Ankara siyasal
bu okul nasildir iyi mi arkadaslar bilen var mi?
bu okul nasildir iyi mi arkadaslar bilen var mi?
Ben Ankara Siyasal öğrencisiyim. Siyaset Bilimini kesinlikle tavsiye ederim. Bunun yanında uluslararası ilişkiler çok güzel. Ben Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi okuyorum. Okuduğum bölümden çok memnunum
.
Siyaset bilimi (Dikkat! Siyasal için demiyorum) için bazı iş olanakları bir bak :
Kaymakamlık, mülki idare amirlikleri,
İdare mahkemeleri ve bölge idare mahkemelerinde idari hakimlik,
Bakanlıklarda uzmanlık, müfettişlik, danışmanlık,
Polislik, komiser yardımcılığı, komiser ve emniyet teşkilatında diğer uzmanlık görevleri,
KİT’ler ile yatırımcı kuruluşlarda orta ve üst kademe yöneticilik, uzmanlık ve müfettişlik,
Teftiş kurullarında müfettişlik, uzmanlık ve yöneticilik,
Danıştay ve Sayıştay’da denetçi ve uzmanlık,
Dış İşleri Bakanlığı’nda meslek memurluğu ve idari memurluk,
İçişleri Bakanlığı’nda İl Planlama ve Koordinasyon Uzmanlığı,
Rekabet Kurulu, Telekom Üst Kurulu gibi üst (düzenleyici) kuruluşlarda uzmanlık ve denetçilik,
Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, TUİK/DİE gibi kuruluşlarda müfettişlik ve uzmanlık,
Tüm kamu ve özel bankalar ile özel sektör kuruluşlarında ve çok uluslu şirketlerde yöneticilik, müfettişlik ve uzmanlık
Bunlara artı olarak aktif siyasette de yer alınabilinir.
Bu arada hukuk mezunu siyasalcının işini zaten yapıyormuş diyenler varmış. Siyasalın içinde 6 tane bölüm var ve bu 6 bölümün yapabildiği iş sayısı Türkiye'de yapılabilecek iş sayısının yarısına denk geliyor. Daha bizim ne iş yaptığımızdan haberi olmayanlar milletvekili, kaymakam olabiliyorlar diye siyasalın yaptığı her işi yaparız diyorlar. İnanma onlara
Ankara Üniversitesi Siyasal Ünlü Mezunları için : https://siyasalunluler.blogspot.com.tr/
İyi bir okul olarak biliyorum... Burayı mı istiyorsun?
kardesim istiyor
Cevap
2Cevap
Kaymakam veya memur oldun oldun, olamadın işsiz kalırsın bence hukuka yönel.
kardesim icin sordum, hukuk istemiyor
Süper bir okul
çok iyi ama beynini yıkamasınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar