Aslında para o kadar önemli değil de İstanbul'da okuyorum tusta da ist u kazanmak istiyorum başka sehir istemiyorum ama istanbulun puanları da çok yüksek.
@lichenisback işini hakkıyla yapan hiçbir doktor kötü durumda kalmaz sen merak etme :) özel hastanelerin nasıl işlediğini bir araştır bence prim meselelerini falan :) ve doktor olupta geçim sıkıntısı çeken kimse yok :) tek sorunumuz doktora şiddet sorunu ülkecek maaş değil
Duygusal yerden vurma hiç ve doktor sıkıntı yaşıyor demedim ben. Kimsenin parasında da göz yok ama sen araştır derim ki tus'u kazanıp işe başlayan 5 yıl asistanlık yapar onda ortalama 4-5 bin alır ve uzmanlığa geçince de 20 bine fırlamaz hemen. Neyse daha fazla konuşmayacağım umrumda değil gerisi :)
Ya kalkıp fesatlandığımı falan düşünmüşsündür, ordan bu sonuca varmışsındır ama hiç alakası yok. Ben okuldaki asistanların çektiğini görüyorum. Keşke 20 bin alsalar derim fazlasını hak ediyorlar hatta. Açıklama getireyim de kötü düşünmeyin şimdi.
Genelde öyle algılarlar da o yüzden. Kötü hissettim düşününce. Açıklayayım dedim. Ayrıca görüş sahibi Dokuz eylül demiş. Bende Dokuz eylüldeyim. Güzel gerçekten 👍🏻
Ankara çok kötü. Hacettepe tıp'ta okuyan arkadaşım bile kaçmak istiyordu ordan. Asistanlık yıllarını geçirmek için güzel bir şehir değil bence. İstanbul'u bilmiyorum. Bende orayı istiyorum ama doktorluk durumu konusunda hiç Fikrim yok. İzmir olursa Dokuz eylül'ü tavsiye ederim. Ortamı falan iyi gerçekten. Hocaları asistana sormak lazım ama tatlı görünüyorlar. Bilemiyorum :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
tus'a hazırlananın burada işi ne kesin kalır
benim arkadaşım günde 16 saat çalışıyordu
Ömür törpüsü resmen
evet ya Allah yardımcın olsun çok zor bir sınavmış :/ sen ne zmana girceksin min 1 sene falan hazırlanılması gerekiyor sanırım
Sağol seneye gircem ben de simdiden korku başladı. Nasıl çalışcam o kadar bilmiyorum. Hangi üniden arkadaş?
dokuz eylüldendi :)
İyimiş :)
16 saat olmasa bile hazırlananlar minimum 8 9 saat çalışıyor aklında bulunsun altında çalışanlar kazanamıyor genelde
Hayatımda 6 saati hiç geçemedim :) elimden geleni yapıcam artık hayırlısı..
moral olacaksa eğer arkadaşım işe başlarken başlangıç maaşı 20bindi :)
Baya çokmuş :) hangi alanda ihtisas yapıyo?
Aslında para o kadar önemli değil de İstanbul'da okuyorum tusta da ist u kazanmak istiyorum başka sehir istemiyorum ama istanbulun puanları da çok yüksek.
bence dokuz eylül gayet iyi hem İzmir rahat güzel şehirdir tavsiye ederim :) ya da ege
Arkadaşın baya sallamış. Profesor maaşı 20 bin değil bu ülkede :)
@lichenisback neyin kafasını yaşıyorsun acaba? ameliyat yapan özeldeki doktorlar için normal ücretler bunlar
İzmir de olur aslında tabi izmirin puanları da istanbuldan pek az değil :)
Asistanların 20 bin alması mümkün değil. Özel hastane olduğunu da söylememişsin. Devlette bir profesör 20 bin almıyor )
@lichenisback asistandan bahsetmedim ben hatta okuyordu dedim yeni mezun oldu dedim
Ben Yinede mümkün olduğunu düşünmüyorum hatta eminim ama polemiğe girmeye lüzum yok. Allah daha çok versin :)
@lichenisback polemik yaratma bencede.
koskoca ülkede uzmanlığını yapmış hiçbir doktor 20bin alamıyorsa :) diyecek birşey bulamıyorum böyle bir görüşe :)
İyilik yaramıyor sanada. Gerçeği yazıyorum. Ne halin varsa gör
@lichenisback idare et ;)
Bil de yani :) Hoş sen zaten biliyorsundur maaş durumunu ama birinin gözü boyansın istemedim. Sessiz kalamadım kusura bakma
@lichenisback işini hakkıyla yapan hiçbir doktor kötü durumda kalmaz sen merak etme :) özel hastanelerin nasıl işlediğini bir araştır bence prim meselelerini falan :) ve doktor olupta geçim sıkıntısı çeken kimse yok :) tek sorunumuz doktora şiddet sorunu ülkecek maaş değil
@lichenisback ben biliyorum merak etme ;) sağol :)
Duygusal yerden vurma hiç ve doktor sıkıntı yaşıyor demedim ben. Kimsenin parasında da göz yok ama sen araştır derim ki tus'u kazanıp işe başlayan 5 yıl asistanlık yapar onda ortalama 4-5 bin alır ve uzmanlığa geçince de 20 bine fırlamaz hemen. Neyse daha fazla konuşmayacağım umrumda değil gerisi :)
Total kazançtan bahsetmiyoruz burda. Devletin verdiği maaş 20 bin değil görüş sahibi. O yorumunu şimdi farkettim. Teşekkürler 🙏🏼
@lichenisback sen nerden biliyosun bunları merak ettim?
Okuduğum bölümden, derse giren hocalardan, eş dosttan ve arkadaşlardan biliyorum ;)
@lichenisback hemşirelik mi ;)
Evet :)
@lichenisback anlamıştım zaten :) :)
Nerden?
çevremde çok fazla tanıdığım doktor var senin yaşadığın şehirle alakalı da olabilir bu durum ama izmirde böyle birşey söz konusu bile değil
@lichenisback içgüdü :) :)
Ya kalkıp fesatlandığımı falan düşünmüşsündür, ordan bu sonuca varmışsındır ama hiç alakası yok. Ben okuldaki asistanların çektiğini görüyorum. Keşke 20 bin alsalar derim fazlasını hak ediyorlar hatta. Açıklama getireyim de kötü düşünmeyin şimdi.
@lichenisback yok ne fesatlıgi dedim ya hissettim :)
Genelde öyle algılarlar da o yüzden. Kötü hissettim düşününce. Açıklayayım dedim. Ayrıca görüş sahibi Dokuz eylül demiş. Bende Dokuz eylüldeyim. Güzel gerçekten 👍🏻
@lichenisback yok rahat ol ;)
Öncelikli tercihim İstanbul ama ege de olur yani hayırlısı artık ankaraya gitmem orası kesin denizi olmayan şehir beni çok sıkar.
Ankara çok kötü. Hacettepe tıp'ta okuyan arkadaşım bile kaçmak istiyordu ordan. Asistanlık yıllarını geçirmek için güzel bir şehir değil bence. İstanbul'u bilmiyorum. Bende orayı istiyorum ama doktorluk durumu konusunda hiç
Fikrim yok. İzmir olursa Dokuz eylül'ü tavsiye ederim. Ortamı falan iyi gerçekten. Hocaları asistana sormak lazım ama tatlı görünüyorlar. Bilemiyorum :)
@lichenisback sağol. Hayırlısı artık pek umutlu değilim ama.
Sen daha 4. Sınıfsın anladığım kadarıyla. Seneye hazırlanacağım dediğine göre ve genelde 5. Sınıftan başlandığı için bu çıkarıma vardım.
@lichenisback yanlış varmışsın :)
Seneye hazırlanıcam demedim seneye sınava giricem dedim. 5. Sınıftayım. O yüzden pek umutlu değilim ya :(
Şimdiden başla sende. Kaybettiğin bir şey yok ki :)