+1 yılSelam!
Üniversite tercihleri, geleceğinizi şekillendirecek önemli kararlardan biridir. Hangi bölümü seçmek gerektiği konusunda kararsız kalıyorsanız, sizin için derlediğimiz popüler ve geleceği parlak bölümlere göz atabilirsiniz.
Üniversitede okunacak en iyi bölümler hangileridir?
- Mühendislik Bölümleri
Mühendislik, teknolojinin her alanında ihtiyaç duyulan bir meslek. Bilgisayar, makine, elektrik-elektronik gibi mühendislik dalları, her zaman revaçta. - Tıp Fakültesi
Tıp, sağlık sektöründe her zaman iş bulma garantisi olan bir alandır. Doktorluk, hemşirelik gibi bölümler, uzun vadeli ve güvenilir kariyer fırsatları sunar. - Yazılım ve Bilgisayar Bilimleri
Teknoloji çağında yazılım ve bilgisayar bilimleri bölümleri, geleceğin meslekleri arasında sayılıyor. Kodlama ve yazılım geliştirme becerileri, iş dünyasında büyük talep görüyor. - İşletme ve Ekonomi
İşletme ve ekonomi bölümleri, geniş kariyer yelpazesi sunar. Finans, pazarlama, insan kaynakları gibi alanlarda uzmanlaşabilirsiniz. - Psikoloji
Psikoloji, insan davranışlarını anlamak ve bireylere yardımcı olmak isteyenler için ideal bir bölümdür. Klinik psikoloji, endüstriyel psikoloji gibi dallarda çalışabilirsiniz. - Hukuk Fakültesi
Hukuk, adalet sisteminde rol almak isteyenler için vazgeçilmezdir. Avukatlık, hakimlik gibi mesleklerde çalışarak topluma katkıda bulunabilirsiniz. - İletişim ve Medya
İletişim ve medya bölümleri, dijital çağda önem kazanıyor. Gazetecilik, halkla ilişkiler, reklamcılık gibi alanlarda kariyer yapabilirsiniz.
Üniversite Tercihi Yaparken Hangi Bölümlere Dikkat Etmelisiniz?
Üniversite tercihi, geleceğinizi şekillendiren önemli bir adım. Hangi bölümlerin sizin için uygun olduğunu belirlerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
- İlgi ve Yetenekler
Seçeceğiniz bölüm, ilgi alanlarınıza ve yeteneklerinize uygun olmalı. Bu, hem eğitim hayatınızı hem de kariyerinizi olumlu yönde etkiler. - İş Olanakları
Tercih edeceğiniz bölümün iş olanaklarını araştırmalısınız. Gelecekte iş bulma şansı yüksek olan bölümler, daha güvenli bir kariyer sağlar. - Eğitim Kalitesi
Bölümün ve üniversitenin eğitim kalitesini incelemek önemli. Akademik kadro, ders içerikleri ve imkanlar, alacağınız eğitimin kalitesini belirler. - Gelecek Trendleri
Gelecekte hangi mesleklerin revaçta olacağını öngörmek faydalıdır. Teknoloji, sağlık ve mühendislik gibi alanlar, geleceğin popüler mesleklerini barındırır. - Kişisel Gelişim
Seçeceğiniz bölüm, kişisel ve profesyonel gelişiminize katkı sağlamalı. İleride başarılı ve mutlu bir kariyer için bu unsurlara dikkat etmek gerekir.
İş Bulma Olanakları En Yüksek Olan Üniversite Bölümleri Hangileri?
İş bulma olanakları yüksek olan bölümleri seçmek, gelecekteki kariyeriniz için önemli bir adımdır. İşte size iş garantisi sunan bazı popüler bölümler.- Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar mühendisliği, hızla büyüyen teknoloji sektörü sayesinde geniş iş imkanları sunar. Yazılım geliştirme, siber güvenlik ve yapay zeka gibi alanlarda iş bulma şansı yüksektir. - Tıp ve Sağlık Bilimleri
Tıp, hemşirelik, eczacılık gibi sağlık bilimleri bölümleri, her zaman iş garantisi olan meslekler arasında yer alır. - Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Bu bölüm, enerji, telekomünikasyon ve otomasyon sektörlerinde geniş iş olanakları sağlar. - İşletme ve Finans
İşletme ve finans bölümleri, bankacılık, muhasebe ve yönetim alanlarında iş bulma şansınızı artırır. - Yazılım ve Bilgisayar Bilimleri
Yazılım ve bilgisayar bilimleri bölümleri, teknoloji ve bilişim sektöründe geniş iş olanakları sunar. Kodlama ve yazılım geliştirme becerileri, yüksek talep görmektedir. - Mühendislik Bölümleri
Mühendislik, iş bulma garantisi olan bir diğer alandır. Özellikle makine, inşaat ve endüstri mühendisliği mezunları, geniş iş imkanlarına sahiptir.
İşverenlerin Tercih Ettiği Bölümler Nelerdir?
İşverenler, belirli bölümlerden mezun olan adayları daha çok tercih eder. Bu bölümler, iş bulma şansınızı artırır. İşte işverenlerin en çok tercih ettiği bölümler.- Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar mühendisleri, yazılım geliştirme, veri analitiği ve yapay zeka alanlarında işverenler tarafından yüksek talep görür. - İşletme ve Yönetim
İşletme ve yönetim mezunları, şirketlerde yönetim, finans ve pazarlama gibi kilit pozisyonlarda görev alırlar. - Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Bu bölüm mezunları, enerji, telekomünikasyon ve teknoloji firmalarında geniş iş olanaklarına sahiptir. - Tıp ve Sağlık Bilimleri
Doktorlar, hemşireler ve diğer sağlık çalışanları, her zaman işverenlerin öncelikli tercihlerindendir. - Makine Mühendisliği
Makine mühendisleri, üretim ve otomotiv sektöründe önemli iş fırsatlarına sahip olurlar.
İşverenlerin en çok tercih ettiği bu bölümler size güvenli bir kariyer yolunun kapılarını aralar.
00 Yorumla- Mühendislik Bölümleri
En İyi Cevaplar

Üniversitede okunacak en iyi bölümler Kim neye ilgiliyse ve hangi konuda yetenekliyse, onun için en iyi bölüm odur. Her başarılı sayısal öğrencisi için okunabilecek en iyi bölüm tıp diyemeyiz mesela, ya da her eşit ağırlık öğrencisi için de hukuk en iyi bölümdür diyemeyiz.
Ancak genelleme yaparsak her sene öğrenciler için en popüler olan, en çok tercih edilen bölümler belirlenir. Bu bölümler için en iyi bölümler dersek; seninle bu bölümleri paylaşabilirim.Üniversitede okunacak en iyi bölümler
2019'da öğrenilerin tercihlerine göre üniversitede okunacak en iyi bölümler şöyle;
-Hukuk
-Tıp
-Bilgisayar mühendisliği
-Hemşirelik
-Rehberlik ve psikolojik danışmanlık
-Sınıf öğretmenliği
-Diş hekimliği
-İlahiyat
-Elektrik elektronik mühendisliği
-Mimarlık
-Makine mühendisliği
-İnşaat mühendisliği
-İnşaat mühendisliği
-Endüstri mühendisliği
-Okul öncesi öğretmenliği
-İşletme
-Psikoloji
-Türk dili ve edebiyatı
-Beslenme ve diyetetik
-İngilizce öğretmenliği
-Türkçe öğretmenliği
Başarılar. :)10 Yorumla
Bu seninle ilgili bir şey mesela psikoloji çok güzel ve önü açık bir meslek maaşı da iyi ama sen insanlara tahammül edemiyorsan, dert dinlemekten sıkılıyosan bu işi tercih etme. Veya sağlık alanı önü açık maaşı felan da çok iyi mesela benim ilgimi sağlık alanında cerrahi hemşirelik çekmişti ameliyata gir çık yapacağın sadece bu kadar ayrıca çok da güzel maaş alıyolar. Ama en iyisi senin sevdiğin ve başarılı olacağın meslektir.
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim çok haklısın
+1 yılElektrik Elektronik Mühendisliği 💚⚡
05 Yorumla- +1 yıl
hep erkek vardır orda ya😱😂😂
- +1 yıl
Ne fark eder yemiyorlar sonuçta 😂
Tescilli ben okuyorum 😂 - +1 yıl
aynen yemezlerde senin gibi kızlar varsa sorun yok o zaman😂😂
- +1 yıl
300 kişilik bölümde 10 kız falan oluyor 😂😂 Bizden çok yok yani 🙄
- +1 yıl
ooo yok ben gelmiyim yaa en iyisi ahaaa😄
Turizm ve otelcilik.
Hem yabancılarla muhabbet halindesin (sürekli yabancı birisi ile tanışıyorsun)
Hem tatil yaparcasına çalışıyorsun (hele ki bar da görevliysen vay şansınaa)
daha saydıkca uzar gider ya..
Zamanında uymayacaktım babamın aklına, yazılacaktım anadolu turizm ve otelcilik lisesine.. sonra da üniversite..
O bölümün üniversitesi de güzel olur he..010 Yorumla- +1 yıl
artık otel falan işletirim bende napıyım ahaa 😂😂
- +1 yıl
yani tabi zevklidir muhakkak😄
- +1 yıl
kötü degilde bana göre degil sadece
- +1 yıl
çok teşekkür ederim:)
- +1 yıl
yok estafurrullah ya
Eğer mf öğrencisi isen diş hekimliğini tavsiye ederim hem 5 yıl hemde tıp okumaktan biraz daha kolay tm öğrencisi isen sadece hukuk tavsiye ederim hakim savcı müfettiş mali müşavir avukat gibi meslekleri yapabilirsin
027 Yorumla- +1 yıl
iyide bunların puanları çok yüksek
- +1 yıl
sonuçlar elime gelmeden rahat olamıyorum ama geçen sene tm3 te 170 binlerdeydim
- +1 yıl
keza bu sene daha iyiyim
- +1 yıl
bugün burda biriyle konuştum ama onunda iş imkanı yokmuş
- +1 yıl
Ygs sıralaman nasıl ben 1. sınıfım bazı öğrencilere ders çalıştiriyorum ama öğrencilerim genellikle mf tm alanında malesef bölüm seçme sıkıntısı çok oluyor sana sağlık alanını oneriyorum ygs 2 sıralaman nasıl eğer 170 bin civarı ise hemşirelik yazabilirsin eğer kötü ise sonuçlar gelince birdaha yaz sana tm konusunda arkadaşlarımdan bilgi alayım ama genellikle 100 bin civarı hep sosyal hizmet yazıyor
- +1 yıl
bilmiyorum ya senin bölümün ne peki
- +1 yıl
Ben kaydımı dondurucam bu yıl diş hekimliği için hazirlanicam kimya ve biyolojim çok iyi matematik ve fizikten kaybediyorum sanırım sen tm öğrencisisin sonuçlar gelmeden bu kadar çok kafana takma şu anda verebileceğim en iyi tavsiye bu ve bölümünü çok iyi seç yoksa benim gibi üniversitenin ilk yılı gittiğin bölümde hayal kırıklığı yaşarsın
- +1 yıl
mf ve tm dende girdim yani sen ne okuyosun tam olarak
- +1 yıl
pardon ts den olcaktı
- +1 yıl
psikoloji için formasyon diyolar yani sıkıntılıymış
- +1 yıl
psikoloji tabi kim istemez ki sen istemiyosun ama ben isterdim tabi ama hastane ortamını sevmiyorum
- +1 yıl
yaa onu sorma kötü yaaa😳😢
- +1 yıl
yaa teşekkür ederim 200 binlerdeydim
- +1 yıl
mattan yana derdim yok da edebiyattan çıkınca baya mutluydum ama sonra yanlışlarım olunca 45 degilde 45 yakın olur gibi
- +1 yıl
Bakalım hakkında hayırlısı olsun belki beklemediğin iyi bir sıralama gelir sonuçlar 20 25 gün sonra temmuz ortasında belli olucaktir tercihlerde elimden geldiğince yardımcı olurum iyi yerler de okuyan tm ci arkadaşlarım var onlarada danışabiliriz bu arada senin için üniversitenin hangi ilde olduğu önemli mi
- +1 yıl
iç anadolu da olsa iyi olur:)
- +1 yıl
yok kırşehirliyim:)
- +1 yıl
unutmassam olur tabi😄
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBir kız için en güzel ölümler bence şöyle :
Tıp
Biyoloji-Sosyoloji gibi bölümler
Eğitim Fakülteleri (Öğretmenlik)
Endüstri Mühendisliği
Denizcilik
Mimarlık
Beslenme
Kimya00 Yorumla
+1 yılTürkiye de zor ama ABD de çok güzel para kaldırırsın Yazılım Mühendisliği. Hem severek yapınca çok eğlenceli.
06 Yorumla- +1 yıl
Amerikaya ben nasıl gidiyim ki ben bir kızım ailemin durumu orta gelirli bir aileyiz bana kendi ülkemde iş bulmam gerek😳
- +1 yıl
5 yıl içinde Türkiye'de de yaygınlaşınca :=) para kaldırabilirsin. Ben Türkiye de üniversite okumadığım için sana üniversite öneremem.
- +1 yıl
nerde okudun ki
- +1 yıl
Türkiye de daha yeni yeni yazılım mühendisliği bölümleri açılıyor o yüzden saçma bir şey Türkiye de okumak daha oturmadı yani. Yabancı ülkelerde bile üniversite ismi vermekte zorlanıyorum.
Hepsinin eğitim dereceleri farklı kendine uygun olanı seçmelisin. Ama dersen ki en iyi eğitimi nerde alırım? M. İ. T üniversitesinde alırsın tabii , ama girebilirsen :( - +1 yıl
hımm dogru oturmadı
- +1 yıl
Bak eğer doğru düzgün kendine uygun bir yazılım mühendisliği bulunan üniversite seçersen ve başarılı olursan emin ol para kazanırsın ama eğer ben üniversite okumadan yazılımcı olmak istersem diyorsan serbest meslekten başka çare yok.
+1 yılMakine mekatronik inşaat mühendisliklerinden biri resmi veya özelde mezun olur olmaz rahat iş bulursun
07 Yorumla- +1 yıl
makina falan hep erkekler okumuyo mu ya
- +1 yıl
Erkekler çoğunluklu ama 50 kişilik bir sınıfta 5 kız oluyor ama en iyi parayı onlar kazanıyor 😊
- +1 yıl
haklısın galiba ya
- +1 yıl
Sanayi imalat makine hiç bir zaman ölmez bu meslek 😊
- +1 yıl
bilmiyorum ki kararsızım
- +1 yıl
Sektör geniş bence havacılık sanayi savunma sanayi otomotiv makine parca vs vs şeyler sektör büyük yani 😊
- +1 yıl
bilmiyorum offf
hangi bölümü seviyosan onu seç her bölümün iyi veya kötü bir şekilde iş imkanı var
010 Yorumla- +1 yıl
sence en iyisi hangisi peki
- +1 yıl
psikoloji puanları çok yüksek ya pdr daha iyi degil mi
- +1 yıl
formasyon alınması falan gerekliymiş yaa
- +1 yıl
aman napcaksam ben
- +1 yıl
aynen teşekkür ederim
Saglik sektoru garanti meslek bosta kalmiyorsun diger bolumler biraz zor is acisindan
07 Yorumla- +1 yıl
haklısın arkadaşım da ben yapamamam biliyorum saglıkta
- +1 yıl
felsefeye puanı iyi diyomar ama iş imkanı yok diyolar bu nasıl iş anlamıyorum
- +1 yıl
güzeldir tabi bence hiç bir bölüm kötü degil ama yaaa napcaz biz nereye gitcez offf
- +1 yıl
haklısın teşekkür ederim:)
+1 yılYok böyle bir olay.
Başarılı olacağın ve seveceğin şeyi oku.027 Yorumla- +1 yıl
öylede bu devirde pek sevme hakkı verilmiyo bize
- +1 yıl
Bir işte ortalama değil iyi bilen biri olursan emin ol iş sorunu yaşamazsın.
- +1 yıl
ya haklısın ama atama vs sorunu oluyo diyola ne yapıcamı şaşırdım resmen
- +1 yıl
Atama durumlarını bilmiyorum.
Ama iş alanları geniştir. - +1 yıl
sonra çogu meslegin özelde iş imkanı varmış
- +1 yıl
Tabi ki var.
Bu yüzden istediğini oku. - +1 yıl
yani bizim hiç özelde vs tanıdıgımız yok
- +1 yıl
Uluslararası ilişkiler de mesela çok fazla kurum kuruluş var özel de. Ama rakip sayısı da fazla.
genetik gibi bölümlerde ise özelde çalışma imkanı daha iyidir.
Mühendislik dersen kesinlikle savunma sanayi. Yüzlerce firma var. - +1 yıl
peki ögretmenlik sosyal hizmetler ya da ilahiyat nasık
- +1 yıl
*nasıl
- +1 yıl
Öğretmen olma.
Sosyal hizmetler de tavsiye etmem.
İlahiyat da tek başına yeterli değil.
Diğer dediklerin bunlardan iyi. - +1 yıl
geçen yıl tercihimi yapmadım ne biliyim sosyal hizmetler ya da ögretmenligin en iyi uni gelir diye tercih yaptıran adamın çok iyi anladıgını söylediler ama sizlerde böyle diyince iyice arada kaldım ya
- +1 yıl
En iyi okuldan da öğretmen olsan atanma konusunda bir fark yaratmaz.
Sosyal hizmetlerden aile sosyal politikalara girmek de kadrolu olarak zor. Bu dönemler sözleşmeli tercih ediyorlar. - +1 yıl
aynen ögretmenliklere hep öyle diyolar
- +1 yıl
diğerlerine yoğunlaş.
- +1 yıl
halkla ilişkiler nasıl ya da gastronomi falan
- +1 yıl
iş yapmaz ilk söylediklerine göre.
- +1 yıl
napıcam ben yaa😱😱
- +1 yıl
İlk üçünden birini tercih et bana kalırsa ilgilerini dikkate alarak.
- +1 yıl
yani mühendislik falan mı
- +1 yıl
evet.
Hangisinde başarılı olacaksan tahminince. - +1 yıl
bir bilsem ama benim hayallim hep ögretmen olmaktı
- +1 yıl
Eğer çok istiyorsan yine de vazgeçme.
- +1 yıl
Veya akademisyen olursun.
- +1 yıl
vazgeçmesem nolcak ki 4 yıl boşa okucam
- +1 yıl
akademi düşün
- +1 yıl
bu her ögretmenlik için geçerlimi peki okul öncesi vs
+1 yılBilgisayar Programcılığı yapıyorum aylık 12 bin Tl Maaş alıyorum Taliplerimi bekliyorum jsjsjsjsj öneririm
00 Yorumla
+1 yılSimdilik batmayan bolum bir tek tip kaldi onu da batirmazlarsa
11 Yorumla- +1 yıl
tıpta çok zor ya nasıl kazanayım ki
çocuk gelişim oku bak o çok iyi bir bölüm atanırsında
09 Yorumla- +1 yıl
bende okul öncesi ya da onu istiyorum ama ataması yok diyolar
- +1 yıl
ya kimi yok falan diyo kararsızım
- +1 yıl
haklısın dogrudur tabi
- +1 yıl
neyse çocuklarla ilgili bişey işte boşver😄😄😂
+1 yılBen hukuk ya da dil okumak istemiştim.
011 Yorumla- +1 yıl
hukukta çok çok yüksek ya puanı
- +1 yıl
Senin için hangi seçenekler var bana söylersen sana fikir veririm.
- +1 yıl
ya hukuk psikoloji hariç çok çok yüksek olmazsa puanları falan olur hepsi
- +1 yıl
İngilizce öğretmenliği olabilir mı mesela?
- +1 yıl
dil sınavına girmedim
- +1 yıl
Hastane de çalışmak bana göre değil bilmiyorum sen seviyorsan o alana yönel ama bilmiyorum gerçekten bana seçenek verseydin bir fikir verebilirdim
- +1 yıl
saglık mı diyosun yani
- +1 yıl
Ben de demiyorum tercihim değil aklıma bir şey gelmedi yazdım öyle
- +1 yıl
hımm anladım saglık hiç istemiyorum ya
- +1 yıl
Çocuk gelişim vs?
- +1 yıl
ben de onlarıda istiyorum ama bilmiyorum hiç
Eğitim & Kariyer konusunda 477 cevap paylaştı. Sağlık bölümleri iyidir, cünkü iş garantililer
03 Yorumla- +1 yıl
dogru o da var tabi ama saglık falan ben yapamam
- +1 yıl
bir araştırıcagım bunu teşekkür ederim
+1 yılİngiliz dili ve edebiyatı ve pilotaj
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 306 cevap paylaştı. tıp pdr psikolog fizyoterapi
12 Yorumla- +1 yıl
bende neyi seçicegimi bilmiyorum ki
- +1 yıl
Sinirimi bozmayin lütfen. Rica ederim
Bilişim yüzyılın mesleği
00 Yorumla
+1 yılSenin için en iyi bölüm, sevdiğin bölümdür.
02 Yorumla- +1 yıl
ya haklısın ama iş imkanı yok diyolar çogu bölümün
- +1 yıl
Kendine en yakın olanı seç o halde iş imkanı olan.
+1 yılbence pdr :)
02 Yorumla- +1 yıl
demi
- +1 yıl
valla matematik sinavimda iyi cikarsa dusunuyorum pdryide :)
+1 yılarkeoloji
02 Yorumla- +1 yıl
gerçekten iş imkanı falan nasıl
- +1 yıl
zevk alırsın, iş imkanını bilmiyorum
ziraat.
066 Yorumla- +1 yıl
veterinerlik mi
- +1 yıl
çok kararsızım
- +1 yıl
okul öncesi ögretmenligi
- +1 yıl
sıralaması ilk 20 binlere çıkacakmış
- +1 yıl
aynen güzel bölüm
- +1 yıl
iç anadoluda bir yerde ama emin degilim
- +1 yıl
haklısın tabi
- +1 yıl
yaa aldeniz harikaaa😍😍
- +1 yıl
sen akdenizdemisin:)
- +1 yıl
ne okuyosun
- +1 yıl
hangi bölümü peki
- +1 yıl
nasıl iyimi peki
- +1 yıl
bak merak ettim orayı
- +1 yıl
aynen 😄bide bu bölümü tabi
- +1 yıl
hımm dogru inşallah ya:) ama ailem pek müsade etmez
- +1 yıl
ne biliyim yakınımızda gözümüzün önünde ol diyolar:)
- +1 yıl
evet yaaa bu yıl evdeydim bide çok sıkıldım buralardan
- +1 yıl
aynen ya çok şanslısın bence ege ve akdeniz süper
- +1 yıl
yani tabi orası öyle:)
- +1 yıl
ama bizim buralar da bildigin bozkır
- +1 yıl
kırşehirliyim:)
- +1 yıl
öyle ya bizim buraları kimse duymuyo ya da görmüyo
- +1 yıl
dedigim gibi bizim buralar bozkırdan ibaret😄
- +1 yıl
sert karasal iklime mecburuz
- +1 yıl
karasallıkta zirve yaptık sorma ahaa😄
- +1 yıl
kpss ye mi çalışıyosun
- +1 yıl
haklısın bu sene cog 1 ve 2 soruları çok basitti
- +1 yıl
gıcık oldum o kadar çalıştım bir de
- +1 yıl
yani sorular kolay olunca herkes yapıyo buda sıralamayı düşürüyo tamam çok zor olmasın ama bu da çok basitti😳
- +1 yıl
bir bak sorulara müsait oldugunda
- +1 yıl
hımm olabilir😄😄
- +1 yıl
yani desem hem kendimi hem seni kandırmış olurumki hayattaki en negret ettigim şey yalan😄😄
- +1 yıl
demi aynen:))
- +1 yıl
kpss zor mu konuları falan hangi dersler var iki senede bir yapılıyo diye duydum bu dogrumu
+1 yıl😕 bence radyo televizyon
00 Yorumlalojistik
01 Yorumla- +1 yıl
lojistigin iş imkanı yok diye biliyorum
Tıp bence
00 Yorumla
+1 yılPolis Akademisi :)
034 Yorumla- +1 yıl
yok memur bey işim olmaz benim polislikle falan😏😄
- +1 yıl
Boş ver olmasif zaten bir eve bir Polis yeter 2incisini kaldırmaz zaten :)
- +1 yıl
hımm o da var tabi 😄😄😄
- +1 yıl
Eymencim sitedeki kizlarin yarisiyla evleniyorsun heralde
- +1 yıl
Yoksa koca bir cumleyi yanlislikla mi yazdin
- +1 yıl
kimsenin kimseyle evlendigi falan yok
- +1 yıl
Pekii
- +1 yıl
o burda herkese öyle mi der peki
- +1 yıl
Bana oyle edi
- +1 yıl
ne dedi sana arkadaşım
- +1 yıl
Neyse madem oyle bisey yok sizde. Sorun yok
- +1 yıl
hayır ne dedigini merak ediyorum anlatsana bir
- +1 yıl
aşırı yakışıklı seksi karizmatık birisin sevgiliniz var mı yok mu bilmıyorum ama umrumdada değilya neyse sneı tanımayı sneı deliler gibi yaşamayı çok isterdim defaralca hemde ilkim ol isterdim herşeyı sende yaşamayı tatmayı isterdim sneın gibi birine herşeyımı verirdim umarım msjımı kaileye alırsın bana dönersin ve benı yaşarsın ben sneı yaşamayı ve tatmayı deliler gibi arzuluyor ve istıyorum yakışıklım
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK biraz yavaş ve ağır gel kızım freni boşalmış kamyon gibi sin az frenle
- +1 yıl
umrumda değil yavaşı hızlısı felan banane yaa. senın için herşeyı yapmaya hazıırım yeterki azından çıkıcak 1 kelimeye bakıyorum
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK benle harcanirsin kizim sen benden uzakdur sana tavsiyem
- +1 yıl
umrumda değil dedimya harcayacaksan sen harca burda suratına bakılmayacak derecedekı çirkin kezo tipli kızlara ait olursan kahrımdan ölürüm. oyüzden benı seç benı yaşa pişman olma
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK sinirimi bozmyın lütfen. Çok rica ederim.
- +1 yıl
tamam kızma seksi yakışıklım ama beklşiyicem sneı fikrin değişene kadar uzun sürsede bekliyicem seni. ben sneın gibisine ait olmayı hak edıyorum benı ancak sen tadıp yaşayabilirsin
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK daha çook beklersin.
- +1 yıl
işin sonunda seninle olmak varsa bir ömür beklerim yeterkı benı yapan sen ol
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK lann bir gitti. Skicm şimdi tovbeyaaa
- +1 yıl
ohhh yaparmısın gerçekden yaaa
- +1 yıl
@SEVİMLİ_PONÇİK işmisin sparişmisin. zorlamı becettiricen sen kendini. bidaha yazma lutfen
- +1 yıl
lütfen kavganızı da tartışmanızıda gidin başka yerde devam edin şimdi çıkın gidin benim sorumdan hadiii
- +1 yıl
Sende saçmalama artık yeter laaan
- +1 yıl
ben mi saçmalıyorum
- +1 yıl
Neler oluyor bn biraz gec kalmisim😬
- +1 yıl
ya bişey oldugu yok arkadaşların bir sıkıntı var galibada önemli bişey yok iyi geceler sanada
- +1 yıl
İste boyle esincim. Goruysun demi
- +1 yıl
neyi
- +1 yıl
ya bak bunu kendide okusun o kızda sende beni ilgilendirmiyo eymen naparsa yapsın ama lütfen benim başımı agrıtmayın uzak durun benden
- +1 yıl
sonunda boş veri ayrı yazan adam gibi adam :d
- +1 yıl
yanlış emoji kullandım sonunda fdlgşhdfgşjd :D bu olacaktı
+1 yılyandık
01 Yorumla- +1 yıl
vallahi yaa😱
+1 yılTıp diş
00 YorumlaTıp hukuk
00 YorumlaBu sana bağlı
00 YorumlaYazılım mühendisliği
03 Yorumla- +1 yıl
neden peki
- +1 yıl
bilmiyorum ya fen sınavım iyi geçti ama. kararsızım
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıp ve hukuk
05 Yorumla- +1 yıl
herkes öyle diyo ama tıp kazanmak sadece bir gayal çok zor keza hukukta
Cevap sahibi+1 yılKazananlar çok var zeka meselesi
- +1 yıl
aynen çoktur tabi ama normal standartta olan insanların kazanabilecegi bir bölüm degil
Cevap sahibi+1 yılDiyorlreişte zeka gerekli
Cevap sahibi+1 yılDiyorum işte
Gizli Üye(36-45)+1 yılpilotluk ya da tıp gerisi hikaye
10 Yorumlamimarlık
00 YorumlaPsikoloji
01 Yorumla- +1 yıl
psikoloji çok yüksek yaa😳
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence edebiyat
01 Yorumla- +1 yıl
edebiyat mı
+1 yılpsixologiya
00 YorumlaHukuk