İntegralde alan hacimden hep zor sorular mı gelir?
İntegral çok iyi anladım ama alan hacimde tıkanıyorum :(
İntegral çok iyi anladım ama alan hacimde tıkanıyorum :(
bak şöyle bir durum var bundan 2-3 yıl once körfez mat 2 soru bankası bitirdim fem' dersanesininkini bitirdim karekök yayınlarının küçük konu anlatım ve soru bakımından konu konu ayrılmış ufak kitapçıklarını bitirdim hani çözdümde çözdüm ayrıca alan ve hacım okadar zor degil diye hatırlıyorum herneyse sınavda hiç bir test kitabında denemelerde olmayan sorular çıkıyor ama lys mat çok önemli çözebildigin kadar soru çöz öncelik trigonometri bilginin sağlam olması lazım gerisi gelir başarılar!!!
alan hacimden kaç soru çıkıyor? :/ trigo türev integral felan seviyorum. Fakat integral alan hacimde tıkandım yani yapamıyorum :/ yapıyorumda çok kolay sorularını. Alan hacim yapamazsam çok mu şey kaybetmiş olurum acaba
Çıkmış sorularda bakarsın 2-3 tane atarlar. İntegralin mantığını anlamadan ösymdeki çıkan 7 sorudan anca 3 tanesini çözersin. Kafadan bir değer verdim 7 olarak. Zaten hız önemli lys matematikte 75 dk 50 soruya bazen yetmiyor. Ne dediğimi sınava girdiğin zaman anlarsın. Konuların mantığını anla her konu için.
İntegralde alan hacimden ben 1 tane geliyor diye biliyodum :( eğer 3 tane gelirse çok yani çalışmam lazım o halde. bende geo bilgisi pek olmadığı için şekillerde tıkanıyorum bazen
alan olarak bilemem de genel olarak integral 5 tane felan cıkar 2 taneside alan olur diye düşünüyorum tabi son seneler hakkında yorum yapamam hatırladıgım kadar söyleyim trigonometri 5 tane log 3 tane karmaşık sayılar 2 limit 3 türev 3 integral 5 gibi devam ediyor ama çok zevkli bunlar degil mi ahah :D
Logaritma karmaşık sayılar felan kolay zaten ama şekilli sorular benim için biraz skıntı oluyo geomtri bilgim pek olmadığı için
Mantığını oturtman önemli. İntegral almak kolay türev almakta kolaydır önemli olan türevin geometrik yorumu ile integral alan-hacim sorularını yapabilmek diğerleri formül koy yerine çıksın zor sorarlar kolay gelmez.
Ya türevin geometrik yorumunu anladım. Fakat integral alan hacim yapamıyorum yani en kolaylarını yapabiliyorum. İntegralde alan hacim yapamasam çok mu şey kaybetmiş olurum :/ kaç soru geliyor alan hacimden biliyomusun?
Benim hedefim 40 net civarlarınd çıkartmak şimdi konularım bitti başa döncem, karekök çözcem. İntegralde alan hacim yapamazsam 40 net çıkartmam zor olmaz sanırım ya :/
mantığınıda kavradım ama şekiller konusunda skıntı oluyo bazen bende
apotemi integral çözdüm. alan hacim hariç :/ karekök çözdükten sonra integralde alan hacim baksam olur mu sizce yoksa şmdi bakmam daha mi mantıklı
Haklısın. 40 üstü değil ama 39 40 civarı yani o aralarda bişey yapmam lazım. Günde 5 saat mat çalışıyorum yapcam inşallah hakkımda hayırlısı olsn ne diyim
Cevap
2Cevap
Pek kasacaklarını sanmam ama elbet zor sorular olacak
bence kolay gayet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar