Bir arkadaşın yoğun ısrarı üzerine gideyim diyorum ama bir yandan da ne katacak ki bana diyorum. Muhtemelen çok giriş seviyesi olur diye tahmin ediyorum. İşin kötüsü kursu veren de belli değil ki gidip soralım.😂 Yeterli kursiyer olursa açılacak gibi kurs. Yoksa bu arkadaş beni en son düşünecek kişilerden. Neyse siz daha önce katıldınız mı faydalı mı? Üniversitede gördüğümüz ingilizce derslerinden daha iyi olma ihtimali var mı sizce?
Halk eğitim merkezinde verilen ingilizce kursu ne kadar faydalı olabilir?
Gidersen sana söyleyeyim, büyük ihtimalle İngilizce öğrenemeyeceksin. Bizde şöyle bir hata var, az çok gramer öğrenen herkes o dili konuştuğunu sanıyor.
Dili öğrenmek istiyorsan öncelikle kelime bilmen gerekir. Çok kelime bilirsen zaten o dili anlarsın az çok. Fakat sadece gramer bilip kelime bilmemekle o dili anlayamazsın. Bir dili yeterli miktarda konuşabilmek için kelime bilmek gerekir.
Yurt dışına çıkıp 1 yıl kal ve geri dön, burada o kursta gramer dersi gör hepimizden iyi İngilizce konuşursun. Bir dili en iyi konuşulduğu ülkede öğrenirsin. Ayrıca bu halk eğitim merkezleri üniversite sınavına yönelik hazırlıklar da yapıyormuş ama fazla kalitesiz olduklarını duydum. Açıkçası dil öğrenmek de biraz kişinin merak ve isteğine bağlı.
Ogretecek kisi dil mezunu mu once buna bakilmali, gereken onem verilmediginden dolayi sirf orali diye dil bilgisinden bir haber insanlar ogretmen diye getirilebiliyor. O kisiler de sadece konusma konusunda yardimci olabilirler. Ve buyuk ihtimal alfabeden baslatilir. Kisaca zaman kaybi.
Bir dile tamamen hakim olup, onu ogrenebilmek icin o milletin kafa yapisina ulasilabilmeli, oraya gidilmeli de ayrica bence. Sadece kursla olmaz yani. Mesela biz: biri-ne tesekkur ederiz, baska bir dilde birin-den tesekkur edilir, yapi olarak farkli ama anlam olarak ayni falan filan.
Kursun faydali olup olmamasi kurstakilerin seviyesi ve öğretmenin anlatış şekline göre değişir bana sorarsan kayıt yaptir bir dene beğenmezsen gitmezsin zatn ücret alınmıyor..(en azından benim oturduğum yerde böyle )
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet tüm kurslar ücretsiz. ☺ İlk kez ingilizce dersi alacak muhakkak çıkar. Yaş, eğitim vs sınırı yok sonuçta. Ama dediğin gibi gidip bakmak mantıklı.
ben gitmiştim ingilizce kursuna. hocanın şivesi vardı, can'lan şöyle bir cünle kuruyoz diyordu. :D şimdi sular seller gibi ingilizce konuşuyorum (!) :D
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kursa karşı bir hevesim yok aslında ^^ dedim acaba iyi midir diye de yok yani ilk okul seviyesi :/ Hiç ders görmeyenler falan da olacakmış boşa vakit kaybı. :P
temel ingilizce veriyorlar, türbanlı bir kadın geliyo genelde o anlatıyo. Temelin varsa zamanını harcamana gerek yok. Kendinde geliştirebilirsin. fono açıköğretimden kitap al çalış bana sorarsan, temel inglizceden başla, yeterliyse ileri inglizce kitaplarını al, temelin hiç yoksa o kursa git :d
halk istemedikçe halk eğitim merkezleri birşey veremez nankör bir dildir ingilizce ben geçen yıl amerikan üniversitesinde hazırlık okuduğum halde tekrar etmezsem afallayabiliyorum bir yabancıyla konuşurken
Öyle bir ihtimal yok bence. Bir kere üniversitede iyi anlamak için öncesinde de belli bir düzeyde bilmek gerekir. Yoksa kalırsın. Genel yorum yapıyorum. Ondan öncesi önemli asıl. Ki öncesinde öğretmenlerin geneli kötü, öğrenecekler nasıl öğrensin. Öğrenciler yıllarca ingilizce dersi görüyor yine de pek öğrenilmiyor.
Halk eğitim sana çok bir şey katmaz. Faydası olabilir belki. Ordaki hocaya bağlı ama çok bir etkisi olmaz. Cidden geliştirmek istiyorsan özel kursa gideceksin.
Sırf buna yorum yapmak için üşenmedim hesap açtım. Ya arkadaş ne kadar fesat ne kadar kıskanç insanlar var ya böyle bişey olamaz. Hep köstek hep köstek. Lan bir kişide destek olsun. Git kardeşim git eğitimin iyisi kötüsü olmaz ya. Yurt dışına çıkmadan öğrenilemezmiş miş miş. Bak bak bak. Pazartesi günü gidip kayıt yaptırıcam. Bilsen ne olur git vaktin varsa pratik olsun işte. Zamanın varsa zaman geçirirsin. Valla uyuz oldum. İyice araplaşmış bu toplum.
En İyi Cevaplar