Dil-1 sıralamam 796. Boğaziçi İde mi yazmalıyım İngilizce Öğretmenliği mi?
İş olanakları, okul durumu vs açısından değerlendirip yazarsanız sevinirim
İş olanakları, okul durumu vs açısından değerlendirip yazarsanız sevinirim
Bogazici mezunu olacaksin sonucta, hic farketmez :D yalniz ogretmen olursan kpss derdin olur bir tek
Özele girerim, devletle uğraşmam
O zaman hic farketmez. Ha bir de ogretmenlik icin cocuk sevgisi sart. Ugrasamam diyorsan seni ide'ye alalim :D
Yok ben özel ders falan da verdim daha önce. Zaten sonuçlar açıklanana kadar hep öğretmen olacağım diyordum. Sonuçlar açıklanınca biraz aklım çelindi açıkçası. Emin olamıyorum öğretmenlik yazayım diyorum ama ya sonra pişman olursam diye korkuyorum. Edebiyatı da çok seviyorum ama ide yazarsam da sonradan sevmediğim bir sektöre girmekten korkuyorum. Gelecek kaygısı çok zor çook.
Ide okuduktan sonra uzerine isletme, psikoloji masteri yaparsan yonetici bile olabilirsin taze mezun halinle. Durumun zor, ince ele siki doku derim
Ideci olarak ide yazmanı tavsiye ederim
Eğitim çöptür kıyaslarsan
İş olanakları nasıl? Bir de sen hangi okulda okuyorsun ve ileride ne yapmayı düşünüyorsun?
Ingce öğretmeniyim kadrolu olarak dördüncü senem evet sonunda öğretmen de olabilirsin fakat aldığın eğitim hayatına kattığı şeyler farklı düşünmene yardımcı olacak kitapların içinde yaşayacaksın
Hacettepe ide'den formasyon alan bir tanıdığımla konuştum artık sistem değişti formasyon umudun varsa ideye girme dedi. Sanırım formasyonlar özelleştirilmiş hatta tamamen kaldırılabilirmiş. Yukarıdaki yorumu buraya da kopyalayayım, düşüncelerimi anlamış olursunuz. "Zaten sonuçlar açıklanana kadar hep öğretmen olacağım diyordum. Sonuçlar açıklanınca biraz aklım çelindi açıkçası. Emin olamıyorum öğretmenlik yazayım diyorum ama ya sonra pişman olursam diye korkuyorum. Edebiyatı da çok seviyorum ama ide yazarsam da sonradan sevmediğim bir sektöre girmekten korkuyorum."
Birkaç yıldır evet konuşuluyor fakat kaldırılmadı bu sene alanları tanıyorum ilerde ne olur bilmem ama ingilizce öğretmeni ihtiyacı artacak 5. sınıflara hazırlık sınıfı gelmesiyle tabi garanti olsun istiyorsan sen bilirsin
Cevap
1Cevap
IDE nedir?
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Öğretmenlik tavsiye etmem o zaman. Abim Boğaziçinde okurken öğretmenlik okuyanalr çok çile çekiyorlar diyordu
Boğaziçinin çoğu bölümü zor ama İngiliz Dili Edebiyatı kadar ağır olamaz hangi okul olursa olsun. O Boğaziçinin verdiği ağırlık İngiliz Dili Edebiyatındakiler dilciler arasında en çok çalışanlar oluyor genelde
Öğretemenlik deneme diyorum.
İngiliz dili edebiyatını tavsiye ediyorum ben de
Peki neden böyle düşündüğünü de yazar mısın?
Dediğim gibi abim Boğaziçi mezunu ve Öğretmenliği okuyamıyor kimse diyordu, bir sürü sınavdan kalıyor insanlar.
Hakkaten öğretmenlik okumak zordur, ödevler mahfediyor insanları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar