Sizce ilerisi için iş bulma maaş açısından hangisi daha iyi ve mimarlıkla psikolojiyi ingilizce okumak mı gerekir?
mimarlık
diyetisyenlik
psikoloji
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Diyetisyenlik. Belki inanmazsın ama bundan 2 yıl önce ben de tam olarak bu üç meslek arasında kalmıştım ve çok araştırdım. Mimarlık istiyordum çünkü havası var ama iş imkanları kesinlikle iyi değil ve mimarlara değer verilmiyor ve iş ortamı da iyi değil bence.. Ben şahsen farklı insanlarla çalışmayı isterdim hep. Psikolojiyi de seçmedim çünkü Deniz'de kum üniversitelerde psikoloji öğrencisi.. Kesinlikle geleceğin mesleklerinden değil cidden boğaziçinden bile mezunlar varken neden beni seçsinler dedim kendime ve haklıyım da bence. Diyetisyenlik idealdi çünkü bende bir aralar kiloluydum ve kilo verdim başka insanlara da yardımcı olmak isterim. Bundan ötürü sağlıklı beslenme ile zaten ilgileniyordum ve zevkli bir bölüm. Hastane ortamında çalışmak hayalim. Hergün farklı hastalar için farklı diyet listeleri vs. ve maaşları da iyi ne kadar doğru bilmiyorum ama 3.600₺ den başlıyormuş (psikologlar da aynı maaşı alıyorlar!!) ve beslenme ve diyetetik mezunları da çok ama henüz psikoloji veya mimarlık kadar değil..
Ha bir de mimarlığı seçmeme sebeplerimden biri hem özel hem devlette çalışamıyorsun ama sağlık sektöründe kpss atanamadıysan özel hastanelerde hala çalışabilirsin.
Mimarlar geceleri bile proje çizebilmek için çalışıyorlar, psikologlar daha rahat ama diyetisyenler daha da rahat ben seçim yapmadan konuşmuştum çalışan birkaç kişiyle. Bu yüzünden mimarlığa hayır dedim kaldı psikoloji ve diyetisyenlik.. Mezun sayısı yüzünden ve okuma açısından psikoloji daha zor bu yüzden psikolojiye de hayır dedim ve diyetisyenlik seçtim. Maaşları Nasıl olsa aynı tek fark diyetisyenler gün boyu yorulmuyor. İlerde istersen kendi işini de açabilirsin yanına bir fitness salonu açarsın..
bende diyetisyenliği araştırdığımda diyetisyenler seçme yeni mezunlar işsiz dedi ve konuştuğum başka bir yeni mezun 2000tl civarında maaş alındığını söyledi kpss de atama yok baktım özel hastaneler yeni mezun kadroları dolu ve yeni mezun biri tek başına ofis açamıyomus baya karışık durumlar anlıycagın
Ben konuştuğumda bana çoğu önü açık deri ki öyle ayrıca KPSS'den atama var ama benim hedefim bu değil ben özel'de çalışmak istiyorum. Zaten ofisi hemen açamazsın. Birkaç yıl hastanede çalışırsın sonra açarsın nerde görülmüş yeni mezunun ofis açtığı. Sen bilirsin brnim şahsen 3 yabancı dilim var ortada kalacağımı düşünmüyorum kendini geliştirmelisin seminerlere katılarak vs. ayrıca Medipol üniv. hastanesi mezunları arasından işe alıyor.
şöyle bişey var hastanesi olan okul bile olsa bölüm her sene 60 mezun veriyo mesela medipol diyelim ki 60 en az sayı hastane her sene aldığı kişiyi işten çıkarıp yenisini mi sokucak hangi biri iş bulucak bu acıdan düsünmek lazım her hastanede en fazla 3 diyetisyen var yani en fazla bilmiyorum baya sogudum ben aslında sen 3 yabancı dili nerden nasıl öğrendin
Almanya'da okuyorum mezun olunca İstanbul'da özel hastanede çalışacağım. İki dil ile büyüdüm zaten Almanca ve Türkçe. İngilizceyi okulda öğrendim sonra dizi film izleyerek, kitap okuyarak İngilizceyi geliştirdim ve lise Zaman'ında 3 yıl İspanyolca kursuna gittim. Şahsen işsiz kalacağımı düşünmüyorum
senin avantajın almanyada okuman ve dil bilmen evet ama türkiyede okuyan için daha zor herkes kendini geliştirme derdinde zaten
Psikoloji okumuş biri olarak söylüyorum iş olanağı az eşek gibi çalışmak gerekiyor ki öyle yaptım. Diyetisyenlik seç bence. Geleceğin mesleği günümüzde obezite çoğalıyor malesef.
Üçü de birbiriyle alakalı olsa yine bir bağlantı kuracağım da yok. Para için iş yapma zira o işi sevenler kadar verimli olamayacağın için o kadar para da kazanamazsın.
Mimarlığın ameleliği çok, çevren veya yeteneğin yoksa çok para kazanamazsın. Psikoloji ve diyetisyenlik de kendini geliştirmeye ve çevreye çok bağlı meslekler. Seveceğin başarılı olduğun işlere yönel.
özel üniversitede okuycagım icin burslu olarak %50 gibi ileride maddi acıdan beni tatmin eden meslek olması gerekiyo zaten bana bu 3 meslekte uyuyo yapabilirim cizimim kötü degil psikoloji desen empati yetenegim var dinleyip anlayabiliyorum diyetisyenlik desen cok arastırıyorum hangi besin nedir nasıldır ve zayıfım fizigim diyetisyen gibi güzel anlıycagın
Hmm, dediğim gibi hangisini daha çok seversin onu bulmaya çalış o zaman. Git üniversiteleri gez. Tam da ders çalışma çizim yapma zamanları. Tabi içlerinde mimarlık bir seviye üsttedir. Dünyaya adının yıllar sonra bile hatırlanacağı bir eser bırakmak var ama tabi gör ki kaç mimara kısmet olmuş..
mimarlık evet cok zor diyolar ama mimar denince sanki aurası var bide yeni mezun 1500tl bile olsa iş bulabiliyo diyolar ilanlarda cok mesela yeni mezun ama psikoloji ve diyetisyenlikte her hastane az sayıda alıyo ve iş ilanları mimardan az bilemiyorum
Cevap
3Cevap
çok alakasız meslekler bunlar ya
Zaten sorum alakalı mı diye degildi
psikolojiyi seç paranın neyse
Diyetisyenlik
neden
Aralarında benim için en iyi olanı diğerleri kasıntı biraz diyetisyenlik zevkli bir meslektir
ama iş sıkıntısı varmış
İş için diyorsan psikolok olabilirsin
iş için diyorum tabi peki niye psikoloji
İş imkanı daha yüksek çünkü :)
mimarlıktan daha mı fazla iş ilanlarında daha çok mimar var bilemedim
İş ilanlarına bakma bence iş garantisine bak :)
herkes yaşam koçu diye psikologluk taslayabiliyo o da var ama tam garanti sayılmaz
Sen bilirsin ama mimarlık zordur iyi düşün derim
Mimsr
neden
Zevkli ve guzel
cok zor diyolar o korkutuyo biraz
Psikoloji tabiki
neden
psikoloji
neden
Hiçbiri. :/
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar