Ağır işsizim bir yerden başlamak istiyorum iklim Akdeniz genelde sıcak olur kışın sadece bir kaç haftası dışında güneşli geçer. Hemen hemen her evin içinde ağaçlı çiçekli bahçesi olur. Müsait bir ortam olacağını düşünüyorum. Bu işe başlamak istiyorum. Evin damına koloniler kurmak istiyorum. Verim alabilir miyim petekli bal üretmek istiyorum ne kadar zor bir iştir?
Evet zor bir iştir üstelik piyasa sahtekarlarla dolu
Pazarlama kısmı hakkında bilgim yok, çevreye yakın park, koru, orman gibi alanlar varsa ayak altı olmayan bir yere kovan koyarsan oğullar kendi gelir satın almaya bile gerek yok kovan ve oğulları. Balın kalitesi için şöyle bir sıkıntı oluyor arı biti diye bir şey var kanatlarını yiyor, bunun için ilaçlar var fakat urunun verimi çok değişiyor. Zaten kendi kendine olan bir şey sıkıntısı yok çok fazla
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
bizim burda heryer ağaçlı yeşilli çiçekli olur. Kışın çok az bir soğuk olur onuda bir hafta sürmez. Bu işi başarabilirmiyim hiç tecrübe yok. Devlet uygun fiyata kovan veriyor mu?
Devlet veriyor mu bilmiyorum ama gordugum kovanlarını ortalama fiyatı 100 lira civarı. İnternette arıcılık kulüplerine üye ol hobi olarak başlayıp bırakmak zorunda olan kişiler bazen ucuza ya da bedava verebiliyor kovanları
Yok daha yıl olmadı 1 sene araştırdım geçen sene başladım. Neredesiniz bilmiyorum ama Suriye arısı sıcak sever, sert kış olan bolgelerdeyseniz kovanda kalmaz ölüler.
Benim kovanlarimin olduğu yerde çok arıcılık yapılıyor oğul kendi kendi. Satılıyor ama onu da devlet ayarlıyor olabilir onu hiç araştırmadim yanlış soylemeyeyim. Bazen mesela kovandan kacabiliyorlar ben başkasının arisini almış oldum
Ormanda duman ve yemleme yöntemiyle doğal arı kolonisi bulmuş biri olarak Arıcılık tutkudur sevmen gerek merak etmelisin bununla ilgili kurs araştır ya da bilen birinin yaninda biraz vakit geçir kârlı ve zevkli bir iş
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
aynen kardeşim bu işe merak saldım. Doğal yoldan yapmak istiyorum.
En İyi Cevaplar