Bomba Olur Bomba
Gerek Yok Bir De Bunu mu Öğreneceğiz Abi ya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Göktürkçe hadi öğrendik, nerede konuşacağız? Yanlış anlamayın Türk düşmanı veya o tür şeylerden değilim ama öğrendik bari gerçek hayatta kullanabilelim bence. İngilizce yetmiyorsa Almanca olabilir bence alternatif olarak. Sonuçta orası eğitim öğretim için var.
Hay bu ingilizceye. Hay bu Almancaya. Yav gardaş bu Eğitim Öğretim diyorsun O dili Öğrenip Avrupa denilen reziller için öğreniyorsun. Kendimi geliştiriyorum diyorsun kendi özünden kopuyorsun yapmayın şunu.
Bence gerekli değil çünkü günümüzde yok.
Aslında Osmanlıcaya bile gerek yok.
Osmanlıca ve Göktürkçe sadece Edebiyat ve Tarih bölümlerinde verilebilir.
Osmanlıca nedir abi ya? Osmanlıca nedir? Bırakın Şu Saray Dili peşinden koşmayı.
Osmanlıca da gereksiz dedim zaten nerenden okuyorsun?
Ben Yorumu genel olarak yaptım sana kasıtlı olarak değil.
Pek hevesli isen şu detayda attığın Göktürkçe yazıda tam anlamıyla ne yazıyor?
TÜRK yazıyor. Köl Tigin ve Bilge Kağan TÜRÜK , Tonyukuk Yazıtlarında TÜRK Olarak Geçer Burada Yazan.
Evet internetten bakmadıysan doğru. Ama emin ol bu Türük yazısını Göktürkçeyi istiyorum diyenlerin hepsine sorsak belkide kimse bilemeyecek.
Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde her dönem bir Türk dili öğretiliyor en azından öğretilmeye çalışılıyor.. Memnunuz :)
İngilizcesi senelerdir my name is how are you gibi başlangıç seviyelerinde kalmış bir millete bu çok fazla :D
Cevap
22Cevap
turkyenin en buyuk hatasi zaten turkce runic alfabenin kullanilmamasi.. ikinci bir gokturk devleti olabilirdi turkiye.. latin alfabesi gene kullanilirdi.. guney kore.. japonya gibi dunya ile entegrasyon icin iki alfabeli egitim olurdu hem global hemde koklerinden kopmazdi turkler...
Tarihini Bilmeyen Bir Millet Yok Olmaya Mahkumdur...
Başbuğ Atatürk !
TÜRKsen Türk Gibi Yaşa , Türk Gibi Ol !
Madem başbug böyle demiş. Bir kere bile olsun sordun mu bu Nutku çeken kişi neden Göktürk alfabesine dönmemiş de latin alfabesini bu millete itelemiş hiç Bunu düşündün mü hiç sordun mu boş boş saçma sapan kopyala yapıştır lüzumsuz sözler
Oldukça geç kalınmış bir eğitim. Çoktan başlanmalıydı. İngiltere de Latince temel eğitimde seçmeli ders olarak okutulmaktadır.
Türk ulusunda, Türklük adına her ders verilmelidir tartışmasız bir şekilde.
Allah aşkına ben Osmanlıca öğrendim de ne oldu. Geçmişte yaşayacağımıza günümüzde yaşasak günümüze faydalı olacak şeyler öğrensek daha iyi
En iyisi italyanca öğretin bari zaten dersler üstümüze çöktü birde bunamı lazım be bence gereksiz KESİNLİKLE
ne alaka ya şu geçmişe özlemden vazgeçin artık çok saçma olur yani bence
Tarihini Bilmeyen Bir Millet Yok Olmaya Mahkumdur...
Başbuğ Atatürk !
TÜRKsen Türk Gibi Yaşa , Türk Gibi Ol !
dostum anlıyorum seni de bunun geregi yok felsefik yaklaştım ben geçmişe degil gelecege yönelmeliyiz ben tarih dersi kaldırılsın demiyorum fakat bu dili ögrenmenin tarihle geçmişini bilme ile alakası olmadıgı gibi dünyada karşılıgı olmayan bir dil oldugundan bir katkısıda olmayacaktır demek istedigim bu idi. Ve geçmişe böyle özenilmesi sinir oldugum bir durumdur her açıdan.. o sebeplede saçma dedim k. bakma ama gelecege yönelilerek gelişilir ancak tarih bilmeyelim demiyorum bakburda konu çok başka
Öğrensek ne yapıcaz , yani duygularıyla değil de aklıyla hareket eden bir adam her türlü anlar gereksizliğini.
Senin Bugün Orta Asyada Bir Ton Ortaya çıkarılmamış ve tamamiyle Göktürkçe Olan bir ton yazıtın var !
Ya yazıtlar var diye ülkedeki herkesin dili öğrebmesi mi gerekiyor? Bunu bilen birileri çeviremiyor mu? Bütün ülke göktürkçe öğrenip ortaasyaya geri göç edip yazıtları bulup okuyacak miyız? Ne saçma ve bir temele dayandırılmamıs düşünceler ya. Şimdi kuran Arapça diye herkes arapça mı biliyor? Yeter ya bu düşüncesizliği milliyetçilik adı altında süslü göstermeye çalışmayın! Bırakın şu yok Osmanlı yok göktürk felan filan... sen bir kafanı kaldırıp şu anki haline baksana ülkenin geçmişe bakıp kendinizi avutmayın yeter be! Milletin başına da dert açmayın saçma sapan duygusallığınızla!
Gečmişini bilmek ayrı geçmisinde boğulmak ayrı śeyler karıştırmayın
Bak İşte olaya mürekkep basmışşın. Duygusallık demişsin. Benim elimde imkan varken neden öğrenmeyeyim kardeşim? Çıkarıp k. rtçe denen osmanlıca denen dilleri sokarsan benim gözüme gözüme bende çıkar Göktürkçeyi isterim ! Bu işin özeti budur. Sen bana öğret ben gider orta asyaya oturur okurum :) Benim isteğim öğrenmekse oturup iki çay muhabbeti için öğrenmek değil. Bunu kafaya bir sokman lazım. Tarihini merak ediyorsam bilmek zorundayım. Benim Atam Soyum Sopum Belli ve Bugüne kadar adı şanı geldiyse benim de onu öğrenmek bilmek en ince ayrıntısına kadar öğrenmek hakkımdır. Net !
Yahu tarihini merak eden bir adam öğrenmwk zorunda felan değil eski dilleri. Bu işin uzmanları alır okur çevirir, herkes kendi işini yapar ve birbirinden faydalanır. İsteyen kendisi gidip istediği dili ayrıca öğrenir. Yoksa herkes her dili ôğrensin , imkan var diye... ben gidip eski kaynakları birinci elden okuma yarışına gireyim, kullanmayacağım dili öğrenmek için bir sürü zaman harcayayım elin almanı amerikalısı 6 7 dil bilip dünyayı takip etsin dünyayı yönetsin. Bu mu milliyetçilik? Yani kısaca eğer illa yazıtların aslını gidip yakından görüp elime büyütecimi alıp kendim okurum diyorsan git öğren seni tutan yok. Ama koca bir milleti kullanmayacağı bir dili öğrenmeye bunun için zamanını ve zihnini doldurmaya mahkum edersen bu milliyetçilik değil kibarca aklını kullanmamaktır.
Net! :)
Osmanlıcaya karşı çıkanlar tabii ki buna da karşı çıkacaklardır. Bu milletin tarihini öğrenmesi yolunda atılacak her adıma karşı çıkanlar olacaktır.
Saçma sapan din derslerinden iyidir
Var Ol Kandaş...
Sadece lise ve üniversitelilerde seçmeli olarak verilmeli
göktürkçenin günümüzde katkısı olcağını zannetmiyorum gereksiz
Turev integral yerine koyarsaniz olur knk
Bunu Milli Eğitim Bakanı ile Görüşüp Derslerin Yer Değişmesi Konusunda İkna Etme Çabalarına Gireceğim :)
Adamsin !👍
Bana kalsa latin alfabesi yerine gokturk alfabesini kullanalim
Mal osmanlıcayı veriyorlar bunu versinler daha iyi
senin dilindeki kelimelerin kaç kelimesi osmanlıcadan gelme bir araştır bakalım?
@_SonBeyefendi_ Sırf dini islam olduğu içün osmanlıcayı bu kadar önemsiyorsunux. Yoksa önemsemezsiniz. Bu şurdan da belli. öztürkçe veya göktürk alfabesini önemsemiyorsunuz.
Hem de ecdadım olduğu için
@_SonBeyefendi_ göktürkler de ecdadın onları neden bu kadar önemsemiyorsun
Elbette oğuz kağanından bilge kağanına hepsi benim ecdadım onlarıda önemserim elbet benim için sıkıntı yok ecdadımın tüm dilleri öğretilsin ben yakın tarihi değerlendirmiştim.
@_SonBeyefendi_ ya bırak kolpa yapma. Yaa dönek
kimseye hiç bişey açıklamak zorunda değilim dediğin gibi olsun :)
kesinlikle olmalı :)
Olmalı ! :)
Olması Gereken Budur. Şarttır.
İnancımız Şu Ki Bir Gün Gerçek Milliyetçiler Tarafından Yönetileceğiz...
O kadar ders içinde bir de buna hiç gerek yok :)
üniversitede edebiyat bölümünde var
Bu hukümette olmaz
Elbet Bir gün Bu Ülke Gerçek Milliyetçiler Tarafından Yönetilecektir.
Göktürkçe konuşan mı var hocam?
Göktürkçe ne la hahahaha
Seçmeli olabilir ancak
Ne gerek var, ingilizce öğrenin siz.
Bu Türk düşmanı iktidar ile sence mümkün mü?
Elbet birgün Gerçek Milliyetçiler Tarafından Yönetileceğiz Andam.
umarım...
zaten müfredatta yeterince gereksiz şeyler var
Bence de , Boş Beleş Ülkelerin Boş Beleş Dillerini Öğrenmek Yerine Göktürkçe Mantıklıdır !
Ben mantıklıdir demedim mantıksız dedim..
A dedim
İyi Ettin :)
Tengri biz menen dersem anlaşılır herhalde
Olması lazim. İstemeyen sktirp gidebilir.
Dha türkçeyi zor konuşuyorlar
Türkçeyi adam akıllı kaç kişi biliyor acaba?
Gerek Yok Bir De Bunu mu Öğreneceğiz Abi ya
Müthiş olur bee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar