Merhaba arkadaşlar, ben yeni hocanız.. Size kendimi tanıtmaya başlamadan önce, Çok değerli yoldaşım, Züftüye merhaba diyin. img.habervitrini.com/.../..._70_cm__18041052_0.jpg Kural 1: Derste konuşanı, kaynatanı, yaramazlık yapana Züftüyle aşk yaşatacağımı bilmenizi isterim. galeri2.uludagsozluk.com/.../...-sopasi_383623.jpg Kural 2: Dersi dinlemek istemeyenler şimdiden kapıdan dışarı çıkıp defolup gidebilir, dönem boyu dersime girmesinler. Yok felan da yazmayacağım.
Önce kendimi tanıtırdım ve öğrencilerimi tanımaya çalışırdım. Sonra derse güzel bir giriş yapıp bu dersin neden önemli olduğunu anlatmaya çalışırdım, öğrenciler "gereksiz" gördükleri bir dersi ciddiye almazlar ve bu yüzden "neden önemli" olduğunu anlamaları gerekiyor. Neler işleyeceğimizi de anlattıktan sonra onlarla sohbet ederdim, soru sorma imkanı verirdim.. İlk güne özel onlara yaptığım kurabiyelerden de verirdim. 🙈
Hayatın şakası olmadını öğretirdim başkanım. çocukken ne olmak istiyorsunuz deyince hep aynı şeyi söylerdim profesör olucak derdim. Çocukken ilk okulda kenan diye sosyal öğretmenim vardı derdik:i oğlum sen büyünce tarih öğretmeni olucaksın. Vaybe benden pek bir şey olmadı ama Adam benden ümütliydi Helal olsun ne diyeyim.
Toplum baskısından bahsederdim. Mutluluğu kendilerine dayatılan şeylerde aramamalarını, ' güzel ' denildiği için güzel sanılan kavramların hiçbir işe yaramadığını ve öz isteklerinin peşlerinden gitmelerini söylerdim.
Bir ögretmen adayi olarak insAllah ilerde olurum :) Ama ilk dersimde fazla ders isleyipte genç dimaları fazla sıkmazdım :) Ilk dersi tanısma faslı ve tarihle ilgili ne kadae bilgi sahibi olduklarını ölçerdim :)
İlk başta girip, direk tahtaya ismimi soyadımı yazardım. (Bir öğretmen öyle yapmıştı:))) Ondan sonra işte kendimi tanıtır, öğrencileri tanımaya, gülmeye, güldürmeye, biraz samimi ortam yaratmaya çalışırdım.
Öğretmenim ilk derste daha çok sohbet etmeyi seviyorum, öğrencilerimi tanımak daha güzel ki bu tanımak adını soyadını sordum tamam bitti değil, konuşma şeklini, hayal dünyasını anlamaya çalışıyorum.
öyle şeyler anlatırdım ki beni severlerdi. ilk izlenim önemli. hem güldürür hem şaşırtır hem ağlatır hem öğretirim nasıl yapacaksam 😂 olsun yapabilsem yapardım
Sanırım nasıl bir öğretmenden ders dinlemek istediklerini sorardım başkancım ve kendimi onlara bir arkadaş olarak gösterirdim ama gevşek davranmalarına izin vermezdim.
atanamadik atansak ezberci sisteme son hersey yaparak yasiyark ogretircem cocuklara ole mal mal okuyun yok yazin altini cizn filan degil zaten limseyi birakmam ne gerk var lisede kalip neyapcak bn yandim onlar yanmasin
Kendimi tanıtırdım ve bu dersin her şeyden önce hayata önem katacak bir şey olduğunu, her şeye not gözüyle bakmamalırın falan anlatırdım, dersin içeriğini ve işleme taktiğini anlatırdım
En İyi Cevaplar