Arkadaşlar gurbetçiyim ama Türkiyede okumak istiyorum, ileride avrupaya geri dönüp çalışmak istersem diplomamın orada da geçerli olması lazım tabi. Duyduğuma göre diploması avrupa ülkelerinde geçerli olan üniversiteler varmış, bunlar hangileri acaba? Devlet üniversiteleri olursa sevinirim, ve özelikle Ankarada bulunan.
Avrupada diploması geçerli olan Türk üniversiteleri hangileri?
Avrupa diploması denen bir şeyi yoktur, mavi diploma vardır ve bunun anlamı ise uluslarararası geçerliliktir. Mezun olduğunda sana "mavi diploma" verilmez, ingilizce transkript verililir. Bölüm dilin ingilizce ise alırsın, bölüm dilin Türkçe ise kolay kolay devlet üniversiteleri vermez, Kıbrıs'taki üniversiteler Dünya Üniversiteleri sıralamasında ve anlaşmalar içerisinde olduğundan bölümün Türkçe dahi olsa mavi diploma verilir.
Bazı kişilerin yorumlarini okudum ve cogunlukla herkes turkiyede okuyup avrupaya calismaya gitsemmi diye lsflsr ediyor. Cok kotu birsey bu. Avrupada calisip bir seyler ogrenip Turkiyeye hizmet verseniz, katki saglasaniz daha mantikli olmazmi?
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
tabi haklısın ama biz ailecek türkiyeye taşınmayı düşünüyoruz, burada mutlu değiliz o yüzden başka şansım yok. Üstelik zaten türkiyede kalıp orada çalışmayı düşünüyorum, ama olur da bir gün fikrimi değiştirirsem diye kendimi garanti altına almam lazım.
Bologna sürecine tabi olan tüm okullanrın diploması geçerli hatta sadece avrupa değil çoğu ülkede. Hatta normal devlet ünileri de çoğu ülkede geçerli. Bologna süreci iş arama sürecinde sıkıntısız olmayı sağlar. Misal doktor olmak istedin bologna varsa avrupada doktor olursun.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
meğer neler varmış da benim haberim yokmuş, teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için :)
öylemi, valla bilmem ki Ankara diye düşünmüştüm ama karadeniz taraflarının da doğası falan güzel. Peki trabzon bir öğrenci için uygun bir şehir mi? yani gezilecek yerleri falan var mı, biraz sıkıcı diyorlar da, hoş ankaraya da sıkıcı diyorlar aslında 😅
hiç biri mısırda ve fasta geçerIi oIanIar var beIKi avrupada poIonyada buIgaristanda vardır onun dısında özeI ogrenci statusunde phd ya da master yapabiIirsin dipIoman asIA geçerIi oImaz avrupada tekrar aIırsın 2 yıI en az ders
En İyi Cevaplar