Şu popiler meslekleri yapabiliriz;
1. Avukat
2. Savci
3. Hakim
4. Polis ( komiser yardımcılığından başlarsın)
5. Kaymakam
1. Avukat
2. Savci
3. Hakim
4. Polis ( komiser yardımcılığından başlarsın)
5. Kaymakam
Bende hukuk düşünüyorumda ama hukuk hakkında avukat olsan aç kalırsın her yer avukat diyorlar hakimlik savcılık desek torpil diyolar ve yılda 15 bin mezun veriyormuş siz ne düşünüyosunuz bu konuda eşit ağırlıktan seçilebilcek en mantıklı bölüm nedir beni aydınlatırsanız sevinirim :)
Karseş kurum avukatı olabilirsin. Referans istemezler 3000 tl maaşın olur. Ve ya komiser yardımcısı olursun 3200 felan maaşla başlarsın. Seviyorsan hukuku oku bence. Ilerde boşanma gibi durumun olursa karıyı rahat boşarsın mesela.
Pdr iyi bölüm özel sektörde dahi iş bulursun iyi maaşla.
Bal gibi oluyor. PMYO kapatıldı. Komiser yardımcısı olabilmek için üniversite mezunu olmak sârt.
Yok be ya zor değil referans isteseler bile illa adalet bakanlığından istemiyorlar. Zaten istemezlerde. Sınavı vardır sen de çalışırsın artık
ben hiç birini olmak istemezdim hukuktan akademisyen olmak isterdim ya da konsolosluklarda çalışmak isterdm
Çoğu avukat olarak devam ediyor. Malum sinavlar zor.
Sınavlar sorun değil. Hakim ve savcı olabilmek için adalet bakanlığından adama ihtiyaç var. Güçlü bir referans bulamaz isen, mülakatlarda fen bilimleri ile ilgili soru sorup, eliyorlar.
Cevap
3Cevap
Konsolosluklarda calisilabiliyor. Zaten dil öğrenmeye meraklıyım işimi severek yapmak istiyorum
Dış işleri bakanlığından referans bulursan olur.
ben olsam hakim olurdum
40 fırın ekmek yemek gerekiyor sınavı vr
@jcucjöhjdgku Sınavı zor değil kardeş. Referansı bulmak sorun!
hukuk okuypta polis olmak ıstemezdım acıkcası
Olmak isteyen yok değil. Şöyle ki; Savcı ve hakim olamaz isek özel avukatlıkta para zor kazanılır bir kaç yıl asgari ücretle geçinmek gerekir. Kurum avukatlığı da sıkıcıdır. Hal böyle olunca polislik en eğlencelisi.
3ü istiyorum hayirlisi bakalim. Peki sen?
Referans zorunlunama. Ben de savcılık isterim inş.
noterde olabiliyorsun
40 yaşını doldurma koşuluyla
Kanun böyle diyor
Hukuk okuyupta polis olmamak gerek
avukat :)
Kaymakam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar