Üniversitemi dondurmuştum ve tekrar sınava girdim. Yeniden tercih yapacağım ama eğer gelmezse diye de emin olamıyorum. Kaydım varken tercih yapsam olur mu yoksa kaydımı sildirip mi tercih yapmalıyım? Üniversite kaydı varken tercih yapılır mı?kayıt sildirmeden tercih yapmak
Üniversite Kaydı Sildirmeden Tercih Yapılır mı? Mümkün mü?
Merhabalar. Ben geçen sene üniversite kazandım kaydımı yaptırdım fakat ilk ay geri döndüm. Kaydımı da donduramadım yani devamsızlıktan kaldım fakat kaydımı sildirmedim. Geçen sene devamsızlıktan kaldım bu sene yatay geçiş yaptırmak istiyordum ama kaçırdığım için yine devamsızlıktan kaldım. Yani 2 senedir üniversite öğrencisiyim fakat 2 senedir gitmiyorum. Yatay geçiş sene sonunda kaydımı yeniletmeden yapabileceğim söylendi fakat sınava tekrar girme gibi bir düşüncem var. Kötü bir sonuç alırsam, tercih yapar ama yerleştirilmezsem eğer kendi üniversiteme devam edebiliyor muyum ya da yatay geçiş yapabiliyor muyum yine? Bir de son olarak sınava girişimin üstünden 1 değil 2 sene geçti geçen seneki sınava girmedim, bu sene sınava girersem eğer obp puanı düşürülüyor mu? Bazıları düşüyor diyor bazıları 2 sene geçtiği için düşmüyor diyor.
Sınava girip tercih yaparsın tercih zamanı istediğin yer gelirse eski okulundan kayıt sildirirsin ve yeni üniversitene kayıt yaptırırsın ama eğer gelmez ise aynı üniversitenden kayıt yenileyecek devam edersin
Selamlar. Üniversitede kazandığı bölümden memnun olmayıp tekrar sınava girmek isteyen binlerce öğrenci oluyor. Bu süreçle ilgili kafaları karıştıran birçok soru mevcut. Bunlardan en popüleri de öğrenciyken ikinci kez tercih yapmak hakkında. Tekrar sınava girecekler mevcut okulundaki kaydını sildirmek zorunda olup olmadığını merak ediyor.
Üniversite Kaydı Sildirmeden Tercih Yapılır mı? Mümkün mü?
öğrenciyken tercih yapmak
Öncelikle üniversite okurken tekrar sınava girmenin mümkün olup olmadığından bahsedeyim. Bölümünüzden ve okulunuzdan memnun değilseniz ve yeniden sınava girmek istiyorsanız tekrar sınava girme imkanınız var. Üniversite okurken sınava girebilirsiniz. Asıl sorunun cevabına gelecek olursak.
Üniversite öğrencisiyken tercih yapılır mı? Evet, üniversite okunurken sınava girilebildiği gibi tercih de yapılabilir. İkinci kez sınava girip yaptığınız tercihlerde yeniden bir yükseköğretim kurumuna yerleştirildiyseniz mevcut okulunuzdaki kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. Mevcut okulunuzdaki kaydı sildirmezseniz yeni okulunuza ve bölümünüze kayıt yaptıramazsınız. Kısacası YÖK size üniversite okurken sınava girme ve tercih yapma hakkı verir. Ancak yaptığınız tercih sonucunda yerleştirilirseniz kayıt yaptırabilmek için diğer okuldaki kaydınızı sildirmeniz gerekir. Aynı anda iki yükseköğretim kurumda okuma hakkınız bulunmuyor.
Umarım üniversite kaydı varken tercih yapılır mı? sorusu hakkında yaşanan belirsizliği giderebilmişimdir.
Kaydı Varken İkinci Kez Tercih Yapanların Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?
İkinci kez tercih yapmak
Hali hazırda bir üniversitede kaydınız varken sınava girip tekrar tercih yapıyorsanız iyi düşünmelisiniz. Zaten bir kez hata yapmışsınız. Tekrar aynı hataya düşmemek için seçeceğiniz okul ve bölümü iyice araştırın. Size uygun olup olmadığından emin olun.
Tercih kılavuzunu baştan sona inceleyin.
Tercih yaparken bir uzmandan yardım alın. Lise hocaları bu konuda oldukça deneyimli. Eski lise hocalarınıza danışabilirsiniz.
Seçmek istediğiniz bölüm hakkında bilgi almak için okuduğunuz üniversitedeki hocalarından yardım almalısınız.
Girme ihtimalinizin en yüksek olduğu bölümleri tercih sıralamasında üstlerde yazın. İşinizi şansa bırakmayın.
Tercih yaparken kendi yetenek ve isteklerinizi göz önünde bulundurun.
Bölüm seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise önü açık ve maaşı yüksek meslekler tercih etmektir.
Umarım tüm sorularınızın cevabını alabilmişsinizdir. Unutmayın kayıt sildirmeden tercih yapmak mümkün değil. Ve tercih yaparken yukarıda sıraladığım maddelere lütfen dikkat edin.
Peki muhakkak tercihler açıklandıktan sonra mı kaydı aldırmak gerekiyor yoksa sonuçlar ösym tarafından açıklandıktan sonra aldırsak bir sıkıntı olur mu
Aynı durumda ben varım evet kaydın varken tercih yapabilirsin sonuçlar açıklanınca yeni kazandığın üniversiteye kaydolmak istiyorsan diğerinden kaydını silip hemen buraya kaydolabilirsin..
çok teşekkür ederim :) peki kayıt sildirme işlemi için üniversiteye gitmem gerekir mi yoksa dilekçeyle halledilir mi şu an dondurulmuş vaziyette okulum
Peki mesela ben bir üniversiteye geçmek için ( Ankara Üni) ocak ayında merkezi yerleştirme ile başvuru yapsam ve kabul olsa, ama kayıt yaptırmasam, Ağustos ayında başka bir üniversite için yine merkezi yerleştirme aracılığıyla başvuru yapabilir miyim?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yeni tercih yapcagin zaman lisedeki okulun verdigi puan gidiyor degil mi?
O zaman dogru mu anladim mesela bu sene bir uniye kaydimi yaptirirsam seneye hicbi kaybim olmadan tekrar sinava girer ve tercih yapabiliyorum degil mi?
sen başka bir şey soruyorsun :) bu sene kayıt yaptırdın eğer ilk yıl sınava girersen okul puanının yarısı kesilir. Ancak ilk yıldan sonra sınava girersen bir şey olmaz okul puanı aynen gelir. Ancak ilk yıl iyi çalışırsın daha fazla puan alır aradaki açığı kapatabilirsin ya da A üniversitesi değilde C ünisinde istediğini bölümü okursun. Tabi tıp gibi bir istediğin varsa sıkıntı olabilir ama işte netlerini artırıp kurtarabilirsin
Merhaba, bi üniversitede okuyorum, ama ek tercih yapıp acikogretime kaydoldum, asıl okuduğum üniversiteye gidip sildirmem gerekli mi yoksa açıköğretim olduğu için gidip sildirmeme gerek yok mu, yani orada sınıfta falan kalmam devamsızlıktan değil mi