+1 yılmarmara üni. mezunuyum, mezun olduktan sonra diplamayı 4 sene sonra gelip al dediler. geçici mezuniyet belgesi verdiler. işimi gücümü kurdum ve okumanın çok gereksiz olduğunu, zaman kaybı yaşattığını anladım. okumak sadece etiket. ezberci bir eğitim sistemiyle olacak iş değil. üniye gidenler de körü körüne gidiyolar. sevdiğin şeylerle ilgilen ve bunlardan para kazanmaya bak. çevrendekiler doğru söylemiş aslında. giden gençlik gelmiyor bilgin olsun. üni okuyanların çoğu neden okuduğundan bihaber. kapitalizm bunu emrediyor onlara, onlar da farkında olmadan okuyorlar ve ünili işsizler arasına katılıyorlar. neden? çünkü özel sektör 1500-2000 den fazlasını vermiyo :D bunun için mi okuduk diyolar? evet maalesef bunun için okuyosunuz artık anlayın para akılla kazanılıyo, okuyarak değil :D
05 Yorumla
Soran+1 yılçok iyi bir ünide okusam bir şey olamazmıyım. Derslerim çok iyi, son senede üniversite kursuna giderim.. odtü, boğaziçi veya koç olabilir.. Bunlarda okusam yinemi işsiz kalırım?
- +1 yıl
bak bu olay derslerinin çok iyi olduğuna veya hangi üniye gittiğine bakmaz.
patronlar, bu eleman bana para kazandırabiliyor mu? ben bu adamı diğerlerini seçmeyip neden bunu seçmem gerekiyor? aynı yeteneklere sahip diğer adamlarda olmayan bir özelliği, yeteneği var mı bu adamın? diye bakarlar. kısacası rakiplerine göre yetenekli olmanda yani kendini geliştirmede bitiyor tüm olay. bu da okumakla olmaz, çünkü herkes aynı şeyleri okuyor, işini severek yeni şeyler öğrenip tecrübe kazanarak rakiplerini ezer geçersin ve iyi paralar isteme hakkını kendinde bulursun. hee işini çok iyi yaptığın ve senin emsalinde bir adamın bulunmayacağını patrona gösterirsin ama para istemezsin seni ufak ücretlere çalıştırır o patron. bu da senin saflığın olur. kısaca sadece okumakla iş olmuyor. kendini araştırmaya adayıp geliştirmen şart. dikkat et dünyanın en zengini iş adamlarının genelde okullarla araları hiç iyi olmamıştır. çünkü bu adamların çizdiği bir yol var hedefleri var.
Soran+1 yıldikate alıcam, teşekkürederim..
- +1 yıl
al veya alma sana kalmış. ben tecrübelerimi anlatmak istedim aynı sıkıntıları yaşama diye.
benim yaş 30.
2006da mezun oldum ben.
kendini bir alanda geliştir ama her ne kadar kız erkek eşitliği var dense de kızlar yetersiz kalıyor maalesef iş konularında.
Soran+1 yılbakalım ne olucak...
En İyi Cevaplar
Kesinlikle geç değil çevrendekileri boşver bu hayat senin kararlarını kendin ver hem iş hayatına ne kadar geç başlasan o kadar iyi işe girdikten sonra hergün 8-5 arası çalışıcan. Demek istediğim geç değil endişelenme sınıfımda 34 yaşında üniye başlayan var.
00 Yorumla
+1 yılOhoo 22 ne ki saçmalama sadece bir iki yaş küçükler olur en fazla. Şöyle düşün sınava bir iki defa hazırlanıp anca kazanabilenler, bölüm tekrarı falan yapanlar da var. Benim sınıfımda 30-35 yaşında öğrenciler vardı ve arkadaşlık edebiliyorlardı, yaş sıkıntı olmuyordu. Kalsı ki senin yaşın gayet uygun. Çevren seni hayallerinin peşinden gidebildiğin için kıskanmış olabilir. Kesinlikle okumalısın böyle bir ülkede. Ayrıca evlenip ne yapacaksın ayol :)
00 Yorumla
Hayır kesinlikle oku, 22 yaş gayet normal bir yaş ki zaten bu senin kararın olmalı. Herşeyden önce kendini geliştireceksin ve bir mesleğin olacak. Ekonomik güc ve özgüven sahibi olacaksın. Evlilik daha sonra da olur. Hayatını şimdilik sağlam bir zemine oturtmadan hiçbir şey düşünme veya olumsuzluk oluşturacak sebepleri görmemezlikten gel. Mutluluğu ancak sen istediğin şeyi yaparsan yakalarsın.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
67Cevap
+1 yılUniyi biraktim ikinci unime gittigimde 21 im yasindaydim 25 imde mwzun oldum en yakinim ablam babamin parasini alacan diye gitme dedi babam gnderdi.
29 yasinda e2 yasinda 40 yasinda okuyanlar vardi. 29 luk abi su an 34 yasinda hakimlik mulakatina girdi. b00 Yorumla
+1 yılSen ne olursa olsun kim ne derse desin sen okumak istiyosan oku bak benim tabigidim 40 45 yasinda adanlar okuu bitiremedi diye disardan okuyup liseyi bitirmeye calisiyorlar boylede bir sürü insan var sen oku okumanın yaşı yotur.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılhiç geç değil
neden dersen
21 yaşında kazandın diyelim bir de hazırlık okumak zorunda kalırsın ve 1. sınıfa 22 yaşında başlamış olurdun
benim arkadaşım öyle oldu. başka bir arkadaşımda 23 yaşında başladı.02 Yorumla
Soran+1 yılhazırlık ne, temeli sağlamlaştırmak mı? Bide şöyle bir şey var kimlikte 2 yaş küçüğüm yani 20 yaşında başlkamış olucam...
- +1 yıl
oo süper çok şanslısın keşke bende kimlikte küçük olsaydım.
hazırlık derken yani 1 sene önce ingilizce öğreniyorsun sonra 1. sınıfa başlıyorsun.
Ben bir örgün lisans üniversite bir aöf önlisans üniversite okudum 22 yaşına gireceğim DGS’ye ve YKS’ye hazırlanıyorum. Maddi imkanın yoksa okurken çalışırsın ucundan bir işin tutarsın 2-3 yıl tecrübe yaparsın kimse seni oturup reddetmez diye düşünüyorum. İşletmeciler yaşına değil bilgine ve yapabildiklerine bakar. İş bulmak zor mudur evet ama istemediğin bir işi yapmaktan iyidir.
00 Yorumla
+1 yılOdtü ve ya tıp okuyacaksan oku diğer türlü hiç girme derim ben gidip ezi q bir ünide ekonometri okuyup işşiz kalacağına evlen daha iyi hem 4 yılın boş gitmemiş olur :)
00 YorumlaEvlenmek okumak çalışmak.. bunlar birbirine engel değil bence birlikte de yapılabilir. Geç değil. ben de 25 yaşımda yüksek lisansa başladım 4. Yılımdayım
00 YorumlaOkumanın yaşı yok 54 yaşında tanıdığım kadın açıktan ilkokul ortaokul lise bitirdi 54unde uniye başladı bitirdi ehliyet aldı araba aldı vs. Her zaman takdir etmişimdir kendisini
00 Yorumla
+1 yılHayir tabiki. Sakın o laflara inanma. Senin düşüncelerini duygularını ezmelerine izin verme. Niye geç olacakmış. Bal gibi de okunur. Kendi ayaklarının üstünde de durursun. Evlenince nolucak acaba.
00 Yorumla
+1 yılHayır çevrendekı kımseye kulak asma yasın daha 20 ve 22 yasında da unıversıte egıtımı alınır ben unıversıte okurken 35 yasında sınıf arkadasım vardı yanı okumanın yası olmaz yeterkı duzgun bır egıtım al.
00 Yorumla
+1 yılBende 22 yaş da başladım 26 da yeni mezun oldum. Askere gideceğim 27 evleneceğim 30.
Soyle o tanıdıklarına bıraksınlar mahalle baskısını geri kafalılığı. 22 yalında ne evlenmesi. Her iki cins içinde geçerli en az 25 olmalı02 Yorumla
Soran+1 yılanlamıyorlar işte, hepsi baskı uyguluyor...22 den sonra ne üniversitesi, evlen diyorlar ama okumak içimde kalır.. evlilik 25-26 yaşındada olur...
- +1 yıl
Boşver kimseyi dinleme. Okumana bak. Biliyorum o mahalle baskısını kimseyle muhatap olma.
İnsanlar her zaman kötüler milletin dediğini boşver yapamadıkları şeyleri başkalarınında yapmamasını isterler bizim okulda çok var yaşı büyük dert etme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen hukuk öğrencisiyim. 25 yaşında başladım ve pişman değilim. Çevrendekilere bakma sen. Genelde insanlar birbirlerinin başarılı olmasını istemiyor. Ayrıca toplumu ne yaparsan yap zaten memnun edemezsin. O yüzden sadece kendi ideallerine odaklan.
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede değil ama çevremdekiler 26 kadar üni okunur mu, evde kalacaksın, evlen diyip sinirlerimi geriyorlar. Aslında cahil bir mahalle, onlar için 22-23 yaşındaki bir kız evde kalmıştır,... Sen çevren medeni insanlar yine...
okumanın yaşı olmaz eğer bu bir idealinse önce okulunu oku sonra evlenirsini o zamana kadar erkek nufusunda değişiklik olmaz merak etme
00 YorumlaÇevrendekiler %100 katıksız cahiller, kusura bakma ama doğru. 22 yaşında ne üniversitesi diyen cahildir. 40 hatta 50 yaşında üniversite okuyan var.
00 YorumlaBenım sınıfta 30 üstü insanlar vardı Evli olup da okuyanlar vardı. Cahil bir ailen var sanırım. Ne okuması evlen nedir yahu
00 Yorumlahayır değil ben 17 de basladım ve inanki kücük yaşta başlamak ciddi ruhsal sorunlara yol acıyor ben kendimi baya kücük hissetmiştim üniye basladıgımda olgun olmak daha iyi ;)
00 Yorumlaben 26 yaşında tekrar yaazmayı tekrar okumayı düşünüyorum senin dediğine bak ya
00 Yorumla
+1 yılYani biraz geç ama zararı yok o kadar kötü birley olsa millet tıp okumaz 6 sene
00 Yorumla
+1 yıleğer kararın kesinse başladığın yolu bitir milletin ne dediğine bakma
00 Yorumlaiyi üniversiteyi düşünüyorsan geç değil, senin gibi çok var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim sinifta 43 yasinda amca da var 29 yasinda teyze de. Ve bunlarin 3 yil sonra bitireceklerini dusunursek 46 ve 32 yas. Bence senin yasin gayet uygun bir yas.
011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Sluggard bende şöyle bir huy mu desem ne desem bilemedigim bir durum var. Ben genel olarak baskasi hakkında konusurken (yani yüzüne degil arkasindan ) benden 3 4 yas bile buyuk olsa teyze diye bahsederim ki 30 yas bence gayet de teyzelik bir yas.
- +1 yıl
29 yaşında teyze ahaha :D
iyiymiş.
tabi senin tuzun kuru onların yaşa geldiğinde senin rahatlıkla millete ettiğin bu aşağılayıcı hitap şeklini başkaları sana ettiğinde anlarsın yaş olayını. çok değil yaşın 18 olduğunu düşünürsek en fazla 10 senen var.
Cevap sahibi+1 yıl@üyeolmaktanbıkanadam yaşım 20. Matematik probleminiz var sanırım. Ayrica "teyze " kelimesinde asagilayici bir durum sezemiyorum ben. Ablasi cocuk doguran 16 yasindaki bir kizimiz da teyze oluyor. Hadi hep birlikte ona teyze diyip onu asagilayalim. Guzel kafaymis gule gule kullanin.
- +1 yıl
saçmalıyosun. söyleme niyetin belli olmasına rağmen gururundan kabul etmiyosun. neyse 9 sene sonra sana da teyze deriz takma kafana 9 sene nedir ki :D
Cevap sahibi+1 yıl@üyeolmaktanbıkanadam içiniz o kadar kotu ve fesat ki. Ben tanimadigim bir insanin arkasindan konusurken teyze diye bahsederim evet. Ve o 29 yasinda teyze dedigim kadın benim arkadasim ve onunla konusurken ismi ile hitap ediyorum. Asla teyze gibi bir sey soylemiyorum , sizin gibi yanlis anlayip uzulmesin ya da kafasina takmasin diye. Icinizin kotulugunden herkesi kendiniz gibi sanar olmussunuz.
- +1 yıl
sana daha fazla laf anlatamam mal ortada. kendini saçma bir mazeretle savunarak yaptığın yanlışı bastırmaya çalışıyorsun sadece.
Cevap sahibi+1 yıl@üyeolmaktanbıkanadam ya allah askina gidin isinize ya. Teyze diyorum ulan teyze. Nesi yanlis bana bir soyler misin? Argo bir kelime mi? Insanlari kiracak bir kelime mi? Nesi yanlis abi ya nesi yanlis ve asagilayici teyze kelimesinin. Icinizdeki fesatlik almis basini gidiyor teyze dememi bile fesat algiliyorsunuz. Keske tenha bir yerde azrailin gelmesini bekleseniz daha fazla sizin gibi igrenc zihinli insanlarin yayilmamasi icin.
- +1 yıl
sinirlendi kezban :D
Cevap sahibi+1 yıl@üyeolmaktanbıkanadam ay bana kezban dedi hemen gidip aglayayim
- +1 yıl
hmmm
Geç değil. Sen çevrendekilerin dediklerini boş ver.
00 YorumlaBizim sınıfta 30 yaşında adam vardı geç falan değil.
01 Yorumla- +1 yıl
30 yaşında adam sırf 30 yaşında, 29 yaşında değil diye genç sayılmıyo yani öyle mi :D
- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle geç değil. Çok arkadaşım vardı 27-28 yaşında.. Sakın ha, sağa sola aldanma. Okulunu oku..
00 Yorumla yoo bence ne geç olacak okumanın yaşı yok diye boşa demiyorlar. oku oku mutlaka düşünme yani
00 Yorumla
+1 yılOkumanın yaşı yok diyorum. elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Sınıfımda amcalarım var :)
00 YorumlaAçıktan okurken 2. üniversitenide beraber okuyabilirsin. Açık lisenin bitmesini beklemene gerek yok
00 Yorumla22sinde tıpa başlayan biliyorum ben hiç hevesini kırma
10 Yorumla
+1 yılnıye gec olsun adam 60 yasında bıtırıyor okumanın yası yoktur ki senın yasın daha 22 baslama her turlu okursun aslan gıbı
00 Yorumla
+1 yıl28 yaşındayım ve bu sene sınavlara çalışmaya basliyacm
01 Yorumla
Soran+1 yılbaşarılar
+1 yıldaha gec baslıyorlar 22 gec degil
27lerde baslıyorlar artık00 Yorumla
+1 yılhayır değil bence tam zamanı şuandaki üni yaşı bence erken...
00 YorumlaÇevrendekiler malmış dayım 45 yaşında ünive başladı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim erkek arkadaşım 26 yaşında 2 yılı var kız arkadaşlarım var 30-32 yaşında okuyorlar okumanın yaşı olmaz istersen evlenip de okuyabilirsin
00 Yorumlaay saçmalama ne geci ya okumanın yaşımı olurmuş benim sınıfımda 37 yasında kadın var yadırgamadım hiç yani oku sen geç feşlan değil
00 Yorumla
+1 yılHayatta maddi olanagin yoksa hiic ugrasma evlen bnce
04 Yorumla
Soran+1 yılyazın çalışabilirim ama yeter mi, bilmiyorum...
- +1 yıl
Evlilik masraflari icinmi
Soran+1 yılhahaha haytır, üniversite masrafları için...
- +1 yıl
Sen bilirsin :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok be sacmalama ben unv ye 26 yasında basladım cokta memnunum ıyı bı bolumse ıstersen 50 yasında ol
03 Yorumla
Soran+1 yılçevreylede alakalı, burdaki insanlar için 20 yaşından sonra evlenmezse, evde kalıyormuş... Akılları fikirleri evlilik...
Cevap sahibi+1 yılya sacmalama hayatını 20 yasında karartma ondan sonra bınerler tepene gunduz camasır bulasık hatta kayınvalıde kayınpeder kaprısı aksam kocanın yemegı ıcmegı gece kocanın keyfı gunduz yıne aynı seyler vıran olur gıdersın oku oku en azından 4 yıl gec basla hayata
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum...
+1 yılGayet normal kimsenin lafına bakma sonra evlenince keşke okusaydim dersin
00 Yorumla40 yaşında bile giden insanlar var kimin ne dediği umrunda olmasın sonra pişman olursun.
00 YorumlaYaş 23 hatta 24 ikinci üniv benim 3. Sınıfım hiçbir şey için geç değil
00 Yorumla
+1 yıl60 yaşında bilmem kaçıncı ünisini okuyan insanlar var
00 Yorumlaboşver benim tanıdık 30 dan sonra üniversiteyi okudu
00 Yorumla
+1 yılşu an 22 yaşında 1 arkadaşım var üniversitede 1. yılını bitirdi ^^
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. kuzenım 23 yasında basladı üniversiteye. yaşla alakası yok okumanın
00 YorumlaBen 26 yasındayım daha bir senem var sallama kimseyi okumak istiyosan git ve oku :)
00 Yorumla
+1 yılyoo değil 26 biter ve güzel bir dönemde başlarsın ;)
00 Yorumla
+1 yıltıp okuyormuş gibi düşün onlar da 24 25 de bitiriyor. geç kalmamışsın bence
02 Yorumla
Soran+1 yılaslında kimlikte 20 yaşımdn başlıyor olucam, kimlikle aramda 2 yaş fark var.
- +1 yıl
o nasıl olmuş bilmiyorum ama 22 yaş geç değil evlilik için 30 a kadar zamanın var bence
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet geç ama olsun sen onların lafına göre haraket etme
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSaçma sapan düşünme şu yaşıma gelmiş okuyorum ben bile
06 Yorumla
Soran+1 yılAhh anlamıyorsunuz, çok güzel olduğumu duymama rağmen, bu cahil çevre yüzünden sanki 30-40 yaşındaymışımda evde kalmışım gibi davranıyorlar. Henüz 20'e 4 gün önce girdim ve kimlik yaşımda 18.. Tutturmuşlar 22 den sonra üni okursan evde kalacaksın diye.
Cevap sahibi+1 yılHer şeye rağmen oku... çıkar o kişileri hayatından...
Soran+1 yıltamam, teşekkürederim...
Cevap sahibi+1 yılBol bol kitap oku ve çok matematik çalış
Soran+1 yıltamam öyle yapıcam :)
Cevap sahibi+1 yılYolun açık olsun ☺
+1 yılÜniversiteyi de açıktan okuyabilsin
04 Yorumla
Soran+1 yılhayır, içerden okumak istiyorum.
- +1 yıl
Hangi bölüm istiyorsun
Soran+1 yılodtü mimarlık falan olabilir, yapabileceğime inanıyorum.
- +1 yıl
Kazanabilirsen git zaten
Hayir tabiiki jgec degil
00 YorumlaDinleme çevreni geberene kadar oku evlenip napican
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 797 cevap paylaştı. okumanın yaşı yoktur anlayın bunu artık..
00 Yorumla
+1 yılhayır geç bir yaş değil
00 Yorumla
+1 yılBizim sınıfta 60 yaşında adam vardı.
00 Yorumla
+1 yılhiç de geç falan değil...
00 YorumlaOkumanın yaşı yok bence
00 Yorumla
+1 yılYapabileceğine inanıyorsan başla tabi.
00 Yorumlaben 23 te başladım ve uzuyor. sıkıntı yapma
00 Yorumla
+1 yılevlen benle okuturum seni
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım