Gizli Üye(25-29)+1 yılşöyle söyleyeyim bende lisede pek çalışmadım. 12. sınıfta tmye geçtim. tmde gördüm ki edebiyat falan bana göre değil. ayrıca o sene tmde olduğum için bunalıma girdim. sonuç 1. sene 250bin
2. sene mfden girdim. baya çalıştım.
2. sene sonuç ygs de 60bin lys ile 100bin geldi. çünkü hem mf eksiklerim kapanmamış ve çok fazla stres olmuştum. çünkü hedefim yüksekti...
3. sene hazırlanacağım. ama konu eksiğim pek kalmadı. ygs zaten bitti artık.
lysden matematik ve geom. bitti sayılır. bir tek integral biraz üzerinden geçilecek birde gemoetride dönüşümler ve konikler kaldı.
ama biyoloji sıfır. organik kimya sıfır. fizikte optik ve ileri seviye konular sıfır daha... yaz aylarında hava sıcakta olsa idare edip bitirmeye çalışıyorum. bir yandan askerlik sorununu çözmeye bakıyorum. ve tabi ailem bana sanırım iş bulacak. ben öyle özgüvenli biri değilim tabi. bu da sorun. nasıl çalışacağım vs vs... kafam çok karışık. ama sonuçta çocukluk hayalim bilgisayar müh. kazanacağım...01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah kazanırsın bilgisayar mühendisliği gerçekten güzel bir meslek ben en başından MF'de olsaydım bende bilgisayar mühendisliği isterdim :) Benim malesef böyle 3. senelere kalma ihtimalim yok hatta 2. seneye kalma ihtimalimde yok. Bu sene kazandım kazandım kazanamadım tamam bitti yani illaki bir bölüm okuyacağım.
En İyi Cevaplar
+1 yılVeterinerlik tiptan daha zordur okumasi. Psikoloji daha kolay ona nazaran. Veteriner hekim olup klinik acarsan birazda cevren varsa buyuk bas hayvanda iyi para var. Abim veteriner bir tohumlamadan %400 e yakin kar var. Yine bilgi istersen veterinerlik hakkinda bilgi verebilirim.
017 Yorumla
Soran+1 yılYa bende veterinerliği çok istiyorum. Ama ayrıntıda da yazdığım gibi TM bölümü seçtiğim için malesef ki sayısaldan hazırlanmak beni çok zorluyor. Ayriyetten şimdi kurslarım başlayacak okulda orda da sırf TM dersleri görüceğim için fen bilgim yok ve feni kendim halletmem lazım. Bu yüzden psikoloji düşündüm çok istediğim bir bölüm olduğundan değil mecburiyetten :) Abin büyük bir ihtimalle MF'dir. Nasıl çalışmıştı? Birde hangi üni?
- +1 yıl
Abim 33yasinda :) onlarin zamaninda farkliydi boyle degildi sinav 2004te mezun olmustum sanirim. puanda yuksekti hatta. Ayrica amerikada tiotan daha yuksek puani. Lys fen grubunun biyoloji ve kimyasi sandigin kadar zor degil ben bu sene girdim 1test cozdum sadece fiz kim bio dan 5 er soru yapmisim. Lys nin matini 30net cikarirsan fen grubundada 5er net yapsan rahat rahat kazanirsin gibi. Akdenizde okumustu o. Pdr de guzel bolumdur hepsi farkli kulvarda olan bolumler. Ama vet. Sececeksen iyi arastir.
Soran+1 yılAkdenizde veterinerlik yok ki? :) 1 test çözüp 5 doğru iyiymiş valla. Benim biyolojiden 20'ye yakın, kimyadan 15, fizikten 5 falan yapmam gerekiyor. Mat 25 falan olmalı ki garanti olsun.
- +1 yıl
Akdeniz unv. Vet fakultesi var. Hatta fakulte burdurda
Soran+1 yılMehmet Akip Ersoy Üniversitesi'nin Veteriner fakültesi var orada.
Soran+1 yıl*Akif
- +1 yıl
Ona baglanmis olabilir. Istersen abimin diplomasinin resmini cekip gondereyim sana :P
Soran+1 yılYok öyle şey olur mu zaten mezun olalı çok olmuş belki oraya bağlanmıştır. Bende dedim Antalya'da veteriner fakültesi mi var, sevinmiştim oysaki :D
- +1 yıl
Abimde o umutla yazmisti ama burdurdaydi fakulte. 1.5saatte antalyadasin ama. Ayrica kucuk yerde okuyunca arkadaslik ortami farkli oluyo. Zaten unv. hayati cok paran yoksa ev ortaminda gecer. Aydindada var vet. Fakultesi. H. sonlari abimin yaninda staj yaparsin gidersiniz inek tohumlarsiniz:)
Soran+1 yılO üniversitenin en yüksek puanlılardan biri ben daha düşük 19 mayıs, Kırıkkale falan ancak olur diye düşünüyorum :D
- +1 yıl
Adu veterinerlik mi yuksek. Zannetmiyorum adunun butun puanlari ortalama. Veterinerlikte en yuksek Ankara bildigim kadariyla aduyu kazanirsin yaa. Hem aydin guzeldir. Ucuz ve rahat sehir.
Soran+1 yılYok tabiki normal şartlarda yüksek değil ama dediğim gibi ben eşit ağırlıkçı olduğum için fen bilgim yok matematiğimde çok iyi denilmez o yüzden daha 300-320 gibi puanlarda yerleşirim diye düşünüyorum. Valla ben bir kendimi hep kötüye alıştırırım o yüzden :D
- +1 yıl
Simdiden kotu dusunuyosun. Bus pikolojiden cik hemen derslerine iyi odaklan sure uzun ama mutlaka ygsdede fen yapmaya calis. Ayrica dil haris lys deki butun sinavlara gir
Soran+1 yılTabiki ygsde fen yapıcam zaten biyoloji çalışıyordum mola verince buraya girdim :D Bir umutsuzluk sardı birde veterinerlik puanları yükselmiş iyice motivasyonum düştü
- +1 yıl
O zaman hado bakalim derse :P nefret ederim ders calismaktan neyse fazla oyalanma buralarda. Eger veterinerlik yazarsan yine detayli ayrica bilgi veririm sana
Soran+1 yılO detaylı bilgiyi şimdi alsam nasıl olur :D Biraz daha vaktim var. Sonra buralardan tamamen çekip gitmeyi düşünüyorum. Kendimi ders çalışmaya tamamen hazır hissetmek için sosyal medyaya hiç girmeyeceğim.
- +1 yıl
Simdi veremem yemek yicem ve sonrasi bayya bir yogun mesaj at bir kac gune donerim sana. Abimde uyuyo simdi balkonda.
+1 yılPsiko okuyunca el mahkum kpss de iyi bir puan yapmak zorundasın atanmak için. veteriner olursan da zor.. devlette calismasi sıkıntı.. özel bir yer açsan kendine (para da gerekiyor bunun için) tutmama ihtimali yuksek. vetenerinerlikteb kazanmak için böyle köyü bol bölgelere gideceksin inek dogurtacaksin gerektiğinde hastalanınca bakacaksın.. Bence is olarak psiko rahat ama iste dediğim gibi mat sorununu çözmek zorundasın kpss için de hatvan giBi çalışman lazim
03 Yorumla
Soran+1 yılVette kpss çok sıkıntı değil ki. Ayrıca veterinerlikte kliniklerde ve hayvan hastanelerinde de çalışabilme ihtimali var ama psikoloji benim için tamamen kpssye bakıyor. Of içim sıkıldı artık valla oturup ağlıcam.
- +1 yıl
Puanı düşük diye çoğu kişi vet yazıyor ama. bu da fazla mezun demek. fazla mezun fazla işçi demek. fazla işçi demek özel sektörde 3 kurusa tam mesai çalışmak demek.
Soran+1 yılZaten ikisininde puanları bu sene inanılmaz yükselmiş ben boşta kalıcam galiba
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani bu ikisi o kadar farklı meslekler ki nası ikisi arasında kalabildin anlamadım :D ama tm ciysen bir sene daha mf den hazırlanıp veterinerlik kazanman çok zor tmciysen psikoloji daha kolay kazanman hem bir sene denemişsin üstüne katabilirsin de ayrıca
05 Yorumla
Soran+1 yılSeneye giricem sınava ben. Tmciyim ama gönlüm veterinerlikten yana ama kazanamama korkusu var
Cevap sahibi+1 yılsaçma sapan bir ilde kazanırsın sonra iş kolay bulunuyo veterinerlikte önemli olan diploma zaten nereyi nasıl bitirdiğin değil ama İstanbul Ankara İzmir kazanmadıkça kötü olur üni hayatın
Soran+1 yılSamsun istiyorum ben orada ailem var ve Samsun'u seviyorum :) Ama kazanmak zor ya
Cevap sahibi+1 yılhıı ama yüksek orası tmye göre kazanamazsın bence
Soran+1 yılBiliyorum bencede :/
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılveteriner seç bence pskoloji çok yıpratır meslek olarak da seni kolay görünüyo ama o kadar ruh hastası gelicekki benm kardeşim sağlıkcı 5 yıl ruh sinirde çalışınca adam öldürseler bile deli rapor uvarmış gibi davranıyolarmış bende vet lisesi okudum güzel meslek kazanabilsem ünisini çok istiyomda mlsf
01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bende veteriner lisesi okusaydım ya valla tm olduğuma o kadar pişmanım ki
+1 yılHangisini sevdiğine bağlı. Psikolojinin puanı yüksek diye okursan zaten muhtemelen iyi bir psikolog olamazsın.
07 Yorumla
Soran+1 yılVeterinerlik istiyorum fakat TM bölümündeyim MF'den hazırlanmam lazım
- +1 yıl
Aynı şeyi söylüyorum, TM diye psikoloji okursan iyi bir psikolog olamazsın :) seni zorlar ek olarak sayısal da çalışman ama ömür boyu yapacağın bir meslek için 1-2 sene zorlanmanın bir sakıncası yok bence.
Soran+1 yılBir biyoloji konusunu ancak 2 günde bitirebiliyorum ve tam olarak anlamış olmuyorum yani unutmuşum ygs konularınıda yetişmez bu gidişle ağlıcam.
- +1 yıl
Sen kendini şartlamışsın, öyle yapma. Senin gibi yapan çok insan var emin ol, sadece kendine inanman gerek. Günde kaç saat çalışıyorsun bilmiyorum ama süreni arttırabilirsin.
Soran+1 yılTM olup MF'den hazırlananı hiç görmedim :D Zaten sabah bir oturuyorum akşam kalkıyorum şimdi biyolojiden konuyu bitirdim de 1 saat mola verdim annem çık şu odadan artık bayılıcaksın diye bağırıyor.
- +1 yıl
Ben gördüm, ama mühendislik kazanmışlardı :) verimli mi çalışmıyorsun acaba, 2 günde tek konu çok çünkü :/
Soran+1 yılHadi canım birde mühendislik valla helal olsun ne diyeyim. Sanırım, tam oturtturamadım düzenimi. Zaten ders çalışan bir öğrenci değildim, hiç olmadım. O yüzden alışma süreçleri oluyor bunlar daha. Canlıların temel bileşenlerini 2 günde bitirdim, test çözünce hala yanlış çıkıyor :D
+1 yılVeteriner derim. Ne kadar az insan, o kadar huzur. :)
119 Yorumla
Soran+1 yıl*Veteriner Hekim. Haklısın :)
- +1 yıl
Ama onunda zorluğu vaaaar :)
Soran+1 yılBütün zorluklarına rağmen bu hayatta severek yapacağım tek meslek :) Ama gel gelelim eşit ağırlık bölümü öğrencisi olmam veteriner hekim olabilmemi imkansızlaştırıyor.
- +1 yıl
Baştan pes edersen olmaz tabi.
Soran+1 yılFenden bildiğim çoğu şeyi unutmuşum. Matematik temelimde iyi değil. Yetmez mi? :(
- +1 yıl
Matematikten korkmicaksın. değerleri yerine yazman gerek gözünü korkutmayacaksın. Fende pıratik işi. ne kadar soru çözersen o kadar görme yetin artar.
Soran+1 yılSence olur mu? Ortalama 325-350 arası bir puan almak istiyorum. Lütfen dürüst ol, boşuna umutlanmıyım ve tmye çalışıyım :/
- +1 yıl
Bak gerçekten oturup kafanı vererek çalışırsan olmicak birşey değil. Bende bu dönemden geçtim. çok canım sıkıldı çok karar değiştirdim. En sonunda iki üniversite bitirdim. yani ikincisi yeni bitiyor. şunu unutma disiplin ve süreklilik.
Soran+1 yılPeki 1 soru daha. LYS için sadece MF'ye mi yöneleyim yoksa nolur nolmaz diye edebiyat coğrafyada çalışayım mı? Herkes gittikçe kafan karışır ikisinide çalışırsan diyor.
- +1 yıl
kafan nasıl karışsın? birinde sana rakamlar soruluyor, diğerinde yazarın yazdığı kitap dağlar denize paralelmi? Üniversite bambaşka bir mühesese. kazanması çok küfletli, okuması ayrı. Kendine bir düzen oluşturursan ve bu düzeni bozmazsan kafan karışmaz. örnek olarak bir gün mat. diğer gün fen. diğer gün edebiyat çalışma. hepsini aynı günde belli sıralara koy. ama diğer günlerde bu sırayı şaşma. başarabileceğine inanıyorum :D
Soran+1 yılHadi bakalım baya gaz verdin inşallah vet olur :D
- +1 yıl
Bana düşmez. ama istersen takipleşelim ne zaman modun düşerse geri yükseltirim :)
Soran+1 yılTakip ettim
- +1 yıl
Geri dönüş yaptım :D
Soran+1 yılTamamdır :D
- +1 yıl
Yaw ben nerden görcem seni :(
Soran+1 yılDerken? :D
- +1 yıl
yaw bu siteyi bir türlü çözemedim, ama buldum :D
Soran+1 yılBulduysan iyi :D
Matematikten 25 net çıkartırsan ikiside zor bana göre ama hayalinde hangi işi yapmak varsa ona göre hazırla kendini bu zor deyip vazgeçersen eğer daha başta kaybedersin
02 Yorumla
Soran+1 yılVeterinerlik için zor değil hatta fazlasıyla yeterli
+1 yılTabiki veterinerlik insanlarla uğraşacağına at ısırsın daha iyi...
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı. ikisi çok farklı bölümler, hangisini daha çok sevion
02 Yorumla
Soran+1 yılVet
psikolojinin puanları çok yüksek bence veterinerlik düşün
00 Yorumla
+1 yılPsikoloji çünkü daha çok iş olanagın var
03 Yorumla
Soran+1 yılHangisini kazanmam daha kolay?
- +1 yıl
veterinerlik
Soran+1 yılTMciyim ama?
+1 yıl25 matematik 45 edebiyat 20 coğrafya yapsan yeter
04 Yorumla
Soran+1 yılİyi bir üni olmaz o puanlarla
- +1 yıl
Ya saçmalama
Soran+1 yılTabi olmaz? 450 puan'ı nasıl alıcam bu netlerle?
- +1 yıl
O zaman edebiyat coğ. Fulleyip geo kasçaksın
Bence başka bir bölüm bak
015 Yorumla
Soran+1 yılMesela?
- +1 yıl
İşletme veterinerlik ve psikolojiye göre daha mı iyi? Nerede o, hangi ütopyada? :)
- +1 yıl
@PrettySweetyWoman en azından Türkiye de Bütün kamu dairelerinde özel bankalarda çalışabilir. Veteriner olunca inek koyun doğumuna gidip sürekli hayvanlarla ugrasmaktansa en güzel is masa başı işidir. Ben iktisat 4. sınıfım. Psikoloji bölümünde okuyan biri bitiren birinin hiç bir zaman iyi bir yere geldiğini duymadım. Dış hekimliği ya da Eczacılık bölümlerini veterinerlige tavsiye ederim. Herkesin görüşleri aynı olamaz. Herkes de aynı bölümü sevemez. o yüzden ben sadece fikrimi söyledim. Herkes gibi
- +1 yıl
Fikir söylediğinin farkındayım ama işletme iktisat her okulda 100den fazla öğrenci alan, bu yetmezmiş gibi açıköğretim fakültesinde de her sene neredeyse binlerce mezun veren bölümler. Burada iyi yere gelebilmek için kendini mükememmelin ötesinde geliştirmek gerekiyor. Psikoloji zaten türkiyede boş beleş bölüm olarak görünüyor ne yazık ki, ona lafım yok. ama sadece görünüyor, iyi bir yere gelmeyeceği anlamına gelmiyor bu :)
Soran+1 yılİnsanın başarılı olduğu bölüm istediği bölümdür. Şahsen iktisat, işletme gibi bölümlerin çok iyi üniversitelerde okunmadığı sürece pek bir işe yaramadıklarını düşünüyorum. İyi üniversitelerden kastım 480 ve üstü puandaki okullar. Aslında bu dediğim bütün bölümler için geçerli. Hukuk okudun diye çok iyi para kazanacaksın diye bir durum yok. Tıp okudun diye pat diye iş bulacaksın diye bir durum yok. Herkesin kararı, hayalleri farklıdır. Fakat iktisat bölümü veterinerlikten ve psikolojiden iyi değildir, çok iyi bir üniversitede değilse.
Soran+1 yılEvet bende onu söyledim işte.
Soran+1 yılEvet seneye gireceğim. Ben liseye başlarken daha veteriner sağlık lisesine gitmeyi düşünmüştüm yani veteriner hekimlik aklımdaydı.
Soran+1 yılNasıl yani değiştirsek derken?
Soran+1 yılEczacılık okumayı hiç düşünmedim pek istediğim bir bölüm değil açıkçası.
Eğitim & Kariyer konusunda 323 cevap paylaştı. Veterinerlik psiko okuyn çok
05 Yorumla
Soran+1 yılVeterinerlikte okumuyon mu
Soran+1 yılPek değil mi :D Veterinerlikte psikolojiden daha çok okuyorsun hatta tıptan bile daha çok. Ama psikolojide iş sıkıntı doğru
Soran+1 yılHa tamam şimdi anladım pardon haklısın
+1 yılbaytarlık derim bence
02 Yorumla
Soran+1 yılBaytar yerine Veteriner Hekim desek.
- +1 yıl
biz köylüyüz biz baytar deriz bende onu düşünüyorum
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHangisi ilgini cekiyorsa
12 Yorumla
Soran+1 yılVet
- +1 yıl
O zaman o
Biraz daha calisip psikoloji dusun
00 YorumlaHangi üniversite?
04 Yorumla
Soran+1 yılVeterinerlik- 19 mayıs ve kırıkkale, psikoloji- dokuz eylül falan olsun istiyorum
Soran+1 yılformasyon neden gerekli olsun psikolog olmak istiyorum?
+1 yılKendine guveniyosan psikoloji tabikide
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPsikoloji ;) daha iyi bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTm ne bebem
02 Yorumla
Soran+1 yılEşit ağırlık bebem
Cevap sahibi+1 yılPsikolojiye git bence bebem
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri