İngilizler hecenin tamamını vurgulu söylemek ister vurgularda, Amerikanlar ise hecenin sonuna doğru vurguyu düşüşererek konuşurlar. İngilizler /ıu/ derken, Amerikanlar /ou/ der... İngilizler /i/yi tercih ederken, Amerikanlar /ı/yı sever. Amerikanlar daha süratle iletişimi severken, İngilizler daha fazla anlaşılırlık ister. İngilizler /kæn/ derken, Amerikanlar (o ne lan?) /kæan/ der. Amerikanlar /im'pôrdt- ındt- derken, İngilizler /im'pôt. ınt/. Kıbrıslıların p'leri söyleyemeyi beceremediği gibi, onlar da t'leri söylemekte yerine göre zorlanırlar. İngilizler /ænd/ veya /ınd/ derken, Amerikanlar /æand/ veya /ınd/ ile birlikte, /æan/, /ın/, /n/, /ım/, /m/, /ıng/, /ng/ seslerini de kullanırlar... "This shit thing" gibi şeyler, küfür addedilmez Amerika'da, dediğiniz gibi. :D Bir kadın, "You don't know shit" diyebilir. Ya da "WTF?". Ayrıca "don't"a İngilizler /dıunt/ derken, Amerikalılar /doundt/. Önceden İngiliz aksanını öğrenmiş biri için "sokak İngilizcesi" gibi gelir ama sonradan İngiliz İngilizcesinin "tokluğu"nun farkına varırlar çünkü İngilizler vurguları hecede her sese yansıtmaya çalışırlar. Ben karışık aksan konuşuyorum şahsen. :D Estetik olmuyor da...
410 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş :)
- +1 yıl
:) Al sana ağabey, bir Amerikan-İngiliz aksanı karışımı şarkı, gerçi bunu muhtemelen biliyorsunuzdur:
https://www.youtube.com/watch?v=t0imaSCnSuA
Soran+1 yılHocam senin ingilizce durumu nedir roket gibimisin yoksa ay şant diyenlerdenmisin 😂 teşekkürler dinlicem :)
Soran+1 yılAynıyız bro dert etme dostum 😂
- +1 yıl
Koca sözlüğü açmaktan da internetten basıp anlamını taratmaktan da usandım çünkü çok yavaş işliyor ve ayrıca tam doğru okunuşu bulmak zor internette tek seferde, tek sitede. İngilizcemi çok geliştireceğime inanıyorum. Asla roket gibi konuşmayı sevmem; orta düzey biri anlamakta zorlanır zira.
- +1 yıl
Bir Nijeryalı arkadaşım vardı, çok zor anlıyordum... /gö:rl/ yerine /gcırıl/ diyordu ve bende kafa gidiyordu. Dedim ki sonunda anlamadığım için "No one knows them meaning of /cırıl/". :D O da gülmekten yere yattı; bu adam bu kadar iyi İngilizce biliyor ama "kız" ne anlama geliyor bilmeden öğrenmiş o kadar şeyi, diye kopmuştu...
Soran+1 yılhızlı söyleyince öyle anlaşılıyor did you yu hızlı söyleyince cidu diyolar :D
En İyi Cevaplar
+1 yılİngiliz aksan ve gramer olarak mükemmeldir. Amerikan ise daha sokak jargonuyla yuvarlar
Bu arada ingilizler de küfür eder merak etme üstelik hit kelimeleri de bloody
Senin yo man shut the f*ck up genellikle filmlerden gördüğün Manhattan dolaylarından gelir klasik negro yaklaşımıdır.
Günlük yaşantıda o kadar da f*ck f*ck diye ortada gezen yoktur tabi ki bulunduğun muhit ve ortama bağlı olarak.
Sonuç olarak Amerikan ile her yerde yaşarsın, İngiliz ile anlaşılman zor olabilir daha çok kazık yersin :)03 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler hocam gayet açıklayıcı olmuş :)
- +1 yıl
Lost 4. sezonda Charlotte diye bir karakter giriyor. Bu kadının aksanı beni benden almıştı. Hele bir I don't know deyişi var inkıredibıl :)
https://www.youtube.com/watch?v=BdLowrsjPYo
Keşke bildiklerimi unutsam da baştan British english öğrensebilsem
Soran+1 yılseyrettim hocam hemen farkediliyor ingiliz aksanı :D
+1 yılingiliz adam shut the f*ck up diyemiyor mu :D bu algının filmlerden yaratıldığını düşünüyorum yok amerikanlar şöyle kaba ingilizler şöyle kibar şöyle dikkat ediyor gramerine diye etmeyenler de çok var. ben ingiliz ingilizcesini tercih ederim ama kibarlığından değil en başında ingiliz ingilizcesi başladık öyle öğrendim
00 Yorumla
Amerikan İngilizcesini daha rahat anlıyorum. İngiliz İngilizcesi daha komplike geliyor bana. İngilizlerin yazdıklarını okurken daha çok zaman harcıyorum.
Amerikan İngilizcesinden yana kullanıyorum oyumu.21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
61Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılİngilizlerin sanki tek bir aksanı varmış, veyahut amerikanların alayı çok yavan 'Watcha doin theeere' ingilizcesi konuşuyormuş sanmayın bir zahmet.
Britanya'da kuzeye doğru gidildikçe ingilizcenin anlaşılabilirliği azalır. Ki ortalama bir ingiliz en az ortalama bir amerikan kadar küfreder. Hatta bu konuda çok daha yaratıcıdır.
İngilizler çoğu lafı dolandırarak ve çeşitli deyimler, kelime oyunları vs. kullanarak anlattığından amerikanların konuşması onlarınkine oranla aşırı düz ve basit kalır.
Şahsen amerikanlar beni avusturalyalı veyahut ingiliz sanıyor ne zaman konuşsalar.00 Yorumla Amerikan ingilizcesi diye yazdigin sey sokak dilidir.
Aralarinda bulunan farklar aksandir.
Ve bazi kelimelerin soylenisidir ki bunun linkini bulabilirsiniz.
Gercekten ciddi bir ortsmda ingilizin lütfen be quiet derken amerikanin yo man stfu diyecegini saniyorsan cok yaniliyorsun.01 Yorumla
Soran+1 yılO espriydi sadece. Teşekkür ederim.
örnek bence biraz yanlış olmuş yani ikisini de iki ülkede kullanırsın. ama türk ingilizcesi denen bişey var ne kadar denesek de aksanlı konuşamıyoruz. işte bu türk ingilizcesi de biraz amerikan ingilizcesi gibi duyuluyor yani ona daha yakın. seslendirme olarak demek istediğim. ingiliz ingilizcesi aksan olarak kulağa hoş gelse de taklit etmesi zor gibi.
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :)
+1 yılingiliz ingilizcesi çok garip geliyo da amerikan ingilizcesi de çok yaya yaya konuşuyolar o yüzden ingiliz ingilizcesi
11 Yorumla
Soran+1 yılaynen :)
İngiliz ama en çok Rus aksanıyla İngilizce konuşmak isterdim. Umarım anlatabildim.
18 Yorumla
Soran+1 yılöyle konuşan görmediğim için anlayamadım.
Soran+1 yılrus kadar güzel olmalısın ama yoksa havası kalmaz.
Soran+1 yılçok yutuyolar kelimeyi, flower a flov diyolar sadece anla anlayabilirsen, amerikalı bastıra bastıra flower diyor :D
Soran+1 yılyess me too :)
+1 yılIngilizlerde en azından cümle yapısına dikkat ediyorlar.
Örn: Are you ready? (Hazır mısın?)
Ama konu Amerikanlara geldiğinde; hiçbir kurala uyulmadigi görülüyor.
Normalde asla olmayan şeyler kabul ediliyor.
Örn: Is you here? ("Are you" diye sorulması gereken soru is ile soruluyor ama bu hiç sorun teşkil etmiyor.
Bu yüzden, en doğrusunu öğrenmeyi, yani İngiliz aksanini tercih ederim.14 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler ben amerikan daha yatkın geliyor kural sevmiyorum çünkü :)
- +1 yıl
Cok sacma "is you here" diyen insan sayisi az sadece siyahi amerikalarin sokakda kullandigi bir tarz. Hepimiz are you ready diyoruz genelde.
Soran+1 yılben de duymadım is you hear denildiğini :S
- +1 yıl
Zenciler genellik boyle bir sokak agizi kullaniyor. "I "aks" you" gibi. Amerikan ghetto ve zenci bolgelerinde duyulmasi cok kolay ama American ingilizcesinle bir alakasi yok.
Verdiğin örnek yanlış ve anlamsız olmuş, bunun dil ile değil, o dili kullanan insanlarla alakası var. Bir Amerikalı da "be quiet" diyebilir pekala. Ama konuya dönecek olursak Amerikan İngilizcesi derim, zira dünyada daha yaygın olanı bu. Hem biraz daha basit.
10 YorumlaAmerican biraz daha kolay bence. O örneğindeki slang'dir ki britishler de kullanır. British'te asansör kelimesi ''elevator'' iken american'da ''lift'' kullanılır mesela. Başka bir örnek olarak organization kelimesi britishler ''organayzeyşın'' diye okurken americanlar ''organizeyşın'' diye okur. Yani american english biraz daha kolaydır.
12 Yorumla
Soran+1 yılamerikan öğren diyorsun yani
+1 yılİkisinin eğitimini de aldım. Amerikan ingilizcesi daha anlaşılır. Küfür kişiye bağlı bişey zaten. Mesela amerikan ingilizcesinde car (kar) diyo anlıyosun araba diyo. İngiliz ingilizcesinde kaa diye söylüyo başka kelimelere kayabiliyo telaffuz
12 Yorumla
Soran+1 yılTercihin?
- +1 yıl
Bence amerikan. Hem Daha rahat hem daha anlaşılır. Hem de dizi filmlerden dolayı daha tanıdık
Amerikan ingilizcesi diye verdigin aslinda onların argo , sokak agzi. Yoksa normalde ciddi ortamlarda boyle konusmazlar. Amerikan ingilizcesi daha güzel bence 😄ingilizler de baya tatlı konusuyor gerci.
11 Yorumla
Soran+1 yılHangisinden alalım hocam bir dal almak istersek :)
İngiliz ağzı daha kibar amerikan ağzı daha kaba. İngiliz aksanıyla öğrendim ben bazı kelimelerin okunuşu farklı çok fark yok aralarında
12 Yorumla
Soran+1 yılgrame yazılış okunuş fark var bariz farklar var
Ingiltere ingilizcesi daha hos ve kibar amerika ingilizcesi kaba bence.
60 Yorumla
+1 yılİngilizler bana daha kibar geliyor. Ama bdm her ikisini de oğrenirdim
20 Yorumlaİngilizce öğrenmek istersem konuşmaları taklit etmek yerine, oturur adam gibi kitap okurum. Çünkü, yazı dilinde böyle farklılıklar yoktur ya da yok denecek azdır.
03 Yorumla
Soran+1 yılOk.
Soran+1 yılsizde üslubunuza uygun bir kitap bulup okuyabilirsiniz.
+1 yılAmerika da yaşamak istediğim için Amerikan İngilizcesi daha iyi olacaktır elbet. Ki bu bana da yarar çünkü İngilizler grammer olmadan yapamıyormuş :D Tercihim Amerikan İngilizcesinden yana.
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede :)
+1 yılAmerikan tabi ki. Daha mantıklı bir yapısı var Amerikan Ingilizcesi'nin. Daha yaygın olması da bir başka artısı. Öyle bahsettiğin gibi de bir kabalığı yok bence. Slang ile aksanı karıştırmamak lazım.
16 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum işte açarmısın biraz hacım rica etsem?
- +1 yıl
Hangi nokta hocam?
Soran+1 yılslank ile aksanı karıştırmamak ne demek
- +1 yıl
Slang, street language. Sokakta konuşulan kaba ve küfürlü jargondur. Bir aksanı sadece slang ile açıklayamayız. Her dilin sokak jargonu kabadır çünkü.
Soran+1 yılhmm mantıklı gayet teşekkürler başkan bilmeyince anlamıyorsun işte :)
- +1 yıl
Estağfirullah hocam :)
Kanada da ögrendim.. aralarinda pek bir fark yok.. hey man shut up diyorsun ya.. bu her yerde var.. sokak argo dildir.. ingiltere de de öyle derler..
06 Yorumla
Soran+1 yılne kadar sürede öğrendin hacım?
Soran+1 yılanadilin ingilizce o zaman senin iyiymiş :)
Soran+1 yılSenden hiçbişey anlamadım hacım 😂
+1 yıltabikide amerikan ingilizcesi sosyal medyaya bak herkes ingiliz ingilizcesi olsun ve diğer adlarını bilip hatırlamadığım ingilizcelerle dalga geçiiyorlar ama amerikalılarda ingilizce bil yeterki konuş kısaltarak nolursa olsun konuş o yüzden amerikan ingilizcesi istersen youtubeden araştırabilirsin orada daha iyisini bulabilirsin
10 Yorumla- https://m.youtube.com/watch?v=suW2az0SL5k
Bence İngiliz aksanı. Şu adam gibi konuşmayı kim istemez ki. Gayet asil duruyor
00 Yorumla aksan olarak ingiltere ingilizcesi daha çekici geliyor. düz ingilizce'de iyi'de aksan olayı farklı tabi ki. ama akan doğuştan gelen birşey, so diyeceğin yerde söööooow demek zor işte.
00 YorumlaAmerican English tabi. Saatlerce American accenti dinleyebilirkem British accenti kadin ya da erkek konussun, cok gay geliyor bana 😂
11 Yorumla
+1 yıl'Hey adamım gerisi küfür kıyamet ' hahaha 😂😂😂
İngiliz İngilizcesi daha güzel olurdu ama Fransızca her zaman daha iyidir 😄😊04 Yorumla
Soran+1 yılneden öyle dedin fransızca daha iyi :) ?
- +1 yıl
Gerçekten emek istiyor ve aksanı genelde çok güzel :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
+1 yılÖnceleri amerikan İngilizcesi hoşuma giderdi ama şimdi İngiliz İngilizcesi hoşuma gidiyor gibi. yinede amerikalıların daha cool sankim:)
01 Yorumla
Soran+1 yılbence de :)
+1 yılEskiden olsa amerikan ingilzcesi derdim de niklaus mikealson karakteri ingiliz ingilizcesine ozendirdi :D
01 Yorumla
Soran+1 yılözentiyim diyosun yani :D
+1 yılİngiliz aksanı daha iyidir ama konuşabilicek insan sayısı çok az. Çoğu insanda bunu çok önemsemiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılok.
Amerikan ingilizcesi sırf sokak ağzı değil ki sokak ağzını yazmışsın pek farkı yok ki ikisinin de ben olsam İngiltere İngilizcesi öğrenirdim.
00 YorumlaIngilizce ingilizcesi amerikan ingilizcesi sokak agizi ile konuusyor:)
07 Yorumla
Soran+1 yılHocam sizin şu resim değiştirme olayınıza hastayım yakalamışken söleyim dedim 😊😊
Soran+1 yılGeçen gün dikkatimi çekti markaja aldım sizi gün içinde 350 defa resim değiştirdiniz sebebi neydiki hocam 😊
Soran+1 yılAma dogun çok tatlu :) yok inanki abartmıyorum bazen acaba ks ye girip resim değiştirp çıkıyormu diye düşündüğüm oldu :)
+1 yılben ingiliz aksanını kullanıyorum genelde. ama çoğu kişi anlayamıyor o yüzden sertleştirip konuşuyorum harfleri
00 Yorumla
+1 yılAlakası yok sen slang ve temiz ingizceyi karıştırmışsin.
İngiltere de slang kullanır gençler02 Yorumla
Soran+1 yılaçarmısın biraz?
- +1 yıl
Slang sokak dili.
Türkçe'de nasılsın iyimisin diye sorarsın ya da sokak dili olarak naber lan gibi konuşma da yapabilirsin.
Bu dili değiştirmez.
Eğitim & Kariyer konusunda 315 cevap paylaştı. Bunun bir de İskoç ve İrlanda versiyonları var ki hayattan soğutur 😅 ama favorim ingiliz
01 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum oralarada girersek hiç çıkamayız :)
+1 yılYorumlara katılıyorum aslında abd ingilizcesi türkçe deki gibi ne yapıyorsunun nabion yazılışı gibi o yüzden ingiltere ingilizcesi
00 Yorumla
+1 yılİngiltere İngilizcesi kulağa daha çok hoş geliyor. :) Bu yüzden İngiltere İngilizcesi.
02 Yorumla
Soran+1 yılkulağa çok hoş geliyorda konuşmaya gelince çok hoş konuşamıyorsun :)
- +1 yıl
Evet pratik yapmak gerek
+1 yılIngilizce ingilizcesi daha resmi amerikan ise daha günlük oluyor genelde ama pek fazla fark yok
09 Yorumla
- +1 yıl
Ingiltere aksanı daha farklı ben bir ingiliz le konuşurken bişey anlayamadım kelimeleri çok yuttu ama amerikan ingilizcesinde gayet te kanka oldum adamla 😂😂
Soran+1 yılfark çok var ya ben cevap verdiği için teşekkür ettim yoksa fark var.
- +1 yıl
@nickimçokmuzun amerikan daha samimi ya (hemende yeni kanka yapmışız )
- +1 yıl
Bide sokak ağzı var daha farklı ve zevkli 😂😂
- +1 yıl
@nickimçokmuzun gelde ingilizce nörüyon la gıdısını yedüğümüm evladı de 😂😂
- +1 yıl
Hey what s up man who eat the gıdı 😂😂😂gıdı yı çeviremedim şu an kafamda 😂😂 ama türkçe daha güzel 😂nabiyon lan falan gibi 😂 lan çok güzel bir kelime mesela 😂😂
- +1 yıl
@nickimçokmuzun gıdı 😂😂 ben Türkçeyi seviyorum agzini yuzunu mıncırdığımın evladı falan ben iyiyim türkçe
- +1 yıl
agzini yuzunu mıncırdığımın evladi ne ya 😂😂döve döve sevmek gibi oldu 😂😂
amerıkan ayrıca örneklerde dogru değil :D amerıkan ıngılızcesi demek küfür demek değil yani :D
04 Yorumla
Soran+1 yılneden amerikan açarmısın biraz?
- +1 yıl
ya ingiliz ingilizcesi sadece ingilterede kullanılır aşırı kibardır ameıkan aksanı daha yaygın ayrıca bir türkün ingiliz aksanı ile konusmasın neredeyse ımkansız. ingilterede uzun bir sure yaşaman lazım. ama ameıkan aksamını fılmlerden bıle kapabılıyorsun daha kolay daha anlaşılır
Soran+1 yılaynen başkan haklısın bir türk 40 sene kalması lazım ingiliz aksanı konuşması için :D teşekkürler :)
İngiltere ingilizcesi ✋🏼 ayrıca amerikan ingilizcesiyle ingiltere ingilizcesinin arasında ki fark detaydakiler değil tabikide. Detayda olanlar sokak dili gerçek fark ise telaffuzlarda
02 Yorumla
+1 yılAmerikan ingilizcesi ile ing ingilizcesi farkina verdigin ornek cok sacma olmus. Slang ve formal ing farki senin verdigin
00 Yorumla
+1 yılİngilizler gibi konuşmak isterdim. Sebebi ise Doctor Who. ( Daktah ) diolardı adama :D :D
01 Yorumla
Soran+1 yılingilizler bir alem :D
+1 yılAmerikan aksanıyla konuşuyorum, fakat ingiliz ingilizcesini de biliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılgood :)
İngilizler grammar odaklı, dolayısıyla daha zor. Ama yine de British tercihim. :)
033 Yorumla
Soran+1 yılne konuştuklarını anlayabilsek britishte adamlar haw are you yerine hou diyo :D
Soran+1 yılanlayabilene tabi :D
Soran+1 yılvar mı boyfriendin 😁
Soran+1 yıl😂😂
Soran+1 yılAman kaçırma aksan yaparsın 😂
Soran+1 yılYalnızlık çekiyodur yazık 😂 biraz sohbet et kültürümüzü filan anlat 😂
Soran+1 yılAy havanı yesinler 😂
Soran+1 yılDilciyim derken?☺
Soran+1 yılEmojileride hep yanlış atoyorum telefondsn olunca öyle olıyp😊
Soran+1 yılTavsiye verirmisin bana o halde ingilizceyi nasıl roketleyebiliriz hocam :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim hocam bir ara girlaskguys dan zenci sevgili yapmıştım kendime tam öğreniyordum kız engelledi beni bitter çikolatam derdim ona 😂😂
Soran+1 yılHocam şimdi ayıp ettiniz ama elin adamlarına öğretiyorsunuz bize gelince I dont olmadı şimdi 😊😊
Soran+1 yılPrensip meselesi dediniz safgan orjinal %100 türküm söleyim 😊😊
Soran+1 yılŞaka bir yana öğrenmeyi severimde öğretmeyi bende sevmem bezdirir insanı haklısın :)
Soran+1 yılSabır artık kimsede yok :) teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve ilginiz için :) çok thanks :)
Soran+1 yılÇok thanks diyen bir adama o cevap olmadı be 😂
Soran+1 yılMy benim demek biliyoruz canım o kadar gerisinide halletcem merak etmen😂
Soran+1 yılVaktin var mı bir iki bişey sorcam
+1 yılben ingiliz aksanını çok severim daha kurallara uygun geliyor ama eğer samimi bir aksan istiyorsan amerikan aksanı bence😂
00 Yorumla
+1 yılingiliz en azından belli bir düzeni kalıpları falan var bide öğrendikten sonra gidip amerikanı da öğrenirsin nolucak
00 YorumlaIkisini de öğrenmek isterdim, kişiye göre kullanırdım kaba biriyse amerikan kibar ise ingiltere :D
05 Yorumla
Soran+1 yılamerikalıyla konuşurken 5 kelimenin 4 ü f*ck olsun yeter anlar onlar :D ama ingiliz zulüm olur insana :D
Soran+1 yılterbiyesiz amerikalılar :D
Soran+1 yıl:) :)
Tabikide ingiliz aksani. Amerikan aksanini çok yanlış buluyorum. Resmen ingilizcenin yanlış yorumlanmis hali
00 Yorumla
+1 yılIngiltere'yi tercih ediyorum. Aksanlari her zaman daha hoş gelmiştir bana. Belli bir kısmının tabii.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılGardaş şu soru ikide bir önüme çıkıyo
Cevaplıyım bari ingiltere :)02 Yorumla
Soran+1 yılsalladın mk demi :D
- +1 yıl
aynen mk :)
+1 yılamerikan ingilizcesi. amerika benim için rüyalar ülkesi çünkü.
02 Yorumla- +1 yıl
@IamBarney şimdi her yerde elit ve kaliteli kesimler bulabilirsin. hani senin ilgi alanın kişiliğinde alakalı benimkisi benm kişiliğimle alakalı. ben bilime sanata teknolojiye önem veren biriyim bilimde sanatta amerikaanın ingiltereye göre daha önde olduğunu düşünüyorum ayrıca ekonomik açıdan da amerika daha güçlü. ayrıca dinlediğim çoğu şarkı izlediğim çoğu film amerika yapımı idollerim amerikalı. ve new york chiago gibi şehirler de hoşuma gidiyor. ama ingiltereyi de severim oranın iklimine hastayım tam benlik. dr who skins misfits de beğendiğim oyuncular zaten ingiliz. ben sadece amerikanın benim önümü daha çok açacağını bana daha çok şey katacağını düşünüorum
+1 yılAmerikan İngilizcesiyle söylenmiş şarkılar felan hos aslında ama yanı bilemedm kararsız kaldm :D
01 Yorumla
Soran+1 yılbende çok kararsız kalıyorum :)
Amerikan tabikide amerikan ingilizca dedigin daha sokak ingilizcesi bence
01 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle :)
Amerikan aksanına alışığım açıkcası. İngiliz aksanını zor anlıyorum.
01 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle kardeşim ben ingiliz aksanını öğrenmek istiyorum ama o da zor geliyor işte bide kelimeleri çok yutuyorlar, flower a flov diyolar gerisini yutuyorlar anlamıyorsun
Be quiet kelimesinin söylenişi çok hoş olduğu için ingiltere ingilicçesi 😄
02 Yorumla
Soran+1 yılamerikalılar onuda çok kaba söylüyor bazen filmlerde görüyorum da bir kgwaaayt :D
- Eğitim & Kariyer konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılKüfür ederken amerikan normal konuşmada ingiliz :) İkisindende faydalanmalı :D
02 Yorumla
Soran+1 yıl:) :) good
- +1 yıl
- Eğitim & Kariyer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılamerikan kursuna gitmiştim birazcık. dizilerde falan da ingilizlerin aksanı çıekici bulunur ne alakaysa anlamadım gitti😂
06 Yorumla
Soran+1 yıldaha güzel konuşuyorlar çünkü :)
- +1 yıl
ben sevmiyorum aksanlarını falan kanka ya
Soran+1 yılkanka aksanları güzel bence amerikan aksanına göre
- +1 yıl
cıks kelimeleri yutuyorlar birde i dont care demek yerine i dont ca deyip bırakıyorlar zaten😂
Soran+1 yılsıkıntı orda işte başkan, kelimeleri çok yutuyorlar R harfini söylemiyolar bile, how are you deyince sana bir ingiliz şöyle ses çıkıyor horyu how ı yutuyor are ı yutuyor you yu yutuyor ne diyor bu mk moduna geçiyorsun :D
- +1 yıl
aynen orada yaşamadıkça geliştirmesi zor galiba
+1 yılingilizce ingilizlerindir bilader amerikanlarınki ise şivedir sonradan türemiştir aslında bir nevi irlanda ingilizcesine benzer
00 YorumlaGramer farkı derken?
Amerikan aksanı daha anlaşılır geliyor bana İngilizler tikiler gibi yayıyorlar ağızlarını. Vurasım geliyor.00 Yorumlaİkisinin ayrımı örnekte olduğu gibi olmaz. İki aksana da sahibim. British English daha güzel tabi.
01 Yorumla
Oyle ornekmi olur başkan?
Ayni kelimeleri agizdan yazmaliydin01 Yorumla
Soran+1 yılİdare et işte başkan 😊
Zaten anadolu lisesi dil mezunuysan hem ingiliz ingilizcesi hem amerikan ingilizcesinin karışımı olan ingilizceyi ögreniyorsun
00 YorumlaAmerikan İngilizcesi öğrenmek isterdim. Daha aşinayım
01 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler umarım öğrenirsin :)
+1 yılamerikan. hiçte öyle abarttığın gibi değil sadece dalga geçme amaçlı yazmışsın neyse xperimi alıp gidiyom
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAmerikan daha anlasilir geliyo ingiltere dedigin gibi kelileri yutuyolar anlasilmiyo sarkilarda farkediyo mesela
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen başkan :)
- +1 yıl
😊😊
- Devamını Gör (89)
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar