Kariyer'den bakıyorum sürekli. Yaklaşık 1 aydır iş arıyorum ama sadece bir firmadan dönüş yapıldı. En iyi dönüş yapan ve gerçekten iş sahibi yapan site hangisi sizce? Bu arada üniversite mezunuyum, 2 dil biliyorum, iş tecrübelerim var, yurt dışında bulundum bir süre ama hala iş bulamıyorum. En iyi iş ilanı sitesi hangisi?
En çok kullanılan ve en iyi iş ilanlarının bulunduğu yer Kariyer. net' tir. Ben 2 işimi de oradan buldum ikisi de çok uluslu kurumsal firmaydı ve diger sitelere ilan veren firmalardan daha iyi imkanlar saglıyordu. Secretcv 2. alternatiftir ama buradaki firmalar küçük ve orta işletmelerden ibarettir, muhtemelen beklediginin altında verirler. Secretcv'den de bir teklif almıslıgım vardı ama kabul etmedim. Birde adres kısmı önemli.. Sen Erzurum'dan İstanbul'daki ilanlara basvurursan otomatik olarak elenirsin direkt cünkü firmaların %99'unun baktıgı ilk sey adayın servis güzergahında olup olmamasıdır. İst asya'da olup avrupa yakasına basvursan ve servis imkanları yoksa onu bile degerlendirmezler o derece. Bu arada meslek neydi ayıptır sorması?
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama açıklama kısmında belirtiyorum gerektiğinde adres değiştirebileceğimi. Ben de bulurum umarım en kısa sürede. Öğretmenim, hem ingilizce hem almanca öğretmenliği yapabilirim. Ama öğrenciyken hiç boş durmadım mağazalarda falan çalıştım, garsonluk bile yaptım.
Onlar ona cok fazla önem göstermezler, insallah gösterirler diyim ama genelde öyle yapıyorlar malesef. Senin baska bir sehire tasınman ve deneme sürecleri falan, isten cıktıgında daha kötü bir durum olacagı icin genelde servis güzergahlarından eleman tercih ederler. Sonra da lafa gelince "en uygun adayı ise alıyoruz" derler. Elin gavuru Avrupa'da görüsüp anlasıp istedigi ülkede calısırken biz baska bir sehirde dahi calısamıyoruz. Öyle garip bir ülke Türkiye iste. Birde CV dilini ingilizce temalı düzenlersen daha cok alıcı ceker.
Ülkemi çok seviyorum ama sırf bu yüzden bile sinirlerim bozuluyor, yurt dışında herkes hak ettiği şekilde yaşıyor Türkiye'de öyle değil ilkokul mezunu adam senin patronun olabiliyor, tuhaf şeyler. Bir de öyle deneyeyim bakalım.
En iyisi tabi ki kariyer net. Sonra yenibiriş ve secretcv gelir, eleman online falan hikaye, vasıfsız grubu orada ağırlıklı.
Bu eğitimle kariyer, yenibiriş ve secretcv de başvuru yapın. Bu iş sabır işi, bir de ortalık hakikaten çok kötü, kendinizi vasıfsız hissetmeyin, ülkenin durumu ortada.
Umarım en kısa sürede dilediğin işi bulursun.
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elimde olmadan kendimi kötü hissediyorum. Çünkü bundan önce 3 iş için mülakata gittim üçü de olmadı, acayip şanssız hissediyorum kendimi. Keşke hiç üniversite okumasaydım diyorum bir işe yaramadı çünkü. Yine de sabrediyorum umarım bulabilirim.
Ben de üniversite mezunuyum, ciddi bir sektör tecrübem var, sektörde parmakla gösterilen biriyim ve cvim korkunç dolu. Buna rağmen 2 kez en az 2 ay olmak üzere işsiz kaldım ve şu anda ilanları gezinirken doğru dürüst hiçbirşeyle karşılaşamıyorum. Bu maalesef ülkemizin genel problemi, senlik birşey yok, şu an hakikaten ortalık berbat. Elinden geleni yapıp bekleyeceksin, yapılacak bu.
Aynen ilanlar aşırı boş, ucuz işçi aranıyor resmen. Ben de fena sayılmam iş konusunda. Öğrenciyken bile boş durduğum sene olmadı, yaşadığım şehirde çalıştığım firmada en iyi çalışan seçildim Hatta geçen hafta o kadar kötü hissettim ki mağazalara başvuru yaptım cv bıraktığım her yerde cv çok iyi daha iyi işler bulursun denildi ama onlar bile dönüş yapmadı. Çok kötü bir dönem gerçekten ülke için, umarım sabrımın karşılığını alırım, herkes alır umarım.
kariyer. net en çok kullanılanı, geri dönüş yapmaları lazım. CV'inde eksik bir şeyler olabilir mi firmaların dikkatini çekmediği ya da onun gibi bir şeyler?
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sürekli kontrol ediyorum, fotoğrafımı bile güncelliyorum ama 15 tane işe başvurdum bir tanesi dönüş yaptı o da bana uymuyordu sonradan vazgeçtim.
Bir de şöyle bir eksik var. CV'in çok yavan. Çalışma tecrübelerini sadece başlıkları ve çalışma aralıklarıyla yazmışsın. En değerli ve anlamlı bulduğun çalışma tecrübelerinin açıklama kısmına bir iki cümleyle yaptığın işi, önemini, mantığını açıklamalısın. Kasa sorumlusu'nu açıkla, kasiyer miydin? Tüm kasa programlarını bilir misin? Bir kasanın tüm sorumluluğu mu sendeydi? Gün sonu raporu alabiliyor muydun, yetkilerin, becerilerin neydi, nereye kadardı? Carrefour SA (bu şirketin adını düzelt) , tanıtım hostesi tecrüben de sorulacak. Neyi tanıtıyordun vs.
Neden küçük yazdığımı hatırlamıyorum ama sanırım site yazarken seçenek sunuyor onu işaretlemiş olabilirim. O kadar detaya girmeyi düşünmedim hiç etkiliyorsa yazarım tabii ki. Mesela kasa sorumlusu iken kapanış raporlarını ve maillerini gönderecek bilgiye ve yetkiye sahiptim. Bunları düzenleyeyim.
Kasada para alıp vermeyi, kredi kartı çekmeyi, bir de bir kaç ufak tefek şeyi ben de biliyordum. Ama kasada aslolan hepsini yapabilmek, kasanın tüm işlerini becerebilmektir. Yanlış okutulan ürünü, kasada düzeltebilir misin? Yanlış çekilen kredi kartını düzeltmeyi bilir misin? Bu kağıtlar resmi işler, evraklardır. Riski yüksektir. Kasada ne kadar yapabiliyor, nereye kadar gidebiliyordun? Kasada tek başına durabilir miydin? Kendine şöyle biraz dışardan bak bakalım.
Tabii ki hepsini yapabiliyordum, iki sene boyunca bu işi yaptım ben. Gün geliyordu müdürün yapamadığı işlemi yapabiliyordum. 5 farklı kredi kartından aynı işlemde para çekip, iade edebilirim ya da aklıma gelmiyor ne olursa yaparım yani kasa alanında uzmanım diyebilirim. Bu arada detayları yazmışım zaten sadece burada gözükmüyor firmanın üzerine tıklayınca gözüküyor.
Anladım. Bir de kariyer. net'te firmalara bizzat başvuruyorsun. Durduğun yerde seni seçmiyorlar yani. Firmaya kasiyer, muhasebe, ön muhasebe vs ilanlarına başvuruyorsun. O başvuranlar arasından seçim yapılıyor.
Ben tam 5 yıldır bu siteye giriyorum. Buranın en eskisiyim belkide Ben çok iyi biliyorum, zarar görecek ve görmeyecek şeyleri... O yüzden hiç yorma kendini kardeşim İyi Geceler
Donanımlı biri olduğunuzu düşünüyorsanız, dil açısından falan kastım. Şu sitelere bakmanız daha iyi olur. secretcv. com yenibiris. com eleman. net elemanonline. net
Özellikle secretcv. com ve yenibiris. com da iyi firmalar bulunur. eleman. net ilanları Ankara ve İstanbul piyasasında çok aktif bir sitedir. Kolay gelsin, başarılar..
Eleman net, var ben lise okuyorum öğrenciyken bile 3 kere buldum orda iş şuanda 2 aydır arıyorum askerlik geldi geri dönüş yapmıyolar sen büyük ihtimalle bulursun
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim beklentim biraz farklı öncelik iyi bir maaş olsun istiyorum mesela asgari ücret civarında olanlara başvuru bile yapmıyorum.
Ya ne alakasi var abi kariyer. nette cok sey istiyor.. imkansizlari ariyor resmen sen is bulmak istiyorsan ordanda iyi sirketler ariyor sen bakma kimseye
En İyi Cevaplar