kurallar ve insani tarafları inanın çok fazla. İnsan Sağlığı söz konusu ve ince bir iş layıkı ile yapmanız gerekiyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Türk Psikoloji Derneği İncelemelerine bakarsanız durumu anlayıp objektif bir şekilde değerlendirebileceğize de inanıyorum..
Psikoloji okumak isteyenler buraya. Gerçekten bir psikologun hayatı kısaca şu özette. Bir daha düşünmek yararına olmaz mı?