Soruyu gördüm çok güzel. Üzerinde kaç profesör kafa patlattı kim bilir! Sınava girenlerin nöronlar tatile çıkmış bu soruyu görünce :) Çözün bakalim cevaplari bekliyorum.

En nefret ettiğim soru tipi!
İki yıl evvel yapılan sınav öncesi dershanede bu tip sorular için sınıfça yazar, çizer, tartışır ve teoriler üretirdik.
Dışarıdan biri baksa, bizi ülkeyi kurtarma planı yapar sanır...
Yahu, bu millete böyle akıl kavuran sorular zulümdür zulüm!
Yok ben almayayım, üstü kalsın.
Klasik sözel mantık sorusu. Çözebilirim, birazdan atarım hatta da fakat bu sakıncalı gibi. Umarım bir süre sonra sorunuzu kaldırırsınız çünkü telif gerekiyor, hiçbir şekilde izinsiz paylaşım yapaıyorsunuz ÖSYM sorularını.
27/D 28/C 29/E 30/A yeminle gece gece kafa paylattım hiç bir yorumuda okumadım umarım doğrudur ☺️✌🏻️
Yok matematik severim keyif benim için baktım ama 29 a farklı cevaplar var neyse iyi olan kazansın 😅😂
Katılımcıların bedduasının sonucu :
https://i.hizliresim.com/Mo9NGQ.jpg
Cevap
27Cevap
İki dakikami aldı hepsini çözmek çok basit daha öncede karşıma aynısı geldi. Osym artık hep aynı taktikle geliyor. Soruyu 3 katlı bir ev çizerek ortasında bir çizgi çizerek çözebilirsiniz daha rahat olur. Çözüme bu şekilde yaptım. Hepside doğru. Ancak matematik biraz zaman aldı son 15 soru yetiştiremedim. Umarım 95 gelir
vallahi en sevmediğim şeyler böyle sorular çözmek. o yüzden okulu bıraktım ben böyle soru okuyunca kafamı bir yerlere vurasım geliyor :) ilk soruyu okudum beynime kan sıçradı. dolandırıp dolandırıp soruyorlar başka işleri yok bunların mıllete kafa yedırtmeye çalışıyorlar :))
Ben 28. soruyu cevapladım sadece. Ayrıca bu soruda bazı şeyleri tam vermemişler? Fırtına ailesi herhangi bir katta olabilir yani?
Ön lisans kpss soruları daha beyin yakıyordu hatta fırtınayla karışık, lodos estiriyordu. Şu an aklıma geldikçe bile ne yazdığımı anlamamaktayım :))
Bundan kolay sözel mantık sorusu soramazlardı bunu nasıl yapamazsınız yaa
2014 yılındaki sözel mantık sorusu daha zordu ama
bu kolaydı
ilk soru dışındakileri dogru yapmışım ama ilki kaçırmışım ya iyimi:)
D
C
E
B
olması lazım. Sorular kolay diyordular keşke girseydim :)
Pardon 30'uncu soru A olacak.
Soruların tamamını nerede bulabilirim?
ALES soruları bunun 5 katı zorluğunda. Valla ALES sorularını çözen bunları gözü kapalı çözer :)
Hayırlısı. Herkes emeğinin karşılığını alır umarım.
Bu soruyu ancak sistemli bir şekilde çözersin, şema şeklinde yerleştir sonunda tıkır tıkır çözülür.
cevaplar D C E A. Bu soruda bile beyninizi yanıyorsa. sizi beyninizi yerinden cıkartıp halay cektirecek KPSS Lisans A Grubu Sınavına bekleriz :)
Sınavda en garanti sorularımdandı bu 😊 Acayip basitti nasıl zorlanmış insanlar anlamadım 😬
Varsa şekliniz dinamik dersine bekleriz. Daha zorlarını ararsanız akışkanlar mekaniğine bekleriz. Bu sorular çerez çerez.. 4te 4 yaptım bunu
Zor bir sözel mantık sorusu degil ama sözel mantık sorularına alışık olmayanlara zor gelebilir
Yukardan aşağı aileleri soldan sağa da katları gösteren bir grafikle kolayca çözülür
Ya sinir oldum bu soruya bugün zaten son paragraflar beynimi uyuşturmuştu birde bu çıktı üzerine. 😒
vallahi çok doğru bir tespit. aslında vatandaşı olmasak , çok eğlenceli bir ülke burası.
her sorunuza ya da bencenize yorum yazmayacağıma söz verdim ama resmen bomba gibi sorularınızı kaçırmışım. tüh ki ne tüh ama sözümü tabii ki tutacağım.
Brn onlara rezidans diktim sorun kalmadi isteyen istedigi katta oturuyorlsr artik :)
Yapicak birsey yok :)
Dalgamı geçiyorsunuz acaba?
Heryerde beyin felan yakıyor deniyor.
3 dk da tüm sayfayı hallettim
Geç gördüm ama basit soru ya
KPSS sınavı bahane. Yandaş seçme şahane.
27-D,28-C,29-E,30-A
yok meraktan cozdum soruyu gorunce
Ali Ağaoğlu uğraşın abi ben niye çözeyim bunu
27-D
28-C
29-E
30-A
Bunun nesi zordu yani onu anlamadım :D
Tanrı bizi soruların şerrinden korusun
im big Boss : D
B yaptim bn 27 yi ayar oldm ne soruydu yaa
Basit bir şablon çizmek yeterli bunun için 😀