Bu Piri Reis sitesinden alıntıdır? uluslar arası ilişkiyle alakalı!
Türkiyeden alınan bir diploma avrupada geçerli olur mu?
Bu Piri Reis sitesinden alıntıdır? uluslar arası ilişkiyle alakalı!
Her ulkede aynimi bilmiyorum yegenim. Ama burdan bir genc icin ben Hollanda da gecerli olup olmadigini sordum. turkiyede her universitenin verdigi diplomanin yurtdisindaki es deger olup olmadigini belirleyen bir belgeninde yaninda olmasi gerekiyor.
Yani sen amerika da harward bitirdiysen tr de direk doktorsun ama; tr de diyarbakir tip i bitirdiysen amerikada direk doktor olamazsin. seviye farki var cunku. iste bu seviyenin ne oldugunu ve okudugun okulun hangi ulkelerde gecerli oldugunu okulun bilebilir. istersen once okuluna cevap alamazsan milli egitim bakanligina sor derim.
Turkiyenin anlasdigi ulkelerde mutlaka gecerlidir. onuda belirteyim
Eger Hollanda yi falan dusunursen guzel bir ingilizceyi de bilmeni tafsiye ederim. is garantisi acisindan Avantajin olur
eğitim anlayışı farklı tabi.
mesela oralarda 'C' notu çok kötü bir nottur, hocanın öğrencisine küfür etme yöntemidir.
dersin gereklerini yapan her türlü 'ortalama gerizekalı' ya 'A' ya da 'B' alır.
hatta başka zorlukar çıkarırlar, mesela bizde tıp 6 yıllık, dış ülkelerde 7.
sonuç olarak, denklik sınavı gibi sınama ihtiyacı hissederler.
sonuç olarak Türk sün diye her kapı kapanmaz. ama ek sınav gereksinimi duyarlar.
biz eğitim sistemi olarak liseye kadar çok büyük bir temel ile mezun oluyoruz.
yabancı ülkelerin çoğunda bu eğitimin büyük kısmı üniverstelere sarkar.
haliyle denklik zor tabi.
benim duyduğuma göre ders eksiklerini kontrol ediyorlar eğer bölümüne göre işlenmemiş dersi varsa onu işleyip ondan sonra veriyorlar belgeyi. eğer dersler tamsa ya direk belgeyi veriyoalr ya da sınava girdiriyolar galiba.
(girdirmiyolar da daha kibar 'sınava alıyolar' diyelim.)
sonuç olarak aslında diploma dediğin, yeterlilik kanıtı değildir.
bir çeşit öğrenmeyi öğrendiğinin belgesidir. gerekeni araştırıp öğrenebilen, gerekirse üstüne bişeyler koyabilen insanlara verilir.
hiç bir yeni mezunun bir değeri yoktur, işe alışmadan ne gerekiyor öğretmeden hiç biyerde tam maaş vermezler.
her bölüm dersi, inanki sadece konuya yakın teorik örneklerdir. işin temelini bilip de, yaklaşımını modifiye etmeyi bilmeden, gerçek hayatta işe yaramazlar.
bilgi değilde, gerekirse sıfırdan o dersleri üretebilecek temel lazım. o zaman mesleğinin hakkını verebilirsin.
Eğer diplomanın yanında eki varsa yurt dışında geçerliliğini kanıtlayan bir belgeden bahsediyorum evet geçerli oluyor. Ama her üniv. Vermiyor o eki diye biliyorum
Araştır her ülkede olmuyo genelde türkiyenin diplomasının geçtiği bir kaç ülke var onlarda orta düzey ya da daha alt
Cevap
11Cevap
Denk olmuorsun derslerin secmeli sayilio muhendislik bitirsende..
Bildiğim kadarıyla bazı üniversitelerin var bir araştır seninkinin var mi diye :)
üniversiteye bagli. bazilarinda herseyi yeniden okumak zorunda kaliyosun, bazilarinda staj yapmalisin bazilari hemen kabul oluyor. yani almanyada :)
Sistem farkından dolayı geçerli değil diye biliyorum. Siz yine de işin ehline sorun.
diploma uluslararası geçerlilik sağlıyorsa geçerli olur
bır arastır avrupada kardeş üniversite oldugu bır unıversıte var mı
Geçerli olmaz... Boğaziçi, ODTÜ, Galatasaray evet ama diğerleri hayır..
Türksen eğer diplomani nereden aldığının pek bir önemi yok ;) ortalamanın üzerinde olman lazım
Denkliği bulunan okullarda geçerli olur
peki ya nerden öğrenebilirim bu denk okulları?
Geçerli olur tabii.. Olmaması için neden mi var?
Eğer Okulunun denkliği varsa geçerli olabilir.
onu gidip istedigin uniye sorman lazim
Mavi diploma alıyorsan geçerli oluyor
bologna projesi diye bir şey var bununla alakalı
Çok çok iyi okullar olması lazım. Sanmam
Denklik sınav8 vs var araştırmak lazım
Mavi diploma ise olur diye biliyorum.
yüksek lisans için olur ama calısmak için olmaz
kim ziker yalova kaymakamını.
olmaz ben yurtdışından geldimde olmaz yani
Hepsi değil diye biliyorum
ingilizcen varsa işe alınırsın bunu mu soruyosun
Hayir olmaz malesef