+1 yılTorpilsizde girersin hava var deniz var ama benden sana tavsiye cokk pisman olursun girdikten sonra ozgur iradeni bedenini zihniyetini hayatini herseyi kuruma veriyosun evcil hayvan gibi oluyosun ne derlerse onu yapiyosun gel diyolar geliyosun git diyolar gidiyosun izine cikmicaksn diyolar cikmiyosun onlarda sana sadece kalacak yer ve aş veriyolar tipki kolelik zamanindaki kolelere sahiplenirinin verdigi gibi bence tekrardan dusun tasin olmak istiyo musun hala
13 Yorumla
Soran+1 yılBen çocukluğumdan beridir bu mesleği hayal ettim. Ama şöyle bişey söyliyim ben onları seçerim ama onlar beni seçmez. Görende Harvard'da öğrenci alıyolar zanneder. Senin söylediklerine bakarak torpil yaptırarak bir kurumun kölesi oluyolar ozaman? Bilemiyorum. Ben bu meslekten başka bişey düşünmedim ve şimdi almayacaklarını bilmek beni derinden etkiliyo.
- +1 yıl
Sansini dene torpil felan yok mulakatlarda istekli oldugunu goster zaten sadece ona bakiyolar, spor testlerini felanda yuksek yapsrsan hic bir engel yok icin rahat olsun yani
Soran+1 yılUmarım dediğin gibi olurda girebilirim. Cidden çok istiyorum. umarım bunu görürler ve bir şans tanırlar.
En İyi Cevaplar
+1 yılAskerlik erkek işidir kadınlar da yapar ama bence onlara yakışmıyor öyle sert tavırlar sergilemek.
125 Yorumla
Soran+1 yılAskerlerlik erkek işidir. Evet. Kadınlara onları komuta etmek yakışır. Zaten "kadın er" söz konusu değil. Askerlikten kastının bütün rütbeler olduğunu biliyorum ama yinede benim böyle bir şansım olsaydı bu cinsiyetçi yaklaşımı kökünden kurutmak için elimden geleni yapardım. İyi bir subay olmak için uğraşırdım.
- +1 yıl
Cinsiyetçi yaklaşım değil bizim bu yaptığımız Dünyada toplasan belki de onlarca yüzlerce milyonluk erkek asker varken belki de topu topu 500 bin kadın asker anca vardır üstelik de o diğer askerler bizimkiler gibi ahlaklı ve kadına saygılı değiller. Ve bu ortamlarda o azgın güruh arasında kadınların bulunupta sert ve erkeksi tavırlar sergilemelerini ben hiç hoş bulmuyorum bir kere onlara göre bir iş değil. Yönetmek diyorsun da askerde rütbe olayı olmasa hiç bir erkeğe hükmedemezsiniz çünkü orada sertlik işler. Emir gelir demiri keser ne kadar sert o kadar iyidir. Ayrıca o kadar yer varken neden askeriye? Askeriye ya da ordu kadının işi değildir ki. Orada ordular insanüstü bir çabayla ve şiddetle çatışıyorlar yanlış anlamada en ufak hataya tahammül edilemeyecek bir yer varsa orasıdır. Üstelik bu kadınların yüklenebileceği bir durum değil.
Soran+1 yılErkeksi tavırları mı? Bence siz erkeklerin düşüncesi kadınların, sizin o çok isteyipte ulaşamadığınız rütbelere ulaşıp subay olmalarıdır. Sizin gibiler kadınları ezdiği için komuta edilmek size hoş gelmeyebilir. Ayrıca rütbe olayıda nasıl sığ bir düşüncedir anlamıyorum. Askeriyede rütbenin olmasının amacı o zaten. Senden zayıf bir "erkek" komutan olsa bile sırf emir verdiği için dövecek halin yok. Hangi yüzyılda yaşıyoruzda sen kadından asker olmaz görüşünü benimsiyosun. Komutanlık sadece fizik, güç işi değildir. Her bölüme ayrı subay var zaten. Eğitim için ayrı, düşünce için ayrı veya savaşmak için ayrı. Sen hiç dağda çatışan kadın komutan gördün mü? Bence sen bu sığ düşüncelerini bir süzgeçten geçir derim.
- +1 yıl
Tamam sen haklısın. Olayı kadın erkek bilmemnesine dönüştürmene şaşırmadım zaten. Sen şimdide dersin ki kadınlardan pek ala peygamber olur. Olmuyor işte. Askerlik gibi zor bir yönetimi ki yerine göre devlet yönetiminden bile zor bir vazifedir ama anlayana tabi. Öyle yüzlerce korumayla miting meydanlarında esip gürlemekten erkeklere söz geçirmekten bahsetmiyorum. Cehennem ocaklarında sayısız bombanın kurşunun arasında sayısız düşmanla savaşırken sayısız askerin canı malı vatanındaki bütün insanın canı malı namusu dini etnik kimliği her şeyi devletin ağırlığı bekası kısacası var olan her şeyi korumak için bu tahammül edilemez baskıyı bir kadının yüklenebilmesi mümkünatı olmayan bir durum. Feministliği bir kenara bırak da size yakışanları yapın sırf erkeklerle sidik yarıştırmak için iş yapmayın. Bir kere kadın erkek eşit değildir öyle olsaydı. Kadın ve erkek diye iki aynı sınıf olmazdı. Üstelik bu iki sınıf kendi aralarında bile aynı değilken bu genellemeyi yapmak akıl karı değil.
Soran+1 yılAkıl karı olmayan bişey varsa o da hala aynı düşünceyi "ben daha iyi bilirim" yönüyle dile getirmen. ben zaten kadın erkek eşittir demiyorum ama senin kast ettiğin yönde. evet belli kuvvet farkları var ama sen hala anlamamakta ısrar ettiğin için asla anlayamayacaksın zaten. sadece kadınları fazla hafife alıyosun. kuvvet farkı var evet. sizin fiziksel kuvvetiniz bizimse beyinsel kuvvetimiz vardır. siz kadınları o kadar hor görmeye alışmışsınız ki beyinlerinin olabileceğini unutmuşsunuz galiba. ayrıca daha öncede söylediğim gibi her subayın farklı bir görevi var. ve yine daha önce de söylediğim gibi sen dağda çatışan kadın asker gördün mü? ve ayrıca her şey senin söylediğin gibi olsaydı "kadın erler" mevcut olurdu bu ülkede. kadınların "zekası" olduğu için erkekleri komuta etmek kadınlara yakışır zaten. kabul etsende etmesende bu böyle. senin ne söylediğin kimsenin umurunda değil. beni feminist kıvama getiren sensin bu arada. erkekçiliği bıraksaydın bende bu kadar feminist konuşmazdım.
Soran+1 yılkadın erkek bilmemnesine dönüştürenin, benim bu soruya yorumunu kadın erkek bilmenesi ile dile getirdiği için benimde kadınlarında iyi askerler olabileceğini savunmamdır. herşeyi başka bir şeye çekme huyun süpermiş. ayrıca kadın peygamber olmasın zaten. ayrıca söylediğin o kadar komik ki esip gürleyip erkelere söz geçirenler de erkekler oluyo genellikle. erkeklerin size söz geçirmesi kadınların söz geçirmesinden daha makul geliyo galiba. ammada büyüttün ya demekki bu kadar zor geliyo bu ülkede kadınların erkeklere emir vermesi. ya ne diyim, yosun tutmuş beynini başka şeylere yor bence. hatta başka şeylere bile yorma. kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz te allahım ya.
Soran+1 yılherşey fizikle kuvvetle olsaydı Atatürk bu ülkeyi alevlerin arasından biraz zor çıkarırdı. bu da aklının bir köşesinde bulunsun. aptal kadınlar olabileceği gibi zeki kadınlarda vardır. gerektiğinde bu ülkeyi yönetecek zekada hem de. tıpkı erkeklerde de olduğu gibi.
- +1 yıl
Hala askerliğin zeka ile ve kadınların askerliği yapamamasının erkeklerin daha kaslı ve fiziksel açıdan daha güçlü olmasına yüzünden kadınların askerlik yapamayacağını söylediğimi sanıyorsun ya asıl aptallığında burada başlıyor zaten. O kadar canımsın ki askerlik gibi bir olayı Atatürk' ü de katarak ve günümüz şartlarını ortaya koyarak askerliğin zeka ile bu yüzden de kadınların erkeklere rahatlıkla hükmedebileceğine kanaat getiriyorsun ya en büyük zayıflığın ve acizliğin de burada başlıyor. Ayrıca kadın ve erkek zekasını kıyaslayacak olursak örneklerle bunu da açıklamaya kalkarsak cinsiyetçi yaklaşımları da içerisine katarsak erkeğin zekasını ve kadının zekasını ortaya koyduğumuz zaman utancından yerin dibine girersin. Ayrıca senin zeka olarak tanımladığın kadınların kendini erkekler üzerinde kullanarak erkeğe hükmetmesini zeka olarak algılıyorsan bu bizim size olan saygımız ve ahlakımızdan ibaret. Zeka denilen kavramı bu kadar yerlere çekme.
- +1 yıl
Ayrıca kadınlar kendi istekleri haricinde bizim ülkemizde askerlik yapmıyorlar. İsrail de erkekler yatar kadınlara zorunlu askerlik var. ABD' de kadın askerlerin sayısı hat safhada ve alayı ortamların kaşarı. Yani bu iş sadece zeka ile olmuyor cinsiyetçi davranan arkadaşım. Zeka ile olacak olsaydı Kanuni Sultan Süleyman' ın (Atatürk yanında yeni doğmuş bebe kalır) ki kendisi Tarihin en büyük komutanlarındandır onun hanımı ki öyle bir Komutana Öyle bir hanım Mekanları cennet olsun. Kadınlar devleti yönettikleri zaman ki burada kadın devleti yönetemez demiyorum sen salak anlamayacaksın. Orduyu yönetememelerinden dolayı Osmanlı Devleti ne büyük yaralar almıştır durum ortada.
- +1 yıl
Son olarak Atatürk' ü örnek gösteriyorsun da bu millete Atatürk ve soysuz arkadaşı İsmet' ten daha büyük zarar veren insanlar yoktur.
Soran+1 yılkadınların komutanlığını erkeklere hükmetmek olarak algılayan birisinin benim aptallığımı sorgulaması kendi aptallığından mıdır acaba? sen kim oluyosunda bir kadının neyi yapabilip yapamayacağına karar veriyosun. yok baskıyı bir kadının yüklenebilmesi mümkün değil yok bilmem ne. demekki yapabiliyolarki kadın asker alımı oluyo. senin gibi üstün bir zekayı görmezden gelip nasıl kadınları komutan yaparlar değil mi? kendini ve cinsiyeti ne kadar üstün görüyosun öyle. ayrıca bir kadına neyin yakışıp yakışmayacağına ne zamandan beridir sen karar veriyosun pardonda? çarşafmıdır kadınlara yakışan? ayrıca komutanlığı erkeklerle sidik yarıştırmak içinmi istiyoruz zannediyosun? yazık sana. ülkesini savunmak isteyen bir kadının erkeklerle sidik yarıştırmasını düşünecek kadar bencilsiniz o halde. dünya siz ve sizin cinsiyetiniz etrafınızda dönmüyo bil yani. kadınlar komutanlığı bile erkekleri ezmek için yapıyo algısına sahip bir insana ne anlatmaya çalışıyosam artık.
Soran+1 yıl"Ayrıca senin zeka olarak tanımladığın kadınların kendini erkekler üzerinde kullanarak erkeğe hükmetmesini zeka olarak algılıyorsan bu bizim size olan saygımız ve ahlakımızdan ibaret" bu nasıl bir düşüncedir ya. o saygı senin ahlakın değil canım Atatürk'ün ahlakı :D bence ben öyle anlamamışım da sen öyle anlamışsın zeka kavramını. özelliklede kadınların zekasının bu yönde çalıştığını düşünecek kadarda embesilsin :D canım benim komutanlık kendi askerine hükmetmek değil, bişeyleri düşünerek olası savaşlarda veya terör gibi durumlarda "beynini kullanarak" düşmanı altetmek için savaş stratejileri geliştirip askerini ona göre yönlendirmektir :D bu yüzden komutanlık birazda zeka işidir diyorum ya :D aptal subay söz konusu değil zaten. komutanlığı ne zannediyosun sen :D pardon kadınlar komutanlığı erkeklere hükmetmek için yapıyodu doğru ya :D zeka seviyen kendini belli ediyo :D bence asıl, Atatürk gibi birini gömen kişinin zeka kavramını yerlere çekmemesi gerek.+++
Soran+1 yıl+++Ayrıca sen kimi kiminle kıyaslıyosun? ABD ve Türkiye. güldürme beni :D o kaşar dediğin insanların teknolojisine ve "zeka" seviyesine bir bak isterim. gerçi senin için zeka önemsizdi değilmi önemli olan milletin namusuydu. sizin aklınız kadınların komutan olmaması gerektiğinden ya da edepli olması gerektiğinden başka bişeye çalışmadığı için bu durumdayız. oralarda, cinsiyetçiliğe yorduğun kafayı ülkemizi nasıl daha iyi koruruz veya nasıl katkıda bulunuruz gibi konulara kafa yoruyolar. senin gibi kadın komutan olmaz derdinde değiller. Senin gibi insanlar var olduğu sürece bu ülkeden baltaya sap olmaz. yazık. İsrailinde şirketleri malumun. yiğidi öldür hakkını yeme demişler. sen israilede atıp tutacağın için özlü sözlerimizden birisini kullanıyım dedim. benim israilin şirketleri iyi demem israili savunduğum anlamına gelmiyo onuda söyleyimde saçma sapan konuşma. Herşey zekayla olmuyo nasıl bir cümledir kadınların zeki olmasını bile hazmedemeyen arkadaş :D+++
Soran+1 yıl+++o nasıl bir cinsiyetçiliktir sırf kendi cinsiyetini savunmak için herşey zekayla olmuyo diyosun. tamam aptal olduğunu biliyoruz :D bide bana askerlik fizikle güçle oluyo diye algıladığım için beni aptallıkla suçluyosun :D tamam fizikle güçle olmuyo, zekayla olmuyo. neyle oluyo bu askerlik denen illet? :D kendi cümlelerin bile kendinle çatışırken bence susmalısın :D sen bu embesillikle fazla bile yaşamışsın ne diyim :D Evet bu ülkeye Atatürk öyle kötü bişey yaptıki sizin gibi embesillerin konuşma özgürlüğünü verdi. Ayrıca Atatürk zekasını kullanarak askerlerinemi hükmetmiş yoksa ülkesinimi kurtarmış? ya aptallığın bu kadarıda zarar ya. Kanuni'nin nasıl bir komutan olduğunuda senden öğrenecek değilim. Ayrıca kanuni'yi bu kadar övüpte bu kadar yerin dibine sokamazdın. Kanuni madem bu kadar muhteşem bir komutandı nasıl karısının sözünden çıkmayıp devleti batırmış ozaman? o kadın kendi menfaatleri için, oğlunun tahta çıkması için kullanmış zekasını ve kanuniyi etkisi altına almış.+++
Soran+1 yıl+++ama onunla aramıztaki tek fark menfaat canım. sen yine bişeyleri yanlış anlayıp yanlış yere salladın. ayrıca bizi kıyasladığın kişiler hep yabancılar. tarihte baktığımızda erkeğin zekası kadınınkini ezip geçer bilmem ne. o savunduğun erkek zekası dünyayı değiştiren icatlar hep yabancılardan çıkma. o yerin dibine sokmaktan geri kalmadığın yabancılar. Kaldıki kadınların konuşma hakkı olmadığı yerde zekasını nasıl göstermesini bekliyosun? zaten kadınların konuşması bile seni rahatsız ediyoken kime ne söylüyorum ben? ve ayrıca bende "kadınlar devleti yönetebilir" demiyorum gerektiğinde devleti yönetecek zekaya sahipler bu kadar hor görme diyorum. zaten dediğim tek şey "kadınlarda iyi komutan olabilir" di. komutan olmalarından kastımda sıradan bir komutan ben ordunun başına geçsinler erkeklerin alayına hükmetsin gibi bişey söylemiyorum. öyle cinsiyetçisinki KHO'na alınan 8 kız öğrenciyi bile çekemiyosun.+++
Soran+1 yıl+++bana cinsiyetçi demeden önce neleri savunduğuna bir bak. Atatürk kadınların özgürlüğünu verdi diye bu kadar tantana yapmana gerek yoktu. Onun yapmaya çalıştığı tek şey batı gibi bir süpergüç devleti olmamızı sağlamaya çalışmasıydı. ilimin, bilimin yolundan gitmesiydi. O da inşallah la maşallah la olmuyo. günümüzden bir örnek veriyim sure okunmuş fasulyeye tübitak birincilik verirken İlayda Şamilgil in beğenmediği projesi dünya birincisi oldu. ayrıca kız nasa'nın projesine dahil edildi. aa ne tesadüf kız birincimiz varmış değil mi? ama kendi ülkemizde birinci olamadı başka ülkelerde oldu. kızın kıymetini bu ülkede bilen olmadı. sizin gibi embesiller sayesinde. siz bu kafayla giderseniz ABD daha çoook bilim insanımızı elimizden alır. ayrıca o övündüğümüz Aziz Sancar yabancı ülkelerde aldığı eğitimle nobel ödülü aldı. o gömdüğün kadın askerlerine "kaşar" dediğin ülkede aldığı eğitimle. bu ülkenin kadınlarından bişey olurda embesil erkek topluluğundan bişey olmaz.+++
Soran+1 yıl+++zaten bişey olan kısmınında görüşleri malumun. kadın onu yapamaz kadın bunu yapamaz diye dolaşmıyolar ortalıkta. ya sizin gibi insanlar yüzünden bu ülkeden hiç bişey olmayacak ona üzülüyorum. cinsiyetçi olan kim burada? kadınlar onu yapamaz bunu yapamaz diyen birimi yoksa kadınlarında bişeyleri yapabileceğini savunan birimi? sana acımaktan başka bişey yapamıyorum. herşey zekayla olmuyo diyen birinin bana aptal demesi :D yazık. keşke Atatürk bu ülkeyi kurtarmasaydıda sizin gibi embesiller var olmasaydı. ben Atatürk'ü savunan birisiysem cinsiyetçi değilimdir üstelik kadınların özgürlüğünü bir "erkek" verdiyse onu savunmak benim boynumun borcudur. ama sen o çok övündüğün padişahların karılarını bile hor görüyosan senin düşüncende bir sıkıntı vardır. lütfen bu kadar aptal olmayın.
- +1 yıl
Ne yazmışsın be bu kadar altta kalmamak için bu kadar çaba harcayan bir seni gördüm. Şu anda vaktimi seninle harcayamam bir ara okurum yazdıklarını ona göre de cevap alırsın.
Soran+1 yılAltta kalmamak için değil birşeyleri benim dile getirmem gerekiyodu okumasanda olur zaten o yosun tutmuş beyninin algılayabileceğini zannetmiyorum 😄 Bana kendi aptallığını görmezden gelip bana aptal damgası yapıştıran birisinin ne denli salak olduğunu altta kalmamak için değil bu kadarını bile okumaya aciz bir insanın aptallığını dile getirmemdi. Belkide bişeyleri okumadığın için beynin yosun tutmuştur bilemem ama senin beyin ölümün çoktan gerçekleşmiş 😄😄 sana saçma hayatında mantık diliyorum 😄😄 ayrıca ne cevap yazarsan yaz ben diyeceğimi dedim ok? 😄
- +1 yıl
Ok. Aferin sen kazandın. Yazık. Sidik yarıştırmanın bu kadarı.
Soran+1 yılSidik yarıştırmak? 😄😄 hala hiç bir b*k anlamamışsın 😄😄 şaşırmadım neden acaba 😄 Kişi karşısındakini kendinden bilirmiş 😄
- +1 yıl
seninle atışmak ve senin gibi birisine üstelik hastalık saçan söylemlerine ve kullandığın emojilere üstelik bu emojilerin yoğunluğuna bakarakda ne yaptığın gayet aşikar. Bu nedenle de senin yazdıkların zerre kadar önemli değil.
Soran+1 yılönemli değilse yazmazsın kardeşim :D :D beni ne kadar çok güldüğünün farkında değilsin o kadar :D ahahahhahaha :D
- +1 yıl
Kadın işi ve erkek işi diye bir şey yoktur. Vatanını korumanın cinsiyetle ilgisi yoktur. Kadın alımı az olduğundan asker olan kadınlar az. Sert olmak yakışmıyor kısmına gelirsek kadınlara her şey yakışıyor, siz yakıştırmasanız da. Kadınların yüklenebileceği bir durum olmadaydı kadın asker alımı olmazdı. Fikirlerinizi kendinize saklayın. Ve feministlik kadınların erkeklerle hukuken eşit olması gerektiğini savunur, feministliği sosyal medyada öğrenmiş birini ciddiye almayacağım. Ve subaylık güç değil, zeka gerektirir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
+1 yıltorpilmi :D guldurme benı torpilin işlemiyeceği tek ye tsk dır.
01 Yorumla
Soran+1 yılKomutan kızları bu kadar rahat giripte her hangi bir özelliği bulunmayan bir kızı eften püften sebeplerle elemeleri ne o zaman? Ayrıca suratında kocaman benle KHO'na alınan öğrenciler gördüm. Elemek bu kadar kolaysa onları neden elemiyolar ozaman?
+1 yılAyn torpil gerekiyo
14 Yorumla
Soran+1 yılÇocukluk hayalimi torpilliler yaşayacak desene
- +1 yıl
Boyun fızıgın ıyıyse galıba sınavla alıyolar sınava ıyı calıs yuksek al dene en azından belki hayalin gerceklesır
Soran+1 yılPek sanmıyorum ama yinede şansımı deneyeceğim tabikide.. Ama şansım 1000 de 4. Yani imkansız.
- +1 yıl
Hayırlısı neyse o olur uzme kendını belki seno daha mutlu edecek bir işin olur
+1 yılTorpilsiz çok zor.
13 Yorumla
Soran+1 yılCidden alınanlar torpilli gibi geliyo bana
- +1 yıl
Sonra çıksın biri bu ülkede adalet var desin suratına tükürecem !
Soran+1 yılİlerde sıra bu vatanı savunmaya geldiğinde bu torpillilerin bizi komuta edeceğini bilmek içler acısı.
ben torpilsiz girdim hiçde düşündüğün gibi değil
01 Yorumla- +1 yıl
kho mu kazandın mı
Olabilir tabii ki. Hem de çok güzel olur.
00 Yorumla
+1 yılDenedin mi canım yapabildin mii
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasın 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılKeşke söylediğin kadar basit olsaydı. O kadar çok isterdim ki.
- +1 yıl
Hayırlısı olsun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler