3-4 tane farklı kanaldan izledim dersleri bir türlü uyuşmuyor tarzlar 2 soru yapıyorum 3. sünde mantığı kavrayamıyorum bana açıklayarak yazma şansınız var mı? adım adım?
Şimdi koccaman bir daş düşün. Bu taşı kaldırabilmen için yeterli gücün yok, elinde sadece kazma var. Vinç minç çok pahalı işler, masraflı. O zaman ne yapıcan? Taşı parçalarına ayıracaksın (yani tekrar birleştirdiğinde yine kendisi oluşturacak şekilde daha küçük bir hale getireceksin. ki burda anahtar söz grubu "tekrar birleştirdiğinde yine kendisini oluşturacak şekilde) yani bir şeyi çarpanlarına ayırmada sorun yaşıyorsan bu mantığı anlamamışsın demektir. diğer ihtimalse bölme, çarpma gibi işlemlerin uygulama şekilleri ile ilgili bir sorunun vardır. "tekrar birleştirdiğinde kendisini oluşturacak şekilde" bir şeyi ayırmak. olay bu. yaptığın işin doğru olduğunu teyit etmek için ayırdığın şeyi tekrar birleştir, eğer aynı değilse yanlış ayırmışsın demek ki.
Çarpanlara ayırma, bir polinomun, tam sayının ya da matrisin kendisini oluşturan bileşenlerin çarpımı şeklinde yazılmasıdır. Örneğin 15 sayısı 3 ve 5 asal sayılarının çarpımı şeklinde yazılabilir: 3 × 5, ya da x2 − 4 polinomu (x − 2)(x + 2) şeklinde yazılabilir.
Çarpanlara ayırmadaki temel amaç bir bütünü daha küçük yapılara ayırmaktır; sayıları asal sayıların çarpımı, polinomları indirgenemeyen polinomların çarpımı şeklinde yazmak gibi imiş.
En İyi Cevaplar