Sayisal derslerde en zor ve alasilamaz olan fizik dersinde kimler daha basarili dersiniz ☺😄
A: erkekler
B: kadinlar
C:sozelciyim ben anlamam bu işlerden 😒
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
şimdi.. aslına bakılırsa liseden sonra üniversitede fizik dersi gören erkek oranı kızlara göre daha fazla. dolayısıyla sııftaki en başarılı kişinin erkek olma olasılığı bazı sınıflarda %100 bile oluyor :D.. fakat zaten sayısı az olan mühendise hanımların fizikte de başarılı olduklarından dolayı ortalamaya vurulduğu zaman kızlar daha başarılı çıkıyor. örneğin 60 erkek ve 10 kızın bulunduğu bir sınıfta ki kız sayısı çok bile :D erkeklerin 15 i dersi geçmişken kızların 8 i geçmiş oluyor... bu yüzden kızlar daha başarılı.. fakat bu sınıftaki en yüksek nota sahip öğrenci yine erkektir. erkeklerin başarılıları kızların baarılılarından daha iyidir kısaca..
İstatistik dersi almadin sanirim böyle eşit olmayan siniflarda bu tarz hesaplar yaparak yanilgiya dusersin hesabin doğru olmaz ☺
almadım evet :D fakat yaklaşımım yanlış değil sanırım. senin bölüm ne?
Bilgisayar mühendisliği ben. Yaklaşım yanlis sonuç doğru 😅
aa be de bilgisayar. hangi üni? istatistik falan şaşırdım doğrusu :D
Bunlari yoruma yazmiyorum ☺
mesaj olarak yaz o halde :)
Sayısalın en anlaşılamaz kolu fizik değil matematiktir yalnız, biz üniversiteye gelmeden önce matematiği doğru düzgün anlatmıyoruz da o yüzden fizik daha zor gibi görünüyor.
Basari oranina bakarsak sayisal bir bölümde matematiğin daha yapılabilir olduğunu goruyoruz
Onun sebebi "sayısal" birbölümde matematik değil, matematiğin basit kurallarının nasıl işleyeceğinin anlatılması. O gördüğün şey matematiğin küçük bir kısmı, asıl matematik fazlasıyla soyut ve kendi içindeki kurallara bağlı bir şey.
Ama neyse, fizik daha zor olsun. Seni mi kırıcam..
4 Sene lise okudum. İşim gereğide sürekli liseleri geziyorum hiç kadın fizik öğretmenine raslamadım.
Erkekler daha basarili hicbayan fizik ögretmeni gormedim
Cevap
14Cevap
Mekatronik Müh. okumama rağmen fizikten nefret ettim ve ediyorum :D
Zaten insanlar mühendislik fiziği gorselerdi başarmak diye bir durum söz konusu olmazdi 😅
Sen ne okuyorsun :D
Bilgisayar
Kesin 1. sınıftır :)
Yok 2
Mezun olana kadar alttan alicam dersi sanirim 😄😄
hahahha. Ya fizik dersi benim için liseden beri başbelasıdır :D
👍👍😁
Kadınların fen ve mühendislik alanında pek başarıları yok. Aslında pek başarılı olabildikleri bir alan yok
Pek basarili olabildikleri alan yok derken tepkimi ölçmeye calisiyorsun sanirim 😡😡
Ben gördüğümü söylüyorum. Geneli ev hanımı oluyor koca çalışsın ben yiyeyim kafasında falan
Dovcem onlari kim onlar yaa
İyy nefret tiksindim 😒
Erkeklerin zekası bu kısma daha yatkındır. İstatiksel olarak
kesinlkle erkekler daha iyi ortalamada soz konusu fizik olunca. aslinda yogun konsantrasyon gerektiren seylerde oyle
fizik dersini yapan yapar kardeşim..
ne bileyim ben. ben başarılıyım ama zorlanıyorum çalışırken
fiziğin iyiyse sorun değil her türlü giderin olur :D fizik anlamak cinsiyetle ilgisiz olabilir mi?
fizikçimiz bayandı fikten tek anladığımız insan fiziği :)
fizik olarak kızlar ders olarak erkekler
Doğru diyosun da besyo cu erkeklerin fiziği de fena değil hani 😅
Bence böyle bir ayrım olamaz
Fiziğin cinsiyeti olmaz
Beyin yapisi ve çalışma sekli olarak farkliyiz ders basarilari da buna gore değişiyor bilimsel bir araştırma sonucu ☺
Buyrun el cevap www.bbc.com/.../131202_beyin_kadin_erkek
Cinsiyetçiliğe hayır! 😔
Amacim asla cinsiyetçilik değil ama beyinlerimiz farklı calisiyor bu gerçek ☺
Fiziğim iyidir, fitness ile uğraşıyorum. 😏
Sözel fizikçi seni 😅
Fiziği kim sever yaa iyy
Ben başarısızdım, bunu bilirim
Erkekler fiziktede sayısaldada daha iyidir
Kadınlar..
erkekler
ne mühendisisinz
Erkek tabi