Üniversite okuyan herkes kültürlü, medeni, bilge; okumayan ise cahil, gerikafalı mıdır _? Ben üniversite okumayıp üniversiteliyim diye geçinen insanlardan çok daha kültürlü ve bilgili insanlar tanıyorum. Üniversite okuyup daha gündemden haberdar olmayan insanlar da tanıyorum 😂😂😂 Sizce nedir_?😂😂😂
Cevabın nedir?
+1 yılbunu genellemeye alırsak üniversite okuyan insanların çoğu daha kültürlü yol yordam bilen insanlardır.
üniversite okumayan insanların çoğu birazdaha gözü kapalıdır çok fazla kültürlü değildir demek istiyorum ama öyle değil o işler 😂 lise okuyan kişiler var tanıdığım çok kültürlü arkadaşlardır. hem bu kültütlü fakan filan bunlar ne ki 😂
2 insan vardır iyi ve kötü 😂 sabah sabah ilk görüşümü sana yazıyorum 😂 gerçi öğlen olmuş 😂02 Yorumla- +1 yıl
Ahahah teşekkür ederim cevap için 😂
- +1 yıl
ben teşekkür ederim sabah sabah beni saçmalattığın için 😂😂
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 611 cevap paylaştı. Ünüversite okumadım ama okuyan bir kısım, hatta büyük bir kısım malesef insanlara o gözle bakabilecek kadar, cehalet gösterebilmekte☺
13 Yorumla- +1 yıl
Ben senin yorumlarını görüyorum bazen. Üniversiteliyim diye böbürlenenlerden çok daha bilgilisin siyasi konularda 😂😂😂
+1 yılBencede cahil değildir
Imkanları olmayanlar var
ya da okuldan bıkıp iş hyatina atilanlar var
Ama galiba türkiyede buyuk bir sorun ünv okumayanlar pek iyi iş alamiyor herhalde ama bilmiyorum yani ordan burdan duyup tahmin ettiklerim (yurtdisinda kaliyorum)
Bence insanliği bilmeyen cahildir. 🚬
#patates
#rr02 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın teşekkür ederim yorum için 😂
- +1 yıl
Rica ederim😅😅
+1 yılAblamla ben universite okuduk ben okuyorum hâlâ babam bizden daha bilgili agzimiz acik kaliyor bildiklerine ortaokulu bitirmiş kendini gelistirmek onemli olan.
32 Yorumla- +1 yıl
Aynen dedem de öyle benim. Lise mezunu 75 yaşında siyaset, tarih hakkında ne sorsan bilir 😂
- +1 yıl
Valla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
59Cevap
+1 yılEgitim zeka işidir duvara 20 yıl kitap oku aynıdır bir köpegi 2yılda egitebilirsin öncelikle kafa yapısı duvar olmayacak eğer duvar ise ki ülkede aşırı çok okumak cehaletlerini alır eşeklik baki kalır çok master yapan arkadaşım var meslek sahibi oldular ama daha insan olamadılar
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
O da bir şey mi ben lisedeyken bu arada (anadolu lisesini dereceyle bitirdim) herneyse bir sayısal sınıfı vardı adamlar 7/24 ders manyağıydı adamlarla iki üç muhabbet edelim dedim şey demiştim ne olucak bu ırakın durum aralarından bir tanesi aynen şöyle dedi saddam hüseyin olduğu sürece başkanlıkta ırak refah ve huzurun ülkesidir demişti ben iptal ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Enteresan 😂
Üniversite okuyan çok cahil gördüm hatta üniversitede eğitim veren cahil daha çok gördüm:) okulla alakalı olmayan bir eğitim var saygı sevgi nezaket gibi..
21 Yorumla- +1 yıl
Eğitim veren cahil 😂😂😂 aynen ben görüyorum onlardan 😂😂😂
+1 yılÜniversite okuyup okumamak cehaletin belirtisi değildir. İnsan üniversite okumasa da kendini geliştirip egitebilir. Zira universiteye karı kız için, ortam peşinde olmak için giden birçok genç var. Onlar mı bilgili, kültürlü yani şimdi.
11 Yorumla- +1 yıl
Çooook doğru cuk diye oturdu yorum 😂😂
Üniversite okuyup mezun olanları görüyoruz prof doktor avukat savcı olanları da gördük bence fazla okumak daha fazla salaklaştırıyor insanları daha aptal oluyorlar bence :D :D gördük yani son yaşananlardan dolayı
02 Yorumla- +1 yıl
Hmm pekala 😂😂
+1 yılNe güzel söylemişsin işte, iş okulla üniversiteyle bitmiyor. Öküz heryerde öküzdür.. çok var öyle bölüm mölüm bitirip, 4 5 sene okuyup insanlıktan bir haber olan...
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen her türlü yolsuzluk pislik çıkıyor 😂😂
Yok öyle birşey üniversitede cok gereksiz insanlar var. Ben cahilliği düşünce yapsına göre belirlerim. bir adamın düşünce yapısı sakatsa eger o adam dünyaaları okusa gene düzelemez.
12 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru insan geliştirmeli, yetiştirmeli kendini 😂
Her üniversite okuyan kültürlü olucak diye bir kaide yok.
Fakat nitelikli üniversiteler var ve onlardan biriyle tanışıp da kültürlü olmayanına denk gelmedim.11 Yorumla- +1 yıl
Hmm pekala 😂
Üniversite sadece bir eğitim biçimidir. Aslında üniversite ya da eğitim seviyesi temel bilgi düzeyini ölçer. Genel kültür, kültür, bilgi kişisel gelişim ile kazanılabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂
ben üni mezunuyum annem ortaokulu mezunu ve 3 tane çocuğuda üni mezunu elinden kitap düşürmez ve televizyonu kaldıranda kendisi benden kesinlikle daha kültürlu kendini geliştiren herkez kültürli olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
+1 yılÜniversite okuyup saygısı ve nasıl davranması gerektiğini bilmeyen insanlar var bunun okumayla alakası yok ahlakla alakası var okumayanda cahil insan deildir
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın kesinlikle 😂
+1 yılHem üniversite okuyup hem de kendini geliştirenlere saygım sonsuz ama üniversitede okumadığı halde kendini geliştirip, iyi yerlere gelenler alkılı hak ediyor 👏👏
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de aynen öyle 😂
+1 yılTürkiyede okuyosan hiç gerek yok 2 türlüde işsizsin 😂 Genç yaşta çalışmaya başlaraan anca bişeyler yapabilirsin
12 Yorumla- +1 yıl
Ahaha acı gerçek 😂😂
- +1 yıl
Bak bu doğru... hemde noktasına kadar.. bu zamanda bana göre en önemlisi gerçek bir meslek,..
+1 yılAlakası yok ya yapmayın görüyoruz üniversitelileri çoğu yatıp kalkacak erkek kız bulmaya gidiyor okumaya gidenler az
11 Yorumla- +1 yıl
Yani bu da acı gerçeklerden biri 😂😂
Hayır değildir tabi.
Ne Üniversite okumayıp, kültür ve medeniyet fışkıran insanlar var. Önemli olan insanın kendini geliştirmesi ve bilgiye aç olmasıdır. İsterse ilkokul mezunu olsun. İnsan daima kendini geliştirmeli.01 Yorumla- +1 yıl
Evet siyaset tarih hakkında çok şey bilen insanlar var ve bu insanlar en fazla orta okul mezunu yani.. Boş ünv okumak boşa okumaktır yani 😂😂
+1 yılEh ne diyelim kimi okur, susar, düşünür, konuşur, ne ederi vardır hayatın bilir kimi de okur, ne okuduğunu ne anlattığını ne düşündüğünü bilir...
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen güzel yorumlu üyemiz 😂😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Cıvık cıvık paylaşımlar arasından sıyrılan enikonu düzgün bir şeyler bulunca hiç değilse biraz daha dikkat kesiliyor insan cümlelerini ve anlatmak istediğini seçerken...
+1 yılBenlise mezunuyum. Ama dünyadaki tüminsanlardan bin kat dahazekiyim. Nice üniversiteli salayklar var görüyoz kim milyoner olmak isterde. D.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen ya rezil oluyolar valla 😂😂
Eğitim & Kariyer konusunda 643 cevap paylaştı. haklısın ış dedıgın gıbı okumakla alakalı olsa hele turkıyede okumuşta adam olamamış cok cahıl ınsan var
02 Yorumla- +1 yıl
Evet teşekkür ederim 😌😌😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 505 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak sadece diploma katıyor. Bir de öğrenmeye hevesliysen kolay bilgi sunuyor. Aynı bilgileri üniversite kitapları alıp öğrenen herkes bilebilir. İş kişide bitiyor okulda değil.
24 Yorumla- +1 yıl
Ilk defa mantıklı birşey söylemişsin
- +1 yıl
Aynen kişisel anlamda kendini geliştirmeli insan 😂
- +1 yıl
@--Kitapkurdu--1 ilk defa? Pardon?
- +1 yıl
Evet. Neyse birşey demiyorum
ilim bilim bilmektir, bilim kendini bilmektir kendini biliyosa sıkıntı yok cehalet okulla alakalı birsey deyil bence
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
Ezberci eğitim ne yazık ki bilgilendirmiyo. Üni okumakla değil okuduğunu hayatına yansıtmakla bilgilerini doğru kullandıkça kültürlüsün
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
ne alakası var sabancı gibi okumasaydımda cahil kalsaydım 😀
12 Yorumla- +1 yıl
Hahaha para para para diyosun yani 😂😂
ya universite okuyan cok kulturlumu oluyormus ilk okul mezunuyum gelsinler kulturu gostetryim onlara 😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
İşte bundan bahsediyorum 😂😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılÜniversite okumuş cahiller de var, okumamış cahiller de..
Üniversite bir kıstas değildir.. Okumak, okumak, okumak, cahilliğe karşı tek çözüm yolu bu.01 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum
+1 yılCahillet ikiye ayrilir,
Universite okumamis cahiller
Universite okumus cahiller.01 Yorumla- +1 yıl
Aa evet 😂
+1 yılüniversitede okumadım..
ne biliyorsun diye sorsalar haddimi derim..
herkes haddini bilse, bir problem kalmaz gibi..
ne dersiniz..11 Yorumla- +1 yıl
Aynen 😂
+1 yıleşeklik bakidir. okumakla ilgisi yok. Evde durup kendini her türlü geliştiren de var yatan da.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle valla 😂
ben ne cahıller gordum ustelık prof olmuş bır ınsan da yüce yaradan akıl vermıs onu kullanmasını bılmıyorsa o kışı ıster okusun ıster okumasın malın tekıdır
02 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂😂
Hayır tabii ki ne okumamışlar var okumuşlardan daha okumuş dediğin gibi. Üniversite okuyup da okumamış insanları küçümseyen, cahil gören burnu havada insanlara sinir oluyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen ben de sinir oluyorum maalesef bazı insanlar çok gaddar 😂
Aslında bana göre sorunun cevabını vermişsin zaten 😂😂😂
02 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂😢
İstediğin kadar oku, biIgine yakışır şekiIde hareket etmezsen cahiIsin
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂
İnsanda Yok İse EDEP Neylesin Medrese Mektep; Okusa Alim olsa Yine Merkep, Yine Merkep
01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın 😂
Universite okumakla alakasi yok ama ortam insana bir seyler katar universitede her cesit insan var ve sende ona gore secimler yapiyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Olabilir kuzum 😂
+1 yılTurkiyede egitim sistemi kotu diyoruz , universiteye gidince kulturlu bilgili ve medeni olunuyor olsaydi zaten , egitim sistemimiz iyi derdik 😂
01 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın ya 😂😂
+1 yılNe alaka ya ben üniversite okudum ne mal insanlar vardı. kendini yüksekte gören egosu yüksek bu tarz insanları hayatından çıkar
12 Yorumla- +1 yıl
Peki teşekkürler 😂
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Üniverste insanı kültürlü ya da zeki yapmaz hafızası iyi olan herkez türkiye de iyi bir üniversite bitirebilir cehalet o kadar kolay yok olup gitmez
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler 😂
+1 yılhayır değildir, cahillik kendini geliştirmemektir. Hayvan gibi iç güdülerle yaşamaktır, eğitim kendi hamuruna şekil vermektir bunu okul okumadan araştırıp öğrenerekte yapabilir insan.
02 Yorumla- +1 yıl
Valla çok doğru tebrikler. Teşekkürler yorum için 😂
- +1 yıl
rica ederim, biraz araştırmacı ruh lazım herkeşe
+1 yılOkuyup cahil olan da çok. Kişinin kendini geliştirmesiyle alakalı eğitimle değil
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂
unıversıte okumakla kulturlu olunmaz ama kultur kasmak ıcın unıversıte ıyı bır mekandır ve ıster ıstemez %1 de olsa etkısı olur
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle 😂
+1 yılİşte sana bir inci;
" Mey biter saki kalır, Her renk solar haki kalır, Diploma insanın cehlini alsada; "Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır.."11 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylemiş 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlakası yok. Üniversite insana fazla bir şey katmaz. Önemli olan kendin geliştirmen.
2 bölüm okuyorum.01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
İlk okul mezunu bir tanıdığım var köyde baya kültürlü ben üniversite okuyorum ama o kadar bilgili ve kültürlü birisi değilim 😊
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen bak bundan bahsediyorum işte 😂
Cahil cahil dediğin nedir ki gülüm ben senin için bilgili olmayı göze aldım
01 Yorumla- +1 yıl
Hmm tamam 😂😂
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAlakası yok. Kim milyoner olmak ister de görüyoruz kimler geliyor kimler geçiyor 😃
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen yaa
İlk soruda giden ne bilmem ney üniversiteliler görüyoruz 😂😂😂 - +1 yıl
Hangi bölüm mezunları ne sorular da gidiyor işte 😃😃
Üniversite okuyan ortam görür enazindan asla okumayani kucumsemedim
01 Yorumla- +1 yıl
Peki 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılGenelleme yapmak istemiyorum ana cok edepsiz cikiyor bu universitelerde buyuk bir sirun var.
03 Yorumla- +1 yıl
Bilemiyorum olabilir mi 😂
Cevap sahibi+1 yılYniversite okuyor seri katil cikiyor.
Universite okuyor fahise cikiyor
Universite okuyor torbaci cikiyor
Uni yi kazanamiyor bir hastahanede sahte doktorluk yapiyor.
Uni okuyor güzel kardeşim cikiyor adanada bak haberde gorursun villa da kac tane universiteli kiz erkek swenger seks yaparken yakalandi
Cevap sahibi+1 yılF. a. h. i. s. e kardes diye cevirmis anladin..
+1 yılÜniversite okumayan cahil değildir çünkü en önemli okul yaşamdır en önemli öğretmende hayattır
01 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😂
+1 yılHayır önemli olan kendini gelmiştirmek kitap okumak gündemi takip etmek
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de içi boş üniversite mezunu olmaktan iyidir 😂😂
+1 yılSen ne mezunusun onu söylesene bir
03 Yorumla- +1 yıl
Üniversite okuyorum kanka ne oldu 😂😂
- +1 yıl
Ne oluyor. Kaçıncı sınıf :)
- +1 yıl
Ne okuyonb:) t9 hep bak:)
Keep calm and klavyeyi yere bırak 😁
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam 😂😂
Ben çok diplomalı ök... z gördüm
03 Yorumla- +1 yıl
Aynen maalesef 😂
- +1 yıl
😘😘😘😘
+1 yılOkumuş cahil cok bu ülkede
01 Yorumla- +1 yıl
Maalesef 😒😂
+1 yılbencede çok okuyan değil çok gezen bilir nsskkkn
02 Yorumla- +1 yıl
Harika yorum için teşekkürler 😂😂😂😂
- +1 yıl
harika bir rica ederim 😂😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence Üniversite insana bişeyler katıyor ya
11 Yorumla- +1 yıl
Ne mesela 😂
Cahillik tercih meselesidir
01 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
Yani uni okumakla alaksi yok bence
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂😂
+1 yılçok okuyanı çok gezenmi bilir?
02 Yorumla- +1 yıl
Gezen boş geziyorsa pek birşey bilmez galiba 😂😂
- +1 yıl
tamam senın kızın olsun 😏😏😏😎😄
Hayır cahıllık sadece okuma ya da okumama değil
01 Yorumla- +1 yıl
Bence de 😂
bu devirde uni okuyan cahil oluyo
01 Yorumla- +1 yıl
Hmm 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunun cevabı gün gibi ortada iken bunu sormak?
01 Yorumla- +1 yıl
Sormak istedim 😂😂
- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri