Merhabalar, ben son sınıf hemşirelik öğrencisiyim. Resme yeteneğim var. Aşağıya birkaç resim bırakıyorum. Sizce grafik tasarıma gitmezsem harcanır mıyım? Hemşirelik cidden bana göre değil. Grafik tasarım nasıl bir bölüm? Sizce gitmeli miyim?
İkisi yanımda değildi, ss aldım. Fikirleriniz çok önemli, şimdiden teşekkürler.
SEn benim yaptiğim hatayi yapma yillar önce lise hemşirelik okurken istemiyorum diyodum şimdi ünisine gitmeye çalişiyorum valla kendini garentiye al çekirdekten yetiştiğin mesleği yap diğerinide hobi olarak yap ya da okul bitince hem işe gir hemde o istediğin bölümü oku bir abla tavsiyesi iyi düşün yaşından dolayi insan bazen istediği yere gitmek istiyor başariz olunca akli hep diğerinde kaliyor bilmem anlatabildim mi
Bende hemşirelik okuyorum istemeyerek geldiğim bu mesleği çok sevdim. Bizim işimiz insanlara yardım etmek ve onlarla ilgilenmek istemeyerek yapılabilecek bir meslek değil seni anlıyorum. Resimlerin süper sana tavsiyem sevdiğin işi yap. Çünkü sevdiğin şeyin cefasıda sefası da güzeldir.😉
Son sınıfa gelmişsin daha yeni mi anladın sana göre olmadığını? Yaşın 18 yazıyor ayrıca Nasıl son sınıf oluyorsun? Hemşireliği bırakma bitir. Sonra grafik tasarıma yönel.
Ben kendi isteğimle gelmedim, aile baskısı üzerine bu alana başladım. Ayrıca lise sonda 18 olmayacağım da kaç olacağım acaba? Yine de yorumun için teşekkür ederim.
Açıkçası kafam çok karışık. Bir yandan herkes, boşver sanatı Türkiye'de yeri yok, dediği için sanatın varlığını göstermek istiyorum. Öte yandan halihazırda diye sürekli streste yaşayacağım bir ortam var hastanede. Bilemiyorum, belki de yine sağlık alanında kalmalı ama bana çok daha uygun olur farklı bir dalı okumalıyım. En mantıklısı bu olur, çünkü Türkiye'de iş garantilemek kolay değil, farkındayım. :/
Yanlış anladın bilgisayar kullanımında alt yapın varsa biraz demek istedim :dd int den sertifika veren bilmiyorum ben sadece İstanbul'da beylikdüzünde biliyorum 3 ayda sertifika veren aylık 1850 liraydı en son
Benim en büyük hayalim insanlar tarafından takdir edilmek olmuştur, ailem parasal bakımı düşündüğü için hemşirelik diyor ama ben devam edersem panik ataktan ölebilirim cidden. 😐 bir de insanlar nankör, bir zaman sonra moralimi bozuyor bu durum.
Anlıyorum ama bir işi mükemmel yapan şey gönlünü koyabilmektir. Gönülsüz bir hemşire olursan ileride daha ciddi sorunlar ile karşılaşabilirsin. Ailen ile ikna edici bir konuşma yapsan mesela ama önce cidden hangisi istediğini bulman da gerekiyor. Senin biraz kafan karışık gibime geldi. Sen gerçekten seviyor musun çizim yapmayı?
Gerçekten çok seviyorum, üstelik vaktimin güzel geçmesini sağlıyor, gün geçtikçe çizimim gelişiyor. Benim bu konuda cesaretimi kıran tek şey, mesleki alandaki getirisi. Ailem parası yok diyor sürekli, hobi olarak yaparsın diyor. Ama çok araştırdım. Bana uygun hiç ama hiç meslek yok. Sağlık alanında hiçbir şey göründüğü gibi değil. Beynen, zihnen ve ruhen aşırı yoruluyorsun; birşeyler öğrenmek için en acil durumlarda olay yerine karışıyorsun, ayağa kalkacak takatin kalmıyor, hastalar tarafından sürekli hakarete uğruyorsun. Zaten hassas biriyim, katlanamıyorum. Benim kendimi gösterebileceğim, bıraksalar fazladan saatlerce çalışacak kadar çok seveceğim ve ilgi alanıma giren bir mesleği yapmam lazım.
Grafik tasarımda kendini geliştirmeyi başarıp iyi yerlere gelirsen de iyi para kazanabilirsin. Maaşı sana bağlı. İnternetten baktım da azıcık. 1000 lira da alabilirsin 7000 lira da, çalıştığın firmaya yani sana bağlı.
Hemşire olabilirsin ama grafik tasarımı da ek olarak yapabilrisin bende grafikerim :) ama dijital ortamda yani bilgisayrda senin gibi el yeteneği yok malesef ama çok başarılısın bence
En İyi Cevaplar