İlk başta bölümümü sevmiyordum şimdiyse tamamen okuldan soğudum. Çalışmak istemiyorum ev hanımı olmak istiyorum. İlerde pişman olurmuyum?
Cevabın nedir?
+1 yılEvinde olacaksın. Dört duvar arasında kalacaksın. Sadece işin yemek yapmak, çocuklarını doyurmak, bulaşık/çamaşır yıkamak, ütü yapmak, temizlik yapmak ve akşam kocanız geldiğinde onunla ilgilenmek olacak. Sonraki gün aynısı olacak ve sonraki de ve yine sonraki de... Hayatın böyle geçecek. Artık zaman gelecek hayatından sıkılacaksın, belki de bazen depresyona da gireceksin. Eşin senin mutsuz olduğunu anlayacak ama nedenini bilmeyecek. Belki de aranız soğuyacak. Her geçen gün önceki güne bakacaksın ve yaşlandığını fark ettiğin anda hayatının böyle biteceği psikolojisi ile yaşayacaksın. Ev hanımı olmak gerçekten zordur. Annelerimizden Allah razı olsun. Büyük bir fedakârlıktır. Ancak öncekiler şimdiki gibi şehirlerde yaşamamışlar. Şimdi bir şehir de bir evde tıkılı kalmak bir insana muhteşem stres yükler. Bir işin olmalı diye düşünüyorum. Kendi paranı kazanacağın bir işin. Gerektiği vakitler ihtiyaçlarını sen kendin karşılayacaksın. Bu hayatta seni daha da motive eder. Basit düşünme, sonradan sıkıntı çekeceğine şimdi çek, okumana bak :).
710 Yorumla- +1 yıl
ev hanımı geçmişin var sanırım :D
- +1 yıl
@mentalmanager Empati diye birşey var kardeşim. Ev hanımı olmak gerekmez.
- +1 yıl
@morhayal_ aynen her gün iş çok daha sıkıcı kocan zengin olursa veya maddi durumunuz yeterli olursa gezersin eğlenirsin ev işi, temizlikte bir kadın için olmazsa olmaz diye düşünüyorum ben günün 22 saati çalışsam kalan iki saat temizliğimi yaparım 😂
- +1 yıl
@mentalmanager senin gibi duşunen bir erkeğin kaldığına o kadar sevindim ki şimdilerde herkes eşim evde otursun kadının gorevi çocuk bakmak yemek yapmaktır duşuncesinde çoğu erkek kadının kendisine muhtaç olmasındna gurur duyuyor ego tatmin ediyo. Eşim olacaksa da senin gibi olsun
- +1 yıl
- +1 yıl
@morhayal_ İş hayatı da öyle olabilir ama ev hanımlığına nazaran biraz daha iyidir. Sonuçta evinden işine gidiyorsun, orada yeni yüzler görüyorsun. Belki de iş arkadaşların oluyor. Zaten hem işine gidip hem de çocuklarına gereken ilgiyi gösterebilen anneler baş tacıdır. :) Ancak heralde çocuğunun bir gülümsemesi ve,"Anne" demesi sizler için tüm zahmetlere değer diye düşünüyorum :).
- +1 yıl
anne değilim ama ben şu saçmalıklara inanmıyorum çocugun bir gülümsemesi falan yani kadın olarak çocuk yap dogum yap doğumdan sonra çocukla ilgilen oldukça yaşlandırıyor çocugunun üzerine emek sarfet onun hayatına yatırım yap kendi hayatını hiç ama hiç yaşıyamıyorsun çocugunsa bunların kıymetini hiç bilmiyor bunun için çocuga karşıyım
- +1 yıl
@morhayal_ Daha yaşın küçük ve bu hislerin beyhude olabilir. Ancak düşüncene saygı gösteriyorum, senin kararın. Benim hayat felsefemde bunun yeri yoktur mesela. Ben inanıyorum ki biz bu dünyaya boşuna gelmedik. Neden adımız biz öldükten sonra da yaşamasın? Neden gelecek nesil bizleri hayırla yad etmesin? Bana kalırsa bir insanın hayata bırakacağı en iyi eser hayırlı bir evlat olacaktır. Yoksa zaten dünyadaki en gereksiz şey bile bir gün toz olup gidecek.
En İyi Cevaplar
+1 yılOh ne güzel ya okumak istemiyorum ev hanımı olcam erkek bakar nede olsa ne güzel 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım olursun istemesen sevmesen bile oku bitir bolumunu hayatta ne olacağı belli olmaz kendi ayaklarının üstünde durman gerek 3-5 senede bitirirsin. eğer kocan okuduysa seni ezebilir. Özgüven sorunu yasayabilirsin insanların sana saygı duymasını istemezmisin kocanla eşit sartlarda olmak. butun gun evde tek başına oturup yemek bulaşık çocuk nereye kadar. kendi ayaklarının ustunde dur ki insanlar sana karşı sınırlarını bilsinler. mesela ben 25 yasindayim bende pek severek okumadım bolumumu ama bitirdim evliyim de cocugumda var. kocam okudugumuz icin bizi medeni ve eğitimli bir aile olarak görüyor eger kavga edersek çok şiddetli bir sekilde benim gidecek yerim her zaman olur ailemin yanı değil kendi evim. Kendi biriktirdiklerimle aldığım ev. Gelirimizde çok iyi mutluyuz sosyaliz. ve okuduğum için bolumumu birakmadigim için acayip mutluyum. Merak etme bugünkü mutsuzluklarin yarınki mutluluklarina bedel.
10 Yorumla
+1 yılOkulu bırakma bak ben lisede gerçekten salak biriydim ne derslerim düzgündü ne konuşmalarım iyice senin gibi soğudum okuldan ve ayrıldım, baktım ki yalnız kalmaya başladım kendimle tartışmaya kadar gitti yol açık öğretime girdim liseyi açıktan okudum okumamam için hiç bir neden olmadığını gördüğüm zaman daha fazla çalıştım ettim üniversiteyi normal olarak okudum çifte anadal yaparak hem turizm hem ticaret ikisinde de bölüm birincisi bir de okul birincisi olmuştum ki hâla şu an okuyorum, ben maddi yönden şanslı birisiyim okumasam bile benim geleceğim vardı ama evlendiğin zaman erkeğin eline bakarak yaşamak var bir de kendi paranı kazanmak var.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
52
Cevap
60Cevap
+1 yılSakın bırakma ilerde inanılmaz derecede pişman olursun benim bir kaç arkadaşım okulu bıraktı ve şimdi aşırı pişmanlar diğer çalışan insanlara bakarak
keşke okusaydım diye ağlayarak imreniyorlar bak inan bende bölümümü sevmeden ve istemeden okudum benimde ne notlarım iyiydi ne hocalarla bende canım
biriydim ama buna rağmen pes etmedim ve okumaya devam ettim peki ya değdi mi? evet değdi çünkü insanlar bana saygı duyuyorlar hem bu ev hanımlığı
işi nereye kadar bi yemek yap, kocanla ilgilen, çamaşır yıka, ütü yap, çocuğunla ilgilen yarında böyle olacak ondan sonraki günde ömür boyu böyle
işlerle ilgileneceksin ve eninde sonunda bıkacaksın nereye kadar bu ev hanımlığı? belki sana anlayışsız koca gelir belki sana şiddet uygular ne
olacağı belli olmaz nasıl bir kocaya denk geleceğin belli olmaz o yüzden yapma etme devam et okuluna hem diğer insanlar sana saygı duysunlar istemez
misin? bölümümü bitirir bitirmez hemen işe başladım iğrenç ve üzücü geçmişim var doğru ama şimdi mükemmel bir hayatım var. Bak ben 21 yaşımdayım
o kadar genç olmama rağmen yani 21 olmama rağmen şimdi prestijli uluslararası herkesin girmek istediği bir şirkette çalışıyorum ve harika şirket
arabasına sahibim ve mükemmel çift maaşım var ve bunun önemlisi 21 beni seven ve benimde onu sevdiğim bir kızla nişanlandım 2 veya 3 yıl sonra
evlenecez ve şimdiden birlikte yaşıyoruz bile çok güzel bahçeli bir evimiz var ve nişanlım beni eğitimli bir erkek olarak görüyor ve bende onu
mutlu etmek için elimden gelen herşeyi yapıyorum ve mutluyuz da Allaha ne kadar şükür etsem az iyi ki okumuşum iyi ki bırakmamışım.01 Yorumla- +1 yıl
Bu arada oraya canım biriydim yazacağıma canım yazmışım kusura bakmayın onun için
+1 yılBende senin gibi düşünüyordum lisedeyken. Bir hataya düşüp bıraktım 1 sene. O 1 sene nasıl geçti bilmiyorum ölüm gibiydi. Arkadaşlarım okula gidiyordu ben evde mal gibi duruyordum, hiç arkadaşım kalmamıştı ölmüştüm sıkıntıdan bunaltıdan. Ayrıca okumazsan hayatın hep böyle sıkıcı geçer üstelik görücü usulü de birine verirler her gün kocanın dayağını çekersin. Şükür ben döndüm direk okula başladım sakın böyle bir hata yapma
10 YorumlaEv hanımı olmak isteyen birisi okulu bıraktığına asla pişman olmaz. Bütün gün temizlik yap yemek yap , kocanın gelmesini bekle 2 çift laf edeme. Kocan da zaten yemek yiyip eline sağlık bile demeyen birisi olur kesin. ( Bu kafayla gidersen ) .
Yazık olur yani.00 Yorumlaİlerisi için çalış çalışma bu Senn kendi tercihin ama okumak bir zorunluluk artık. Eğitimli bir anne den tutta herşeye kadar kendini daha iyi geliştiyorsun. Eğitim hayatını tamamlamalısın bence bir bayan olarak. Gerisi kendi tercihin 🤓
00 YorumlaNedeni şu = Arkadaş ortamın olmadığı için okulda, bunu söylüyorsun. Kendinle barışık olman lazım ve arkadaşlarınlada barışık olman lazım ortamın yok diye okulundan vazgeçme.
10 YorumlaEvde oturup koca parası yemek kolay geliyor ama kocanın eline bakmak, ona muhtaç olmak gibi şeyleri de düşün. Ne olursa olsun bir hatunun ekonomik özgürlüğünü eline alması gerektiğini düşünüyorum.
10 YorumlaMuhtemelen pişman olursun.
Mal varlığına akıl yetmeyecek biriyle evlensen dahi ufak bir kavgada bunu yüzüne vuracaktır.
Kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmalısın.10 Yorumla
+1 yılkesinlikle evet pişmanlıgın dibine bile vurursun o kadar net abla tavsiyesi ne yap et oku bence sevmiyorsan o bölümü sevdigin bölüme yönel okulunu degistir ama oku ablacım :)
10 Yorumla
+1 yılgerizekalılık yapmaa bende istemiyodumm bölümümü beğenmiyodum şuanda çok mutluyum en azından bir işim var diye abartmaaaaaaaaaaaa. oku okumayı sakın bırakma pişman olabileceğin işlere kalkışma okuyunca mutlu olucaksın emin ol bağlanmayı bil yeter
00 Yorumla
+1 yılIlerde cok pisman olursun cuenkue basta ekonomik özgürlünü yitirirsin sonra hep baskalarina boyle imrenirsin
00 Yorumla
+1 yılEşin eğer anlayışsız odun biri olursa keske okusaydım da kendi ayaklarımın ustende durabilseydim diyebilirsin
00 YorumlaTabi ki pişman olursun sakın öyle bişey yapma karşılığını aldığında iyi ki bırakmamışım dersin ama bırakırsan yaşıtlarının mesleği varken onlara özenirsin
00 Yorumlaokulu bitir sonra yine ev hanımı ol sen düşmez kalkmaz bir allah calışmak zorunda kalırsan bir mesleğin olsun elinde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmazsin. Calis calis omur mu gecer be.. Hadi erkekler mecburi , kadinlarda mecburiyette yok
10 YorumlaKocan sana verdiği parayı başına kakmaya başladığında pişman olacaksın
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılOlursun. Olmamak için alabildiğine sığ ve cahil olman lazım.
10 Yorumla hayatın ne olur bilemem. iyide olsa kötü de olsa okumadığın için deliler gibi pişman olacaksın
00 YorumlaEvet ılerde paran yok esin seni ezmeye başladığı zaman pisman olursun. Tartistiginizda kapıyı çekip cikamazsin bile
00 Yorumla
+1 yılKocana para istemek için ağız yüz eğerken sana öküz öküz cevap verince muhtemelen pişman olursun.
00 Yorumla
+1 yılhemde cok olursun. akilli ol. ev hanimligi sana birsey getirmez
00 YorumlaOlabilirsin. Kocanın eline bakmak hoş bir şey değil. En azından 2 yıllık bitir
00 YorumlaBence kesinlikle pişman olursun... Okulunu oku bitir. Çalışmak istemiyorsan çalışma ama en azından bir mesleğin olsun yani.
00 YorumlaHemde hiç düşünemediğin kadar.. ama iyi ve maddi durumu yerinde bir kocaya denk gelirsen okula falan gerek yok...
00 YorumlaZamanın ne getirip, ne götüreceğin kesinlikle bilemeyiz. Diplomanı al kardeşim, sonra hayatına devam et. Zaman içinde insanın fikirleri çok kez değişiyor. Bazen ise inanılmaz durumlar oluşabiliyor. Önce meslek!
00 Yorumla
+1 yılileride pişman olmamak için sık dişini , bu arada hangi bölüm okuyorsun
00 Yorumla
+1 yılBibbakima ola bilirsin tabanı evlendigin kişi iyi çıkarsa olmazsin emin ol
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkusan da ev hanımı oluyorsun zaten. Ev yine sana bakıyor yani. O yüzden okulu kesinlikle bırakmamalısın
00 Yorumla
+1 yılolursun. kimseye muhtaç olma. biz bayılmıyoruz sonuçta okumaya. mecbur olduğumuz için okuyoruz
00 Yorumlabirgün biri "benim ekmeğimi yiyorsun , sen kimsinde bana karşı gelirsin" dediği gün pişmanlığın katlanır..
00 Yorumla
+1 yılOkulunu bitir calismazsan gene calisma sonra pisman olmazsin boylece
00 Yorumla
+1 yılolursun. okulu bırakıp pişman olan arkadaşlarım var
00 Yorumla
+1 yılben bıraktım pişman oldum biraz ama böyle iyi aslında rahat hayat
00 Yorumla
+1 yılbırakma derim en azından elinde bir meslek olsun ama illaki ev hanımı olacaksan sanırım evlilik düsünüyorsun
00 YorumlaOkumak konusunda pişmanlık yaşamak istemiyorsan Açık Öğretimde varsa istediğin bölüm onu okuyabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİleri de kocaya muhtaç olunca fazlasıyla pişman olacaksın
00 Yorumla
+1 yılolmazsın. belliki köle olma isteğin var sen bırak okulu.
00 Yorumla
+1 yılben okulu bırakmadım ama eskiden ders çalışmadığım için bile pişmanım bırakma bence
00 Yorumlabelki pişman olursun ama kendi tercihini yapmış olursun. bide bu açıdan bak.
00 Yorumla
+1 yılbence bitir okulu. diploma olsun elinde. yarın olur da çalışmak istersen elinde olsun
00 Yorumlaarkadaşların komşuların kariyer yaptığında pişman olduğunu anlarsın.
00 Yorumla
+1 yılOkumana bak. Herkes ev hanımı olmuş da ne yapıyor? Canları sıkılıyor
10 Yorumla
+1 yılValla bende bu yüzden biraktim okulu pisman degilim ama evde cani sikiliyo insanin evlen bari daha iyi
00 Yorumla
1 yılDersler zor çok zor okumak istemiyorum neler yapabilirim lütfen yardım edin😢
00 YorumlaMesele okul bitirmek değil meslek öğrenmek ve kendini gelistirmek
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkız olsun erkek olsun, tahsilini yarım bırakan insan, ileri de pişman olur ama iş işten geçer.
00 YorumlaOkumuş ev hanımı ol daha iyi değil mi?
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılHemde çok pişman olursun.
00 Yorumla Evet pişman olursun ve olacaksın da
00 Yorumla
+1 yılBırakacağın okul hangisi. Lise mi Üniversite mi
00 YorumlaBüyük ihtimal. Riske gireyimde deme bence.
00 Yorumla
+1 yılÇok büyük pişman olursun
00 Yorumlahemde nasıl olursun sakın bırakma
00 Yorumla
+1 yılOlursun. Bolum nedir?
00 Yorumlaolursun oku bence, ben okumadım pişmanım 😞
00 Yorumla
+1 yılMutlaka olursun... Sen gene ev hanımı ol...
00 YorumlaZengin koca şart 😂😂
00 Yorumla
+1 yılEvet, olursun hemde baya
00 Yorumla
+1 yılİyi kötü okul okuldur bırakma
00 Yorumlabayanlar rahat git ev hanımı ol :D daha ne
00 Yorumla
+1 yılKocana meyve soy ayaklarını yıka ozmn
00 Yorumla- Devamını Gör (52)
Devamını Gör(97)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz