Arkadaşlar matematik geometri edebiyat fizik gibi dersler hakkında bildiğiniz kaliteli ve anlaşılır konu anlatımlı video içeren siteler var mı? En iyi ders çalışma siteleri hangileri?

Arkadaşlar matematik geometri edebiyat fizik gibi dersler hakkında bildiğiniz kaliteli ve anlaşılır konu anlatımlı video içeren siteler var mı? En iyi ders çalışma siteleri hangileri?

Teknoloji geliştikçe alışkanlıklarımız da değişiyor. Eskiden kitaplara gömülürken artık ders çalışmalarını da internet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Ben, sana en iyi ders çalışma sitelerini sıralayayım. :) Önereceğim ders çalışma siteleri ücretsiz olabildiği gibi ücretliler de mevcut.

2004'ten beri faaliyet gösteren Okulistik ders çalışma sitesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik ölçme ve değerlendirmeler sunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile yüzde 100 uyumlu bir programları var. Hedefleri, öğrencilere LGS ve YGS'de iyi yerler kazandırmak.

İnternetten ders anlatan siteler denince belki de ilk akla gelen sitedir Udemy. Daha çok kariyer eğitimleriyle ön plana çıksa da okul öğrencilerine de yönelik kaliteli eğitimler içeriyor. Eğitim içerikleri değiştiği için internet sitesinden incelemeni öneririm.

Morpa Kampüs, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik eğitimler veren bir internet sitesi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına uygun eğitimlerde konu anlatımları, interaktif çalışmalar, sınavlar, eğitici belgeseller yer alıyor.

edX, Harvard ve MIT tarafından oluşturulan bir Amerikan açık çevrimiçi kurs sitesidir. Burası, okula destekten çok kişisel gelişim ve kariyer odaklı kurslar içermekte. Yine de Harvard ve MIT tarafından oluşturulması nedeniyle çok kaliteli içerikleri var.

Udacity, herkese açık çevrimiçi kurslar sunan, kar amacı gütmeyen bir Amerikan eğitim kuruluşudur. Yani ücretsiz ders çalışma siteleri arasındadır. Udacity de edX gibi kişisel gelişim ve kariyer odaklı bir site.

Coursera, Stanford Üniversitesi'den profesörler tarafından kurulmuş, çeşitli alanlarda ve konularda çevrimiçi açık ders ya da herkes tarafından yararlanılabilecek, ücretsiz çevrimiçi eğitim veren bir sosyal girişimcilik sitesidir. Okula destek olamıyor maalesef.

Khan Academy, 2006 yılında eğitimci Salman Khan tarafından "herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim" sloganıyla kurulmuş, kâr amacı gütmeyen bir eğitim sitesidir.

FutureLearn Open University ve Seek Limited tarafından kurulmuş, çeşitli alanlarda ve konularda kitlesel çevrimiçi açık ders ya da herkes tarafından yararlanılabilecek, ücretsiz çevrimiçi eğitim veren bir sosyal girişimcilik sitesidir.

Kampüs Online ise daha çok iş hayatına katkı sağlayacak eğitimler içeren bir site. Eğitimler sonrası üniversite onaylı sertifika veriliyor. Bu sayede iş hayatında bir adım öne geçiyorsun.

Eğitim Bilişim Ağı ya da kısaca EBA, Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir online eğitim sitesi. Tamamen ücretsiz olan sitede okul dersleriyle paralel içerikler bulunuyor. Bakanlığın yaptığı sitede içerik oldukça geniş.
Ders çalışma siteleri önerilerimi paylaştım. İyi dersler. :)
Tavsiye edilenlerin hepsini boşwer sana iki tane site vericem matematik hocaları ikiside yani ikiside kral anlatıyor anlamamak diye birşey yok bunlarda
1-senol hoca
2-behzat rasuli
2'side 10 numara anlatıyorlar bana dua ediceksin eğer izlersen buna eminim..
Teknofem ama paralı :)
Tamam işte o şifre paralı. Teknofem kartı var kredi kartı gibi şifre onun üstünde yazıyor. Sanırım 300 tl civarındaydı belki de daha da fazla :)
Dershanede bedava dağıtıyorlar zaferfende. Ama dışarıdan alırsan parayla :)
ama teknofem gibi değildir hiç birisi. femsetlerdeki tüm soruların canlı çözümleri denemeler falan baya iyi site.
ekol hoca,teknofem ;)
Cevap
6Cevap
link bak burası var bir kere matematkten bu ste sayesnde tabi ön blgm vardı konulardan ama matematkten 70 almıştm :)
rica ederim ama sadece steyle değil eline defter kalemini al ordan nor et kendi notlarna da bak :)
:D ekol hocanın kardeşi oda galba :D inşallah güzel sonuçlara ulaşırsn Rabbm yardmcn olsun :)
o değilde benm sorunum ders çalışma isteginin gelmemesi bir an önce günlük soru hakkım gelsinde onunla ilgili bir başlık açayım. bu arada ekol hocanın sitesine bak mesela
ben nasıl düşünemedmki bunu :D ama öylede çok çok 3 gün çalışabiliyosun gerisi yok .s bu konuda ciddi bir yardıma ihtiyacım war :S
hedef yok :S hedef işini anlamıyorm herkes hedef seç seç diyo ama bunu kalbinin istemesi lazım . a diyorum bak doktor olmak istiyorm hdefim doktorluk nolcek? şimdi
peki sen bunlara uyan birimisin yani ders çalışma alışkanlıgın warmı
yani ders çalışmayı alışkanlıg haline getirdinmi düzenli olarak çalışıyormusun
inş hakkında hayırlı olanını yaşarsın.
En iyisi YouTube. Çünkü bir yere bir hocaya bağlı kalmıyorsun. Sevmedin mi değiştiriyorsun. Bence YouTube a hangi konuya çalışılacaksa yaz ve çalış en mantıklısı en güzeli.
link te hepsi bir arada ... Kolay gelsin
Paralı sitelere para verebilirim diyorsan Nejdet kirpi hocanın sitesine bak. Ben matematiği oradan öğrendim. Ekol hocayı inan hiç tavsiye etmiyorum güzel anlatamıyor bana göre
Buyur umarım beğenirsin link
Yprumlara bakmaya geldim ihtiyacım var
ekolhoca.com var da, siteden ders çalışılmaz.
sanal ortam herşeyi bozduğu gibi bunu da bozuyo. kitabın varsa otur çalış. daha kalıcı olur.
o zaman o site işini görür.
ekol hoca-----
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?