Evet sorum tam olarakta bu. Türkiye hukuku şeriat temelli olmadığı için çoğu alimler caiz değildir diyor. Sizin fikirleriniz ve bilgileriniz nelerdir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu böyle düşünen beni yargılamasın ben de öyle birinin hakim olmasını istemem açıkçası.
Alimler alimler diye geziyorsunuz, o sözde ilminizle hepimizi paspas edeceksiniz. Amerika'ya küfrediyorum ama o... çocukları çok ince çalışıyor, Türkiye'nin kuyusunu iğneyle de olsa kazdılar.
Siz de Amerikan kucağında oturup "şeriat getirdik, Batı'nın şerrinden uzağız" diye gezersiniz.
Tabii siz sokakta kelle kesip insan recmetmeye başlamadan önce biz ülkeyi toplayamazsak.011 Yorumla- +1 yıl
Oncelikle beni bir gruba çekme siz şöylesiniz böylesiniz geziyorsunuz falan. Benim alakam yok hiç bir görüşle. Sadece elhamdurillah böyle ince konularda Allahtan korkuyorum yanlış yapmak istemiyorum her şeyi iyice araştırıyorum geleceğim ve mesleğim hakkında. Şimdi sana soruyorum senin annen kız kardeşin yok tanımadığın bilmediğin herkes böyle oturduğun yerden naisl küfürler edebilirsun ve bir şerefsiz terör örgütüyle aynı kefeye koyabiliyorsun? Sen ve senin gibileri Allaha havale ediyorum.
Cevap sahibi+1 yılKüfrü Amerikan yönetimine ettim. Alim dediğin insanlar da din taciri.
Cevap sahibi+1 yılGerçekten tartışma istiyorsan şöyle söyleyeyim:
Müslüman olsam şeriatçı olurdum, gerçek İslam şu değil bu değil diye boş laf ederek gezip kendi kafama göre İslam yaratmaya kalkmaktansa, İslam tarihine bakıp Muhammed peygamber dönemindeki yaşananlarla anlatılan şeri hükümleri karşılaştırıp ayıklama yapmaya çalışırdım. Ama yine de bu hali bile beni mutlu etmeyeceği için müslüman değilim.
"Alimler" diye konuya girersen birilerine alim muamelesi etmiş olursun, ama o insanların ilmi ilim değil cehalet yuvası. Ona tepki gösterdim farkındaysan. Sorun oldukça taraflı bir hal alıyor alim demenle birlikte, sen o amaçla sormadıysan da.
Cevap sahibi+1 yılCaizlik durumuna bakarsak, bunun sağlanması için ülkenin hukuk düzeninin değişmesi gerekiyor, bunun fikrinden bile rahatsızlık duyuyorum. O zamana kadar hakim olup elinden geleni yapması gerekir insanların, şeriat yoksa yokum diyenleri bu kez şeriatı istemeyenler hakim olup yargılar. Devlette kadro boş kalmaz kolay kolay. Yani şeriat istese de birisi, ayıya dayı deyip amacına ulaşabilir ne yazık ki. O zamana kadar dayı demesi dini açıdan bence sakıncasızdır.
- +1 yıl
Müslüman olsam söyle böyle yapardım hiç deme, çünkü sen müslüman değilsin ve gerçek bir Müslüman gibi (o söylediğin dini kendi çıkarlarnca kullanan kafirler bu sınıfa dahil değil) düşünemezsin o halde sende müslümanlıgi gerçek müslümanlardan öğrenmelisin, medya şarlatanlarından değil. Ayaklanma çıkarırım demişsin bu da mantıklı bir çözüm değil ve herkes senin gibi düşünmüyor. dolayısıyla sen herkes değilsin. ( Her şeyin bir yolu vardır). Şeriat konusuna da gelince sen gerçek müslümanlarla geri kalan kısmı aynı kefeye koyamazsın. Söylediğin gibi ayıya dayı diyip geçinen insanlar her yerde çıkabilir bunun önlemini almak mümkün olmaz neticede insanların iç yüzünü bilmiyoruz
Cevap sahibi+1 yılAyaklanma çıkarırım demedim çıkarsalar da işe yaramaz dedim.
Ayrıca ben zaten herkesim demedim bilakis şeriatçılar teröristtir ve şeriat peşinde koşmayan müslümanlar da samimi değildir dedim.- +1 yıl
O zaman her türlü müslümanlar terroristtir kapısına çıkıyor bu söylediklerin. Sen algını kapatmışsın ve yanlış-doğru ayrımı yapmadan aklindakinin sorgulamadan her zaman her koşulda doğru olduğunu düşünüyorsun, hoş böyle düşünebilirsinde ama müslümanlıga laf edemezsin. Farkındaysan ben senin dinine hiç bir şekilde laf söylemedim söylememde. İşte gerçek müslümanlarla sizin aranızdaki büyük farkların bir tanesi de budur, ""SAYGI ve HOŞGÖRÜ"".
Cevap sahibi+1 yılBenim dinim yok ki. Ayrıca istersen söyle onu da tartışabilirim, gocunmam. Sen bireysel olarak saygılı ve hoşgörülü olabilirsin ama İslam'da aynı şeyi ben göremedim. Zaten müslümanlar terörist dediysem hoşgörülülere müslüman demedim, sen de dahilsin buna. Çoğu insan sırf dinden kopmaktan korkup müslüman kalmaya çalışıyor, bir yandan da İslam'ın iyi yanlarına odaklanıyorlar kalanını yok sayıyorlar. En olmadı "Arapça'dan çevrilirken hata oluyor" falan deniyor. Hoşgörü bu dünyanın kanseri, insanları susmaya itiyor ve ailelerin veya başkalarının çocuklarını kendi ideolojileriyle yıkamalarına engel olunamıyor. Öğrensinler her şeyi sonra seçsinler? Saygıya gelirsek, bireyin hak ve sorumluluklarına saygı duyarım ama bu fikirlerine saygı duymam anlamı taşımaz.
Cevap sahibi+1 yılNormalde bu kadar sivri biri değilim ama sorduğun soru beni çok rahatsız etti. Yoksa umurumda olmuyor çoğunlukla, belli bir dini hedef alarak din tartışmasına girmeyi de sevmiyorum ama hukuk-rejim çok çok hassas konular.
Cevap sahibi+1 yılVe saygı-hoşgörüye gelirsek hoşgörüyü sadece güçsüzler gösterir. Devlet eliyle senelerce sene İslam eğitimi veriliyor, onun da belli bir mezhebi sayılır hatta. Onlar bana hoşgörü gösterip benim fikirlerimi iki üç yalan yanlış paragraf haricinde anlatıyor mu? Devlet bunu yaparken ben niye hoşgörülü olayım zaten her taraf müslümanım diyenlerle dolu daha da "hoşgörü göstermiyorsunuz" demesin kimse bana.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. bir saçmalamayın yahu önemli olan adalet şeriatta hırsızlık adam öldürmek yasak da hukukta serbest mi? hea hukuk bozuldu eskisi kadar adaletli değil diyorlarsa da onu bozanlar şeriat çığırtkanlığı yapanlar madem o kadar şeriatçılar millete fitne fesat soktukları için önce kendilerini cezalandırsınlar
210 Yorumla- +1 yıl
birincisi konuyu dağıtan senden başkası değil
ikincisi hiçbir kul bir başkasının inancını değerlendiremez
üçüncüsü islamda karşındakine kafir dersen yaptığın gibi ya sen doğrusundur karşındaki kafirdir ya da karşındaki kafir değildir yaptığın iftiraya girer ve sen kafir olmuş olursun ki bu muhabbete illa biri kafir olur maalesef
islam dini herşeyden önce hoşgörü akıl ve mantık dinidir
bir müslümanın dininin çıkarlara siyasete karıştırılmasına sessiz kalıp onları desteklemesine mantıksız şeylerle bunları savunmalarına ne anlam verebiliyorum ne de tasvip ediyorum işte bunu yapanlar islama en çok zarar verenler ama bunu göremeyip dinimize en büyük zararı verenlerin peşinden koşuluyor hala önyargılarla hakaretlerle müslümanlık böyle birşey değil öğrenelim artık dinimizi lütfen
+1 yılYüzyıllar öncesinin kanunları bugünün suçlarını kapsayacak kadar geniş kapsamlı değildir zaten. Her ne olursa olsun din de zamanın koşullarına uyulmasını ve geri kalınmaması gerektiğini söyler zaten
07 Yorumla- +1 yıl
Ama dini kitapların kapsamadığı koşullar da var bu ülkede. Ayrıca mesela ben bir Hristiyan olarak İslâm hukukuna göre yönetilmek istemem. Hepimiz için ortak değerleri taşımalı yasalar
- +1 yıl
En basitinden kullandığımız internet. Bilişim suçlarına dair bir örnek var mı dini metinlerde?
- +1 yıl
Peki senin bir kadın olarak hakimlik yapman caiz mi
+1 yılDini olarak bakıldığında siyasetçiler hakim savcılar bunlarin hepsi tagut hükmünde yani diğer dünyada cehennemde yerleri hazır gibi bir şey.
02 Yorumla- +1 yıl
Normalde benim bakış açima göre dürüst birisi olacaksan işinde olabilir.
Ama din açısından bakıldığında sen kendi kafana göre yeri geldiğinde karar vereceksin ya da insanların yaptığı bir anayasayı uygulandığın içinde farkın yok. Tagut hukmundesin. Din olayı çok farklı kız erkek karışık din dersleri yok ya da Atatürk heykelleri var diye çocuklarını hiç okutmayan insanlar bile var. Bazı hocalarda bunu onaylıyor.
Senin durumunda ne derler bilemem ama ağır medrese tarzı hocalar hayır der. İlahiyatçılar da evet der diye düşünüyorum.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
12Cevap
+1 yılTürkiye hukuku şeriat temelli olmadığı için hakim savcı olmak günahsa bu ülkede yaşamak da günah sen vatandaş olarak da o kanunların arkasına sığınıyosun ve o konunları yaşatıyosun. O zaman mahkemelere falan başvurmadan çözülsün sorunlar şeriat temelli değil diye. Kanunları da avukatlar hakimler savcılar belirlemiyo ya onların ne suçu var. Herkes böyle düşünüp bu mesleklerden kaçınırsa kim olcak bu ülkenin hakimi savcısı avukatı bilmem neyi.
00 YorumlaYa şimdi dini olarak hükmü nedir bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla hakimlikten ziyade avukatlıkta haksız olan tarafı savunduğun takdirde caiz değildir. Ama hakimler ve savcılar olmasaydı adaleti uygulayacak kişiler kimler olacaktı? Yani zaten islam ülkesindeyiz hakim ve savcılığın caiz olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılYa yok artık cidden terk ediyorum bu soruyu xkxkxkfk ekmeğimi elimden almayın bir durum ben mezun olup çalışayım öyle karar verin caizliğine
01 Yorumla
+1 yılAllahın indirdikleriyle yönetmeyenler kafirlerin ta kendileridir demiş ayet. Hocalar istediğini diyebilir. Apaçık haramdır.
Bu yüzden sizler hakim olmayın.12 Yorumla- +1 yıl
Yallah Arabistan'a.
Tabiki değil. Zaten o sistemi yönetenlerin çoğu solcu, onların arasında olmak istemezsin herhalde
017 Yorumla- +1 yıl
En saglam bu muymus hahaha uyduruk hadisleri din diye anlatan turbelere gidip allahtan baskasina ibadet edenler mi 😂😂
- +1 yıl
Biraderim benim yabanci dilim arapca sen bu uslubu kimden ogrendin hangi ayette hadiste geciyor soyle kusurun var boyle kusurun var demek? Once islami ahlaki takin ole gel tartisalim doru yanlis neymis
- +1 yıl
Fatihayi biliyor okumasini ama manasini ne kadar kalbine indirebilmissin belli ediyorsun onlar ki kuran okuyacaklar sesleri cok guzel olacak ancak okuduklari bogazlarindan asagi gecmeyecek ayrica haricilerin alametidir saclari sifira vurdurmak
- +1 yıl
Hayirdir sen kendine soylenen herseyi kabul mu ediyon koyun 😂😂
- +1 yıl
Anladigi dilden konusuyorum
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSoruya mantıklı bir cevap vermek isterdim ama soru mantıklı degil
07 Yorumla- +1 yıl
Adalet mülkün temeli. Su an ki devlet otoritesi yargı sistemini kurmuş. Sistem ağır aksak işliyor. Yasada yazmayan bir suçtan dolayı ceza verilemez. Senin mantıkla gidersek Zinayi 15 senedir suç yapmayan bütün ak partili vekiller dinsiz olur. Beynini bağışlamak ister misin?
- +1 yıl
Ben farkı bir şeyden söz ediyorum sen işi siyasete çekiyorsun. İslam dininde hükümet şeriata göre verilir medeni hukukla çoğu konusu bağdaşmıyor. Sen adalet mülkün temelidir gibi şeyler diyorsun, aksini iddia eden mi var? Onların dinsiz olup olmadiklarini söylemek benim haddim değil. Bence sen ezbere işleyen beynini ve kelimelerini bir güncelle. ;)
- +1 yıl
Boş konuşma. Yasaları koyan kanunkoyucudur. Hakim sadece uygular. Kanunkoyucunun düzenlemedigi şeyi nasıl uygulasin? Sen direkt olarak sistemi elestiriyorsun. Devleti yönetenler belli git onlara anlat durumu yasaları ona göre duzenlesinler seninde şahitliğin yanında başka kadın olmadan kabul olmasin. Senin gibi yarım akillilarin şahitliği de yarım sayılıyor şeriatta zaten.
- +1 yıl
Sende neticede o sistemi bilerek seçiyorsun hakimliği, Savcılığı. Sen hukukcu olduktan sonra birden aaaa hükümler değişmiyor baştan belli her şey. Yani her şey bir seçim. Boş konuşan ben miyim biraz düşün bakalım. Evet kanunkoyucular koyar hükümleri ve kanunları bunda hemfikiriz. Fakat bunları bilerek, görerek ve isteyerek kabul edip seçen ve uygulamak isteyen sensin. Ben hakimlik- savcıliga karşı bir insan değilim sadece artırma yapıyorum ve ortadaki düşünceleri ve bilgileri izliyorum karar vermek için. Senin düşüncelerine saygı duyuyorum tabiki ama gördüm, dinledimki hiç bir anlam ifade etmiyor senin için düşuncelerin.
- +1 yıl
BU arada bende hukuk okumak istiyorum. Yani kısacası sen ve senin gibiler gibi sistemi ortaya atıp işin içinden sıyrılmaya çalışmadım, geniş çaplı bir araştırma yapıp öyle seçmek istedim mesleğimi. Her zaman aklı ile övünen sen ve senin gibiler helal-haram ayrımında da aklını kullanmalı. Koyunlar (sen) gibi çobanın (sistemin) peşine takılıp her yanlışta günahı çobana atıyorsunuz. Sen insansin aklını kullan aklını. ;)
Biz hukuk okumadık ama her konuya hakimiz. d öylesineee
00 Yorumla
+1 yılBurda bu soruyu bu saatte sormak mubah ve caiz değildir
00 Yorumla
+1 yılTürkiye de alim olmak da caiz diil
10 Yorumla
+1 yılcaiz tabi ki ne saçma iş o
00 Yorumla
+1 yılŞeriat temelli olanlar mı caiz oluyormuş
05 Yorumla- +1 yıl
Hayır
- +1 yıl
Caizdir
- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılAdaleti adaletli uygulamıyorsan hayır
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet ama vicdanın rahat Olmaz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılönemli değil 😊
+1 yılO konuya gelene kadar...
00 Yorumla
+1 yılmaide/44
029 Yorumla- +1 yıl
Peki rasulullah boyle zalimler oldugu zaman bazi sahabelerine okuyun hakim savci olun bunlara ceza verin mi dedi?
- +1 yıl
Ote yandan hakim savci delile gore hareket eder
- +1 yıl
Senin yapman gereken seyi soyleyeyim din ilmi tahsil et imanli salih bir erkekle evlen ve davet yap diger kadinlara eger gercek islama gore ne yapman gerektigini soruyorsan bu
- +1 yıl
Guclunun sozu gecer o halde guclu olmak hakki getirir ancak hakim savci olarak bir yere varilamayacagi cok açık
- +1 yıl
O zaman cihad meydanlarina alalim seni suriyeye filistine falan
- +1 yıl
Eger gercekten dedigin gibi olaydi cihad farz kilinmazdi mekke devrinde savasacak durumda olmadiklari icin cihad yoktu guc toparlaninca cihad farz oldu su anda da imkan var savasilabilir ilim irfan ele gecirilen yerde islami zorla dayatarak ve ayni zamanda sevdirerek olur aksi halde toplumlar yahudilesmis iflah olmazlar
- +1 yıl
İslam zorla olmaz kardeş hoşgörü ile olur. Savaş kadari almak bu kadar basit bir şey değildir. Ha alınacak hallerde vardır illaki fakat iyi düşünmek gerekir. Bunu da sen ya da ben bilemeyiz neticede medyadan duyduklarımz her neyse ona göre yorum yapıyoruz. Bu yüzdendir ki geniş düşünmek gerekir.
- +1 yıl
Once suna karar ver senin rehberin kim? Eger rasulullah diyorsan o nasil yaptiysa oyle yapmalisin kendinden yeni fikirler akimlar uretme kuranda diyor ki allah ve rasulunun onune gecmeyin bu ayet kurban vaktinden erken kurban kesen sahabeler icin indi yani kisaca ayet diyor ki sen allahtan iyi mi biliyon
- +1 yıl
Cihad sadece savunma amacli degildir sence savunma savasi yapilarak mi ispanyadan cine kadar toprak alindi?
- +1 yıl
Kardes benim öyle bir iddaam olmadi olamazda. İnanan-inanmayan herkese saygi duymak gerekir Dini zorla dayatmak olmaz ben bunu söylüyorum. Sen iki dakikada savaş çıkardın, savaştın konuyu farkli bir yere götürüyorsun. Başta verdiğim sorunun cevabıni verdin tamam saygi duyuyurum sana diğer konulara girmeye gerek ve lüzum yok.
- +1 yıl
Zorla dayatmak derken soyle yani isid gibi dusun bir zorlama yok ama militanlar surekli teblig yapiyorlar haramlar gostere gostere islenemiyor elden geldigince din yasaniyor surekli teblig var anliyon mu
- +1 yıl
Senin savunduğun görüşle kardeşlik birlik bereberlik olmaz savaş olur sürekli ve kan dökülür. Bu birazda senin bazı halleri anlamak istediğinle alakalı bir durum. Ailen v. s seni böyle yetiştirmis olabilir saygı duyarım fakat kimse müslümanlık adına kimseyi zorla dine davet edemez.
- +1 yıl
Zorla dine girdirmek yok zaten ancak muslumanlar haramlari acikca isleyemez islerse ceza uygulanir ote yandan dedigim gibi surekli teblig var
- +1 yıl
Birader once al eline peygamberin hayatini ayrintili bir sekilde oku ozellikle cihad kisimlarini
- +1 yıl
😂😂 birader ben gercegi soyluyom varsa bir sikintin sorun kurana ve peygamberin uygulamasina basvuracan tabi kendin daha iyi bildigini iddia etmiyorsan
- +1 yıl
Zorla dine sokmak diye bisey yok eger musluman degilse cizye verir bunjn karsiliginda cihada katilmaz bedelli askerlik gibi yani eger musluman ise acikca gunah isleyemez
- +1 yıl
Tevbe 29 bu bahsettigim seyin delili saldiri cihadina delil ise enfal 39
- +1 yıl
Okudugunu anlama dersi almalisin en yakin halk egitim merkezinden 😂😂
+1 yılYaw sen bir olabil de hele
00 Yorumla
+1 yıldeğil dio alimler
05 Yorumla- +1 yıl
aynen değil diyen cok ve o dogru olan bence. ayet de var buraya yazmak istemiyorum.
- +1 yıl
tesettürlü müsün
+1 yılBurayı terket
10 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?