Psikoloji, maaş, yurtdışı, reklam sektörü?

Mesela hukuk ile psikolojiyi karşılaştıralım. Psikoloji istiyoruz ama mezun olduktan sonra alacağımız maaş düşük. Hukuk okuduktan sonra sanırım 4bin civarı maaş alıyorlar ama psikoloji için genel aralık 1.500-2.000 aralığında. Benim araştırdığım kadarıyla durum böyle. Eğer rahat bir yaşam istiyorsak bu maaş yetmiyor. Parayla mutlu olamasak da parasız da mutlu olunmuyor. Tabi eğer kendini geliştirirsen psikolojide çok yüksek rakamlara çıkabiliyorsun yine de bu çok çalışmak, araştırmak, katılım sağlamak ve biraz da şans faktörüne bağlı. Para benim için önemli çünkü çocuk esirgeme kurumu tarzı yerlere bağış yapabilmek, yardıma muhtaç insanlarla ilgilenebilmek istiyorum. Koruyucu aile olabilmek istiyorum. Eğer gelirim yüksek olmazsa yapamam. Mesela klinik psikolojide gerçekten adımı duyurup klinik açabilirsem ihtiyacım olan gelire sahip olabilirim. Ama her ne kadar psikoloji okumak istesem de ve gercekten ilgimi çekse de sadece psikolojinin kendisi ilgimi çekiyor. Klinik, adliye tarzı yerlerde çalışmak bana uygun değil pek. Yurtdışında özellikle Amerika, Japonya gibi ülkelerde araştırmalara katılmak ve reklam sektöründe çalışmak da istiyorum. Psikolojiyi insanları manipüle etmekle alakalı kullanmak istiyorum. Eğlence sektörü olabilir, endüstri olabilir, reklam olabilir. Bunlara nasıl ulaşabileceğimi sormak şu an için biraz fazla detay olsa da ulaşabilir miyim bilmem gerek. Gerekli koşulları sağlayabilir miyim Türkiye'den mezun olmuş biri olarak? Istediğim maaş seviyesine ulaşabilir miyim klinik psikolog olmasam da? Umarım sormak istediklerimi anlatabilmişimdir.
Psikoloji, maaş, yurtdışı, reklam sektörü?