Az önce muhasebe iş ilanlarına baktımda sadece İstanbul'da bir sürü ön muhasebe genel muhasebe iş ilanları vardı Hattat bazılarında tecrübesiz yetiştirilmek üzere eleman alınır yazıyordu bence üniversite mezunları okul biter bitmez 3000tl maaş beklediği için işsiz emek olmadan yemek olmaz bir kaç yıl çalışmadan iyi bir konum beklenilmez sizce?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılArkadaşım bilmediğiniz şeyler üzerine atıp tutmayın. Hayatınızda kaç tane ekonomi dergisi okudunuz, kaç sektör üzerine araştırma yaptınız da böyle uzun uzun konuşuyorsunuz.
10 yıllık muhasebeci tanıdığım var iş yerinden mali müşavirlik bürosunun sahibi mali müşavirden sonra en yetkili kişi 2.500 TL alıyor. Evet 10 senedir aynı yerde çalışıyor ve İstanbul' da yaşıyor bu kişi.
17 Milyonluk bir şehirde sirkülasyonda çok muhasebe işine giren kadar çıkanda var. O muhasebeci aranıyor yazıları, afişleri, kağıtları muhasebeci bulunduğunda hemen kaldırılıyor mu sanıyorsunuz ! O yazılar orada duruyor. Ayrıyetten muhasebecilerin durumuna bunu en iyi TÜİK' den İşkur' dan öğrenirsin. Kaç muhasebeci işsiz, kaç muhasebecinin işi var onlar sana bunları verisini verir.
Üniversite lisans mezunu kişiler var 1-2 ay bedava çalıştırılıyorlar sırf muhasebe bürosu onları deneyecek işe uygun olup olmadıklarını ölçecek ayağına. Bu ne demek? Demek ki iş yerleri işe alacak elemanlara 1777 TL verecek kadar maddi güce sahip değil ya da vermek istemiyor demek.
Lütfen tekrar söylüyorum: ezbere konuşmayın !111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumları okudum: bu kadar az beyni çalışan bir kitle yok, umarım azalarak bitersiniz.
Yeni mezunlar 5000 TL' ye iş istiyormuş filan. He tabi herkes 5000 TL maaş istiyor. Alooo uyandırayım burası Türkiye. 20 TL' ye 6 saat boyunca 2000 adet broşürü tüm mahalleye dağıtma şartı ile verdikleri ülke burası. Herkes açsın da biraz meslek sorularını izlesin. İnşaatta çalışırken eve fayans döşerken günde 60 TL alanların ülkesi burası. Kimse öyle aylık 5000 TL filan istemiyor. Ben ayda 5000 TL isteyen yeni mezun bir genç görmedim. Sizin çevreniz Sorbonne, Harvard, Oxford Üniversitesi mezunlarından oluşuyor heralde böyle ezbere konuşuyorsunuz. Siz asgari ücretin altında maaş alan insan da görmemişsinizdir. Gelin size göstereyim kahvehanede 11 saat garsonluk yapıp sigortasız 800 TL maaş alan adam var.
Ezbere konuşmayın, gaz yapar: iyi değil.
Soran+1 yılMesaj atıcaktım ama gizliden yazmışsın evet burası Türkiye iş yok falan filan ama sadece muhasebeciler değşl hukuk okuyup asgari ücret alan var bu dediğinize göre muhasebe müdürleri sorumluluları oluyolar kaldı ki mali müşavir olup çok para kazanan var
Cevap sahibi+1 yılBak o var bu var demekle olmuyor. Sen böyle dersen birisi da sana Afrika Kıtasındaki Zimbabve ülkesinden zenginler git oraya yerleş der. Orada herkes zengin mi? Değil, sadece kral ve birkaç insan zengin. Yani genelleme yapmadan önce ortalama almayı bilin. Bundan 10 - 15 sene önce mali müşavirler ve muhasebeciler çok daha para kazanıyordu şuanda kazanmıyorlar. Benim yeminli mali müşavirlik bürosu sahibi bir mali müşavir akrabam var. Eskiden kazanç vardı şu an yok. Yine başka bir mali müşavirlik bürosu sahibi tanıdığı İstanbul' un en önemli ticaret ve alışveriş merkezlerinden birinde iş yaptığı halde eleman çıkardı ve bürosunu kapatmayı düşünüyor. Mali müşavirin hali buysa muhasebecinin hali nedir bunu düşünün. Ayrıca Mali Müşavir öyle kolay olunmuyor. Mali Müşavirlik Sınavını kazanıp bir yer de 3 yıl staj yapmanı lazım ki kendi mali müşavirlik ofisinizi açasınız. O sınava girmek de bildiğim kadarıyla 1000 TL sınav ücreti gerektiren bir şey belki daha fazladır tam bilmiyorum.
Soran+1 yılSadece kendimi umutlandırmak istiyodum şu an nerden baksan hiç bir meslekte iş yok o zaman evde oturıym okumamında önemi yok
Cevap sahibi+1 yılKendini umutlandırmaya çalışmana bir şey demiyorum ama sen kendin gibi insanları 5000 TL maaş istedikleri için iş bulamıyorlar gibi suçlama. Böyle suçlarsan kendini öne çıkartmak için başkasını geri plana itmiş oluyorsun.
Ciddi ciddi söylüyorum. Eğer kendini geliştirmek istiyorsan ortalama olarak 2 - 3 ay kendini yorarsın kendini emek gücü olarak kullandırırsın sonra 1404 TL' ye başlatırlar. Amaç 1404 TL ise alırsın. Ama 3 yıl tecrübelendikten sonra maaşının bugünün 2.500 TL' si gibi olacağının garantisi yok. Belki 10 yıl sonra hala asgari ücretin 2 katını bile alamayacağın bir duruma geleceksin. 20 yıl çalışıp 2800 TL almak iyi mi? Asgari ücretin 2 katı 2808 TL yapar. Benim tanıdığım 10 senelik tecrübeli muhasebeci 2500 TL maaş alıyor.
Şimdi bu adam canım mı 2500 TL' ye çalışıyor? Bu canım sen çok akıllısın öyle mi? Böyle insanları aşağı çekerek bir yere gelemezsin. Türkiye' de maaş kazanmanın, maaşının arttırmanın zor olduğunu herkes biliyor.
Soran+1 yılO zaman yapılacak bişey yok
Cevap sahibi+1 yılTamam işte durumlar bu. Sen bir şey söylerken diğer insanları da düşünüp söyleyeceksin. Sen daha muhasebecilik tecrüben yokken insanlar çalışmıyor iş beğenmiyor diye iddialar ortaya atarsan bir konuda hiçbir şey bilmeden diğer insanları üzmüş olursun. Durumlar kötü ve evet aşağı yukarı tüm mesleklerde durumlar kötü. Sana 2000 TL maaş verene kadar seni en iyi ihtimalle 1 yıla kadar kullanacaklar. Eziyetlerine dayanırsan 1 yıl çalışırsın sonra utanırlar da maaşını yükseltirler.
Gerçekleri söylemek budur. İnsanların hayatı üzerinden bilip bilmeden konuşmak değildir. He tüm bu kötü şartlara rağmen bir işe girip her zorluğa karşı çalışmak gerekir, insanı kullansalar bile. Çünkü Türkiye' de o işte kullanılman gerekiyorsa eğer 3-4 ay ortalama bir sürünme süresi varsa bundan zaten kaçış yoktur orada da olsa burada da olsa sürüneceksin. Sonrada düzlüğe çıkarsın. Düzlük dediğim de 2.500 TL maaş değil ha 2000 TL maaştan bahsediyorum.
Soran+1 yılÜzücü özel sektörde yükselip büyük paralar kazanmak gibi bir hayalim vardı
Cevap sahibi+1 yılMuhasebe ile ilgili Boğaziçi İşletme, ODTÜ, İstanbul Üniversitesi mezunu isen belki yükselirsin ama sıradan üniversiteleri okuyup 10 sene sonra kesin 5000 TL alırım diyemezsin. İşveren işçiden kısmaya çalışıyor. Sen kendin iş kurduğunu düşün bu zor piyasa şartlarında elemanlarına ne kadar maaş vermek isterdin. Büyük ihitmal sen de batmamak için düşük maaş verirdin işlerin iyi gitse bile ileride olabilecek kötü bir duruma karşı elemanlardan kıstığın yemek paraları, yol paraları ve maaşlarla para biriktirirdin. Hiçbir zorlukla karşılaşmazsan oda paraları elemanlarına dağıtmaz gider bir ev, arsa, dükkan filan yatırım yapardın. Bu hayat böyle. Özellikle Türkiye gibi insanlar düşük gelirli olduğu bir ülkede yatırım yapmak çok zor. Muhasebecilerden duyduğum cümle hep şu "parayı tahsil edemiyoruz" bu adamlar 150 TL'lik aylık işletme mali müşavirlik bürosu aidatını bile alamıyorlar çünkü işletmeler Mali müşavirler bizi nasıl olsa bir şekilde idare eder diye bakıyor.
Soran+1 yılYok yakınken vazgeç mi diyosun meslek kalmadı ki
Cevap sahibi+1 yılYol yakinken vazgeç vs. demiyorum Türkiye' de şuanda tüm meslekler böyle. Ya tıp okuyacaksın ya da diğer meslekler için ODTÜ, Boğaziçi Üniversitesi kazanarak şans elde edeceksin. Bunların hiçbirini yapamazsan ha muhasebeci ol ha kasap ol zorlanacaksın. Öyle 3000 TL maaşların vs. hayalini 2-3 yılda kurma. Emek gücünü 2-3 ay kullandırırsan , sömürtürsen 1500 TL' ye filan işe başlarasın. Bu kadar basit.
En İyi Cevaplar
ben 3 yil muhasebe yaptim. maas rezalet asgari ucret kimi zaman alti bile oluyor.. yeminlinin yaninda denetmenlik yapiyorum 5 yildir. herkese tavsiyem vala maas olarak asgari ucreton 4 kati aliyorum. Muhasebeci olmak hamallik ypmak ama ucret alamamak. isi iyi ogrenir kacarsin ordan oyle yptm :)
06 Yorumla
Soran+1 yılYa bende diyorum ki aza kanaat etsek senin gibi bir kaç yıl dişimizi sıksak tecrübe sahibi olunca iyi bir yere gelir ve iyi bir maaş alırız
Soran+1 yılBende öyle diyorum hedefim bir kaç yıl tecrübe kazanıp muhasebe sorumlusu vs olmak
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim aynen hayırlısı olsun
+1 yılÇok fazla iş ilanı var gibi gözükebilir ama işe alım yapan firmalar ilanı yayından kaldırmıyorlar buna rağmen diğer sektörlerle kıyaslandığında azımsanamayacak derecede iş var ama çalışma şartları insanı yıpratıyor eğer kızsan durum daha farklılaşıyor küçük yerlerde sırf işssiz kalmıyım diye her gün ofis temizleyip ortalama elli bardak çay dağıttığım günleri biliyorum bir aydır iş arıyorum adam sabah sekiz akşam yedi çalıştırıyor cumartesi de yediye kadar çalışacakmışım 2000 TL fazla diyor başka yere gidiyorsun adam ön muhasebe ilanı vermiş beyanname biliyor musun diyor iş var ama seni sömürmelerine kullanmalarına izin verirsen girersin yol vermiyor yok ilk ay deneyecekmiş sigorta yapmıyor zor bir süreç
02 Yorumla
Soran+1 yılCidden mi ben şu an muhasebe okuyorum ve bu dediklerine çok çok çok üzüldüm yazın bir mali müşavirde çalışmaya başlıycam bakalım 🤔
- +1 yıl
Hakkında hatırlısı olsun herşey birazda nasip aslında belki sen iyi bir yere denk gelirsin bilemeyiz ama benim bir arkadaşım KTÜ iktisat mezunu 1800 e işe başladı yol parası vermiyorlar yola harcadığı parayı düş nerdeyse asgari ücret alıyor bir arkadaşımın beş yıllık tecrübesi var en son çıktığı yer 2000 verdi dönüp bakıyorum ben lisans mezunu değil ön lisans mezunuyum beş yıllık değil iki yıllık tecrübem var uç aşağı beş yukarı aynı şartlarda çalışıyoruz hatta geçen bir görüşmeye gittim adam 2500 maaş verecekti ama ortam içime sinmedi başlamadım demem o ki eğer muhasebe alanında çalışmak istiyorsan üniversiteyi açıktan okumanı tavsiye ederim çünkü adam hangi programı biliyorsun diye soruyor ne yapabildiğini soruyor ama sen yine de başkalarının da görüşünü alarak karar ver umarım faydalı olabilmişimdir hakkını helal et
Sadece muhasebe için değil, tanıdığım ziraat mühendisi var yeni mezun yeni başladı ise o da asgarî ücretle çalışıyor.
Dediğin gibi.
Katılıyorum.02 Yorumla
Soran+1 yılBen şahsen okul biter bitmez 5000 beklemem asgari ücretle dişimi sıkar bir kaç yıla tecrübe kazanıp kendimi yetiştirip iyi bir işe geçerim ya da bulunduğum yerde yükselirim
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
bunun tek sebebi kolay isten para kazanma istegi buyuzden herkes muasebe okuyor iktisat okuyor işletme okuyor yeteri sayıda turkiyede mezun olsaydı issizlik gibi bir durumda olmazdı
04 Yorumla
Soran+1 yılİktisat okuması epey zor bir bölüm kazanması kolay olsada ayrıca muhasebedende kolay para kazanılmıyo stresli bir iş bu arada işsizlikte yok mezunlar sadece iş beğenmiyor gir bak muhasebe iş ilanlarına bir sürü
Soran+1 yılFizik kimya biyoloji bölümlerininde puanı aşırı düşük neden kimse bunlardan bahsetmiyo dediğin gibi iktisat fakültesi her okulda var ve puanları düşük e iş verende bunun farkında kaliteli eleman seçmek istiyo bunun içinde bir sürü donanım istiyo kardeşim benim dediğimde şu baya bir araştırdım bir sürü iş ilanı var beğenmemezlik yapmayıp bir iş yerinde başlasam hamallık bile yapıcak olsam tecrübe kazanana kadar çalışsam aza kanaat etsem kendimi geliştirsem çokta güzel yerlere gelirim üniversite bitti hop 5000tl maaş özel masa bilgisayar vs istemekle olmuyo
+1 yılAynen öyle herkes 5 istiyor 😅 başlangıçta okumuş adam sadece senmi varsın bı ülkede
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ya mesela dişini sıkıp bir kaç sene aza kanaat etseler tecrübeli kategorisine girdikten sonra zaten alıcaksın yüksek maaş
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayır iş yeri öyle önüne geleni almıyor
tecrube olmadıgı icin almıyor muhasebeci
maas ile ilgili degil
işveren almıyor kardeşim
anlamayan muhasebeciyi niye alsın07 Yorumla
Soran+1 yılbir kaç ilan gördüm ama tecrübesiz yeni mezun muhasebeci kabul edilir diye
Cevap sahibi+1 yılbir de muhasebci ye bak kac kişi piyasada ona göre karar ver
universitelerde okuyan mezun cok fazla
Soran+1 yılBence kendini geliştirirsen her yerde iş var
Cevap sahibi+1 yıliş var iş var
işten işe degişir hersey
geliştirmekle alakası var mı sence?
az para veren yerde neden calısasın?
resmen kölelik yani
hele bir de geliştirirsen diyorsun ya üc kurusa calısmaz o geliştiren kardeşim
o zaman geliştirmicen az para alcan durum bu
hem geliştir hem az para yok öyle bir dünya
Soran+1 yılBu muhasebe sorumluları müdürleri Nasıl dünyanın parasını alıyo o Zaman
Cevap sahibi+1 yılnasıl mı?
adam musavir yahu
ayrıca tecrube edinecek falan falan
torpiller falan da var
ne diyeyim milyonca sana bişiymi sayayım illa?
Soran+1 yılNeyse
+1 yılYok muhasebe bir boka yaramayan bir bölüm alan olduğu için
08 Yorumla
Soran+1 yılAşağılayıcı konuşmaya hakkın yok
- +1 yıl
Öyle ama, o bölüm ile ülkelerine kendilerine ne katmışlar? Hiçbişey! Sadece egolarını bir 10-20 sene tatmin etmişler gerisi boş
Soran+1 yılTecrübe kazandıktan sonra güzel meslek
- +1 yıl
İstediğin kadar tecrübe kazan yinede işe yaramıyor tek para kazanıyorsun o da her zaman garanti değil pis bir meslek seçtiysen yol yakınken geçiş yap
Soran+1 yılSeçmedim ama düşünüyodum
- +1 yıl
1900lerin sonlarına doğru iyi para kazanılan bir bölümdü fakat şu an o kadar iyi değil. Daha çok alana açılabileceğin bir bölüme git derim
Soran+1 yılHangi bölüm olabilir ki
- +1 yıl
İstanbuldaysan yardımcı olabilirim ama buradan zor ya planlama yapman lazım istemekle olmuyor yazdığın yerlerin geleceği bile kesin olmuyor ki
onceden herkes garson oluyodu simdi muhasebeci
010 Yorumla
Soran+1 yılbir o kadarda iş var garsonada ihtiyaç var muhasebeciyede
Soran+1 yılBence bir kaç sene dişini sıkıp az maaşlı bir yerde çalışsan sonra tecrübeli oluyosun zaten muhasebe sorumlusu vs baya bir ücret alırsın
Soran+1 yılBence aza kanaat edip sabırla tecrübe sahibi olmayı beklemek araştırma yapana kadar gerçekten muhasebeciler işsiz iş yok sanıyodum sma iş ilanlarına vs bir baktım ki bir sürü iş var
Soran+1 yılAza kanaat etmeyen çoğu bulamaz tecrübe kazanmadan çok bişey beklenemez herkes hemen patron olmak müdür olmak yönetmek istiyo ilk bir hamallık yapman gerek ki iyice öğrenesin
Soran+1 yılMuhasebeyle ilgili korkularım vardı artık yok eminim bu yolda ilerliycem
Soran+1 yılBen kendime güveniyorum yeterki tecrübe kazanıym hamallıkta yaparım az maaşta alırım sonuçta bir kaç yıl sonra güzel yerlere gelmek var
+1 yılparası az ve sıkıntılı bir iş
01 Yorumla
Soran+1 yılAmele olmadan usta olunmuyor
çalışma kosulları kötü oluyor
01 Yorumla
Soran+1 yılBelli bir tecrübeye ulaşınca muhasebe sorumlusu müdürü vs oluyosun iyi para var
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler