Güncellemeler
+1 yıl
Sebebini de söyleyebilir misiniz detay vermeyenler
yeteneğin varsa pazarlama çünkü ürün satmak hizmeti satmak firmaların amacıdır sonucudur sonuca ulaşan kişiler hep tutulur ayrıca pazarlama yapmak için işinde de iyi olmak iyi bilgili olmak zorundasın ve doğal olarak bil ile yetenek birleşirse yükselmek daha güzel ve kolay olur
Cevap
3Cevap
yabancı dil varsa pazarlama
Dış ticaret
Dis ticaret
dış ticaret
Dış ticaret
Merhaba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Dış Ticaret Departmanı
Yurt dışında müşteri bulmak, fuarlara katılmak, gümrükleme ve lojistik işlemlerini geliştirmek vs. gibi işlerle ilgilenirsiniz. Sonuçta ihracat veya ithalat yapacaksınız. Yabancı dil özellikle İngilizceyi iyi düzeyde bilmeniz zorunludur, yoğun olarak yurt dışı seyahatler yaparsınız, eğer üreticileriniz yurt içinde değişik illerdeyse yurt içi seyahatleriniz de yoğun olabilir. Becerikli, prensipli ve iş bitirici bir kişiliğe sahipseniz ön deneyime çok fazla ihtiyacınız yoktur.
Pazarlama Departmanı
Öncelikle bir konuya açıklık getirmek isterim o da pazarlamanın gerçekte ne olduğudur. Türkiye'de maalesef pazarlama, satış veya reklam sanılmaktadır ve (merkezi yurt dışında olanlar hariç) kurumsal şirketlerde dahi bu böyledir. Halbuki gerçek pazarlama strateji departmanı olmalıdır.
Dolayısıyla Türkiye'deki herhangi bir şirketin pazarlama departmanında görev alırsanız ya sizden satış bekleyecekler ya da dijital, sosyal medya, reklam, sponsorluk vs. gibi konularda destek hizmetleri bekleyeceklerdir. Bunlar için derin bir yabancı dil bilgisine gerek yoktur, terminolojiyi bilseniz, jargondan anlasınız yeterli olur. Satışta da reklamda da deneyime gereksinimiz olacaktır yoksa ezilebilirsiniz. Satışta sürekli üzerinizde "hedefi tutturma" baskısı olacaktır, reklamda da sonuçlara bakıp performansınızı ölçecekler. İkisinde de "Bizans Oyunları"na maruz kalabilirsiniz.
Gelelim hangisini tercih ederdim konusuna. Ben olsam tabii ki araştırma, data analizi, hedef kitle tanımı, konumlandırma ve strateji konularıyla ilgilenip pazarlamayı seçerdim çünkü işimi seviyorum.
Başarılar diliyorum.