Hangi siteye baksam Gazi'nin ülkücü yuvası olduğundan falan bahsediliyor. Gazi mezunları bakabilir mi bi? Eğitim fakültesi nasıl acaba?
Benim görüşlerim çok farklı mesela, gitsem ne olur?
Benim görüşlerim çok farklı mesela, gitsem ne olur?
Gaz'ye dair duyduğunuz tüm yalanları unutun, işte Gazi'li solcu bir öğrenciden gerçekler. Gazi Üniversitesi muhteşem bir üniversitedir. ODTÜ, Hacettepe, Ankara'daki gibi derslerini kimse boykot edemez, hiç kimse vatana millete haince sözler sarfedemez. Yok efendim hdp mitinginde bomba patladı boykot, zart oldu boykot yok öyle bir şey. Ben Gazi Tarih'te okuyorum. Ülkücülerle hiçbir bağlantım yok ama bir gün gelipte bir baskı yaptıklarını görmedim. Ülkücüler üniversiteyi her türlü koruyor, öğrencilere yardımcı oluyorlar. Ders notları dağıtıyorlar, mevlüt okutuyorlar. Ben ülkücü değilim, Gazi'ye gelmeden önce bir anlatıyorlar, şöyle faşist böyle ırkçı, bir geldim cennet gibi. Dersimize Doçent'ten aşağı adam girmiyor. Osmanlıca dersine dekan, Eskiçağ Anadolu Tarihi'ne Türkiye'de Hititçe bilen 7 kişiden birisi olan Esma hoca giriyor. Orta Asya Türk Tarihi'ne Doğu Türkistan Kaşgarlı Varis Abdurrahman Çakan hoca giriyor. İsteyen araştırabilir. Adam Modern ve Klasik çince biliyor kardeşim daha ne diyeyim. Kütüphanesinde her aradığın var. Hiçbir siyasi olay yok. Neymiş efendim reis bir kıza artık benimsin dermiş kız onun olurmuş var mı böyle bir saçmalık. Gerizekalılar bir yerlerinden uyduruyor inanmayın. Ben aslında sol görüşlüyüm ama ülkücülerin hakim olduğu bir okulda okumak gerçekten büyük şans. Siz söylenilenlere inanmayın, meyve veren ağacı taşlarlar. Açık net VATAN HAİNİ DEĞİLSEN GAZİ'DEN İYİSİ YOK AMA VATAN HAİNİYSEN GELME HACI. Gazi'yi tutturabildiyseniz bu size Hz. Allah'ın bir lutfudur.
Sana katılıyorum , odtü çok mu iyi asıl onlar seni yargılayıp eleştiriye açık olmayan ve saygı duymayan insanlar var, hocaları kaliteli kendisini ilim irfana adamış diğerleri gibi tacizci değil.
O bölüme siyasetle hiç alakası olmayan 2 kız arkadaşım gitmişti, neler yaşadıklarını anlatırken pişmanlıklarını hep söylerlerdi. Senin az biraz ilgin var gibi, sakın gitme derim.
Hacettepeliler Gazi'yi sevmez. Gerçi Gazi'yi kimse sevmez. ODTÜ de Ankara da.
Ne yaşamışlar :(
Ciddi misin?!
eyvah eyvah :)
Benim arkadaşım işletme okuyor orda bildiğin reizler varmış orda. Feci ülkücü kaynıyor. Sevgilileri döven de çok olmuş ben bizzat okuyanlarla konuştum. O yuzden kimse ülkücü değil salça olmasın cevabıma
Saçı uzun diye arkadaşımı sıkıştırmışlardı düşün gerisini.
:/ Duyuyorum ben de bu tarz şeyler.. Yazmayayım en iyisi.
Cevap
12Cevap
Kardeşim, Gazi üniversitesi de, Eğitim fakültesi de ülkücülerin yoğun olduğu yerler. Ama buralarda devrimci-demokrat insanlarda var, apolitik çok sayıda insan da var. Okul tercihini yaparken bu seni nasıl etkiler bilmiyorum. Ama sana dezavantajlarını sıralayayım.
1- Ülkücüler senin siyasi varlığına tahammül göstermeyecekleri için ya siyasi kimliğin,i hep gizleyerek yaşayacaksın, ya da siyasi faaliyette bulunduğunda ve karşı karşıya gelindiği zamanlar genelde sopa yiyen tarafta olacaksın zor yani.
2- Bu kafa yapısındaki insanlarla hele bir kadın olarak anlaşman daha zor olacağından çevrendeki kafadengi insan sayısı daha az olacak.
Öte yandan herkes senin gibi düşünürse Gazi de meydan hep onlara kalacak.
Tercih senin.
Haklısın.. :/
Sen kendini biliyorsan, amacın laylaylom değil okumaksa onlardan veya kimseden sana zarar gelmez.
Ama ilk günden politize olan "ninja ergen öğrenci" olursan zor bir okul seçimi olur..
Kısacası tercih yine senin..
ablam gazi eğitim fakültesi mezunu evet böyle birşeyler var ama onlara katılıp katılmamak senin elinde, Ankara üniversitesi gibi değil gazi kimse karışmaz sana.
eger siyasi faaliyette bulunmayacaksan onların ülkücü olmalarının bir önemi yok. önce kafanda bunu sekillendir. okulda siyasi konularla ilgilenecek misin. ona göre üniv arastır derim
Eğitim fakültesi, Teknik eğitimden sonra ülkücülerin ikinci en büyük yuvasıdır. Çok farklı görüş derken, PKK sempatizanı değilsen sıkıntı yok. Okur gidersin
Hayır değilim, ama sol görüşlüyüm.
sol görüşlü olman çok önemli değil, dedim ya okur gidersin, öğretim görevlilerinin, hatta dekanın bile ülkücü olduğunu her zaman hissedeceksin, kantinde arkasında bayrak asılı bir masanın olduğunu göreceksin, reisin biri bir gün bir kız arkadaşını çağırıp, karar verdim bundan sonra benimle çıkıyorsun diyecek ve kız da seve seve kabul edecek, alışırsın zamanla
Tercih etmiyoruz, anlaşıldı. :)
yoooo tercih et, değişik anıların olur :)))
bir de ben sol görüşlü falan değilim, anlamışsındır arkadaşlara olan sevgimi :)))
Alparslan Türkeş vefat ettiği zaman, tüm okuldaki herkes cenazeye gitmişti, bir ay boyunca kantindeki müzik kutusunda ne seçsen yandı yürekler yandı, yağan kar ile sönmez diye bir şarkı çalıyordu, keşke bir gün biri bu adam nasıl biri diye sormasaydı :))))
Çogu arkadaşlarım gazi de evet birazda dindar vs birşeymiş.
o yuvası bu yuvası neyin kafasını yaşıyorsunuz yaa altı üstü okuyacağın bir üniverste görende atomu parcalıycan sanacak...
Sıkıntı doğabilir evet ÜLKÜCÜ üniversitelerin başında gelir
ama bir şey söyliyim, eğitim kalitesi olarak en iyi eğitim fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesidir.
Onu duydum aslında, eğitim kalitesi çok önemli benim için de bu olaylar-söylenenler gözümü korkutuyor..
tamam gazi sağın kalesi olarak bilinir ama eskide kaldı o günler hem kızsın ne olabilir ki?
Bilmiyorum işte, o yüzden soruyorum :)
bi şey olmaz:)
Ülkücü değilsen bence hiç gelme :D ben zorluk çekmedim
gazi mezunuyum .ülkücüler orada fazla konuşma.düşüncelerinide belli etme
Gaziliyim h�l� da okuyorum politikaya girmedigin sürece sıkıntı yaşamıyorsun.Ayrıca kesinlikle o kadar katı değil en azından eskisi kadar.
evet eskisi kadar katı değil.ama yinede zorluk çeker kızımız.Öğrencilerden değilde hocalardan
kimin hangi düşünceye sahip olduğu kimseyi ilgilendirmez.ünilerdeki bu saçmalıklara son verilmeli
Bayanlar için sıkıntı olmaz.
Erkeklerimi dövüyorlar sadece hahaha
Biz bayanlara el kaldırmayız.
Gazide misin sen?
Bir erkek solcuyum dese kafamı atıyorsunuz :D
pkk'lı olmadığı sürece sorun yok.Bilen bilir zaten burada pkk'lı barınamaz
Pkklı değilim; ama ülkücü de değilim?
Ülkücüler öcü değil arkadaşım,bizde insanız.
Yahu insan değilsiniz diyen kim? Gazi'nin önünden bile geçmedim ben; ama dayım orda okudu ve arkadaşlarının çok dayak yediğini anlatıyor.
Saci uzun erkekleri sıkıştırdığınız dogru mu
Gazi iyidir ;)
her söylenene kulak asma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar