İkinci bir yabancı dil öğreneceğim. Tıp okuyorum. Hangisi daha faydalı olur? Ben ispanyolca istiyorum ama babam tutturmuş almanca diye 😕
İspanyolca
Almanca
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Mesleğin tıp üzerine olacak. Tıp alanında ilerlemek istiyorsan eğer ben Almanca derim çünki tıp alanında Almanlar daha ileride. Mesela ben mühendisim. Mühendislik olsaydı İspanyolca derdim.
Ancak bir dil bin insan demek.. Her iki dilide öğrenebilirsen ne mutlu. Ancak Almanca ya ağırlık vermelisin bence.
Teşekkürler :)
Ne demek :D Yardımım dokunduysa ne mutlu..
ispanyolca daha yaygın bir dil yalnız tıpla ne alakası var bunun yurtdışında çalışmayı mı düşünüyorsun
Türkiye de bile çalışsam özel bir hastaneye girerken cv'mde hangisi daha avantajlı durur onu merak ediyorum. Ama yurt dışı da istemiyo değilim 😅
almanca ama yine de her iki dili öğren bence :) ikisi de cok güzel ve kolay bir dil
Ispanyolca tabii, bu sene ogrenecektim nasip olmadi
Cevap
27Cevap
Kesinlikle ispanyolca bu arada konuşanı daha cok ve amerikada tüm kıta ingilizce ve ispanyolca konuştugu için brezilya ve kanada hariç, daha kolay iş bulursun abd de parayı kırarsın. Almanya sürünüyor 4 trilyonluk ekonomi ile, abdnin 21 trilyona yakın ekonomisi var ve nüfusa göre de bakarak abd nüfusu fazla ama kişi başına düşen milli gelirde abd gene tokatlar
Almancaya yanlışlıkla tıkladım ama İspanyolca İspanyolca öğrenmek istediğim dil.
Ben de çok seviyorum ispanyolcayı ama herkes almanca diyo :/
E inşallah öğrenirsin o zaman☺️ Ben de hevesimi geçirebilmek için internetten falan bakınırım artık😄
Turkiyede yasiycaksan ispanyolcanin is hayatinda sana hicbir artisi olmaz
ispanyolca öğren güney amerikada pek çok ülkede resmi dil ispanyolca hem portekizce ile çok benziyor daha çok işine yarar söliyim
Almanca diyorum bu arada hangi üniversitede okuyorsun? :) Ben de tıp okuyorum da merak ettim.
Kırıkkale tıp :)
Dünyadaki tüm dil öğrenilir ammaa
TATLI dili zor öğrenir insan.
Almanca diyenler neye göre bu cevabı verdi acaba? Tabi ki İspanyolca. İtalyancayı da daha çabuk öğrenirsin.
Tip icin ingilizce muhendislik icinde ingilizce 2 dil almanca hatta muhendislikte 1. Dil almancada olabilir
rusça ve arapça öğren kanka.. avrupa batıo para bunlarda
Doğru söylüyosun valla😂
Ama saka bir yana ikinci dil ogrenmk ha diince kolay diil hele tr de kursa gtcksn bosa bisi ogrenmcn zmn kaybi smdie kdr kursa gdpte dil ogrenen gormedm. Dil ogrenmkte ciddiysen o dilin konusuldugu ulkede bir kac ay yasa derim sana. Ki kaldiki tum dunyada ciddi anlamda super ingilizcen varsa cokta baska dile grk yok sahsi fikrim benim sadece inglzcm vr ve yabanci herkesle iletisim kurabliorm sorun yasamadm hic ikinci dil ihtiyaci acisindn. Kaldiki dr olcan yani tr de clscksn muhattap olcan kesim yurdum insani cokta kasma bnce ;) inglzcn kotuyse ona kas ytrli bnce iisede uzmanligina yogunlas ya dil falan bnce ugrasma
almancanın aksanını çok seviyorum :)
Biraz kaba değil mi ama zor sanki 😁
Almanya Türkiye'de daha çok işe yarar.
Tıpta ne işine yarayacak😳
Aslında ingilizcenin dışında pek birinin önemi yok ama yine de hangisi daha iyi olur diye merak ediyorum :/
Almanca daha cok yerde isine yarar bence.
almancayı sibel kekilli öğretir fıstık
Ispanyolca öğrenirim avrupa için daha yararlı
Avrupa için almanca daha faydalı olmaz mı? İspanyolca daha ziyade güney amerika için :/
Ticaret amaçlı ise ispanyolca daha mantıklı zira neredeyse dünyanın 5/3'ü ispanyolca konuşuyor.
fransızca
Almanca
almanca
Almanca.
İspanyolca dedim.
Almanca
spanish candır
almanca
Almanca
almanca daha iyi
Kesinlikle almanca.
Almanca