Lozan kayıp ise Mondros ateşkes ve Sevr anlaşmaları ne idi?
Cevabın nedir?
+1 yılMondros kayıp. Ama zaten kaybedilmiş bir savaştan çıkan antlaşma. Sevri ülkemiz kabul etmedi. Hatta yunanistan meclisi hariç kabul eden ülke yok. Lozan ise kayıbın ötesi bir şey, çünkü hep savaş kazanıp hem masada kaybetmek büyük başarısızlıktır.
048 Yorumla
Soran+1 yılNe kaybettik peki yoksa Türkiye uluslararası bazda tanındı mı?
Soran+1 yılSultan Vahidettin'in başkanlığında toplanan Şüra-yı Saltanat 22 Temmuz 1920'de "zayıf bir mevcudiyeti, mahva tercih edilmeğe değer" görerek Antlaşma'nın onanmasına karar vermiştir. Tevfik Paşa'nın, Türk topraklarını parçalayan, milli şeref ve haysiyetle bağdaşmayan bu antlaşmayı imzalamaması üzerine Damat Ferit Paşa tarafından görevlendirilen Reşat Halis Bey, Hadi Paşa ve Rıza Tevfik (Bölükbaşı) Bey Sevr Antlaşması'nı 10 Ağustos 1920'de imzaladılar.
- +1 yıl
Önceden Uluslararası alanda mi taninmiyorduk ozerk bir ülke miydik 😂? Git Atatürk'ün mondros sonrasi dedigi lafa bir bak bakalım. Lozani okursan neleri kaybettigimizi anlarsın zaten :)
- +1 yıl
Sevr'i Vahdettin asla imzalamamış ve kabul etmemiştir. Varsa Vahdettin'in imzası buyurun gösterin.
İkinci Mondros hakkında Atatürk ne demiş oku bakalım: "Bir devletin küçülmüş bile olsa her hâlde bir siyasi mevcudiyet ve milli birlik muhafaza ederek böyle bir badireden kurtulabilmiş olması en büyük siyasi başarı sayılmalıdır."
Soran+1 yılSultan vahdettin imzalamadi da neden ingiltereye kacti bu biiir
evet kardesim türkiye cumhuriyetini uluslararası alanda Afganistan rusya ve Ermenistan haricinde taniyan yoktu bu iki Boğazlar madenler ve Kerkük sorununa gelince gerek Boğazlari gerek mısır kerekugu veren lizan değil Osmanlı İstanbul hükümeti idi bu uc ki ilerleyen dönemlerde Montreo Boğazlar sözleşmesi ile Boğazlar sorunu çözüldü
Soran+1 yılAnlaşmada farzedelim vahdettinin imzasi yok aktif olarak anlasma heyetini kim gorevlendirdi ben mi
- +1 yıl
Size kim nerede tarih öğretiyor? Sevri nerede imzaladı diyorum niye kaçtı diyorsun 😂 göster nerede imzalamış
Kerkük Musul Osmanlı kaybı mı 😳 1926 da Osmanlı yoktu yavrucum
Boğazlar sözleşmesi ile sorun çözüldü mü? 😂 Bizim gibi boğazın tek sahibi olup bu kadar boğaz hakkında az hakkı olan tek ülke yok 😂
Soran+1 yılBogazlarin kontroluki kayip1840 lara dayaniyor kucuk kaynarca anlasmasina ve o da ruslarla bizim osmanli hukumetinin imzaladigi bir anlasma bu bir lozan degil musul kerkuk meselesi ise ingilizlerin Mondros sonrası hile ve hurda ile gaspettigi bir yer o da lozanla degil dostum... baska kayip? Madenler diyeceksin malesef o da Mondros yani birileri Osmanlının yikilmasini hazmedemeyip ki haklilar da sonucta koskoca bir imparatorluğunun cokusinden soz ediyoruz burda mustafa kemal ve silah arkadaslarinin basarisini kaldiramiyor
- +1 yıl
Yav sen hala Vahdettin'i söylemedin 😂 bide lütfen 1926 da kaybedilen Kerkük Musul nasıl Osmanlı kaybı bir anlat lutfen 😂
Lozani ac bir oku yahu nereler kaybedilmiş.
Lozan pacavranin önde gidenidir. Meydanda kazanıp masada kaybetmektir lozan. Atatürk niye İnönü gibi vasıfsız bir haini göndermiş onu düşünmek lazım.
Soran+1 yılI. Dünya Savaşı'ndan önce Osmanlı hakimiyetindeki Musul ve çevresi petrol varlığı sebebiyle, İngiltere, Fransa, Almanya arasında rekabet konusu oldu. Bölge, 1916 tarihli Sykes-Picot Antlaşması ile Fransa'ya bırakılmıştı. Nisan 1920 San Remo Konferansında Fransa, kendisini Orta Doğu'daki menfaatlerini desteklemesi sebebiyle, Musul bölgesini İngiltere'ye bıraktı. İngiltere bölgedeki Hristiyanların güvenliği, İngiliz savaş esirlerine kötü muamele edilmesi gibi sebepler ile Mondros Mütarekesinin 7. maddesine göre Musul'un kendilerine terk edilmesini istediler. Musul'da yerleşik Osmanlı 6. Ordusu Komutanı Ali İhsan Paşa şehri İngilizlere terk etmemek için istifa etti. Yerine Gelen Binbaşı Halit Akmansü İstanbul'dan aldığı emri yerine getirerek Musul'u boşalttı. 15 Kasım 1918 tarihinde İngiliz askerleri Musul'a asker çıkarıp işgal ettiler.
Soran+1 yılAntlaşma 10 Ağustos 1920'de İtilaf Devletleri Britanya İmparatorluğu, Fransa, İtalya, Japonya, Ermenistan, Belçika, Yunanistan, Hicaz Krallığı, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı, Çekoslovakya ile mağlup Osmanlı İmparatorluğu arasında imzalandı. ABD Osmanlı İmparatorluğu ile savaşmadığı,[3][4] SSCB ise henüz Milletler Cemiyeti üyesi olmadığı için imza atmadılar.[5]
Osmanlı heyetinde şu isimler yer alıyordu: Eski Maarif Nazırı (milli eğitim bakanı) Bağdatlı Mehmed Hadi Paşa, eski Şura-yı Devlet (Danıştay) reisi Rıza Tevfik Bey ve Bern Sefiri Reşat Halis Bey. Ve malesef gizli tutulan isim vahdettin ki gizli tutulmasinin sebebi ingiliz usaginolmasi- +1 yıl
Devamını da yazaydin ya güzel kardeşim. Lozan da anlaşılamayan Kerkük Musul, 1926 antlaşması ile bırakılmıştır
Yav Atatürk'ün en yakınlarından Fethi Okyar bile övüyor Vahdettin'i. Bir göstersene hala gösteremedin hani imzalamış sevr kabul edilmiş ya, hani hain ya 😂. Sevr nasıl kabul edilmiş bir göster
Soran+1 yılI. Dünya Savaşı'ndan önce Osmanlı hakimiyetindeki Musul ve çevresi petrol varlığı sebebiyle, İngiltere, Fransa, Almanya arasında rekabet konusu oldu. Bölge, 1916 tarihli Sykes-Picot Antlaşması ile Fransa'ya bırakılmıştı. Nisan 1920 San Remo Konferansında Fransa, kendisini Orta Doğu'daki menfaatlerini desteklemesi sebebiyle, Musul bölgesini İngiltere'ye bıraktı. İngiltere bölgedeki Hristiyanların güvenliği, İngiliz savaş esirlerine kötü muamele edilmesi gibi sebepler ile Mondros Mütarekesinin 7. maddesine göre Musul'un kendilerine terk edilmesini istediler. Musul'da yerleşik Osmanlı 6. Ordusu Komutanı Ali İhsan Paşa şehri İngilizlere terk etmemek için istifa etti. Yerine Gelen Binbaşı Halit Akmansü İstanbul'dan aldığı emri yerine getirerek Musul'u boşalttı. 15 Kasım 1918 tarihinde İngiliz askerleri Musul'a asker çıkarıp işgal ettiler.
Tekrar yazayim okumadin cunku nerde hangi tarihte kaybedildigini- +1 yıl
Meraktan soruyorum 1926 da kaybedilen topraklar marstan mı 😂
Soran+1 yılVe bunu da tekrar edeyim cunku sil bastan ugrasamayacam
Antlaşma 10 Ağustos 1920'de İtilaf Devletleri Britanya İmparatorluğu, Fransa, İtalya, Japonya, Ermenistan, Belçika, Yunanistan, Hicaz Krallığı, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı, Çekoslovakya ile mağlup Osmanlı İmparatorluğu arasında imzalandı. ABD Osmanlı İmparatorluğu ile savaşmadığı,[3][4] SSCB ise henüz Milletler Cemiyeti üyesi olmadığı için imza atmadılar.[5]
Osmanlı heyetinde şu isimler yer alıyordu: Eski Maarif Nazırı (milli eğitim bakanı) Bağdatlı Mehmed Hadi Paşa, eski Şura-yı Devlet (Danıştay) reisi Rıza Tevfik Bey ve Bern Sefiri Reşat Halis Bey. Ve malesef gizli tutulan isim vahdettin ki gizli tutulmasinin sebebi ingiliz usaginolmasi
Soran+1 yılBak arti ne güzel dedin lozanda anlasilamayan yani kaybedilen degil aslinda ayni seyi söylüyorsun ama bir farkla yigidi öldürüp hakkini teslim etmeyerek
Soran+1 yılLozanda. Hic bir sey verilmedi hocam daha once verilmis olan seylerin bir cogu alinamadi
- +1 yıl
Lozanda evet bir çok yer kaybedilmiştir, bir çok yerden haklar vazgeçilmiştir. Ama Kerkük Musul kaybedilmemistir bizdedir hâlâ. 1926 da onlarida kaybettik.
Soran+1 yılNeresi kaybedildi yani bizimdi fakat verildi neresi iste oralar musul deme cunku ben sana onin kronolojik olarak anlasma adiyla nerde ne zaman kaybedildigini söyledim
- +1 yıl
Yav kafa mı buluyosunuz mk nasıl bir sey kaybedilmedi gözleriniz mı kör? Açıp maddeleride mi okumuyorsunuz? Kazandığımız savaştan tazminat bile alamamışız. Savaşı kayıp mı ettik ki işgal edilen toprakları bırakıyoruz?
- +1 yıl
Yahu 1926da ki antlaşma tatlı su kaplumbağaları için yapılmadı Alooo sesim gelmiyo mu 😂 biz ne zaman verdik Musulu Kerkük ü
Soran+1 yılUstadim ben de diyorum ki sana neresi bana ornek ver tazminata geldik simdi de buyur savas tazminati maddesine geldik pekala itilaf devletleri 1. Dunya savasinda istedikleri tazminattan vazgectiler orda yani karsilikli vazgecme soz konisu idi
Soran+1 yılNeresi basit bir soru musul kerkuk deme dedigim gibi hatta adalar da deme ya da kibris cunku temelleri o kayiplarin temelleri daha eskiye dayaniyor
- +1 yıl
Kurtuluş savaşını kim kazandı? Biz dimi.. madem biz kazandık neden işgal edilen çoğu yeri verdik? Niye ilhakları tanıdık niye haklardan vazgeçtik? Yav o kadar gözünüz kör ki Atatürk bile diye ömrüm yeterse batı Trakya Musul Kerkük Hatay'ı alacağım diye söylüyor yani kaybedilmiş kabul ediyor.
Batı Trakya verildi
Hatay verildi
Kerkük Musul anlaşılamadı sonra verildi.
Kıbrıs verildi.
Batum verildi.
Patrikhaneler konusunu kaybettik
12 ada verildi
Boğazlar sevrin aynısı kabul edildi sonradan çözüldü
Vs vs uzar gider
Bu nasıl bir savaş kazanma bir anlatsana. Simdi diceksin 1918 de şurayı isgal ettiler aslindada filanda feşmekan da.. yav savaşı kazanan biziz biz hemde kesin zaferle. Her işgal edilen toprağı vereceksek ne diye savaştın. Yunanistan denilen basiretsiz ülkeden tek kuruş alamamışız.
Soran+1 yılTek kurus alamadik yerine toprak aldik yunanistandan kizilac bolgesini konu savas tazminati ise ki sen hala anlamıyorsun on yargilarinla baktigin icin
Musul kerkuk 1916 tarihli Sykes-Picot Antlaşması ile verildi lozanla degil lozanda sadece geri alinamadi
Kibris konusunda sayin recep tayyip ergoganin gene caktin deyimi ile cevap veriyim sana gene caktin çünkü kibrisi ingilizlere birakan malesef Abdülhamid Han dir ozur dilerim ama
Bati trajya konusunda da muthis derecede salladin cunku bati Trakyanın kaybi balkan savaslarina dayanir ki sonrasinda ne mustafa kemalin ne de faydasiz İsmetin amaci orayi geri almak olmamistir amac kurtulus olmustur ki basarilmistir da
Adalar lozanda degil usi anlasmasinda kaybedilmistir malesef
- +1 yıl
Bir insanın gözü bu kadar kör olur. Aynen biz kurtuluş savaşında kaybettik. Ve işgal edilen, ilhak edilen her yeri o yüzden sattık. Kaybetmesek mesela savaşı kazansaydık vermezdik toprakları.
Soran+1 yılKibris konusunda caktin
Musul kerkuk meselesi konusunda caktin
Bogazlarda ve adalarda keza ayni ve hala diyorsun ki biz onlari lozanda kaybettik bak sana guzel guzel anlasma adlariyla tarihleri ile kronolojik olarak veriyorum ama kör olan malesef ben oluyorum peki son soru kurtuluş savaşı dönemlerinde Türkiyenin amaci isgal mi idi yoksa savunma mi cevabi ben vereyim istersen Osmanlının sattigi kaybettigi hatta ve hatta savasmadan verdiği toprakların hic olmazsa bir bölümünü almak icin ugras veriyordu hem de cok kisitli imkânlarla veriyordu bu savaşı ki alabildigini de aldi bunun kanıtı mi Mondros sonrasi haritadaki konumumuz ve su anki... hani diyorsun ya sen musul kerkuk kaybedilmistir diye kimin doneminde kaybedildi ve yonetim fransizlara daha sonra ise ingilizlere birakildi bak kurtulus savasi sonrasi mi yoksa cok oncesi mi... hatta bakmazsin biliyorum on yargilarindan ötürü Bogazlar konusunda kucuk kaynarca anlasmasina bak tarihine yilina maddelerine bak usi anlasmasina bak
Soran+1 yılHatta birak onlara bakmayi kurtuluş sözcüğünün kelime karşılığı nedir ona bak sadece sen kurtuluş sözcüğü işgal anlamına mi geliyor yoksa baska bir anlamı mi var
Soran+1 yılKibrisi ingilizlere birakan malesef Abdülhamid dir lozanla bir ilgisi yoktur
- +1 yıl
Başka topraklar kaybetmemek için üs olarak geçici süre kullanılmasıdır Abdülhamid in yaptığı. Verilen bir toprak yok. 1. Dünya Savaşı'nda İngiltere burayı kendi kendine ilhak ediyor. Vee büyük hörmetli hain paşa inonu lozanın 20. Maddesinde bu ilhakı kabul edip satiyor Kıbrıs'ı.
Kurtuluş savaşını kaybettiğimiz için bu ilhakı kabul edip sattık Kıbrıs'ı da :(
Soran+1 yılNeey us olarak kullãnılması mı
Ártı bir adet daha ney abdulhamid toprak kaybetmedi mi?
Adam osmanlida en cok toprak veren adam malesef gene caktın ustam
- +1 yıl
Konumuz Abdülhamit'in toprak kayıbı değil. Kıbrıs verilmedi diyorsun ya. Üs için kullanılan Kıbrıs'ı 1. dünya savaşında İngiltere tek taraflı ilhak etmiyo mu? Ediyor. Eee savaşıda biz kazanmadık mı Kurtuluş Harbinde? Kazandık. O zaman neden bu ilhakı tanıdık? bana bir anlat hele.
Lozan'ın 20. maddesini bir oku gözünü sevem :D
Soran+1 yılKonumuz tam da abdulhamid malese cunku kibrisi ln lozanka verildigini zanneden bir anlayisa ssahipsiniz kardeşim sunu anlayın artık kibris lozanla degil abdulhamidin zamaninda ingilizlere bırakılmıştır
- +1 yıl
Tamam 😂
Soran+1 yılbdülhamid,622 senelik osmanlı imparatorluğu tarihinde en çok toprak kaybeden padişahtır.
kaybedilden topraklar şöyledir;
mısır-imparatorluğun en zengin vilayeti
bulgaristan
bosna-hersek
kıbrıs
girit
teselya
romanya
doğu anadolunun bazı illeri
Yok kibris lozanda verilmis allah rızası için biraz tarih çalışın
Soran+1 yılHatta ve hatta abdulhamid in aldığı rakam 98 bin altindir satilmis yerden soz ediyoruz
- +1 yıl
Merak ediyorum kimleri okuyorsun? Ciddi merak ediyorum
Soran+1 yılTarih kitaplarini kardesim bildigimiz tarih kitaplarini ne sag ne sol hicbiri de umrumda degil benim objektif kimse odur benim icin dogru bilginin kaynağı ki senle her tür iddiaya gireririm bu konuda kıbrıs abdulhamid zamaninda kaybedilmistir ingilizlere 98 bin altina kiralanmistir kiralanmasindaki amac ise bulgaristan gibi topraklarin kaybini yavaslatmaktir fakat basarilamistir ve abdulhamid en çok toprak kaybeden padişahtır osmanli da yani kibrisin kaybinin da lozanla ilgisi yok 20. Madde diyorsun o maddenin sebebi sence abdulhamid Efendinin parayi altin karsiliginda almis olmasi olabilir mi?
- +1 yıl
Hani İnönü'nün Amerikaya sattığı eğitimin tarih kitaplarını mı? Aç biraz Nihal Atsız oku. Nihal Atsız'a taraflı diyorsan zaten diyecek bir şey yoktur.
Soran+1 yılMusuluun kerkugun kibrisin lozanda kaybedilmistir diyenninsanlar neden abdulhamid zamanında imzalanan usi anlasmasina bakmaz ya da neden skles picot anlaşmasına bakmaz ya da kibris karsiliginsa alinan altini gormez neden mi abdulhamidin mecelle adi verilen islam hukundan dolayi o kadar komik bir hukuk yapisidir ki dünyanın hic bir yerinde uygulanamamistir ve kaosa sebep olmuştur
- +1 yıl
Musul Kerkük Lozanda kaybedildi demedim. 1926 da kaybedildi dedim. Ki zaten öyledir.
Neyse sen aç Atsız oku biraz. Karısını bile yunanistan başkanının koluna teslim eden İnönüden değilde Türkçü Atsız dan öğren tarihi.
Soran+1 yılNihal atsiz sonunda dogru ortak bir nokta bulduk ne der lozan icin? kayip mi kazanc mi? Ki ben ondan da kafatasciyim turkculuk konisunda söyleyeyim
Soran+1 yılBak ne güzel dedin nihal atsiz diye senin ingiliz ajani degil dedigin vahdettini yerden yere vurur atsiz mustafa kemali basbug olarak gorur
- +1 yıl
Hem Atsızcı olacaksın hem bana saatlerdir lozanı savunacaksın? ya da Abdülhamit'i kötüleyeceksin? Yuh yuh! :D
Lozanda Çanakkale şehitliği bile satılmıştır. Atsız'ın 1932 de bunu protesto ettiğini bilmez misin?
Lozan hakkında ne mi demiş?
Nihal Atsız: “Lozan Avrupalılarla müsavi şartta imzaladığımız ilk muahededir” demek şimdiye kadar esir hayatı yaşamış olduğumuzu kabul etmek demektir. Yalandır efendiler! Ya bilgisizsiniz, ya da dalkavuksunuz! Biz Lozan, Muahedesi’yle topraklarımızın büyük bir kısmını kaybettik. Boğazları herkese açtık. Buraları tahkim etmemeyi kabul ettik. İçimizde propaganda yapan alçak papazların mekteplerine müsaade verdik. Ve… Vatanımızda düşman abidelerinin yükselmesine razı olduk. Sizin kutluladığınız Lozan bu mudur? Milli hayatta, milli düşüncede kanaatkarlığa miskinlik derler. Bu kadarını ebedi bir zafer gibi kabul etmekle miskinleştiğinizin farkında mısınız?
Abdülhamit hakkında uzunca yazıyor Atsız ve başlığı şu: GÖK SULTAN
Soran+1 yılKi bu notlar bozkirin atesinde gecer siz mi siz sadece atsizin ismini bilirsiniz ben ise temellerinde yatani ziya gokalpleri usta konumuz bu degil belki ama osmanli kadar Türklüğü ihanet eden bir devletimiz olmamistir bizim olamaz da
- +1 yıl
Hain dediğin Vahdettin'e Atsız ne diyor bide ona bakalım: Her padişah gibi vatanseverdi.
Sen Türkçüysen bir gram halt bilmiyorsun Türkçülük hakkında. ya da yalancısın. Atsızın sana Abdülhamit hakkındada Vahdettin hakkındada Lozan hakkındada laflarını atıyorum daha neye Türkçüyüm diyeceksin?
Soran+1 yılsaltanat sevdası yüzünden vatanını ingilizler' e teslim eden, ingilizler' in her buyruğunu emir kabul edip şeyhülislam aracılığıyla fetva verdiren, kuvayı milliye hareketini hainlikle suçlayan, halkı mustafa kemal' e karşı kışkırtmaya çalışan alçak, hain, mel'un padişah vahdettin' e "hain" diyemeyen türkçü atsız' dır.
Nasıl bil türkçüsün? atatürk nutuk' ta vahdettin için açıkça "hain" demiştir. ingilizler' le memleketten kaçan adama nr denir? Ki ne. diyorum sana atsız için. basbugun kelime. karşılığıdır mustafa kemal ama cesaret edip hain diyememiştir vahdettine. onun da sebebi monarşi sevdasıdır.
- +1 yıl
Eveeet Atsız'ın Türkçülüğünü bile sorgulayan birine ne diyebiliriz ki artık :D Esen kal
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yıllozana kayip diyen vatan hainidir
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 992 cevap paylaştı. Lozan a kayıp diyenin aklından şüphe ederim.. Mondros ve Sevr teslimiyettir. Sevr i öven vatan hainidir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevr iptal edilen bir anlaşmaydı ve geçerli olsaydı zararımızaydı Mondros çıkarımıza oldu savaş sonlandı diye hatırlıyorum 8. Sınıftan :)
01 Yorumla
Soran+1 yılHocam ne diyeyim ki sana
ihanet
10 Yorumla
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Lozan kayıp ise Mondros ateşkes ve Sevr anlaşmaları ne idi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne