Kim neye ilgiliyse ve hangi konuda yetenekliyse, onun için en iyi bölüm odur. Her başarılı sayısal öğrencisi için okunabilecek en iyi bölüm tıp diyemeyiz mesela, ya da her eşit ağırlık öğrencisi için de hukuk en iyi bölümdür diyemeyiz.
Ancak genelleme yaparsak her sene öğrenciler için en popüler olan, en çok tercih edilen bölümler belirlenir. Bu bölümler için en iyi bölümler dersek; seninle bu bölümleri paylaşabilirim.
Üniversitede okunacak en iyi bölümler
2019'da öğrenilerin tercihlerine göre üniversitede okunacak en iyi bölümler şöyle;
Bu seninle ilgili bir şey mesela psikoloji çok güzel ve önü açık bir meslek maaşı da iyi ama sen insanlara tahammül edemiyorsan, dert dinlemekten sıkılıyosan bu işi tercih etme. Veya sağlık alanı önü açık maaşı felan da çok iyi mesela benim ilgimi sağlık alanında cerrahi hemşirelik çekmişti ameliyata gir çık yapacağın sadece bu kadar ayrıca çok da güzel maaş alıyolar. Ama en iyisi senin sevdiğin ve başarılı olacağın meslektir.
Turizm ve otelcilik. Hem yabancılarla muhabbet halindesin (sürekli yabancı birisi ile tanışıyorsun) Hem tatil yaparcasına çalışıyorsun (hele ki bar da görevliysen vay şansınaa) daha saydıkca uzar gider ya.. Zamanında uymayacaktım babamın aklına, yazılacaktım anadolu turizm ve otelcilik lisesine.. sonra da üniversite.. O bölümün üniversitesi de güzel olur he..
Sizi tanımadığım için, size hangi iş gider nasıl mutlu olursunuz bilemedim. Bana cazip gelen bir iş olduğu için tavsiye ettim size.. Hayatta başarılar dilerim :)
Eğer mf öğrencisi isen diş hekimliğini tavsiye ederim hem 5 yıl hemde tıp okumaktan biraz daha kolay tm öğrencisi isen sadece hukuk tavsiye ederim hakim savcı müfettiş mali müşavir avukat gibi meslekleri yapabilirsin
Ygs sıralaman nasıl ben 1. sınıfım bazı öğrencilere ders çalıştiriyorum ama öğrencilerim genellikle mf tm alanında malesef bölüm seçme sıkıntısı çok oluyor sana sağlık alanını oneriyorum ygs 2 sıralaman nasıl eğer 170 bin civarı ise hemşirelik yazabilirsin eğer kötü ise sonuçlar gelince birdaha yaz sana tm konusunda arkadaşlarımdan bilgi alayım ama genellikle 100 bin civarı hep sosyal hizmet yazıyor
Ben kaydımı dondurucam bu yıl diş hekimliği için hazirlanicam kimya ve biyolojim çok iyi matematik ve fizikten kaybediyorum sanırım sen tm öğrencisisin sonuçlar gelmeden bu kadar çok kafana takma şu anda verebileceğim en iyi tavsiye bu ve bölümünü çok iyi seç yoksa benim gibi üniversitenin ilk yılı gittiğin bölümde hayal kırıklığı yaşarsın
Ben rehber öğretmenin gazıyla psikoloji yazdım ama bu yıl bırakıcam zaten lisede mf sınıfındaydım diş hekimliği düşünüyordum olmayınca mühendislik falan istemedim psikoloji yazdım ancak memnun değilim bu yıl bırakıcam
Tm öğrencileri için iyi bir bölüm sanırım tutsa sende gidersin ancak bana uygun değil eğer benden ciddi bir tavsiye istiyorsan sağlık alanına yönel hemşirelik olabilir hem puanı yuksek değil hem okuması kolay
Olsun canini sıkma lys de işler değişir sen en iyisi sonuçların açıklanmasını bekle açıklandığı zaman bana buradan yazabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
Bakalım hakkında hayırlısı olsun belki beklemediğin iyi bir sıralama gelir sonuçlar 20 25 gün sonra temmuz ortasında belli olucaktir tercihlerde elimden geldiğince yardımcı olurum iyi yerler de okuyan tm ci arkadaşlarım var onlarada danışabiliriz bu arada senin için üniversitenin hangi ilde olduğu önemli mi
Türkiye de daha yeni yeni yazılım mühendisliği bölümleri açılıyor o yüzden saçma bir şey Türkiye de okumak daha oturmadı yani. Yabancı ülkelerde bile üniversite ismi vermekte zorlanıyorum. Hepsinin eğitim dereceleri farklı kendine uygun olanı seçmelisin. Ama dersen ki en iyi eğitimi nerde alırım? M. İ. T üniversitesinde alırsın tabii , ama girebilirsen :(
Bak eğer doğru düzgün kendine uygun bir yazılım mühendisliği bulunan üniversite seçersen ve başarılı olursan emin ol para kazanırsın ama eğer ben üniversite okumadan yazılımcı olmak istersem diyorsan serbest meslekten başka çare yok.
geçen yıl tercihimi yapmadım ne biliyim sosyal hizmetler ya da ögretmenligin en iyi uni gelir diye tercih yaptıran adamın çok iyi anladıgını söylediler ama sizlerde böyle diyince iyice arada kaldım ya
veterinerlik ayrı bir bölüm. benm dediğim ziraat ama ziraatte kendi içnde bölümlere ayrılıyor. zootekni (hayva yetiştirme bilimi) bölümü var zootekniyle hemen hememn aynı ama fazla talep yok. okuyan açıkta kalır.
bn memnunum. ziraate 8 9 bölüm var iş imkanı ataması olan en iyi 4 böülüm bitki koruma, bahçe bitkileri tarla bitkileri ve toprak bilimi-bitkibesleme bölümü. geri klnlarda bişey yok ataması zor.
iyi diyorlar. güzel diyorlar. :) ama uzak senn için daha iyi ömür boyu yanlarında olmyacaklar sonçta kendi başının çaresne bakıp. ayklının üzernde durabilmen gerekr bunun içinde gurbet en iyisiidir bana göre
En İyi Görüşler