Kafalarda deli sorular var dediler, eğitim gurusu olarak geldim hemen. :D
Senin için kısaca yüksekokul ne demek açıklayım.
Yüksekokul ne demek?
Yüksekokul, üniversitelere bağlıdırlar ve lisans eğitimi verirler. Fakültelerden farkı; uygulamalı eğitim amacıyla kurulmuş olmasıdır.
Tabii gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; iş hayatında prestij olarak fakülte eğitiminden faklı değiller. Fakülte ile eşit eğitim, eşit diploma, eşit üniversite, eşit hocalar demektir.
Meslek yüksekokulu ne demek?Bazı insanların kafasında meslek yüksekokulu kavramı ile yüksekokul kavramı karışıyor ve yüksekokullarda sadece 2 yıllık eğitim verildiği yanlış algısına kapılabiliyorlar bu yüzden yüksekokulun ne olduğunu açıkladıktan sonra meslek yüksekokulunun da ne olduğuna değinerek aklında tüm kavramların doğru ve net bir şekilde oturmasını istiyorum.
Meslek yüksekokulu; 2 yıllık (eğer bölümde yabancı dil hazırlık varsa +1 sene daha eklenmeli) mesleğe yönelik önlisans eğitimi verir. Üniversitelere bağlı olan, bağımsız vakıflara bağlı, askeri veya polis okullarına bağlı meslek yüksekokulları olduğunu da belirteyim.
evet... eğer meslek lisesi ise direkt geçebiliyorsun aksi taktirde normal üniversite sınavına giriyorsun 2 yıllık yazabilirsin 4 yıllık dışında o da yüksek okul diye geçer..
nasıl denmez saglık bilimleri yüksekokulu ya da uygulamalı bilimler yüksekokulu diye hiç mi duymadınız meslek yüksekokuluyla normal yüksekokul çok farklı yüksekokulla fakültenin farkı akademisyen ögretim görevlisi sayısıyla alakalı ikiside 4 yıllık
@namazvedua038 Kullandığınız kelimelere dikkat edin sadece bir an kafam karıştı hepsi bu her insanda olabilir sonra da hatamı anladım.. Ayrıca sadece burada verilen cevaplarla hayati karar alacak kadar kimse cahil olamaz ;)))
@namazvedua038 Haddini aşma hukuk okuman terbiyeni etkilememiş.. Münakaşaya girmeye değmez senin nasıl gördüğünde pek önemli değil şahsen bilip bilmeden sırf hukuk okuyorsun diye burnunun üzerinden yazışma.
Yüksekokul genellikle 2 yıllık diye algılanır ancak orada ciddi bir fark var. Bu konuda üniversiteden önce baya araştırma yapmıştım, sana da bilgi verebilirim.
Yüksekokul nedir?
yüksekokul
Yüksekokullar 2 yıllık ve 4 yıllık olabilir. Bunlar, mesleğe yönelik, uygulamalı eğitim verirler ve üst düzey çalışabilecek, teknik bilgisi olan, işe girişebilecek ve üretimde çalışabilecek eleman yetiştirmeyi hedefler. 2 yıllık olanlara, meslek yüksek okulu da denir; önlisans da. 4 yıllık olanlar ise yüksekokul olarak geçer; lisans değerinde sayılır.
Yüksekokul ne demek? Fakülte ile yüksekokul farkı nedir?
Burada fakültelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olanla, yüksekokuldan mezun olan arasında diploma açısından bir fark yoktur. Yüksekokullar, meslek elemanı yetiştirirler. Fakülteler ise, eğitim ve öğretimin yanında bilimsel deneyler yapan, yayınlar çıkartan, akademik eğitim vermeye odaklanmış eğitim kurumlarıdır. Fakültelerin açılması daha zordur çünkü birçok şartı vardır ancak yüksekokullar daha çok açılır çünkü çalışacak iş gücü yetiştirir.
kardeşim meslek yüksek okulu 2 yıllıktır ve meslek lisesinden sınavsız geçişi şeklinde yapabilirsin..
yüksek okul ise 4 yıllıktır , fakultelerden tek farkı yüksek okullarda bölümlerin daha kolay açılıyor olmasıdır.. örneğin bir fakultenin açılabilmesi için yökün bazı zorunluk şartları var bunları yerine getirmekte bir hayli zor olduğu için yüksek okullar daha çabuk açılıyor..
ancak ülkemizde cahil kesim epey olduğu için bilmiş bilmiş konuşurlar ve bir çok işletmeci yüksek okulları 2 yıllık olarak algılayacak kapasitedeki insanlar oldukları için ileride bunu izah etmen biraz sıkıntı yaşayabilirsin ( büyük şirketlerde bu sorun olmaz onlar cv bakar zaten) ve genelde ikdisat , maliye vs. gibi ikdisadi idari bilimler bölümlerinden mezunsan birz sıkıntı yaşarsın diplomanda ''yüksekokul'' ibaresinin yazıyor olması.
En İyi Cevaplar