Hangisini tercih etmeliyim? Neden? Hangisinin kariyer durumu daha iyi?
Psikoloji
İngiliz dili ve edebiyatı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
elbette ingiliz dili ve edebiyatı.
psikoloji okuduktan sonra yüksek lisans şart. klinik psikolog olabilmek için. ayrıca türkçe psikoloji okursan sana bir şey katmaz ingilizce psikoloji okuman lazım. makalelerin neredeyse tamamı ingilizce çünkü.
Ingiliz dili ve edebiyati.
Artik herkes psikoloji okuyor ve cok cok iyi bir okulda degilsen genelde issiz kaliyosun. Ayrica edebiyat seven biriysen ingiliz dili bolumunu seversin.
Hakkını verebilecekseniz psikoloji. Sırf maaşı var iş bulmak kolay diye seçmeyin bu bölümü. Psikolog olmak kolay bir iş değil ve hakkını vermelisiniz mutlaka okuyacaksanız.
Hakkını vermekten kastınız nedir
Zaten o yüzden istiyorum Psikolojiyi. Çok istediğim için tercih ediyorum. Üniversite olarak değilde insanlara yardım etmek için bilinçlenmeye gelmiş insan toplulığu benim için
Psikolog olmak sadece insanlara yardım edip onları dinlemek de değil aslında. Bence psikoloji farklı ve sevilince seçilmesi gereken bir alan. Yine de daha ayrıntılı araştırın. Üniversitelere gidip derslere girmek için başvurabilirsiniz, bu alanda okuyan kişilerle tanışın. Ve bu alanda çalışan psikologlarla konuşun bir de, akademisyenlerle görüşün mutlaka daha iyi bilgi sahibi olursunuz. (:
Ben psikoloji okuyorum, güzel bölüm, güzel meslek ama dersler ağır, kaldırabilirsen okursun
Dersler nasıl zor oluyor? Gerçekten bilgi almak istiyorum.. Psikoloji ile alakalı dersler görmüuormusunuz? Bu hobi gibi bişey sayılmaz mı?
Cevap
2Cevap
İngiliz dili edebiyatı da güzeldir ama şöyle düşündüm de elimde psikolojiye gidecek imkan olsa kaçırmazdım! Önü öyle açık ki..
Belkide olmak isterdim diye böyle taraflı düşündüm :)
piskoloji çünkü günümüzde sağlam kişiler kalmadı bu ülkede
Psikoloji
İş olanakları daha fazla maaşı iyi ve sonra psikiyatrist doktoru olunur
@babato150 ah çok bilgilisin. 4 seneden sonra 2 sene daha okuyup psikatris olunuyo. ben bunları araştırdım iş olanakları iyi özel şirketlerden tutun devlet kurumlarına kadar her yerde calisma imkânları var.
Psikolog adayı olarak konuşuyorum. Neyi nereden araştırdınız bilmiyorum ama çok yanlış araştırmışsınız. Psikiyatrist olmak için söylediğim gibi tıp okuyup psikiyatri alanında uzmanlık almalısınız. Yani tıp doktoru olma şartı var. 2 sene daha okunuyor dediğiniz yüksek lisans. Ve bu sizi sadece yüksek lisans yaptığınız alana yönlendirir. Klinik psikolog, sosyal psikolog, spor psikoloğu gibi gibi. Bilgileriniz oldukça yanlış düzeltin bence.
İngiliz dili ve edebiyatı
Neden
psikolji tabikide ing edebiyatı okuyup ne yapcan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar