Dersin başında 15 dk zor oturuyorum. Çok sıkılgan ve hareketli bir yapıya sahibim. Seneye Ygs ve Lys'ye girmeyi düşünüyorum. Telefon ile çok ilgilenen biriyim. Önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBugün bir seminerde bulundum sağolsun hocam ders çalışmak için birkaç öneride bulundu: ders çalışmadan önce çalışacağın ortama guzel hafif koku sıkmak, kendini hic calisacakmis gibi hissetmesen de minimum zaman belirlemek örneğin bugun ders calismak istemiyorum ama söyle bir 15 dakika oturup ders çalışacağım demek ve bunu sureklilik haline getirmek, calismayi periyotlara bölmek örneğin 25 dk çalışma 10 dakika dinlenme böyle böyle günlük 10 periyot mesela. Beynin lombus denen bolgesi surekli haz arayan bolge imiş bu yuzden insan ders calismak yerine surekli cani o anda ne isterse onu yapar. Kisa sureli hazza yönelir hep yani. Bir hesef belirleyip ona yönelik ayarla kendini yani kendine bir plan yaparak başla mesela. Her bireyin çalışma düzeni farklıdır. Kendine en uygun planı sen belirleyebilirsin. Ilk gun fazla zorlama sonra zamanla ders çalışma vakitlerini yavaş yavaş arttır örneğin. Bu da bir yol. Zaten bir hedefin varsa kafana koydun mu beynin ona yönelik çalışır. Bir de ogrenmenin en iyi yolu anlatmaktir demisti. Bu bir arkadasa anlatmak olur, aynaya bile olur :) ogrenme odakli calismalisin sadece ezber degil. Umarım faydali olabilmisimdir :)
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende seneye 3. Kez ygs ye giricem. Bu sefer aklım başıma geldi bütün sosyal medya hesaplarım kapalı hatta uygulamaları telefondan kaldırdım bir haftada alıştım yokluğuna. Sanırım bide sen okuyorsun o yüzden dersi derste öğrenme öğretmenine danışma şansın var. Ben video izliyorum anlamıyorum iyice sıkılıyorum matematiği video bile kurtarmıyor özel ders almaya başlıyorum matematik ve geometriden. Bence çok geç olmadan pişman olmadan kendini sık ve çalış çok değil bir sene. Sosyall medya olmadan da yaşayabiliriz. Veya bir senemizi ygs ve lys için ayırsak hiç bişey kaybetmeyiz. Düşünsene ailen o kadar emek veriyo hiç bişey olamıyorsun. Hedefini yüksek tut ve en önemlisi yapacağına inan.
10 Yorumla
+1 yılTelefon... Aşırı radyasyon beyni ve vücudu hantallaştırır. Çoğu kişi bu sorunu yaşıyor. Çünkü ekrana bakıyor.
Telefonu bilgisayarı ve tvyi bırak. Ders çalışmak istemeyeceksin biliyorum çünkü bunlar beynini hantallaştırdı ve dikkat dağınıklığı bundan kaynaklanır. 2 3 evde boş otur ama ekrana hiç bakma. Mümkünse internetini kapat. Birkaç gün sonra ders çalışmak isteyeceksin. Hemde fena. Kendine şaşıracaksın. Boş zamanlarında sürekli kitap oku. Beyin egzersizi.. Milletin 3 saatte anladığını 1 saatte anlarsın.
Garanti yöntem. Tecrübeyle sabit... 😎32 Yorumla- +1 yıl
2 3 gün*
- +1 yıl
Yaptın mı bari
+1 yılSana bir sır vereyim herkes ders çalışmaktan sıkılır
Ama hayatını çok daha iyi bir yere getirmek, hayalindeki üniversite yaşamına kavuşmak, başarmak, gönlündeki mesleği yapmak vb ideal ve Hedefler için çalışırsan, ama gerçekten bu hedefi ideali ozumseyerek çalışırsan hiç sıkılmazsın hatta keyif bile alırsın.
Bizzat bu durumu yaşadım, 3 yıl boyunca günde 30 dk zor ders çalışan biri iken son bir yıl ortalama 10 saat hatta bazı günler 15 saat çalışabildim,139 Yorumla- +1 yıl
tebrik ederim bnde seneye ygs ye giricem nerden başlıyacagımı şaşırıyorum.
- +1 yıl
@angel_queen abi sen bildiğin psikopatsın ya tamam idealin zevk alıyorsunda yani 15 saat nedir hahaha ben bile en çok zevk aldığım şeyi 15 saat yapamıyorum sdjkhaskas
- +1 yıl
@Sexycancerboy11 ahahahahaa haykırdım 😂😂😂😂😂😂😂
- +1 yıl
- +1 yıl
O yıl biraz psikopatlaştiğım doğrudur :)
- +1 yıl
@Sexycancerboy11 bağırarak güldüm 😂😂😂😂😂
- +1 yıl
İşte hayatın sırrı
- +1 yıl
Üni Boğaziçi idi, şimdi iki ayrı MBA devam ediyor. Bir yandan da girişimcilik yapıyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
95
Cevap
103Cevap
+1 yılHerkesin çalışma düzeni farklı ille 40 dk oturmak zorunda değilsin.15 dk sonra dikkatin başka şeylere kayıyorsa 15 dk güzelce çalış sonra 5 dk ara ver ama sadece 5dk fazlası işe yaramaz. Telefon olayına gelirsem işini bitirip telefonla uğraşmak veya kendine zaman ayırmak kendi adıma konuşayım insani daha mutlu ediyor çünkü onu yapmaya hak kazanmışsın rahatsın sorumluluğun yerine gelmiş kafanda sürekli ders çalışmadım bunu yapmadım diye bir düşünce yok. Bilincinin farkında olursan düzeni yakalayabilirsin.
10 YorumlaTelefonla çok ilgilendiğini söylemişsin, telefondan uzaklaşmak için kendine yasak koyma sakın, yasaklar her zaman daha cazip gelir. Önemli olan telefonda nasıl zaman geçirdiğin. Uygulamaları silerek başlayabilirsin. Birden 3-4 saat kalkmadan çalışmayı düşünme sakın yavaş yavaş zamanı artırarak git. Ve her masaya oturduğun da kendine bir hedef koy. Örnegin 15 dk şu derse çalışacağım de ama sakın hedefe ulaşmadan kalkma. Tutup 1 saat 2 saat hedef koyma, yapamayacağım hedef moralini ve konsantreni bozar. Zamanla 15 dk 30dk olur 30dk 1 saat olur bir bakmışsın sende inek bir öğrenci olmuşsun :))
20 Yorumlaİşe, elindeki telefonu bırakarak başla minik.
Sonra da, ders çalışmayı bir iş olarak değil,
Yeni şeyler öğrenmenin heyecani olarak gör.
Ezbet değil öğrenme, odaklı yaklaş.
Tahminim o ki, fotoğrafik zekalisin.
Bu büyük bir nimet... Ama görerek kaptiklarini muhafaza etmenin yolu, tekrardan ve gayretten geçiyor. Bilesin...70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılder çalışmak iskence idi benim için okumadım orta bir de kendimi okuldan kovdurmak için elimden geleni yaptım ve başardım sonra babamdan bir araba dolusu dayat yedim eziyet olsun diye araba tamircisine verdi çalıştım iş okuldan tatlı idi benim için sora lokantada paketti oldu o daha da iyi vs yüzlerce işlere girdim ticaret bat çık vs şimdi 34 yaşındayım 3 tane bim var 60 odalı bir otelim
not diğer abilerim üni mezunu benim kadar varlıklı değiller ANLADIIIN
okumak ya da okumamak değil kafa çalışıyorsa başka yerlerde şansını dene belki senin işin de ticarettir hmmm10 Yorumla
+1 yıl1 ay boyunca 20 dk calis 5 dk mola ver. 2. Ay 30-5 3. Ay 1 saate - 10 dakika. Süreyi sıkılsan bile mutlaka tamamla zamanla alışırsın ve verimli çalıştığın zamanlarda kendini ödullendir. Cikolata kahve vsvs. Telefonunu gerekirse kapat. Acmak icin üşenecegin icin aklına gelmez.
30 YorumlaBende senin gibiyim. Doktora gittim. Dikkat bozukluğu varmış. Bunun nedeni ise küçükken hiperaktifmişim ve tedavi edilmemiş.15 20 dk ders çalışamıyordum, yerimde duramıyorum, kafamı toplayamıyordum, çıkıp yürüyordum. İşte bana ritalin adında bir ilaç verdi. Çok ağır ve yan etkileri ağır olan bir ilaç. Eczaneden gidip alamazsın. Kırmızı reçeteli, doktor yazabilir ancak. Git bir psikologa aynı sıkıntı ise büyük ihtimal ritalin verir.
10 YorumlaBende oyleyim psikolojik olarak hazir olmadigini ve icini birseylerin sikdigini ya da aklinin baska biryerde oldugundan eminim calisma arkadasi bul kendine kafana uyan seninle konusup arada gulduren birisine ihtiyacin var sahsen ben bunu kendime cok aradim keske cevremdeki insanlari secebilseydim diyorum
10 Yorumla
+1 yılBen lise orencisiyim eskiden ders calismak sıkıcı gelirdi ve calisma kagidi hazirlamak cok sacmaydi benim icin sonra calisma kagidinin faydasini gordum once caliscagim konuyu onemli yerleriyle beraber özet özet yaziyorum sonra yarim saat ara veriyorum bir odaya geciyorum o odada sesli sesli sanki birine oretiyomus gibi kendi cumlelerimi de katarak tekrar yapiyorum (cok ise yarar ders calisrken anlamak daha kolay geliyo bolece ) ve sunu unutma ders calisirken herkes sıkılır bu durumu kabullenmeye bak
10 YorumlaTeknolojıden uzak kal sabretmeyi öğren.. asla işlerini erteleme zamanındaa yap.. eksik konu bırakma simdiden tamamlamaya başla.. eğer bunların hiç birini yapmazsan sene girerim nolcak diyeceksin seneye de olmıcak çünkü yine çalışmazsın o yüzden simdiden baslamazsan isin zor.. çıkabilirsen arkadaşlarınla kampa falan git..
10 YorumlaTelefonunu bir anda bırakmak zor gelecektir. Tavsiyem gününü planlaman ve o gün bitirmen gereken konulara önceki geceden karar ver. Onları saatlere böl , atıyorum yarın 60 soru matematik çözücem , birde şu konuyu bitiricem de sonra onlar bitince telefonunla oynayacagın vaktide belirle böyle böyle düzene koyarsın umarım. Seneye ki sınavına şimdiden başarılar 😊
10 Yorumla
+1 yılHiparektifsin sanırım benim gibi bende seenin gibiyim.:Çaresi yok çünkü beynin başka türlü çalışıyor beyninin yapısı farklı bende öyleyim senin gibi Rİtalin var dikkat eksikligi ve odaklanma ilacı ondan kullanabilirsin yoksa ygs ve lysden kesin düşük alacaksın bu ilacı kulanmazsan
10 Yorumla
+1 yılbende oyleyim, kendini gaza getirebilirsin yok mu yaristigin birileri onlari dusun ama sadece motive olmak icin, ya da senin icin konulari eglenceli kilacak seyler yap, ornegin ezberlemen gereken kelimeler varsa o kelimeleri kullanarak eglenceli hikayeler kur, hem yapman gerekeni yaparsin hem de sikintin biraz olsun azalir. son tavsiyem kenan dogulu ask ile yap dinle :D
10 YorumlaNe istediğini ilerde ne olmak istediğini düşün sonra da git ders çalışmaya kalkmak mı istiyosun kendini zorla. Önemli olan bir şeylerin farkında olmak geçen sene 213 almıştım bu yıl 330 aldım çok üşenirdim ama mecbur kalınca. Mesela renkli kalemlerin olsun sonra bir ajanda olsun ona istediğin gibi günlük planını yaz yani çalışman gereken konuları soru belirle kendine.
10 Yorumla21 gün lazım sana hayvansal içgüdü olarak bende ders çalışmadan suçlu hissederim ya da kilo vermek için sadece 2 ay uraştım 19 kilo verdim sadece sabah ve öğle yemek yedim gece yemedim yediklerinin arasında ekmek pilav şeker yoktu ilk günler dayanamıyordum sonra alışkanlık oldu bıraktığında bile akşamları yemek yiyemiyordum hemen sisyordum. yani 21 gün boyunca düzenli ders çalışırsan çalışmadığım sürece suçlu hisedecğine eminim
11 Yorumla- +1 yıl
evrenin 21 gün kuralı biliyorum bunu :)
Kendine program belirle mesela akşam 20:00-22:00 ders çalış ve 1 dakika bile aksatma birde ders çalışırken konuyu ezberlemek için dinleme merak ederek dinle tarihmi çalışıyorsun hayal et anlatılanı mesela hikaye roman dinliyor gibi dinle şaşır gözünün önüne getir bide sabah 4-5 gibi kalk çalış beyin boş oluyor akılda kalıcı olur renkli kalemlerle not al bide
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTelefondan dolayı sanki sıkılgan ve hareketli. Önce telefonu ve oradaki mobil veri kapatacaksın kendine ödil vereceksin tele bakmasa pasta veya yeni kıyafet alacam. En iyi çözüm anneye veya babaya teli ver. Sen bağımlısın bu yüzden davranışları bu şekilde.
10 YorumlaBende öyleydim zorla okurdum ve mühendis olacağım inşaalah şimdi özlüyorum o günleri sende okuyacaksin canım ve bitirdinde bugünlerini özliceksin... yani zorla oku öyle açik alanda ee bilmiyorum dikatini derse verebiliceyn bir yere git oku alişanadek
00 Yorumladers çalışma kondisyonunu arttırman lazım. şöyleki 5 dk kuralını uygula. Mesela ders çalışmaya başladınya sıkılıp çalışmayı bırakacağın zaman 5 dk daha çalış sonra bırak. her ders çalıştığında ne zman sıkıntıdan çalışamayacak hale gelirsen kendini kasıp 5 dk daha çalış sonra çalışmayı bırak. günden güne kondisyonun artacaktır
10 YorumlaDevrimler çiçekle böcekle değil, silahla kanla yapılır. "Ya telefonla oynamayı biraz azaltırım olur biter" dersen bir yere varamazsın, "Bundan sonra telefon yok!" diyecek ve bir daha eline almayacaksın. Bak o zaman nasıl da oturuyorsun dersin başına.
10 Yorumla
+1 yılLys edebiyat ve cografya adına soyleyebilirim ki ben muzik gibi kaydetmis surekli dinliyordum ve cok faydasini gordum su an hukuk okuyorum. Ama suny da goz ardi etmemende fayda var. Kimse ders calismaktan cok zevk almaz. Kendini zorlayacaksin.
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle hedeflerini belirle nereyi istediğini... Sonra yapmak istediğin neti ve hayallerini.
Renkli kağıtlarla çalışmak çok hoşuma giderdi deneyebilirsin. Bide telefon sana gelecek vaat etmiyor bunu anladığın zaman çalışabilirsin10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Muhakkak bir psikiyatriste gitmeni öneririm.. Bu durumunuz dikkat dağınıklığı ise ilaçla tedavide ciddi tedaviler mevcut. Zira ben oğlumu götürmüştüm. Devletin hastanelerinde bu hizmet var.
20 Yorumla15 dk zor çalışıyorsan 15 dk çalış 1 dk mola ver 16. dk da tekrar başla 4 sefer bunu yap sonra 10 dk ara toplam 8 sefer yap 20 dk ara. Böyle böyle ders+ara+ders şeklinde programını hazırla...
10 YorumlaDers çalışırken mavi kalem kullan aklına daha cabuk yazılır inanmayacaksin ama müzik degilde fön müzikler olur ya ders çalışırken onlardan aç hem eglenirsin hemde ezberleyemediklerini şarki besteler gibi oku. Ders çalışırken tabii cips tatli gibi şeyler yemeyi unutma
10 YorumlaCalisma programi hazirla kendine ona gore calis zamanla alisirsin
40 YorumlaHedef belirlemeden o işler zor yürüyor. Bir şeyleri başarmak istiyorsun ama neyi? İlk önce kendine bu sorunun cevabını verebilmelisin.
20 Yorumla
+1 yılben 15 dk. aralıksız ders çalışınca dünyanın en azimli en başarılı öğrencisi gibi hissediyorum yararım dokunmaz maalesef *-*
20 Yorumla
+1 yılBende telefon ile çok ilgilenen biriydim. Bu sene ygs sınavına girdim. Öncesinde babam telefonumu falan aldı elimden. Sende ver telefonunu. Hayatını kurtarmayacak sonuçta. Başka şeylere konsantre olma. Sadece dersini düşün.
10 Yorumlaöncelikle hedef koy kendine , yarım saat çalış yanına çay kahve , daha sonra bir film falan izle sonra tekrar başla , sonunda ödül olduğu için sıkı çalışırsın kendine ödül koy , çalışmadan ödülü kullanma ;)
10 YorumlaSana şöyle söylüyüm bende ders calısmayı sevmezdim çalısmadım da üni sınavına falan ama girdim şükür her neyse bu dünyaya geliş amacımız bir şeyler başarmak faydalı olmak telefonla vakit öldürmek değil
10 Yorumla
+1 yılne istediğini iyi bilirsen zorlanarak da olsa bir şeyler yapabilirsin. telefon yanında olmasın, diğer şeyler de. muhtemelen hiçbir zaman iyi konsantre olan biri olmayacaksın ama eldekini geliştirebilir ve onunla iyi şeyler yapabilirsin.
10 YorumlaTelefonu odanin dişina birak iraden var calisip basarabilirsin ilginin çeken her şeyi ortadan kaldir ve kendini derse ver
10 Yorumla
+1 yılPsikiyatris ile bu sorunu cozebilirsin.. Kardesimde ayni sorunu yasiyordu psikolojik bir destekle cozulebilr
10 Yorumla
+1 yıl25 dk çalış 5 dk tenefüs ver yöntemini uygula bende senin gibiyim genelde böyle yapıyorum :D konsantrasyon geri geliyo tenefüste :D
10 Yorumla
+1 yıltek çalışma, ders çalışan arkadaşlarınla ortak bir yerde buluşun çalışın. ama gevezelik yapan arkadaşlarınıza aranıza katmayın
10 YorumlaZaten yeterince calismamaktan kaybediyoruz. acaba oflama puflamanin dogru nefes almamizla bir alakasi olabilirmi. bence oturup zorlamaktan ziyade canin istedigi zamanlar calis
10 Yorumla
+1 yılTürkiye sonuncusu olacağını, zor, çileli bir hayat süreceğini düşün.
Tabiki sınav her şey değil. Ancak fırsat varken de değerlendirmek lazım10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılkendine hedef koy şu kadar soru çözmeden şu masadan kalkmak telefona bakmak yok de ve iradeli ol bu konuda da
10 Yorumla Hayatını güzel bir iş ve iyi bir maddiyat içerisinde geçirmek istiyorsan, mecburen kendini bir takım şeylerden soyutlamalısın.
10 Yorumla
+1 yılTelefonu kapat ders calisirken. Kendine saat koy ya da konu bitmeden kalkmicam de arada mola yap ödül ver kendine. Daha profosyonel yarsim istiyosan psikolaga gidip konsantrasyon icin ilac alabilirsin cok etkililermis
10 Yorumla
+1 yılPomodoro teknigini duymadiysan bir arastirim simdiden uygulamaya baslarsan derece bile yapabilirsin istedigin olcude gibime geliyor
10 Yorumla
+1 yılAynı ben aynı. Elime ders kitabı alır almaz direk uykum geliyor pat uyuyorum bende. Vize ve final haftaları anca tutusup calısmak zorunda kalıyorum
10 Yorumla
+1 yılİnsan sevmediği bir şeyi yaparken sıkılır, ya seveceksin ya da ders çalışmayacaksın
#Türkerkeği20 Yorumla
+1 yılDikkatini dağıtacak her türlü şeyi odandan çıkar, kilitli bir dolaba koy ve anahtarını birine ver ya da annene teslim et.
10 YorumlaOnce kendini sikarak her gun 5dk 15 dk atirmalisin. kendlğinden geir gerisi.
10 Yorumla
+1 yılben ders çalışmayı seviyorum ancak çalışmaya başlayamıyorum. ah bir başlasam gerisi kolay :D
10 Yorumla
+1 yıl15 dakika bile oturamayanlar var. 5 dakika olmadan bir ara vereyim sonra çalışırım diyorum gerisi gelmiyor ah
10 Yorumla
+1 yılVallahi ben 3 saat ders çalışıyorum saate bir bakıyorum 15 dakika olmuş onun için yanlış yerde bir cevap ariyosun sallaa Behçet
10 Yorumla
+1 yılSende sorun yok bence. Zira dersler bana da hiç cekici gelmedi
10 Yorumla
+1 yılMümin Sekban herşey seninle basları oku 3 aylık bir hırs strateji kazanmanı saglar
10 Yorumla
+1 yılAyy aynı ben ya hemen sıkılırım bütün gün elimde telefon
10 Yorumla
+1 yılVideo'lu anlatımları izle Youtube'den mutlaka seni sürükleyecek hoccalar vardır
10 Yorumla
+1 yılSosyal ağ denen şeyi hayatından çıkar. Telefonla uğraşmayı kes. Spor yap. Kitap oku düzelirsin.
10 Yorumladers notlarınızı telefona yükleyin, yürür halde telefondan çalışın.
10 Yorumla
+1 yılBendede var dikkat bozukluğu tavsiyesi olan varsa alırım 1 dal 😁
10 YorumlaSıkılgan insan yoktur istemediği bir şeyi zorla yapan insan vardır.
10 Yorumlagarsonluk mesleğinin inceliklerini öğrenmeye başlasan iyi edersin :)
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılValla metroda ders calismak icin 2 kez inip biniyorm :D cok zevkli
61 Yorumla- +1 yıl
Vaybe. Şu yorumu yaparken güzel günler yasiyordum
şarkı dinliyerek çalış..)))) tabi anlıyabilirsen bnde sıkılyorum canım çözüm yok bulan varsa bnada desin
10 Yorumla
+1 yılBen de baya sıkılıyorum ya , çalışmak zorundasın :P
10 Yorumla- Devamını Gör (138)
Devamını Gör(183)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Sıkılgan bir insanım. Ders çalışırken zorlanıyorum. Önerisi olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler