Tekstilde çalışmak için mi okudum?

Okul hayatım köyde oturmam sebebiyle çok sıkıntılı geçti. Liseyi köyümün baglı olduğu ilçede okudum hem de batının en merkezi yerinde oturdugum halde köyümde otobüs sıkıntısı vardı. Her günokul çıkışı ya babamın beni motorla gelip almasını beklerdim, ya tanidik biri geçsin beni köye atsın diye beklerdim ya da 3 km yol yürürdüm kar kış kıyamet demeden tam 4sene yürüdüm. Tabiri caizse eşek gibi ders çalıştım okulu birincilikle bitirdim. Üniversiteyi de ailemden uzak durmak istemedigim için bulunduğun şehirde bir üniversite kazandım mezun oldum. Yine zorluklarlaokudum hep ulaşim sorunu vardı 1de başlayacak ders için bile 7 de okula giderdim. Mezun oldum kpss ye girdim bölümüme kontemjan acmadılar açsın diye beklerlerken yeni kpss dönemi geldi. Annemler bana sen bize yük oldun artık bu kpss olmazsa girip işe çalïşacaksın dediler. Ben yol sorunu var diye gidemedim gittiğim yerler de yol sorununu bahaneedip beni işe almadılar zaten. Servisi olan bir tekstil var annem oraya gireceksin evde yayilmak yok dedi. İşi kücümsediğimden değil yanlış anlamayın ama o kadar zahmetlerle okuyup asgari ücretle çalışmak kanıma dokunuyor ne yapmam lazım?
Tekstilde çalışmak için mi okudum?