Evet benim kabusum ehliyet.

Benim yaklasik 2senedir ehliyet sorunum var. Yasadigim ulkede zaten basli basina zor ama bana daha bir zor. Testi ilk seferde gectim ama direksiyon benim kabusum oldu.Kisa bir ozet gececegim sinav gunlerimden...

İlk direksiyon sinavimda kimligimi mufettise verdim arkadada kurstaki hocam oturuyor ve aynadan gozum hep onda. Mufettis hazirsaniz baslyabiliriz matmazel dedi ve arabati calistirdim. İlk 10dk super gecti ve hala aynadan kurs hocama bakiyorum. Neyse artik mahalle yollarindan ciktik ve bir koy yoluna girdik. Ve ben orada 80 ile gitmem gerekirken 90la gidiyordum. Mufettis trafik kurallarina uymuyorsunuz matmazel diyerekten firene basti. Pardon dedim ama icimden sictik kaybettim dedim. O stresle otoyola girdik orada hersey super ama mufettis pedela dokunmustu bir kere artik super sursem kac yazar. Sonra tekrar sinavin gerceklestigi mahalleye donduk ve bana istedigin bir manevradan yap dedi.(arabayi park etmek veya geri geri gitmek vs) Neyse basit bipark vardi yaptim ve bu sefer 2mekanik soruya geldik. İndik arabadan ve bana iki mekanik sorusu sordu bataryayi goster batarya olmasa ne gibi sorunlarla karsilarsin ve ampullari nasil degistirebilirsin vs. Neyse bunlarida cevabladim ve tekrar geri donuyoruz sinav merkezine. Bana sola donucegiz dedi ve ben gidis gelisli yolda sola gecip oyle sola dondum ve mufettis bana tuhaf tuhaf bakup neyseki kimse yoktu yoksa karsidan gelen korkardi deli mi bu matmazel napiyor burada diye. Evet sonunda sinav merkezine geldik ve ben nasil terlemisim anlatamam. Mufettis iki gun icinde cevabiniz evinize postayla gelicek ve iyi gunler dedi. Ben arabadan indim tabi kurs hocamda ve bana oyle bakiyorduki naptin sen gibilerinden. Ona galiba kaybettim dedim ve bana eeee yani diye el hareketi yapup diger ogrencinin yanina gitti. Bende gozlerim dolu sekilde beni beklyen kuzenimin yanina. İki gun gecti sinav sonucu geldi ve kaybetmistim... Ailem onemli degil ikincisinde alirsin dedi ama bir sorun vardi her kaybediste 6ay beklemem gerekiyordu.

6 ay gecti yine bir sinav gunu ve yine sacma sapan hatalar. Detayli anlatmiyorum iste yine sinav sonucu ve kaybettim...

Bir daha 6ay gecti yine bir sinav tarihi aldim 12temmuz ve yine stres sardi beni. Ya yine kaybedersem artik insanlar ehliyeti naptin dediklerinde utaniyorum onlara cevap vermeye. En kotusu ehliyetsiz bir arabam var 60in uzerine cikmayan ve ben bu arabadan nefret ettim. Artik ehliyetimi almak istiyorum gercekten psikolojimi bozdu...

Neyse geleyim soruma ucuncu defa stresi azaltmak icin neler yapabilirim. O 35dakika hic hatasiz gecer mi?
Güncellemeler
+1 yıl
Guncelleme icin pardon.:/Bu sefer mufettis ne pedala nede direksiyona dokundu ama sureklii uyari yapti. Mesela bir yokus ciktik orda bi.araba park etmisti sagimi iyice goremiyordum ani fren yaptim ve mufettis sert bir sekilde yavas olun dedi. Sonra motorla ilgili bir soru sordu ama arabanin onunu acmayi basaramadim. :/ Acamiyorum dedim baska bir soru sordu ama onu cevaplayabildim. Birde son olarak park etmemi istedi ve direksiyonu erken cevirdim ona biraz soylendi. Sonuc ya p.tesi ya sali gelcek.:/
Güncellemeler
+1 yıl
Ve 31 uzerinden 27 alarak ehliyet sahibi oluyorum. :) Hala inanamiyorum. :))))))))))))))) <3
Evet benim kabusum ehliyet.