Yarın finalim var, girmeyip büte bırakmayı düşünüyorum. Bazı okullarda bu mümkün olmuyormuş galiba ve büte kalmak için finale girmek gerekiyormuş. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Finale girmeyen büte girebilir mi?

Yarın finalim var, girmeyip büte bırakmayı düşünüyorum. Bazı okullarda bu mümkün olmuyormuş galiba ve büte kalmak için finale girmek gerekiyormuş. Bilgisi olan yazarsa sevinirim. Finale girmeyen büte girebilir mi?

Doktordan bir rapor al, neden gelemediğin belgeli olsun. Büte girebilirsin diye biliyorum ama okulunu arayıp sorman daha doğru olur ve hocana ayrıca bildir. Bizim hoca vizeye girmeyen biri keyfine girmediği için 0 verdi, bir mazeretin varsa hocası bir şey demez.
Öğrenci dostlarıma selamlar. :) <3 Üniversitede final sınavları baş gösterdi, gözler kan çanağına döndü, stres tavan yaptı. Ama ne yazık ki bazı arkadaşlarımız bu final sınavına giremiyor ya da başarısız oluyor. O zaman ilk akla gelen büt sınavları.

Türkiye üniversitelerinde final sınavına herhangi bir nedenden dolayı giremeyen bir öğrenci arkadaşımız, umutlarını büt sınavına bağlayabilir. Bütünlemeye girme şansı var. Her üniversitenin ve hatta bölümün kendi kural ve yönetmelikleri olabiliyor ama çoğu üniversite bütünleme sınavına girmeye izin verir.
Bazı okullarda sadece belirli derslerin büt sınavı olur. Bazılarında ise tüm derslerin büt sınavı yapılır. Hatta bazı okullarda büt sınavı için ayrı bir ücret ödemek gerek. Gittiğin üniversitenin duyularını takip etmen lazım.
Özetle, final sınavına girmeyen büte girebilir mi sorusuna umarım cevabım yeterli olmuştur. Çoğu üniversite için cevap evet. Sevgiler ve başarılar. <3
Bizim okulda öyle bir prosedür yok, uyanamamıştım bir keresinde. Aklıma geldikçe bakarım. Final -1 yazıyor, girmediğimden mi böyle bir puan verdi bilmiyorum. Girersen de bütte o sorulardan sorabilir. Geçerim, arkadaşlardan toplarım diyorsan o başka..
Cevap
20Cevap
Finale gir en azından soruları gör kalacaksanda ha bu soruları sormuş diye muhakeme edersin en azından.
girebilir diye biliyorum ama yönetmeliğini aç oku derim
Okula ait olanı okudum, bilgi verilmemiş.
finale girmediysen büte girebilirsin. en azından benim zamanımda öyleydi finallere girmeyip büte girerdim.
Tahminimce girilir, büt zaten final yerine geçer sen yine bir araştır
girebilirsin ben çok yaptım öyle... geçtiğim de oldu kaldığım da
Finale girme yeterliliği olan herkes büte girebilir. Yök Yönetmeliği çok net ve okuldan okula değişmez. İster sadece finale ister büte, istersen her ikisine gir. Son girdiğin sınav geçerlidir. istersen ikiye böl yarısına finalde yarısına bütde gir
Girebilir Büt final yerine geçiyor zaten. O yüzden finale girmesen bile doğrudan büte girebilirsin. Hatta yeterince çalışamayanlar finale girmeyip büte de girdiği görülen bir şey.
Hangi üni, onu desene bir
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi.
Eski bir link ama derslere göre değişiyormuş. Bak bakalım bir. smyo.ogu.edu.tr/.../
Ayrıca gayet mantıklı br düşünce. Ben sınavlarımın %80 ine hazırlanırsın. Finalde bunlardan %20 kadarını geçemezdim böylece sınavları final bür şeklinde ikiye bölmüş olur vakit kazanırdım
Okudum daha önce ama net bir düşünce oluşmadı. Teşekkür ederim yine de.
hayır girebilirsin gayet.
Bizde giriliyor finale girmeden bute
Daha bitmedi mi? Hangi okul?
1 senesi var. Eskişehir Osmangazi.
Biliyorum Ankara'dakilerin bittiğini. Bugün son sınavdı işte benim de. Teşekkürler.
Ewladim kafayimi yedin neyi zorluyorsun...
Derken?
Finale girmeyim bute gireyim kafasi sağlıklı bit zihniyet dusuncr degil
Hastayım ve çalışamadım.
Finale gir hicbir sey yapma o zaman.
Çok zekice (!) Neden hiç düşünemedim acaba.
Ünlem koyacağına bilemediğin bir durum için bunu yapacağını düşünürdün.
Parantez içinde ünlemin anlamını bildiğinizden şüpheliyim. Demek istediğim; aklıma elbette geldi. Fakat hastayım ve evden çıkabilecek halim yok.
Ünlem ile ne ifade ettiğini anladım!
Finale girmeyenler genelde büte giremiyor.
Teşekkür ederim.
finale girmeyen bite gireblir
Giremez diye biliyorum haftaya 2 butum var 😂
Bizim okulda girilebiliyordu
git biraz salla çık büte gene girersin
Bence gir soruları gör.
Girersn..
girer
Girerdi degismediyse
Girer bence 😂
girer
Evet.