Finans bölümünde, özellikle muhasebeci arkadaşlar. Ben bu sektör için eğitim almaya başladım 2 ders gördüm ama anlamadığımı düşünüyorum kodlar falan, yevmiye defteri çok karışık geliyor sizce neden?
Cevabın nedir?
Ben muhasebeciyim ama daha yeni sayılırım. Stajyerim, stajyerliğin başladıktan sonra o gördüğün dersler falan tırı vırı geliyor.. Bir an kendi kendince düşünüyorsun bu kadar basit miydi gerçekten? diye ama matematiksel bir zekanın olması da gerekli.. Her ne kadar eğitim alsan da zaten bir stajyerlik dönemin olacak, bu dönemde anlayacaksın her şeyi
111 Yorumla- +1 yıl
Muhakkak bir stajyerlik dönemin olmalıydı diye düşünüyorum ama yapamayacağın bir iş değil gerçekten. Gireceğin iş yerinde sistemi öğretirler, ne nasıl işler bunları öğrenirsin sorun çözülür büyük ihtimalle. Gözünde çok büyütme, ben büyütüyordum ama derste gördüğün gibi olmadığını anlıyorsun
En İyi Cevaplar
iktisat okuyorum.
şuanda muhasebe bürosundaym babama yardm ediyorum :D
kodlar felan evet cok karişik ama o kodlarin hepsini kullanmiyorsun.
153 tic. mal
600 saticilar
770 giderler. genelde bunlar kullanilir.
işin detayina inşaat firmalari giriyor ozaman iş karişiyor biraz.
dersler ile anlamiyorsun emin ol17 Yorumla
bende mesela muhasebe bolumu okuyorum (lıse ) zor ve karmasık bılancolar yevmıye defterı kdvler felan baya sey var. ıyı bır hoca eslıgınde anlayabılırsın. ınternette de bılmıyorum yok bence bunlar hakkında vıdeo ya da ben raast gelmedım
13 Yorumla
Butun kodlari ezberlemene gerek yok bazi klasik kodlar vardir surekli kullanilan onlari calisman yeterli yevmiye kayitlarinda da isin mantigini ogrenmek lazim aslinda bazi farkli durumlar var
13 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
19Cevap
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılO kodların listrsi olmali
100 kasa
101 alınan cek
102 banka
103 verilen çek
120 alıcilar
320 kisa vadeli satıcilar
600 satilan mallar
770 genel yonetim giderleri vs vs.. bunlar genelde ugras ile ogreniliyor eger biroda calisacaksan bunlara daha kolay hakim oursun. Muhasebe 2 3 derste ogrenilecek bir dal degil yillarca egitimini gorenler var 😊12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAslinda bunu kolay ezberlemenin yolu.. surekli ornek monografiler cözmektir.. yavas yavas hesap isimlerine aşina olursun ve kodlarina ayni damanda yevmiye tutma bifimini ve sonrasinda buyuk degter tutma bicimini de ogrenirsin.. hesap isimlerini ezberlemek icin en kolay yol ornek çozmek
- Eğitim & Kariyer konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılÜnide hoca muhasebe sınavında 3 er tane kagıt verirdi hepsini bos geri veriridlm sadece ad soyad yazardım.
Vizede 10 puan vermis finalde 5 puan ya dedim soy adımı yanlış mı yazdım acaba 5 puan kırmış 😂😂111 Yorumla- +1 yıl
Hocada manyak biz napalım sınıfa 300 tane kagıt dağıtıyor 280 i bos geri donuyor 😀😀
20 tanesine de cop adam falan çizilmiş yani siir yazıp geri veren var 😂😂😂 - +1 yıl
Bir kiside cıkıp demiyor ki ya biz mutfak okuyoruz ne isimiz var muhasabeyle pirincin tencereye girdisiyle sudan alacakları toplayıp pilavın donem sonu bilançosunu mu hesaplayacagız 😂😂
Uni anılarım canlandı yahu neyse ben kafanı sisirmeyim 😀 iyi aksamlar 😃 - +1 yıl
muhasebe ve yunancadan okulu uzattım :D sonra üniyi bıraktım sonunda aşçı oldum ama 2 sene çalışıp aşçılığıda bıraktım en son bir kızla çıkıyordum hazır gaza gelmişken onuda bıraktım haha
şaka bir yana üniyi'de dondurmuştum cidden geçemiyorum diye. aşçılık okumasaydım keşke çok pişmanım - +1 yıl
bir ilaç firmasında çalışıyorum. birde açıktan okuyorum bu sene muhasebeden kalıcam gene haha bırakmadı yakamı
birde roman yazıyorum çıkınca alırsın :) - +1 yıl
yok iki dakika kafamı kullanıp çalışsam geçerim ama çalışmıyorum yahu
Ben okudm hc bir halt anlamadm :) Turizm firmasindaim smdi
11 Yorumladaha yeni olduğun için lise d emuhasebe okurken zorlaniyodum
17 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok karışık degil sadece biraz ilgi isteyen birşey basit bir nevi https://www.muhasebedersleri.com/ buraya takıl
11 Yorumla
+1 yılYorucu bir iş ama zor değil başladın mı devamı geliyor dikkatli olmaya çalışmak lazım
11 Yorumla
+1 yılkodlar, yevmiye defteri öyle iki derste falan öğrenilmez eğitimi nereden alıyorsun?
15 Yorumla- +1 yıl
hesapları ezbere bilmen gerekir işleyişlerini ve mantıklarını anlaman gerekir pratik yollar istersen gruplar üzerinden git tümden teke inerek mesela 1 dönen varlıkları incelerken 10 hazır değerleri incele ve 100 kasa hesabının işleyiş mantığını anla bunun gibi 3 k. v. y. k. işlerken 30 mali borçları 300 banka kredilerini öğren hangi hesap hangi sırada ve neden orada bunları öğrenirsen karşında hesap gibi görünen ve aslında yaşayan bir sistemi görürsün yaklaşık %70 hesap isim kod ve işleyişini öğrendikten sonra geri kalanı mantık yürüterek öğrenebilirsin ama hesaplar bu işin kalbidir onlarla iyi geçinmelisin :) ezberleyemezsen muhasebeyi öğrenemezsin.
- +1 yıl
sen gerçekten uzaksın :) tek düzen hesap planı söylemek istediğim
+1 yılÇok severim muhasebeyi zsaten türkiye derecem var. Ferhat yıldız kitaplarına bak tavsiye ederim.
116 Yorumla- +1 yıl
Emin ol çok işine yarayacak. başarılar.
- +1 yıl
Rica ederim :)
- +1 yıl
Bu arada özel ders alabilirsen çok iyi olur.
- +1 yıl
Bu konuda hocalardan daha çok bu sınavlara girmiş gençlerden yardım alsan daha iyi olmaz mı. Muhasebe çok önemli akşamları 1 er saat bile çalışsanız 1 ayda bilmediğin şey olmaz.
- +1 yıl
Ne bileyim cam dan evde cafede yok mu bir arkadaşın. Bu yollardan geçmiş birisi olmalı seni anlamalı. Ben üniversitede muhasebeden BB aldım diye yaz okuluna kalıp AA yapmıştım :)
- +1 yıl
O zaman nişanlın kendini geliştirsin sonra sana anlatsın :)
- +1 yıl
iyi bakalım hayırlısı olsun :)
- +1 yıl
Rica ederim ileride iyi bir muhasebeci ol ve denetimlerde karşılaşalım :)
Onların bir çoğunu reel çalışma hayatında kullanmicaksın zaten
12 Yorumla
+1 yılyoo basit 100 kasa 102 bankalar 153 ticari mallar bunlari bil yeter
115 Yorumla- +1 yıl
buyuk defter ile yevmiye defterine kayit edicen
- +1 yıl
gelir ve giderlerin tutuldugu defter
- +1 yıl
muhasebe zordur secmeni onermem
- +1 yıl
ben calistirim seni ayni bolumu okuyoz
- +1 yıl
gel beraber calısalım
- +1 yıl
burada ozelden
- +1 yıl
ozelden ulas bana anlatım
+1 yılortada hayal ettiğin gibi bir defter yok,
hesaplar var, cariler var, kdv var16 Yorumla- +1 yıl
yok öyle bişey
- +1 yıl
baya zamandır muhasebenin içindeyim, sadece dikkatli olmak lazım
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılçakma muhasebeciyim okulunu okumadım da bir kaç muhasebe programını adan zye biliyorum
15 Yorumla- +1 yıl
Kendi işyerimizde öyle zor şeyler değil.
- +1 yıl
:) Güven kendine okulda gösterdikleri formalite. öğren ama işine yaramayacak mali müşavirin birine git bak sadece fatura işliyorlar yaptıkları birşey de yok yani :)
Zor oldugu icin hesap kitap herkesin isi degildir :)
13 Yorumla
+1 yılo kadar da zor degl fakat
sıkıcı bir iş :D13 Yorumla- +1 yıl
sevmeye çalış gerisi kolay
hesaplar gözünü korkutmasın hepsini kullanmaycaksn
Eğitim & Kariyer konusunda 612 cevap paylaştı. Eski bir muhasebeci var karşında :D sor bakaım
19 Yorumla- +1 yıl
Yevmiye defteri kolay iş aslında şöyle düşün borçlu varsa alacaklı var yani her hesabın bir karşılığı olmalı bu kadar basit hesap numaraları kafanı hiç karıştırmasın hepsini ezberlemek zorunda değilsin belli başlı hesapları bil yeter gerisi zamanla oluşur kafanda fatura kesmek den daha kolay çek senet işi çünkü bit alınan çek var borçlunun borca istinaden verdiği verdiği bir ve borç çeki var borcuma istineden verdiğin Muhasebe düz mantık işi borçlu varsa alacaklı var sadece hesap planında hangi hesabı kullanacaksın bunları öğrenmek kalıyor o kadar
+1 yılÖnemli veren cok kullananları ögrwn
13 Yorumla- +1 yıl
Önemli kodlar vb leri var
+1 yılVar nasıl yardımcı olabilirim
15 Yorumla- +1 yıl
Muhasebe karmaşık bir ders oyüzden iyi anlayan birisinden tekrar işte.
- +1 yıl
O zaman internetten çalışıcan tekrar tekrar anlayana kadar
- Eğitim & Kariyer konusunda 971 cevap paylaştı.
+1 yılHep muhassebe yaparım kendime sayılır mı
13 Yorumla- +1 yıl
Var tabikide neden olmasın
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşta karışık gelir hesapları iyi kavramalısın.
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılhesap defterleri biraz ezber istiyor özellikle satıcılar alıcılar çek senet hesapları kafa karıştırıyor. Korkmadan bol bol pratik yap dikkatli ol sonra alışacaksın bak gör
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle peşin mal alış satışları güzelce öğren. Daha sonra alacak ve borç senetlerine gir ordan da çek senet gayrimenkul demirbaş falan sürer gider. Staj falan göreceksen ya da olduğun yerlerde tanıdık muhasebeci varsa bazen part time eleman alıyorlar oralarda çok rahat pekiştirirsin
Cevap sahibi+1 yılEğer muhasebede çalışırken yanlış birşey yaparım diyorsan korkma başta sana ufak tefek yapabileceğin gibi işler verirler. Defterlerde karışıklık olursa gelirle gider birbirini karşılamaz alacak verecek denk gelmezse açığı arar durursun hesaplar tekrar incelenir.
Cevap sahibi+1 yılBurdan anlatması zor kağıt üzerinde göstermek lazım. Gelirle gider kar zararı ortaya koyar. Alacak borç hesabı ayrı o da birbirine eşit olmalı mesela en basit örnek peşin mal alındysa kasa alacaklı olur ticari mal borçlu olur.
Cevap sahibi+1 yılAynı şekilde mal satılırsa kasa borçlu ticari mal hesabı alacaklı olur. Bu ikisinin arasındaki farkta malın satışından karı ya da zararı çıkartır
Cevap sahibi+1 yılRica ederim de. İyi bişey mi dedin bilemedim ☺
Cevap sahibi+1 yılMemnn oldum öyleyse bende teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum
Cevap sahibi+1 yılSenden de ☺️
- Eğitim & Kariyer konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılben varım, eğitim aldım senin gibi
11 Yorumla Muhasebe den iyi anlatan biri varsa iki tane soru var çözemiyorum acaba yardımcı olabilirmisinizi
00 Yorumla
+1 yılYaptıkça olur
11 Yorumla
+1 yılÇünkü çok karışık.
11 Yorumla
+1 yılbuyrun
10 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi