Bu konudan anlayan birileri yardımcı olabilir mi? ales olunca tam olarak ne oluyor onu bile bilmiyorum birileri ales e gir kpss zor , birileri kpss ye gir diyor ne yapmalıyım lütfen yardım edin :(
Bölüm iktisat
Bölüm iktisat
İkisine de gir. Zaten bu sene ard arda sınavlar. İkisine de çalışmış olursun. ALES sınavı yüksek lisans yapmak için gerekli bir sınavdır. Her sınav gibi kpss de zordur ama çalıştıktan sonra o kadar da zor değildir. İnsanların her dediğine bakma sen :)
peki yüksek lisans yaparken okuldan çalışma gibi bir durum filan var mı malum ismi personel seçme... yüksek lisan yapınca filan ne oluyor okulda kalma ihtimali mi oluyor :( off nye bir şey bilmyorum yardımcı olursan çok sevinirim
Benimde pek bir şey bildiğim söylenemez. :) Yüksek lisans yaparken çalışma olmuyor sanırım. Yüksek lisans bittikten sonra herhangi bir üniversite de hoca olarak kalıyorsun. Tabi bunun aşamaları var. Genelde ilk basamak araştırma görevlisi oluyordu hatırladığım kadarıyla. Zamanşa ilerleyerek yükseliyorsun. Senin bölümün iktisat belki farklı alanlara da kayabilirsin, araştırmak gerek. Danışman hocanla da bir görüş istersen, gerekli bilgiyi verecektir.
saolasın
Ales yuksek lisans doktora dusunuyorsan ya da universitede akademik personel olmak istiyorsan elinde bulunmasi gereken bir sinav , kpss direk devlet atamasi icin kullanilan puandir
Ales I dene ortalaman yüksekse
Cevap
0Cevap
Kpss çalış zaten ales hemen hemen kpss ile aynı konular. hatta kpss daha zor diye duydum. ikisine de gir
kpss agir ama kna calis
Alese bence
neden?
Yuksek lisansini yap her zaman daha iyi
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar