İş yerinde toplam beyaz yaka 6 kişiyiz ve 6 kişinin 5 kişisi için özel ofis ve özel oda ayarlandı. Herkes bir ofis ortamında toplu olarak çalışıyor. Sadece ben eski odamda diğer arkadaşlardan ayrıyım. Bana diğer arkadaşlar gibi yeni masa sandalye alınmadı. Herkesin şirket hattı var ve ben istediğimde bana yine alınmadı. Artık sinirlerim bozulmaya başladı. Sizce ben ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Mobbing olduğu söylenemez. Kastın kanıtlanabilir somut ve soyut kavramı mobbing bütününü oluşturur. Diğer çalışanlara alınan şeyler sizlere alınmıyor ise bu direkt olarak mobbing adı altında değerlendirilmez. Şirket hattı sağlanmadığı halde işle ilgili görüşmelerini şahsına ait hattınla yapıyorsan bunu öncelikle yöneticine şifahen söylemen gerekli fakat gerçekleşmiyorsa noter üzerinden şirkete; yapılan somut ve soyut ayrımcılığı belirten ihtarname göndermeli ve yasal yükümlülükler ne ise gerekenin yapılacağını belirtmelisin, bu sırada da şahit ve delil toplaman da ciddi fayda olacaktır. Detayını isterseniz paylaşırım. Çünkü çoğu zaman yazdıklarımız havada kalıyor.
Sevgiler.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 393 cevap paylaştı. Çıkmanı istiyor olabilirler fakat tazminat vermemek için böyle yapıyorlardır..
Pişkin olmaya çalış.. İşini yapıp paranı almaya devam et.. Onlardan alacağın en basit ve etkili intikam budur..
Ayrıca "mahkemeye ver, şöyle yap, böyle yap" diyenleri umursama.. Benim bir arkadaşıma da benzer bir şey uyguluyorlardı, üstleriyle bu yüzden zıtlaştığı için komplo bile hazırladılar.. Çocuğun teslim aldığı malı öğle paydosunda yok edip hırsız damgası vurmaya kalktılar, düşün artık gerisini.. O yüzden işyeriyle savaşarak başa çıkamazsın.. Tek silahın "pişkinlik"..70 Yorumla
+1 yılSana şöyle anlatayım buna sen karar ver. Daha önce bir fabrikada mühendis olarak çalışıyordum benim olduğum departman belliydi aslında aynı departmanda çalıştığım arkadaşlarım belli bir süre sonra başka bir oda açtılar oraya geçtiler. Bizde odalar ayrı olmuyor büyük bir oda düşün orda herkes. Tek beni bıraktılar eski odamda. yaklaşık 3 4 ay bu şekilde devam etti. Bizde takım kaptanları olurdu. Belli bir süre sonra bende aynı odaya geçtim. Ve öğrendim ki benim iş yükümün bana yeterli olduğunu ve bana takım kaptanımın daha fazla iş vermemesini ve benim çalışmalarımı etkilememesi için beni bir süre ayrı koyduğunu söyledi Genel Müdürüm
31 Yorumla
Soran+1 yılSizin durumunuz benimkinden çok farklı. Yani şöyle anlatayım üretimin içinde bir bina düşünün. Alt katında tek başıma ben varım üst katta ise bir ofiste 5 kişiler. Her şeyleri yeniden alınmış. Ayrıca binanın bile üst katına süsleme boya yapılıyor alt katına hiç bir şey yapılmıyor. Ben sadece yalaka bir insan olmadığım için kaybettiğimi düşünüyorum. Dürüst insanlar sevilmezler.
Yeni calismaya basladiysan ya da aralarında en son sen ise girdiysen belki olabilir. genelde is verenler 1 yıl geçmeden pek yeni şeyler falan alinmaz sen en son girdiysen stajyer gibi bir konumda oluyorsun sanki hep... ama böyle birşey yok uzun yıllardır çalışıyorsun bu yaptıkları evet mobing ama bunu ispatlaman lazım yakın olduğun ve sana haksizlik edildiğini düşünen bir arkadaşın falan varsa işyerinde oda belki sana şahitlik edebilir. bence yetkililerine konuş sıkıntını söyle ya koyun ya da sartlarimi duzeltin de yapmaxlarsa sende is yapma kovsunlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
118Cevap
+1 yılSen de ona göre davranacaksın..
Acemi bir eleman gibi davranacak, her işi öbür denyolara paslayacaksın.
Her şeye bilmiyorum, her işe daha önce hiç yapmadım diyeceksin..
Elinde çayla gezeceksin ortada..
Sakın iş yapmaya, gayret göstermeye falan çalışma..
Bırak, sorumluluğu diğerleri sırtlasın..
Sakın yardımcı da olma..50 YorumlaAbi abla dediğin kişilerse deme adlarını vurgulayarak seslen onlara. Bey hanım diyorsan da aynı şekilde davran. Emir kipi ile konuş yapmasalar dahi umursama. Cevap dahi ermeseler umursama. bir süre sonra aynı kararlılık ve pişkinlikle buna devam et. Şirkete başka şirketlerden üst düzey birileri geliyorsa ve mobbing yapan p**evenk o kişinin yanndaysa bir şekilde o pezeenge pişkin pişkin adıyla hitap et ve salak saçma boş beleş şeyler söyle. Vs vs bitmez. Ama mesela sinirlerini bozarken aptala yatmaktan geçiyor ;)
10 YorumlaBelki blmediğn birşey vardır. Ama şuda kesin. Bende olsam yanlış düşünürdüm. Sorun çözmenin en güzel methodu konuşmaktır. Git güzelce söyle. Eğer olurda ters bir cevap bile alsan bu senin değil onların yanlışı olur. Ama böyle düşünmeye devam edersen senin yanlışın olur. Umarım biran önce bu sinir bozucu durumdan kurtulursun :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu işlerden iyi anlayan bir abi var bende Şantiyede çalışıyorum yer vermeyecem. Adamları işden çıkardılar onlarda tazminatlarını istediler, şirket başta vermek istemedi ama bağzı nedenlerden dolayı tazminata yanaştılar. 15. aylarından işten çıkarıldılar ve kişi başı 10.585 tl tazminat almışlardı. Size tavsiyem çalışma bakanlığını arayın durumu anlatın müfettiş yollayacaklar ve şirketi denetleyecekler orada herşeyi açık açık anlatın. İşten atılırım korkusu yaşamınıza gerek yok çünki bize gelen müfettiş sizden birini bu sebeble işten atarlarsa buradaki çalışan herkesin tazminat hakkı doğar dedi. O yüzden arayın çalışma bakanlığını korkmayın.
10 YorumlaSözleşmen var ise iş kanunundaki seni haklı çıkaracak sebepler ile kıyaslama yapmalısın. Bahsettiğin şeyler ile alakalı birim yöneticilerin ile görüşme sağladıysan ve hala olumsuz yanıt alıyorsan bu durumda tek bir şahit bulman halinde mobbing olarak sözleşme fesih hakkına sahipsin. Fakat usulleri ile ilgili bir avukat desteği almanı öneririm. 😕
30 YorumlaBence mail yaz hissettiklerini anlatan bir dille işyeri yetkililerine. Hissettiklerini yazarken de aba altından bu durumun verimliliğine etkilerini de belirt. Yazdığın kadar uzun konuşma fırsatı bulamayabilirsin belki, mailin sonuna da bu konu hakkında konuşmak istediğini ekleyebilirsin son cümle olarak :)
00 YorumlaAyni konumda olduğun kisilerle ayni haklara sahip olmalisin. Adaletli davranmak zorunda isverenin. Yani biriyle ayni isi yaparken onun hatti var senin yoksa bu adaletsizliktir. Yasal haklarin saklidir.
46 Yorumla
Soran+1 yılEvet muhtemelen tazminat vermemek için yapıyorlar. Memnun değilseniz çıkışımı verin basit oyunlara gerek yok demeyi düşünüyorum artık.
Soran+1 yılBen onları daha önce de mahkemeye verdim hamileyken işten çıkışa zorladılar. O gün bugündür uğraşıyorlar benimle. İşi yaptırmaya gelince her şey bana sorulup benden isteniyor ama diğer şeylerde bana iyi yaklaşılmıyor.
Soran+1 yılDolu açıkları var aslında zararlı onlar çıkarlar. Bazen yaptıklarına gülüyorum. Hamileyken masama dahi oturtmadılar beni. Bilgisayarsız şekilde başka masada günlerce oturduğumu biliyorum. Ama asla pes etmedim. Allah büyük doğrunun hakkını verecektir elbet bir gün.
İşini kötü yapıyorsan seni beğenmediklerinden çıkarmayı düşünüyorlardır onun için almamışlardır. ya da diğer arkadaşların o şirket için yeterliyse bir kişi olmadan da o iş yürürse o yüzden seni gereksiz görüyorlardır. Yani seni gözden çıkarmayı düşünüyorlar bence, işten de çıkarmayı.
00 Yorumla
+1 yılöyle amiri şirketin ortasında gondiklerim allahıma :D mahkeme hakkın var işi çifkerleştirmek istersen açık biliyormuşsun sanırım bir sürü 170 çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığını arayıp eksikleri söyleyebilirsin müfettiş gönderirler şirkete her şey incelenir popolarından şırıngayla kan çeker müfettişler. he bunu yaparsan ellerinden gelenide ardlarına koymayacaklardır onuda söyleyeyim baştan...
00 YorumlaMaalesef bu mobbing
surveymonkey-assets.s3.amazonaws.com/.../...c4.jpg60 Yorumla
+1 yılevet seni işten çıkarmak isiyor olabilirler bunu yapamadıklarından seni bu yolla diğerleri ile ayrım yaparak seni yıldırmaya ve kendişiğinden işi bırakmaya zorluyor mecbur bırakmak istiyor olabilirler.
00 Yorumla
+1 yılmobingi görmezden gelerek zamanla yenebilirsin.. kendinde o gücü hissetmelisin canım.. sakın gücünü yitirme pes edeceklerdir.. öncelikle bu durumu üstlerin ile konuşmalısın açık şekilde kendini ifade etmelisin..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynısı banada yaptılar, ulan herkese en az 6.000 tllik mac aldılar bana almadılar. 1 sene içerisinde 2 defa bilgisayar değiştirdiler arkdaşların ben bilgisayarımda onlarca kez teknik problem yaşadım bir tane almadılar. Aldırmadım ama işte 1 yılın sonunda motivasyonum dustu. Şirketten ayrıldım.
00 YorumlaHakkını ara kabullenme bu durumu. Eşit olman eşit calisman en dogal hakkin.
10 YorumlaTutanaklaştır bunları, ayrıca bu durumundan duyduğun rahatsızlığı belirtmek için psikolog ya da psikiyatri servisine gitç ordan aldığın rapor işine ilerleyen zamanlarda yarar
00 Yorumla
+1 yıl5 kişilik ofiste calisanlarda bizim neden özel ofisimiz yok bize mobing mi yapiliyor diye dusunsunler. kezbanlik yapma işine bak işte. Özel bir ofisin var ve sürekli bakmak zorunda olduğun bir telefonun yok.
00 Yorumlasenin kendi istegınle işten ayrılmanı beklıyor olabilir mi acaba? yanı sana iş yerınde ıs verenin calısma ark. davranısı nasıl pek bahsetmemişsn ama belki senın işten ayrılmana yonelık olabılır bu davranıslar dıye dusunuyorum
10 YorumlaAnlatacaklarım yetmeyeceği için sesli cevapladım https://vocaroo.com/i/s07DP3HLf9FF
00 Yorumlaseni diğerlerine göre daha değersiz buluyor olabilirler.
o ekibe dahil olmanı istemiyor olabilirler
o ekip tarafından dışlanıyor olabilirsin
özel sektörse normal böyle şeyler. istemeyeceksin alacaksın.00 Yorumlamobbing ne la? Psikolojik baskı uygulayarak istifa etmenimi istiyorlar? Bunu mu diyorsun? OIabilir. Avrupa ve Amerika merkezli şirketlerde böyle şeyler çok oluyor. Kovmak yerine psikolojik baskı uygulayarak istifa ettirerek tazminattan yırtmak.
00 Yorumlasende onları takma ya da olmucak bir iş yap yanlızlıktan sıkıldım ondan oldu birşekiilde aynı yerde olamyı sagla ama ayrı olman iyi degilmi? farklı bir hava katar sana
12 Yorumla
Soran+1 yılAynı şartlarda farklı bir odada olsaydım dediğiniz doğru olurdu ama bu durum aynı şey değil. :(
+1 yılÖzel sektörün bu yönü kötü işte.
Bence bunu çok büyütme maaşından kısmıyolarsa katlanabilirsin.
Kritik konumda olmaya çabala o zaman bir dediğin iki edilmeyecektir diye düşünüyorum.00 Yorumlamobbing olabilir işyerinde senin davranışlarına karşılık olaarak sana ders vermek için de olabilir.
bunun nedeni ni üst yöneticinle konuş senin motivasyonuu etkilediğini söyle bakalım00 YorumlaBir şey yapamazsın... Her İşçi işe başladığında ona bir çalışma ömrü veriliyor diyelim sana 5 yıl olsun eğer 6 yıl oldu halen eski performansından bir farklı göremediğinden seni kadro dışı alabilirler.
00 YorumlaBu mobbing e girmez ama sanki sana "haddini bil" demenin başka bir yolunu bulmuşlar gibi.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
+1 yılmuhtemelen ama sen kendine sahip ol.. Mahal verme çakallara..
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 903 cevap paylaştı.
+1 yılBence onlara terfi verecekler. Mobbing iş arkadaşlarının seni dışlaması. O ayrı bir şey.
00 Yorumla peki senin görevin ne onlarınki ne; maaşlarınız ne? okuduğunuz bölümler aynı mı? Mobbing biraz daha psikolojik baskıya kayıyor diye düşünüyorum.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
+1 yılBende isterem de, vermezlerse bas istifayı. Güzel olsan sanada verirlerdi durumları var güzel misin?
00 Yorumla
+1 yılMobbing baska bir sey senin annen baban degil ki patronlara bana da alin diye simarasin. İsin rahatsa sıkıntı yapmamalısın bence bunu.
14 Yorumla- +1 yıl
Sacmalamayın.
- +1 yıl
tam gerzeksin la bari sussan da anlaşılmasa
- +1 yıl
abi b*kunu çıkartmışsınız mk :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen istemeden onların vereceği yoktur belki hiç sevmediğim şey boyle seyler lafını esirgeme patron dan cak lafı bana mesai kalcan mi dediklerinde ben cakiyordum lafı
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir iş bulmadan işten ayrılma
seni yıpratmalarına izin verme
Ola ki masanı alıp seni başka alakasız bir göreve verirlerse
haklı fesih hakkın doğar00 Yorumla
+1 yılDaha sık dile getir bu durumu. Şikayetçi olduğunu belirt.
00 Yorumlaİşten ayrıl işverenin tüm işçilere eşit davranma yükümlülüğü vardır tazminatını al
00 YorumlaBenimde bir grup aslarim MobinG uyguluyor tek avantajı m Müdürün sonuna kadar arkamda olmasi
00 Yorumla
+1 yılhakkını ara bu durumu öylece kabullenirsen kendine saygısızlık etmiş olursun.
00 Yorumlaİş değiştirme vaktin gelmiş. Bu kesinlikle ayrımcılık
10 YorumlaYeni masa sandalye alip sirket hatti cektirmen lazim.
00 Yorumla
+1 yılSeni cıkarmayı dusunuyo olabilirler bence ust duzeyle konus
00 Yorumla
+1 yılresti çek kızım buna böyle dayısı olana hak hukuk olmayana yan oda ben olsam bu haksızlığa dur derdim yani :@
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMobbing anlamını bilmeyenler belki ile cümlesine başlamış eğer olayda belki olsaydı patron ya bişeyler yapıcaz ama bütçemiz 4 kişi ye yeter belki kendini dışlanmış hisseder derdiki imkansız isg eğitimi almış biri olarak sana karşı direk mobbing var
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı. ben surekli sahadayım geziyrom ofisim boş bu kadar takıldıysan bu konuya benim ofisi kullanabilirsin :/
00 Yorumla
+1 yılhım, bu mobbing anlamına gelmiyor bence neden sorusunu karsı tarafa yönettınız mı?
büyük ihitmal bir banka görevlisi filansınız ✔00 Yorumla
+1 yılbeyaz yaka mavi yaka gibi terimlerin varsa sen mobbingci olmayasın! bence çok güzel bir şey yapıp seni dışlamışlar
10 Yorumla
+1 yılNiye sana mobbing uygulansin
Çok güzel ya da çok zekiysen neyse de01 Yorumla
Soran+1 yılBen yalaka tiplerden değilim. Patronlar iş yerine geldiklerinde gözlerine girmek için kendini çalışıyor gösteren ahmaklardan da değilim. Sorulan her konu hakkında iş yeri ile ilgili cevap verecek tek kişi de benim. Müdür bile benden aldığı bilgi ve fikirler sayesinde patronun gözünde prim yapıyor. Ben şu an umurumda değil yaptıklarınız dermişcesine hareket etmeye çalışıyorum. Ben 8 yıllık mühendisim 2 yıllık mühendis ile aynı maaşı alıyorum. Ekstra yapılacak bir iş olsa o işi de sadece bana veriyorlar. Ama başka şeylere gelince bize bir hak tanınmıyor.
- Eğitim & Kariyer konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılpatronunda abuk sabuk tavırları varsa bu direk mobbingdir. delil olarakta oda olayını sunablirsin mahkemeye
00 Yorumla
+1 yılsenine ilgili düşüncelerini açıkca sormalısın... belki ayrı bir planları vardır...
00 Yorumla
+1 yılIstenmeyen eleman kivamina gelmissin sanirim. Gecmis olsun.
10 Yorumla
+1 yılayrımcılık yapıldığı aşikar bu bir mobbing metodu olarak değerlendirebilir o işten mümkünse ayrıl derim
00 Yorumla
+1 yılMobbinge girmez bana gore bende beyaz yakayim yonetim istedigi imkani istedigine tanir belki onlar bunu hak ediyor ortamini tam bilmek lazim
00 YorumlaBn olsam bidakika bile durmam gider soylerim boyle boyle oldu eger bu bir ayrimcaliksa we dewam edeckse ayrilirim
00 Yorumla
+1 yılOzel sektorde mobbing davalarini pek kazanma sansin yok
02 Yorumla
Soran+1 yılDava açmak gibi bir niyetim yok sadece bana yapılan muamelelere anlam veremiyorum. Memnun değilsen çıkış verirsin. Çirkinleşmenin gereği yok.
- +1 yıl
Tabi haklisin cikmayi goze aldiysan git konus patronla adli sureci de baslatabilirsin illa mobbing olmaz bu onur kirici davranis hakaret bir seye uydurursun diklenmeden dik dur
Seni istemiyorlar peki sence niye seni istemiyorlar. Yanlış anlama kimse babamın oğlu değil hatta sen onlardan daha yakınsın bana :) bu konuyu profesyonel sendika temsilcisiyle görüş bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAynı işimı yapıyorsunuz yoksa sizin görev farklı mı
00 Yorumlapatron açık ve net senden haz etmiyor. bence yeni bir iş bak hemen.
00 Yorumlabezdırme politikası bu işçi mahkemesıne gıdınce kesın kazanırsın ama şahit lazım bunu bulabılırsen
00 Yorumlaİstenmiyor olabilir misin. Tazminat vermemek için kovmuyolardır belki de
00 Yorumla
+1 yıltam mobbing sayılmaz bu ama yine çifte standart var gibi gibi
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 415 cevap paylaştı.
+1 yılMobbinge hayır!
Senin orada çalışmama hakkın var (eski işimden benzer sebepten atıldım :D )00 Yorumla seni yıldırmaya çalışıyor olabilirler tazminatın varsa vermemek için senin çıkmanı bekliyorlardır.
00 Yorumla- Devamını Gör (100)
Devamını Gör(145)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem