İngiltere'de üniversite okumak çok para gerektirir mi? Görüşleriniz neler?
Evet Çok Para Gerektirir.
Hayır.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
sterlin kullanıyolar bizim paramızın yaklasık 4.5 5 katı daha değerli paraları var. elbette zor. yurtdısı ıcın amerıkaya gıdebılırsen git. bende orayı dusunuyorum ıngıltereye göre daha olanakları fazla çalısma bakımından. ama yınede amerıkada cok zor. ama bunlar dısında polonya macaristan sırbıstan avusturya tarzı orta avrupa ülkelerinde okuyabılırsın daha ucuz oralar buna ukrayna da dahıl kral gibi geçinirsin.
Sağol kardeşim İngiltereyi kafamdan sildim Fransa hakkında düşüncen nedir?
kardeşim öncelıkle yurtdısı hakkında bişe söliyim ögrencı kredısı alırsan kyk türkıyede 400tl alıyosun benım arkadasım kıbrısta okuyo 600tl alıyo, avrupada bu ucret sanırım bu sekılde mesela 600tl kredi gelır sana her ay. tabı geri ödemeli bu burs değil. bu ucret artada bilir 600+ olarak. ama ordada gecınmek ıcın aıleden para gelmesı lazım veya calısmalısın bı sekılde. fransa ögrencılere calısma ıznı var dıye biliyorum. ancak part time calısabılıyosun sanırım onun dısında calısamıyosun. ordada euro kullanıldıgı ıcın onlarında parası degerlı, burdan sana 600tl gelecek orda sana 200euro şeklıne dönusecek, eger eve cıkmak ıstersen o paraya eve cıkman ımkansız. + calıstın dıyelım part tımeden de ne kazanacaksın ki.. yanı demek ıstedıgım zor kardeşim, euro kullanan bı yerde yasarsın ama bu yasayacagın yer fransa değil diye dusunuyorum hayat zor vede fransa almanya gıbı ulkelerde son zamanlarda göcmenlere ve yabancılara karsı aşırı bir düşmanlık var dikkatli ol derim.
Sağol kardeşim Bilgilerin için çok teşekkür ederim Düşündüm ve kararımı verdim Avusturya galiba benim için en iyi yer hem sakin hem doğal bir yer tabiri caizse evler genelde orman gibi yerlerde :) Orayı düşünüyorum ben Hayırlısıyla Ayrıca Dediğine katılıyorum Arkadaşım Almanya'da ve Evini taşlamışlar sanırsam.
Evet malesef butarz olaylar arttı avrupada dikkatli ol. Avusturya güzel bir ülke Macaristana da bak derim Avusturya ya göre daha ucuz hem ikimiz içinde hayırlısı olsun kısmetse bende abd düşünüyorum
İngilterede okullar genelde ücretli olur. Bununda bir tarifesi var.
Mesela bir okul yııllık 10 bin pound. Bu fiyat ingiliz vatandaşları içindir.
İngiltere dışında, EU ülkeleri için bu fiyat 30-50% arasında fazla olarak yansıtılır.
İngiliz ve EU vatandaşı olmayanlar içinse 100% e kadar fazla yansıtılır.
Yani sen eğer Türkiye vatandaşı isen 10bin lik okula 20 bin ödersin.
üniversiteler zaten paralı bide sterline çevirince çok uçuk bir rakam çıkıyor ortaya. Almanya'yı araştırabilirsin illa yurtdışında okumak istersen
Evet. Özele gidiceksin sonuçta. Oranin vatandaşi olmadiğindan pahaliya patlar
Cevap
13Cevap
hayır kardeşim gerektirmez. zaten ingiltereye eğitime giderken sana gideceğin alanla ilgili burs veriliyor. kendi başına okuma diye bir şey yok. ha ben özel okuyacağım diyorsan ayda bir 2000 euroyu gözden çıkarmalısın. o da sigara alkol ve ortam olayın yoksa. uçak masrafları falan onlar da cabası. giderken de gerekli malzemeleri türkiyeden götürürsün. mesela traş takımını buradan al orada çok pahalı ^^ iç çamaşırı falan alınacak fiyat değildir.
Ingiltere çok pahalı hele ki Londra. Sterlin zaten şu an 4.5 civarlarında yani orda su 1 pound diyelim sen o suya 4.5 lira vereceksin okullar falan da bildiğim kadarıyla epey pahalı temel ihtiyaçlarını dahil etmiyorum bile ciddi bir parayı gözden çıkarman lazım
Bildiğim kadarıyla Londra dünyanın en pahalı şehirleriden İngiltere geneli de çok farksız değildir bence Avrupada en pahalı yer bence
Kendi ülkenden pay biç ve yabancı ülkede neden pahalı olmasın diye kendine sor.
Bir arkadaşım erasmus ile gitti 30 bin tl harcadı 6 ayda.
Saraybosna da okuyun derim.
Hem tarih şuuru edinirsiniz hem de Avrupa karşı kıyıda...
fiyatlar sterlin bazında olduğu için bize göre çok pahalı...
Evt gerektirir epeyce pahali biryer arkadasim universiteyi orada okudugundan net bir bilgi vrebilirim bu konuda
oxford 20.000 yıllık sn düşün devlet bide yeni zelanda daha uygun
Kime göre neye göre Türk halkına göre çok fakat zengin elit kısma göre az
cok coook para gerektirir
gittiğin bölgeye göre değişir
Gider çocuk bakarsın orada paranı kazanırsın.
Tabiki, kiralar ates pahasi
A şıkkııııı
Uçuk fiyatlar.
Herhalde çok pahalı.
Evet
gerektirir
Elbette
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar