Ilk sorumu boylelikle sormus oldum harbiden hangisi daha zor
Cevabın nedir?
Bir çok zeka türü vardır dil zekası ve matematiksel zeka bunlardan ikisi. İnsanların hangi zekası hangi konuda yüksek ise onu konuda daha hızlı öğrenir çok daha kolay kavrar ve benimser. 6 dil bilen arkadasımın hesap makınesız ıslem yapamaması buna örnektir. Ek bilgi osmanlı medreselerinde bu konuyu ustalıkla az kelam ıle cok mana mantıgına uydurarak levha halınde duvara asarlardı. kendı mantıksal zekanı uzman bı pskılog yardımıyla tanımlayabılırsın.
"Burda hiç bir kuşa yüzme, hiç bir balığa uçmak öğretilmez"
saygılarımla310 Yorumla
En İyi Cevaplar
ingilizce matematigin yanında çelik çomak, ögrendiginde ne kadar salakça bir dilmiş dersin.
114 Yorumla- +1 yıl
Hem de fazlasıyla kolay... Mantıgını devre dışı bırakan bir kişi bile ingilizceyi rahatca ögrenir o derece, kendi mantıgına göre degil ingilizin mantıgına göre anlaman gerekiyor... Onlar evreni nasıl adlandırmış, neye göre ifade etmiş, vs... görüyorsun ve gerisi ezbere bakıyor...
- +1 yıl
Öncelikle kitaptan degil videolu anlatımdan başla derim. Dayligt ingliizce ögrenme seti güzel anlatıyor... Matematik için kitaptan başlayabilirsin, sıfırdan konu anlatımlı kpss ya da üniversite hazırlık kitabı olabilir... Takıldıgın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım. Üniversite sınavına mı gireceksin?
- +1 yıl
Youtube koymuşlar videoları parasız bedava :) Bizim zamanımızda bu imkanlar yoktu.
https://www.youtube.com/watch?v=vc8A2emp5pE
+1 yılya matematik zor ve hiç sevmiyorum ama abartmayın ingilizce tabiki. hiç bilmediğiniz kelimelerle cümle kurmaya çalışmak çok daha zor. matematikteki konunun mantığını anlarsaniz gayette yaparsiniz
26 Yorumla- +1 yıl
benim mi jdjfj en kötü iki dersim matematik ve ingilizce ne iyisi. ama mantıklı düşünmek lazım matematiğin mantığını anlasanız kolay. fakat ingilizce ezbere bağlı yeni bir dili ögrenme bahanesiyle kelime ezberletiyorlar. öğrenmiyorsunuz yani ezberliyosunuz
- +1 yıl
ikisinden birini seçmek durumundaysan eğer buradan verilecek cevaplara bakman yanlış olur ezberin iyiyse ingilizce o zaman
+1 yılMatematik kadar lanet bişi yok ben napiyim sinüsü kosinüsü banane kardeşim
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
44Cevap
+1 yılmatematik tabiki ingilizce kolay hiç bilmesen bile karşıda kine derdini bir şekil anlatırsın ama matematik de bilmiyorsan yapmak gibi bir şansın yok her konuya hakim olman gerekir bir temelin olması gerekir =D =D ama ingiltre de bir dükkana gittiğini düşün muffini işaret et ıh ıh hungry tirree de kadın zaten anlar sonra parayı göster 20 euro ver tamam bitti =D =D ama matematik de tek şansın salamak =D =D
10 Yorumla
+1 yılBen İngilizce dersi alıyorum matematik zor geliyor nedense
111 Yorumla- +1 yıl
Türk Amerikan derneği dil okulları
- +1 yıl
Dil kursunun ismi
- +1 yıl
Yeni yazıldım 2 gün görüyorum haftada ve cümle kurmayı öğreniyoruz şu an
- +1 yıl
6 kur boyunca 1800 tl
- +1 yıl
Özelden yaz kardeşim merak ediyorsan
+1 yılHer ikisinde de oldukça iyiyim, hatta ingilizce daha basit diyebilirim.
12 YorumlaMatematiği sevmeyenler matematik demiş ama İngilizce daha zordur mantıken
13 Yorumla
+1 yıltencere kapak misali ikisinden de nefret ediyorum😂😂
11 Yorumla
+1 yılİngilizceyi muhtemelen ogrenebilirsin birsekilde ama matematik daha zor geliyor ,
Zeka seviyesi cok dusuk bir ingiliz o dili konusabiliyorken, Matematigi yapamayabiliyor :D10 Yorumlamat daha zor yabancı dil bir yetenek işi diğil pratik işi.
12 Yorumla
+1 yılbiri elma biri armut. kime göre neye göre? zeka türün sözelse matematik daha zor, sayısalsa ingilizce daha zor gelecektir.
10 Yorumla
+1 yılKişiye göre değişir benim matematigim iyi ama ingilizcem berbat
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılyurt disinda yasiyorum burdaki kelimeler inglizceye cok benzesede inglizce zor diyorum.
10 Yorumla
+1 yılKimine ingilizce, kimine matematik. Bana matematik. Çünkü matematiği sevmezdim.
10 YorumlaBence İngilizce daha zor bir dilci olarak konuşuyorum
07 Yorumla- +1 yıl
Su anda akademik ve mesleki hayatin nasil ben de bu sene dil okuyacagim 11. sinif oldum ve ingilizcem iyi. Almanca ise calisirsam yapabilecegim bir dil ama matematigim hic yok 4 islemden fazlasi yok bende. Sence ne yapmaliyim?
+1 yılMatematik daha zor ya düşünmek lazım cevaba ulaşmak için
10 Yorumlamatematik tabikide 😂😂
127 Yorumla- +1 yıl
benden sana bir tavsiye inglizlerin İngilizcesi daha akılda kalıcı o yüzden İngiliz dizileri izle alt yazılı güzel dizileride var
ve utanmana kesinlikle gerek yok yabancı İngilizce bilen birine mesaj at Google çeviri kullanarak İngilizceye yeni başladığını ve onun bazen pratik yapabilirsin diye sor emin ol hemen kabul ediyorlar çok yardımcı oluyorlar sürekli çeviriyi kullanarak konuştukça keli. eler daha çok aklında kalicak
ayrıca Google Play'den memrise adlı programı indir dil öğrenmek için çok iyi bir program.
bide hafıza tekniğidir insanlar kendi yazdıklarını unutmaz kendine bir defter al öğrendiğin İngilizce kelimeleri elle yaz boş kaldıkça oku o kelimeleri kolay kolay unutmazsin ama sabırlı ve kararlı ol - +1 yıl
ben okumuyorum çalışıyorum eskiden japonca ve İngilizce öğrenmeye çalışmıştım sana söylediklerimi yaptığım için bu gün japonca ve İngilizce kelimeleri. eler bana yabancı gelmiyor anlamını hatirlamasam bile hangi duruma yakın bir kelime olduğu aklımda beliriyor benim kötü yanım çok çabuk sıkılan biri olduğum için devam etmiyorum oyuzden sana sabırlı ve kararlı olmani söyledim
eğer kararlı ve sabırlı olursan konusmana vericek kadar İngilizceyi çok kolay öğrenebilirsiniz ilerleyen zamanda gramer için kursa gidebilir ya da durumu anlatip yurt dışında yaşıyan insanlarla sohbet edebilirsiniz - +1 yıl
kursa git ve yinede yabancı insanlarla sohbet et
en iyi örnek Suriyeliler bak şimdi tek kelime bilmeden geldiler herkes Türkçe konuştuğu için Türkçeyi çok hızlı çok çabuk öğrendiler sende İngilizce bilen insanlara sürekli konusicaksin buda senin için hergun pratik olucak extra bir kurs görevi gorucek daha fazla akılda kalıcı olucak - +1 yıl
durum yabancı dil öğrenmeye müsaitse ogrenmemek mümkün değil bunu sakın unutma
Doğu'da Kürtçe ve Türkçe öğreniyor insanlar iki dil birden
kuzeyde Lazca Türkçe ve rumca 3 dil birden çünkü o dilleri bilen ve aktif olarak konuşan insanlar var Suriyeliler içinde aynı durum çünkü genel olarak Türkçe konuşulan bir yerde ister istemez öğreniyor insan - +1 yıl
insanlarda aslında mecbur biraktirici bir durum ol. asi daha iyi kursa para verirsen gitmek isticeksin bu aslında teşfik edici bir durum kadınlar paralarına daha sahip çıktığı ve ayrıca o kursa gidip gelmek bir sosyal aktivite olacağı için bu bir artidir ayrıca bunun yanında sosyal olarak yardım almak sohbet etmek konuşmalara dahil olmak yorum yapmak buna hız kazandırır ve temeli saglamlastirir ben bir kursa para vermiş olsaydım kesinlikle birakmazdim
- +1 yıl
şu kadarını soylim matematik aslında öyle zeka gerektiren kabiliyet işi değildir bu bir aşağılık kompleksidir.
ben can sıkıntısından ders çalışırdım bütün kitabı ezberledim hoca mal olur kalırdı daha anlatmadığı konuları bunu bilen var mı diye sorduğunda ben hep bilirdim ama onun anlattıklarını geç anlardim aslında bu psikolojik bisi istemiyoruz kafadan kendimize zor diyoruz sana söylediğim bilgi öğrendiğin şeyleri ya da kitapta yazan şeyleri kendi elinle yazıp üzerine durursan bu çabuk aklına girer uzun yıllarda unutmazsin çünkü beyin kendi eylemiyle yaptığı o yazıları kabul eder ona yabancılık duymaz
matematik benim ve çoğu insan için yabancı dilden daha zor çünkü öğrenmemizi gerektirici hiç ama hiç bir sebep yok sebep bulamadığımız için öğrenmede güçlük çekiyoruz önce bir sebep bulmak ve bunu kabullenmek gerek BENCE - +1 yıl
tabikide hayır bak şimdi güzel insan milyon yıllık dünyada taş patlasın 150 yıl yaşıyoruz oda zor yani o yüzden son saniyeye kadar hiç birşey geç değildir inandigin herşeyi yapmaya çalış asla zamanı yaşı dert etme çünkü aslında bunu düşünecek zaman YOK
ben sen eğer inanıyorsan ve başlamaya eminsen en uygun yastasın durma kendine güven
ve Allah umarım sana hayırlı bir eş ve evlat nasip edicektir
Bana göre İngilizce. Kişiye göre değişir tabii
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılIkisi de zor hangi acidan baktingin ve ne derece ihtiyac duydugun onemli. Mesela matematigi sadece 4 islemden ibaret goruyorsan cok zor sayilmaz.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayatımda en iyi yaptığım şey matematik. İngilizcede en sevdiğim.
01 Yorumla
+1 yılHerşeyde matematik vardır temeli sağlam yap gerisi kolay olur
00 Yorumla
+1 yılMatematik of course :/
10 Yorumla
+1 yılBence insanları anlamak zor 😃
10 YorumlaMatematik daha zor bence
10 Yorumla
+1 yılMatematik
70 YorumlaSana matematik
14 Yorumla
+1 yılİngilicce
114 Yorumla- +1 yıl
Gonuşması güzel ama kurallar zor geliyi bana. Matematik çocuk oyuncağı
- +1 yıl
Nerden başlayım da anlatayım sana. önce bir konu anlatımlı kitap al. Konuyu çalış. Sonra soru çöz evlat
- +1 yıl
Sen ne biliyon matla ilgili. Bir onu de bakim. Formül gereken yerde formül bilecen tabi ama her formül bilen de soruyu çözemez. Teknik ve pratik gerek
- +1 yıl
Tamam devam et. İlerle ilerleyebildiğin kadar.
- +1 yıl
Nolcaktı ya. Pes etme
+1 yılHiçbiri
12 Yorumla- +1 yıl
Evet
+1 yılmatematik ama her insanda tam ingilizce konuşamaz.
10 Yorumla
+1 yılikisinde de zorlanmamıştım..
10 YorumlaGeometri :)
12 Yorumlamatematik
15 Yorumla
+1 yılHangisini sevmiyorsan o zor
00 Yorumlasenin için ikiside zordur 😎
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Sen zorsun
16 Yorumla
+1 yılIngilizce daha zor
13 Yorumla- +1 yıl
Ciddi
+1 yılikisi de kolay bence siz tembelsiniz
05 Yorumla- +1 yıl
çalış yükselsin.
- +1 yıl
Yok matematik kaseti alıyorsun mmr a gidiyorsun en yakın hastanede yükletiyorsun 15 dk da matematik profu olarak çıkıyorsun
- Eğitim & Kariyer konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılinsanlar
12 Yorumla- +1 yıl
tabiiki ☺
2 side kolay
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılikiside.
11 YorumlaMatematik daha zor bana göre ingilizce daha kolay
00 Yorumla
+1 yılTabiki mat
11 Yorumlamatematik
10 Yorumla
+1 yılingilizce bence